גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירה בסיטי ממליצה על מניות בריאות, סייבר ו-AI: "לא כדאי לחכות בצד יותר מדי זמן, בהמשך השנה ייתכנו עליות"

אידה ליאו, ראש תחום הבנקאות הפרטית בסיטי העולמית, על השינויים בתיקי הלקוחות ("הזזנו הרבה מזומן לאג"ח קצרות"), על הגדלת הרכיב האלטרנטיבי ("לקוחות מוכנים לחוסר נזילות תמורת פוטנציאל תשואה") ועל "טרנדים שאינם ניתנים לעצירה בשנים הבאות - כמו תעשיית הבריאות ומניות הקשורות לטכנולוגיה"

אידה ליו (Ida LIu), מנכ''לית private banking העולמית של סיטי בנק / צילום: כדיה לוי
אידה ליו (Ida LIu), מנכ''לית private banking העולמית של סיטי בנק / צילום: כדיה לוי

את אידה ליאו, ראש תחום הבנקאות הפרטית של קבוצת סיטי  העולמית, אנחנו פוגשים במשרדי השלוחה הישראלית של הבנק בת"א. מהחלון אפשר לראות את רחוב קפלן ומחלף השלום, שהפכו למוקד ההפגנות נגד החקיקה המשפטית. הביקור שלה שנערך בחודש אפריל, כחלק ממסע באירופה, נקבע שבועות מראש, אך רצה הגורל והוא התקיים באחת התקופות הסוערות עבור החברה הישראלית, וגם אחת הגועשות בשנים האחרונות מבחינת עולם ההשקעות והבנקאות, מיד לאחר קריסתם של מספר בנקים בארה"ב, ואף של בנק ההשקעות המתחרה, קרדיט סוויס הוותיק.

היה משבר? הבנקים הגדולים בארה"ב עקפו את התחזיות
השורט שוב באופנה: הימורים נגד בנקים מביאים רווחים אבל גם תגובות נגד | WSJ

לוח הזמנים הצפוף שלה כלל פגישות עם הצוות הישראלי, לקוחות גדולים של הבנק וגם עם שורה של בכירים בחברות מכל תחומי הפעילות שנמצאים בישראל. כל זאת ימים ספורים אחרי ההודעה של סוכנות הדירוג מודי'ס על הורדה בתחזית דירוג האשראי של ישראל.

"אנחנו מחויבים מאוד לאזור, וכפי שכולם יודעים אנחנו כאן", היא אומרת בראיון נדיר. "יש לנו כאן צוות גדול ופעילות ענפה מאוד. אתה צריך לבחון את מה שקורה בישראל ולוודא שכאשר אתה מדבר עם לקוחות, גם הם מודעים לכל התוצאות הפוטנציאליות.

"כך אנו פועלים בכל מקום בעולם, כי כמו בישראל, יש דאגות גם לגבי מה שקורה בארה"ב, בסין ובאזורים נוספים, ואנחנו בוחנים את השיקולים הגיאופוליטיים כשאנחנו מדברים עם הלקוחות שלנו ומייעצים להם כדי לעזור להם להפחית סיכונים, להגן על התיק מפני תרחישים שונים ולגוון אותו. הלוואי שהיה לנו כדור בדולח, אבל אין לנו, ולכן אנחנו יכולים להשתמש רק במיטב שיקול הדעת שלנו ובהנחיית המחקר שלנו. הצוותים שלנו כאן משוחחים עם החברות המקומיות ועם העסקים המקומיים על בסיס קבוע, כדי לנתח את ההשלכות".

 

לדבריה, ישראל היא מדינה יוצאת דופן עם יזמות יוצאת דופן: "9% מחדי-הקרן נמצאים בישראל. יש כאן הרבה חדשנות. יש לנו כאן גם את צוות הבנקאות והחדשנות שלנו, תחת ניל (ניל קורני, מנכ"ל סיטי בנק בישראל, ר' ו'), שמניע הרבה מהרעיונות החדשים והרעיונות היצירתיים עבור הפעילות העסקית שלנו ברחבי העולם.

"יש כאן חברות סולאריות רבות שמתמקדות באנרגיה נקייה, יש הרבה חברות מיחזור מתקדמות בצורה יוצאת דופן, הרבה חברות דיגיטציה שנולדו גם כן באזור. כך שהתעודדנו מאוד מהפגישות שערכנו מיזמות ומיקוד שיש לאנשים ולחברות באזור".

קורני עצמו מבקש להרגיע, ומציין כי ישראל נמצאת בנתיב צמיחה פנומנלי ב-20 השנים האחרונות. "ישראל עקפה את מדינות ה-OECD בכל שנה בצמיחה. מעבר לכך, אנחנו יודעים שכל מדינה עוברת מחזוריות. כולנו תקווה שהרעש מסביב יהיה קצר, אבל אני חושב שהמדינה ממוקמת במקום הרבה יותר טוב מבחינת התשתית שהיא בנתה במשך השנים, כך שעתידה של ישראל לטווח ארוך יותר, אני חושב, הוא טוב".

"הבנק הפרטי הגלובלי ביותר בעולם"

לסיטי גרופ שנוסד בשנת 1812 יש מעל 100 מיליון לקוחות ברחבי העולם, המקבלים שירות ב-90 מדינות. ליאו עצמה מתגוררת בניו יורק, אך שלושה שבועות בכל חודש היא נמצאת בדרכים, בכל רחבי העולם. "סיטי הוא הבנק הפרטי הגלובלי ביותר בעולם, אז היינו עסוקים מאוד, במיוחד אחרי תקופת הקורונה, כשהנסיעות התחדשו, כי זה חשוב מאוד להיפגש עם הלקוחות שלנו גם באופן אישי".

 

הפריסה הזו מאפשרת לה ולאנשי סיטי פרספקטיבה רחבה על המתרחש בכלכלה העולמית. ליאו מסבירה כיצד הצליחו היועצים של הבנק לסייע ללקוחות להתמודד עם התנודתיות הרבה שמלווה את השווקים הגלובליים כבר יותר משנה.

"2022 הייתה כנראה אחת השנים המאתגרות ביותר עבור המשקיעים, בוודאי מאז המשבר הפיננסי של 2008. השווקים העולמיים ספגו מכה של 30 טריליון דולר. המניות ירדו ב-20%, האג"ח ירדו ב-16%, וכאשר שניהם נעים באותו כיוון זה די נדיר. ולכן לא היה למשקיעים היכן להסתתר. נוסף על כך, הפד היה מאוד אגרסיבי בהעלאות הריבית. היו לנו שבע העלאות ריבית בשנה שעברה, שלוש עד כה השנה, כדי להילחם בשיאי אינפלציה של 40 שנה, שהגיעו ל-9.1% ביוני שעבר. כיום אנחנו בהחלט הולכים בכיוון הנכון, אבל אנחנו בארה"ב עדיין לא ביעד אינפלציה של 2.5%. אנחנו מאמינים שנסיים את השנה איפשהו קרוב ל-3.5%.

"במעבר מהיר לימים אלו, הדברים בהחלט נראים לנו קצת יותר ברורים בשנת 2023", היא מוסיפה. "עשינו הרבה תזוזות בתיקי לקוחות, והנה כמה דוגמאות. העברנו הרבה מהתיקים לאג"ח, כי התשואות שלהן היו אטרקטיביות מאוד עבור לקוחותינו. אג"ח ממשלתיות ומוניציפליות בארה"ב מניבות כיום תשואה חד-ספרתית גבוהה, ולכן הופכות לאטרקטיביות מאוד כחלופה למזומן (שערכו נשחק בשל האינפלציה, ר' ו').

"אז מבחינה היסטורית, כאשר ללקוחות היו 15%-30% במזומן, הזזנו הרבה מהכסף לאג"ח לטווח קצר, כמו אג"ח ממשלתיות לטווח קצר שמניבות כבר מעל 5% תשואה. גם בתחום המניות העברנו הרבה מההחזקות בתיקי הלקוחות שלנו למניות של חברות איכותיות המשלמות דיבידנד, או למניות של חברות ללא בעיות נזילות".

ליאו מסבירה כי בסיטי הגדילו חשיפה בתיקי הלקוחות גם להשקעות פרטיות, לקרנות גידור ולהשקעות ישירות. "הלקוחות כיום מוכנים לשלם את פרמיית חוסר הנזילות (חוסר היכולת למשוך את ההשקעה בטווח המיידי, ר' ו') בגין השקעה בנכסים אלטרנטיביים, תמורת פוטנציאל תשואה גבוה יותר, כי כרגע מאתגר להשיג בטווח הקרוב תשואות דומות בשוקי המניות", היא אומרת.

במקביל, בצד ההלוואות שנטלו הלקוחות, בתחילת השנה שעברה כבר העבירו בסיטי הלוואות שהיו בריבית משתנה לריבית קבועה. "התזמון היה פנטסטי, כמובן, בהתחשב במקום שבו נמצאות הריביות המשתנות היום", לדבריה.

"סכנה מוחשית מאוד של כניסה למיתון"

במבט קדימה, ליאו מציינת כי למרות שארה"ב עוד לא נכנסה למיתון, הסכנה לכך מוחשית מאוד. "אנחנו מצפים להיות במיתון ברבעון הזה, או לכל המאוחר ברבעון הבא. אנחנו מקווים למיתון מתון יחסית אבל המספרים יגידו. בכל מקרה, אנחנו חושבים שמחכה עוד תנודתיות רבה בשווקים. בינתיים אנחנו מתכוננים, אבל לא נשארים מחוץ לשווקים יותר מדי זמן, כי אנחנו רוצים להסתובב בחזרה פנימה כדי לתפוס את הפוטנציאל לעליות לקראת המחצית השנייה של השנה".

אילו תחומים את מזהה ככדאיים להשקעה?
"התמקדנו בכמה תעשיות ובטרנדים שונים, שלדעתנו הם מה שאנו מכנים 'טרנדים בלתי ניתנים לעצירה' ב-5-10 השנים הבאות. אחד מאלה הוא תעשיית הבריאות. זו תעשייה שנוטה להיות אנטי-מחזורית. יש חברות פארמה גדולות רבות עם מאזן חזק מאוד ומניות שמשלמות דיבידנד גבוה.

"בנוסף, שליש מאוכלוסיית העולם יהיה מעל גיל 65 בעשור הקרוב. אז הצורך במוצרים ושירותים של תעשיית הבריאות רק ימשיך לגדול. נוסף על כל זה יש הרבה חדשנות בתעשיית הבריאות, כמו רפואה טלפונית, רפואה מותאמת אישית, פיתוח תרופות, אז ההתקדמות שאנו רואים בתעשייה כולה מעודדת, כך שזה תחום שאנחנו מאוד אוהבים.

"תחום שני הוא הדיגיטציה ומניות הקשורות לטכנולוגיה, במיוחד בינה מלאכותית (AI) בתחומים כמו רובוטיקה של עולם הסייבר ו-IOT (האינטרנט של הדברים - חיבור חפצים פיזיים באמצעות תוכנה וחיישנים, ר' ו').

"כשאני מסתובבת בעולם ונפגשת עם מנכ"לים, הדבר הראשון שעולה בשיחה הוא סייבר. רוב החברות ממשיכות להוציא הון על התעשייה הזו ועל המניות הללו אז אנחנו רואים כאן הזדמנות מתמשכת למשקיעים שמחפשים מקורות צמיחה קדימה.

"בנוסף, החברות האלה ניזונות מהמוח שמאחוריהן - תעשיית השבבים, שלדעתנו תמשיך להוות אפסייד חזק מאוד בשנים הבאות (סיטי עצמה מחזיקה מעבדות חדשנות במדינות שונות בעולם, כשברמת אביב נמצאת הגדולה שבהן, ר' ו').

 

"אנחנו גם מאוד אוהבים אנרגיה ירוקה ואת המעבר מדלקים פוסיליים לאנרגיה נקייה. חברות של טכנולוגיית אנרגיה נקייה, חברות סולאריות, היתוך גרעיני, כל אלה יכולות לייצר הזדמנויות מאוד אטרקטיביות עבור הלקוחות.

"הנקודה האחרונה היא להבין שמאוד חשוב למשקיעים לא רק לחשוב על הפורטפוליו מנקודת מבט של גיוון בתחומי ההשקעה, אלא גם לחשוב על גיוון גיאוגרפי, כדי לוודא שהם ייחשפו להזדמנויות הגלובליות בשנים הבאות. לדוגמה, סביב יחסי ארה"ב-סין שממשיכים להיות מאתגרים מאוד. המדינות מתרחקות יותר ויותר, לא מתחברות יחד וכבר לא מדברים על גלובליזציה ושותפות, אלא על מיקוד פנימה. כתוצאה מהעצמאות הזו והפנייה פנימה, הן בארה"ב והן עבור הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, סין, דפוסי המסחר עומדים להשתנות באופן די מהותי, וכבר רואים את זה קורה.

"סין סוחרת יותר עם הודו, עם דרום מזרח אסיה, וייטנאם, מלזיה, וכמה מהמדינות באזור הזה הולכות ליהנות מצמיחה נוספת בשנים הבאות. באופן דומה, ארה"ב מתחילה לסחור יותר עם אמריקה הלטינית, מקסיקו וברזיל, וגם הן ייהנו מכך".

"הריבאונד של מגזר הטכנולוגיה טרם הושלם"

בסיטי מאמינים כאמור במגזר הטכנולוגיה. זאת, למרות שהוא היה בין הנפגעים העיקריים מעליית הריבית, בעיקר בשל הצורך של חברות רבות, במיוחד אלו בשלבים המוקדמים, להישען על משקיעים כדי להתפתח ולהתבסס. למעשה, מדד נאסד"ק, המאגד את 100 חברות הטכנולוגיה הגדולות בוול סטריט, נמצא בימים אלו בסיומו, כך מקווים המשקיעים, של השוק הדובי (ירידה של יותר מ-20% מהשיא) הארוך ביותר מאז המשבר של 2008.

"למגזר הטכנולוגיה הייתה שנה מאתגרת מאוד ב-2022, וכבר ראינו התאוששות חדה ממנו עד היום. אבל עדיין לא ראינו את הריבאונד המלא, כי יש הרבה גורמים שעדיין צריכים לבוא לידי ביטוי, במיוחד כשאנחנו נכנסים למיתון.

"חברות טכנולוגיה רבות עדיין יוצאות מדי יום בגלי פיטורים אדירים, כך שהלחץ עדיין קיים ויש עוד תנודתיות רבה לפנינו בתחום הזה. אבל אם אתה משקיע לטווח ארוך, חלק מהמגמות שעובר הסקטור הן מדהימות. נכון, אי אפשר לתזמן את השווקים, אבל גם לא כדאי לחכות בצד יותר מדי זמן".

מה לגבי נדל"ן?
"נדל"ן אנחנו מכירים היטב ונוח לנו איתו. אבל כידוע נדל"ן, בדיוק כמו השווקים, הוא מחזורי ואף פעם לא נע בכיוון אחד, למרות שהיה לנו 'שוק שורי' בעשור האחרון, עד התקופה האחרונה. רבים מהלקוחות המובילים שלנו ברחבי העולם הם משקיעי נדל"ן וחלקם רואים כעת הזדמנות לאסוף נכסים ברחבי העולם בהערכות שווי מוזלות, אבל חלקם עדיין סקפטיים לגבי היכן אנחנו נמצאים במחזור.

"לגבי נדל"ן מסחרי, צריך לזכור שדפוס העבודה המשתנה (יותר עבודה מהבית אחרי הקורונה, ר' ו'), למשל, עשוי להשפיע על שיעורי התפוסה, כך שכל השקעה לגופה. אבל בגדול, לקוחות הנדל"ן שלנו רואים הזדמנות, בעיקר באזורים ספציפיים, שהם אוהבים מאוד".

ואיפה לא להשקיע?
"אנו מתמקדים בניהול נכסי ליבה עבור הלקוחות שלנו. אז ניהול נכסי הליבה הוא אג"ח, מניות והנכסים האלטרנטיביים. אנחנו לא ממליצים על הימורים מסוכנים יותר בסוגים שונים של השקעות. לדוגמה, איננו מייעצים ללקוחותינו להשקיע בנכסי קריפטו. לנכסי קריפטו אין שום רציונל מחיר ואין מדדים להסתכל עליהם. אין רגולציה ואין סעיפי הגנה מפני פשיטת רגל. אז מבחינתנו, זה לא משהו שהיינו מכניסים לתיק הלקוחות שלנו. אבל אם לקוחות רוצים להעלות ספקולציות ולעשות זאת בעצמם, זה תלוי בהם".

 

אבירם שחם, מנהל תחום הבנקאות הפרטית של סיטי בישראל, מוסיף מצידו כי כפי שאמרה ליאו, אפשר כעת לבנות תיק שמרני עם השקעה באג"ח שמניב 5% ויותר. "ראינו כל מיני ניסיונות קיצוניים לייצר תשואות, אך לא צריך לטרוח יותר, ואפשר לחזור להסתכלות בסיסית על איגרות החוב בדירוג השקעה גבוה".

"SVB היה שחקן חשוב ועשה עבודה ממש טובה"

הראיון נערך כאמור זמן קצר אחרי הקריסה של סיליקון ואלי בנק (SVB) וסיגנצ'ר בנק, וכן אחרי ההסתבכות של קרדיט סוויס שהובילה לבסוף למכירתו למתחרה UBS. רבים מהלקוחות של הבנקים הללו זרמו לידיים של סיטי.

"אלו היו חודשיים קדחתניים מאוד", אומר שחם. "SVB היה שחקן משמעותי במתן חשיפה לחברות טכנולוגיה ובתמיכה בתעשייה המקומית, וכמתחרה אומר שהם עשו עבודה ממש טובה.

"כקולגה, זה אירוע מצער, אך קיבלנו הרבה שיחות ובקשות מחברות טכנולוגיה בעקבות המצב - גם של SVB וגם של בנקים אזוריים אחרים בארה"ב - ואנחנו רואים כמות עצומה של פעילות חדשה בעקבות המצב הזה. האסטרטגיה שלנו מתאימה להצמיח חברות סטארט-אפ מסוימות מההתחלה שלה ועד להנפקה".

האם שיניתם את ההתנהלות שלכם אחרי האירועים הללו?
ליאו: "לא שינינו שום דבר באופן שבו אנו פועלים ועושים עסקים עם הלקוחות שלנו. רק חיזקנו את הקשר מולם - מתקשרים לכל אחד מהם, מסבירים מה קרה לאותם בנקים, יוזמים הכוונה וייעוץ.

"אנחנו אף פעם לא מאחלים רע לאף אחד מהמתחרים, אבל זו הייתה תקופה קצת מאתגרת בתעשייה".

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 מזנק בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ות"א 90 מטפס בכ-1.1% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים, שלא כהנחות למוצרים אותם היא מוכרת להם

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

סייברארק ירדה למרות הדוחות החזקים: מה עשו הישראליות בוול סטריט בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור