גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיים כצמן מציג: תגמול של 70 מיליון שקל לבכירים בשנה של הפסד

הריביות המטפסות הובילו את חברת הנדל"ן להפסד של 1.3 מיליארד שקל, אך שורה של מנהלים בכירים בקבוצה זכו למשכורות דמיוניות ● מתוך מכתבו של המנכ"ל חיים כצמן למשקיעים: "הצגנו תוצאות תפעוליות טובות והמשכנו לקדם את התוכניות להשבחת תיק הנכסים"

חיים כצמן / צילום: יוסי כהן
חיים כצמן / צילום: יוסי כהן

המצוקה אליה נקלעה קבוצת הנדל"ן המסחרי ג'י סיטי  (לשעבר גזית גלוב) היא עניין שנהיר למשקיעים בת"א זה מספר חודשים, ועדות לכך היא צניחה של כ-50% במניית החברה בשנה האחרונה ונסיקת תשואות האג"ח שלה לרמה דו ספרתית. זאת על רקע החששות מהשפעת עליית הריבית על החברה הממונפת.

כצמן מטיס את נורסטאר: יזרים 90 מיליון שקל ומציע פדיון והחלפת האג"ח
העסקה החשודה מאחורי נפילת מניית דויטשה בנק בסוף השבוע 
בזמן שהצוות של סמוטריץ' בוחן את התחום, 2 חברות אשראי עברו לענקיות הביטוח 

ג'י סיטי, המתמקדת בתחום של רכישת וניהול מרכזים מסחריים בזירה הגלובלית, נשלטת ע"י מנכ"ל החברה, חיים כצמן, באמצעות חברת ההחזקות נורסטאר , שספגה אף היא ירידות חדות בניירות הערך שלה בשנה האחרונה - לאחר שעמדה בתחילת 2022 במוקד של מאבק שליטה שניהל כצמו מול חברת ישראל קנדה .

המשקיעים שפתחו את הדוחות הכספיים שפרסמה ג'י סיטי השבוע למדו במהירות כי הסיבה לדאגותיהם ניכרת היטב בשורה התחתונה. החברה אמנם סיכמה את 2022 עם הכנסות בהיקף דומה לשנה הקודמת, 2.3 מיליארד שקל, אך בשורה התחתונה נרשם הפסד משמעותי של 1.3 מיליארד שקל - כפול מסכום הרווח שנרשם ב-2021.

הרווח התפעולי של החברה נחתך ב-68% והסתכם ב-592 מיליון שקל. זאת בין היתר עקב רישום של ירידת ערך נדל"ן להשקעה בהיקף של 450 מיליון שקל, למול תוספת ערך של 621 מיליון שקל בשנת 2021. הפער נבע מעליית הריבית בעולם שהעלתה את שיעורי ההיוון של הנדל"ן שמחזיקה ג'י סיטי.

לכך התווספו הוצאות מימון אדירות שיותר מהכפילו את עצמן בתוך שנה והסתכמו ב-2.26 מיליארד שקל בסיכום 2022, כשבחברה מסבירים זאת בעיקר בהפסד משערוך מכשירים פיננסיים נגזרים בסך של כ-707 מיליון שקל, ומהוצאות הפרשי הצמדה למדד המחירים לצרכן בישראל.

ג'י סיטי נסחרת כיום בבורסה בשווי של 2.4 מיליארד שקל. מניית החברה עלתה מתחילת השנה ב-20% אך כאמור איבדה כמחצית משווייה בשנה האחרונה.

 

תשואות האג"ח של החברה מגיעות עד ל-14%

התגובה בשוק ההון לדוחות הייתה מעורבת. מניית ג'י סיטי נפלה בכ-5% אך האג"ח נסחרו ביציבות עם נטייה לעליות קלות, ככל הנראה עקב דיווחי החברה על אי תשלום דיבידנד ורכישה עצמית של אג"ח שבכוונתה לעשות. האג"ח של ג'י סיטי, חוב בהיקף של יותר מ-7 מיליארד שקל, נסחרות בתשואה של עד 14%.

מפלס הדאגה של המשקיעים, לנוכח עליות הריבית בעולם והיקפי החוב של החברה, הוביל בשנה האחרונה את ג'י סיטי להוציא לפועל תוכנית נרחבת של מימוש נכסים. מתחילת 2022 ועד היום מכרה החברה נכסים ב-1.9 מיליארד שקל, והיא במו"מ "מתקדם מאוד" כהגדרתה, למכירת נכסים נוספים ב-1.4 מיליארד שקל בימים אלה.

יש לציין כי ביצועיה התפעוליים של החברה, לפי מדדי חברות נדל"ן מניב, מלמדים על פגיעה מתונה יותר בתוצאות. דמי השכירות נטו (NOI) באיחוד יחסי (כלומר בנטרול חלקם של השותפים בנכסים), עלו בסיכום השנה ב-18% והסתכמו ב-1.3 מיליארד שקל. הרווח התזרימי התפעולי (FFO) נשחק ב-4% והסתכם ב-399 מיליון שקל בסיכום השנה ביחס לקודמתה.

בסוף השנה היו לג'י סיטי מזומנים, שווי מזומנים ופקדונות והלוואות לזמן קצר בסך 1.5 מיליארד שקל. במקביל לפרסום הדוחות הודיעה כאמור ג'י סיטי על כך שלא תחלק דיבידנד ברבעון הראשון - ככל הנראה בשל רצונה לשמור על יתרות המזומנים שבידיה לצמצום החוב - ובמקביל על אישור של תוכנית רכישה עצמית של אג"ח מכל הסדרות שלה, בהיקף 450 מיליון שקל.

באשר לדיבידנד החברה ציינה שהדירקטוריון ישוב ויבחן את מדיניות חלוקת הדיבידנד לרבעונים הבאים לשנת 2023, לרבות בהתאם להתקדמות תוכנית מימוש הנכסים שעליה הודיעה.

הרכישה העצמית של אג"ח תתחיל בתחילת אפריל ותימשך עד שנה, ובמסגרת נימוקי הדירקטוריון צוין שההחלטה התקבלה "לאור זאת שבהתאם לתנאי השוק, תיתכנה הזדמנויות לחברה לרכישת איגרות החוב שלה בתנאים מועדפים שיתרמו לשיפור עלות החוב של החברה".

תגמולים של 70 מיליון שקל: 15 הבכירים שיכולים לחייך

כמדי שנה צורף לדוחות מכתבו של המנכ"ל ומייסד החברה חיים כצמן, המעדכן את המשקיעים כי 2022 הייתה 'שנה מלאת עשייה', ועוד ציין כי "הצגנו תוצאות תפעוליות טובות והמשכנו לקדם את התוכניות להשבחת וגיוון תיק הנכסים שלנו, כמו גם מיקוד באזורים סופר-אורבניים במרכז הערים הראשיות והמרכזיות בעולם וכל זאת תוך ייצור זכויות בנייה נוספות לשימושים מעורבים בנכסים הקיימים שלנו".

כצמן מתגאה במכתבו על שיעורי התפוסה בנכסי החברה שעמדו על 94.7%. הוא הוסיף כי "בהיבט של הסכמי שכירות, כמעט כל הסכמי השכירות בנכסים שלנו הם צמודי מדד, מה שכמובן ימשיך לתרום לגידול ב-NOI שלנו והתזרים שלנו, בין השאר בהתחשב בכך ש-66% מהחוב שלנו לא צמוד מדד וכ-89% בריבית קבועה".

הוא מזכיר את מיזוג ג'י סיטי אירופה (אטריום לשעבר) כחברה פרטית בבעלות מלאה וציין כי "כמובן שאין להתעלם מהעובדה שהמיזוג וההשקעה הנוספת לשם השלמתו הביאו לעליית המינוף בחברה, בתקופה של עלייה באינפלציה וכתוצאה ממנה גם של עליית ריבית בעולם, מה שכמובן, ובצדק נתפס כגורם סיכון לחברה".

רוחו האופטימית של כצמן אולי ניכרת פחות בשורה התחתונה, אבל יש מי שיכולים לחייך בקבוצת ג'י סיטי. 15 המנהלים הבכירים של החברה גזרו שכר ותגמולים בעלות כוללת של כ-70 מיליון שקל ב-2022.

התגמולים הגבוהים ביותר ניתנו למנכ"ל החברה הבת סיטיקון, סקוט בול, שקיבל תגמולים בעלות של 15.5 מיליון שקל - מתוכם 9.7 מיליון שקל תשלום מבוסס מניות. ליעד ברזילי, לשעבר מנכ"ל ג'י סיטי אירופה, קיבל תגמולים בעלות 12 מיליון שקל, וריאן לי שמנהל כיום את אותה חברה בת קיבל תגמולים בעלות של 8.4 מיליון שקל.

ג'פרי מועלם שניהל את חברת גזית הורייזן קיבל תגמולים בעלות 7.6 מיליון שקל, מתוכם 2.4 מיליון שקל שולמו לו בגין סיום העסקתו. עדי ימיני, משנה למנכ"ל וסמנכ"ל כספים, קיבל תגמולים בעלות 6.5 מיליון שקל.

 

כצמן עצמו זכה לשכר בעלות של 5.6 מיליון שקל. אחריו ברשימת הבכירים אורן הוד, לשעבר סמנכ"ל התפעול, עם 5.5 מיליון שקל. גם הדירקטורים בג'י סיטי מתוגמלים בנדיבות: היו"ר אהוד ארנון קיבל תגמולים בעלות 265 אלף שקל, ושאר הדירקטורים (שחלקם מכהנים גם בחברות בנות) קיבלו תגמולים בעלות של 271-302 אלף שקל כ"א - ביניהם מנהלת קרן אייפקס ישראל זהבית כהן ויו"ר רשות ני"ע לשעבר שמואל האוזר.

עוד כתבות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח בעליות שערים ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד