גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופס האופציות התכווצו: הרווחים של ההייטקיסטים נחשפים, ואלו החברות המובילות בתגמול

הירידה החדה במניות הטכנולוגיה בשנה החולפת לא מנעה מעובדי חברות צומחות ומבוססות שנסחרות בוול סטריט לממש ברווח גדול אופציות שניתנו להן במחירים מופחתים ● בין הנהנים הגדולים מההטבה: עובדי מאנדיי, נייס וסנטינל וואן ● עדיין – מדובר בירידה של יותר מחצי ברווחים שרשמו עובדי ההייטק ממימוש אופציות, לעומת "שנת הבועה" 2021

עובדים בהייטק הישראלי מימשו אופציות ברווח של יותר ממיליארד דולר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
עובדים בהייטק הישראלי מימשו אופציות ברווח של יותר ממיליארד דולר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מתחילת 2023 נסחרות מניות הטכנולוגיה בוול סטריט במגמה חיובית. כך למשל, מניות השבבים עלו ב-31%, חברות חומרה ואחסון עלו ב־30% וחברות תוכנה עלו -25%, לפי נתוני חברת ההשקעות פידליטי שמתבססים על המדדים הסקטוריאליים של S&P 500. התמונה החיובית לא משכיחה את העובדה שרק לפני מספר חודשים מניות הטכנולוגיה נסחרו בירידות חדות שהסבו הפסדים כבדים למשקיעים בהן.

סגירת חברות הפכה לתרחיש ריאלי: הפיטורים חוזרים להייטק הישראלי
בטווח קורקינט: כך תרם המשבר בהייטק לצניחה במכירת הדירות בת"א
בכירי הפינטק שהתמקמו בראש טבלת השכר ומי המנכ"ל שקיבל 45 מיליון דולר במזומן | בדיקת גלובס

רבים העריכו כי שנת 2022 תהיה עוד שנה של צמיחה בענף ההייטק, המשכה הישיר של 2021, שבה נרשמו שיאים בכל המדדים הכלכליים החשובים בענף: בגיוסי הכספים, בשווי החברות ובמספר והיקף האקזיטים. אלא שבפועל השנה החולפת התאפיינה מתחילתה בירידות בשוק המניות שהלכו והחריפו ככל שהשמועות על העלאת הריבית על-ידי הפד התרבו.

כשזו התרחשה בפועל, ניתנה יריית הפתיחה למשבר ענק בתעשיית ההייטק, שניכר במידה רבה עד היום, ושבמסגרתו פוטרו עד כה יותר מעשרת אלפים עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל. כך שבפועל הפכה 2022 לשנה של קריסה במניות, עצירה בהנפקות והיעלמות האקזיטים. בסיכומה הסבו מדדי הטכנולוגיה בוול סטריט ירידות שנתיות של עד 38%.

 

בימים אלה סיימו החברות הנסחרות בבורסות בארה"ב לפרסם את הדוחות המורחבים שלהן לשנה החולפת. דוחות אלה מפרטים גם את היקפי המימושים של האופציות על-ידי העובדים. מימושים אלה מושפעים, מן הסתם, ממחיר המניה, וכך בחלק מהחברות נרשמה ירידה חדה במיוחד בהטבה (הרווח) מאופציות שמימשו עובדיהן ב-2022, בהשוואה לשנה שקדמה לה. זאת לנוכח צניחת מחירי המניות, שהגיעה בחלק מהמקרים ל-50% ויותר.

ולמרות שבאופן לא מפתיע שנת 2022 הסתיימה עם ירידה בהיקפי המימושים של עובדי חברות טכנולוגיה מישראל, מתברר שחלקם עדיין נהנו מהטבת אופציות לא מבוטלת גם בשנה החולפת. אלה מועסקים בחברות צומחות ומבוססות, שלרוב דווקא גדלו במצבת כוח האדם שלהן אשתקד.

מבדיקת גלובס את דוחותיהן של 53 חברות ישראליות מתחומי הטכנולוגיה והביומד הנסחרות בוול סטריט, עולה כי העובדים בהן מימשו במהלך 2022 אופציות שהרווח המגולם בהן עמד על כ-1.17 מיליארד דולר (יותר מ-4 מיליארד שקל). בנהנים הגדולים מכך היו עובדי החברות מאנדיי, נייס וסינטינל וואן, שבלטו במימושיהם גם בשנה שקדמה לה.

 

סיבה מרכזית להטבת הענק לעובדים אשתקד היא מחירי מימוש נמוכים, לעיתים נמוכים מאוד, של האופציות ביחס למחיר השוק של מניות החברות, גם לאחר הירידות החדות שספגו. בחלק מהמקרים מדובר באופציות שחולקו עוד בטרם ההנפקה והגיעו להבשלה.

נתוני המימושים בשנת השיא 2021, מטבע הדברים, היו גבוהים יותר. אז, ב-49 חברות שנבדקו על-ידי גלובס, שווי ההטבה באופציות שמומשו הגיע ל-2.65 מיליארד דולר. ב-2020, שנת הקורונה שהחלה את הראלי במניות הטכנולוגיה, ההטבה המגולמת באופציות שמומשו על-ידי עובדים ב-32 חברות טכנולוגיה מישראל עמדה על כ-1.8 מיליארד דולר. בסה"כ, בשלוש שנים, הסתכם הרווח של עובדי ההייטק ממימוש אופציות, על פי בדיקת גלובס, ב-5.65 מיליארד דולר (כ-20 מיליארד שקל). הנתונים נכונים לכלל עובדי החברות הללו, לא רק לאלה המועסקים בישראל.

יש לציין כי ישנו קושי בהשוואה מדויקת בין השנים הללו משום שחלק מהחברות הונפקו או מוזגו ל-SPAC (חברה שגייסה כסף במטרה למזג לתוכה פעילות קיימת) במהלך שנת 2021 כך שלא דיווחו קודם לכן, וחלק מהחברות עדיין לא פרסמו את הדיווח לשנת 2022 (אף שהיו אמורות לעשות זאת).

האופציות: עוד אפיק התעשרות בענף המתגמל

בתעשיית ההייטק בישראל, גם לאחר גלי הפיטורים האחרונים, מועסקים כיום יותר מ-350 אלף עובדים, הנהנים בדרך כלל משכר גבוה מהממוצע ומתנאי העסקה מעוררי קנאה. לעיתים הם גם הופכים למיליונרים בין לילה בחסות אקזיט שבו נמכרת חברת הסטארט-אפ שבה הם עובדים.

אפיק התעשרות מרכזי נוסף שממנו נהנים העובדים בחברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות מעבר לים, הוא מימוש אופציות שקיבלו כחלק מתנאי העסקתם בחברה. אופציה היא זכות לקנות בעתיד מניה, על בסיס מחיר שנקבע מראש. אם לדוגמה מחיר מניה הוא 100 דולר, ולעובד ניתנה אופציה לרכוש אותה ב־20 דולר, הרי שההטבה (ערך הנגזר מההפרש בין שווי המניה למחיר המימוש) היא 80 דולר, בהנחה שהאופציה כבר הבשילה וניתנת למימוש.

לעומת זאת, אם לעובד יש אופציה במחיר מימוש של 120 דולר, היא נמצאת למעשה "מחוץ לכסף", כי לא משתלם לשלם את מחיר המימוש שלה. יש לציין שבחברות רבות, התגמול ההוני לעובדים לא כולל רק אופציות אלא גם מניות חסומות. לכל נושא האופציות והמניות שמקבלים העובדים ישנם גם היבטי מיסוי (מס רווחי הון של 25%).

מבדיקת הדוחות לשנת 2022 עולה עוד כי לצד הרווחים העצומים שרשמו אשתקד, החזיקו עובדי חברות ההייטק מישראל באופציות שכבר הבשילו והיו ניתנות למימוש בסוף השנה שעברה. ב-35 מהחברות האופציות הניתנות למימוש נמצאות "בתוך הכסף" ושווי ההטבה המגולם בהן, בהתאם למחירים הנוכחיים של המניות, עומד על 1.65 מיליארד דולר. זאת, בהשוואה להטבה בגובה 3.3 מיליארד דולר ב-41 חברות בבדיקה שנערכה לפני שנה על בסיס נתוני 2021. בחברות לא מעטות, האופציות שהחזיקו העובדים בסוף השנה אמנם ניתנות למימוש אך מחירי המימוש שלהן נמצאים "מחוץ לכסף" - כי מחיר המניה נמוך ממחיר המימוש.

הנפקת סנטינל וואן / צילום: יח''צ

בחברות הבולטות, שבהן ההטבה המגולמת באופציות שהיו ניתנות למימוש בסוף 2022 גבוהה יחסית, ניתן לציין את חברת הביומד נובוקיור עם הטבה בסך של כ־283 מיליון דולר (לעובדיה אופציות הניתנות למימוש במחיר ממוצע של כ-25.5 דולר, בעוד שמחיר המניה בשוק הוא 65.3 דולר); וחברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן עם הטבה מגולמת של 239 מיליון דולר (אופציות למימוש במחיר ממוצע של 3.54 דולר למניה, לעומת מחיר שוק של 15.7 דולר).

חברת נובוקיור בפתיחת טקס המסחר בנאסד''ק ב-2015 / צילום: Nasdaq OMX

ההטבה הגדולה ביותר - בחברת מאנדיי

347 מיליון דולר - זוהי הטבת האופציות שמימשו עובדי חברת מאנדיי במהלך שנת 2022. במקרה של מאנדיי , חברת טכנולוגיה שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, מדובר על עלייה של 7.7% לעומת ערך האופציות שמומשו ב-2021, על אף ירידה ניכרת של כ-60% בממחיר המניה אשתקד (ב-2021 מימשו עובדי מאנדיי אופציות ברווח של 322 מיליון דולר).

מהנתונים שמפרסמת מאנדיי בדוח שלה עולה שבמהלך השנה שעברה, עובדי החברה מימשו כ-2.7 מיליון אופציות במחיר מימוש ממוצע של 2.28 דולר בלבד, בעוד שמחיר המניה נע באותה שנה בין 76.5 דולר ל-301 דולר למניה.

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד''ק

נזכיר שמאנדיי הונפקה לראשונה ב-2021, שנת השיא של הנפקות הטכנולוגיה. כיום נסחרת החברה בשווי של 5.7 מיליארד דולר (תשואת המניה שלה מאז ההנפקה היא שלילית בשיעור של 22%). נכון לסוף 2022 החזיקו עובדי החברה בכ-2.1 מיליון אופציות שניתנות למימוש, אשר מחיר המימוש הממוצע שלהן הוא 19.4 דולר. במחיר המניה הנוכחי של מאנדיי, כ-120 דולר, ההטבה המגולמת באופציות הללו מגיעה לכ-214 מיליון דולר.

גם עובדי חברת הטכנולוגיה נייס  יכולים היו לחייך אשתקד לאחר שמימשו אופציות ומכרו מניות חסומות (שהבשילו ב־2022) ברווח של 179 מיליון דולר. העובדים מימשו במהלך השנה אופציות במחיר מימוש ממוצע של 3.58 דולר בלבד, בזמן שמחיר המניה הממוצע של נייס ב-2022 היה כ-211 דולר. בסך הכול, ההטבה באופציות ובמניות החסומות שמומשו או הבשילו בנייס נותר יציב למדי: ב-2021 הוא עמד על 189 מיליון דולר וב-2020 - על 180 מיליון דולר.

הנפקת ג'ייפרוג / צילום: ג'ייפרוג

עוד מספר חברות בלטו עם הטבות נאות לעובדיהן ממימושי אופציות ב-2022: סנטינל וואן שבה מימשו העובדים אופציות בהטבה של 173 מיליון דולר, חברת ג'יי פרוג המפתחת פתרון לעדכוני תוכנה רציפים עם 44.8 מיליון דולר, חברת הטכנולוגיה לאנרגיה סולארית סולאראדג' עם 37.9 מיליון דולר, אמדוקס המספקת פתרונות IT לחברות טלקום עם 33.1 מיליון דולר (באמדוקס החישוב הוא לפי שנת הכספים שלה, כלומר השנה שהסתיימה בסוף ספטמבר 2022), ושתי חברות אבטחת הסייבר - צ'ק פוינט עם 32.9 מיליון דולר וסייברארק עם 30 מיליון דולר.

אמדוקס / צילום: יח''צ

ירידות משמעותיות בהטבת האופציות

חברת האינטרנט Wix , המספקת פתרונות להקמה ולניהול של אתרי אינטרנט, הייתה אחת הכוכבות הגדולות של תקופת הקורונה, כשהטרנד הבולט בה היה מעבר לדיגיטל בכל תחומי החיים. החברה נהנתה מהמעבר המואץ של עסקים קטנים ובינוניים לאונליין וחוותה תקופה של צמיחה מהירה במספר המשתמשים ובהכנסות.

בתחילת 2021 מניית Wix הגיעה לשיא ששיקף לה שווי של קרוב ל-20 מיליארד דולר והפך אותה לחברה הישראלית בעלת השווי הגבוה ביותר, אך בהמשך השנה היא נחלשה, וב-2022 המניה איבדה יותר ממחצית מערכה. עובדי החברה מימשו אשתקד אופציות ברווח של 12 מיליון דולר (מחיר מימוש מוצע של 24.64 דולר לעומת מחיר ממוצע של 82.9 דולר בנאסד"ק). לשם השוואה, בשנת 2021 ההטבה המגולמת באופציות שמימשו עובדי החברה עמדה על 114 מיליון דולר, וב-2020 הסכום היה גבוה משמעותית ועמד על קרוב ל-440 מיליון דולר - יותר מכל חברה ישראלית אחרת בוול סטריט באותה שנה.

ירידה של 90% ויותר בהטבת האופציות שמומשו אשתקד נרשמה גם בחברת האסתטיקה הרפואית אינמוד, שבה ערך המימוש על-ידי העובדים ירד מכ-278 מיליון דולר ב-2021 ל-10.5 מיליון דולר ב-2022, וביצרנית מערכות הדפוס הדיגיטלי לטקסטיל קורנית דיגיטל, שבה הערך ירד מ-27.2 מיליון דולר ב-2021 לקצת מעל מיליון דולר ב-2022. מניותיהן של שתי החברות ירדו בחדות במהלך 2022, כשאינמוד איבדה 49% מערכה וקורנית נפלה ב-85%.

מחיר המימוש הממוצע של האופציות שמימשו אשתקד עובדי אינמוד עמד על 4.52 דולר, בעוד שבמסחר בנאסד"ק נע מחיר המניה בין 21-65.8 דולר במהלך השנה. בקורנית, מחיר המימוש הממוצע של האופציות שמומשו עמד על 17.86 דולר; קורנית התחילה את שנת 2022 במחיר מניה ש ל כ-150 דולר וירדה לרמות של כ-21-22 דולר בסיום אותה שנה. זאת, על רקע השפעת המצב המאקרו כלכלי על פעילות החברה, שכללה מעבר להפסד והובילה לביצוע של שני סבבי פיטורים שבהם קורנית נפרדה מכ-60 עובדים במהלך 2022.

נכון לסוף 2022, עובדי קורנית החזיקו באופציות שמחיר המימוש שלהן קרוב למחיר המניה בנאסד"ק, כך ששווי ההטבה המגולמת בהן נמוכה ומגיעה לכמה מאות אלפי דולרים בלבד. באינמוד, העובדים מחזיקים אופציות במחיר מימוש ממוצע של 5.3 דולר, בעוד שמחיר השוק הוא 37.6 דולר למניה, כך שההטבה המגולמת באופציות הללו עומדת על כ-82.4 מיליון דולר.

הזינוק והצניחה במחיר מניית פאגאיה

את אחד הסיפורים הגדולים של השנה שעברה סיפקה חברת הפינטק פאגאיה , שהשלימה במהלכה מיזוג לחברת SPAC לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר ובכך הפכה לחברה ציבורית. עובדי החברה מימשו ב-2022 אופציות ברווח של 19.2 מיליון דולר.

מניית פאגאיה החלה לזנק זמן קצר לאחר שהחלה להיסחר ובשיא הגיעה למחיר של 29.95 דולר, ששיקף לחברה שווי של מעל 20 מיליארד דולר - הגדול מבין החברות הישראליות בוול סטריט - אך בהמשך היא נחלשה משמעותית עד למחיר נוכחי של 83 סנט בלבד (המשקף לפאגאיה שווי שוק של 588 מיליון דולר). בסוף 2022 החזיקו עובדי פאגאיה אופציות הניתנות למימוש במחיר מימוש ממוצע של 46 סנט, כך שבמחיר הנוכחי ההטבה המגולמת בהן מגיעה ל-10.7 מיליון דולר.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"