גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כבר לא מכונית עממית: הדור החדש של טויוטה

הדור החדש של טויוטה קורולה שומר על העיצוב המוכר ומציע מערכת הנעה מחוזקת וחסכונית, תא נוסעים איכותי וספיגת זעזועים נוחה ● אבל המחיר מטפס לקטגוריה בעייתית

טויוטה קורולה הייבריד 2023 / צילום: יח''צ
טויוטה קורולה הייבריד 2023 / צילום: יח''צ

טויוטה קורולה היא הדבר הכי קרוב להגדרה "המכונית הלאומית של ישראל". במשך שלושה עשורים ליוותה המשפחתית הזו את האבולוציה המוטורית של המעמד הבינוני בישראל והצליחה לשמור על מעמדה.

בדרך לישראל: ארבע חשמליות שעולות בסין 15 אלף דולר 
כבר לא חסרת השראה: איך הפכה יונדאי לכל-כך מגניבה? 

עם השנים היא שודרגה ממעמד של "יפנית בסיסית", ל"משפחתית־היברידית", והפכה לחביבת ציי הליסינג ולרכב הנפוץ ביותר בצי של המגזר הציבורי. אפילו בשנים האחרונות, במהלכן היגר קהל הלקוחות בהדרגה לפלח רכבי הפנאי־שטח, היא עוד זכתה לא אחת בתואר "הרכב הנמכר בישראל".

אמנם הקורולה מעולם לא הייתה מכונית מרגשת, אבל הצליחה להציע שילוב של מחיר נגיש ואמינות יוצאת דופן שהלקוח הישראלי אהב. כל אלה הקנו לה ביקוש שעולה על ההיצע בשוק היד השנייה.

אבל כיום המכונית ניצבת בפני האיום הגדול בתולדותיה - אובדן הנגישות. מודל 2023 המחודש, שנחת כאן לאחרונה, הוא אמנם יותר מתוחכם ומאובזר אבל המחיר של גרסת הבסיס עומד כיום על כ־158 אלף שקל ואילו גרסת ה"לימיטד" הבכירה, שבה נסענו, נושקת ל־170 אלף. לפני כשנתיים שלוש טווח המחיר של סדרת הקורולה היה 138-144 אלף שקלים. האם זו עדיין "מכונית העם"?

 

עיצוב חיצוני 

בכל מה שקשור לעיצוב, נסיעה בקורולה על כבישי ישראל מזכירה קצת עליה על מדי ב' במילואים: ברגע שיוצאים איתה לדרך משאירים מאחורי את הזהות הייחודית ונטמעים בתוך הקולקטיב.

כלומר, בתוך זרם של עשרות אלפי קורולות כמעט זהות, שממלאות את הכבישים. מודל 2023 עבר כמה שינויי עיצוב עדינים, בעיקר בחרטום, שנראה מודרני ועדכני עם פרופורציות סדאן קלאסיות, חרטום דינמי, שימוש מאופק בחיפויי כרום נוצצים וחישוקי 17 אינץ' נאים בגרסה הבכירה.

אבל המכלול מזוהה ומוכר בכל מקום ואפילו בעלי קורולה ממודל 2022 לא יעצרו כדי להגיד לך "תתחדש".

מנגד, קורולה עם סטיקר של חברת היי־טק על הדופן האחורית עדיין יכולה לשדרג את הסטטוס החברתי שלכם ולזכות אותכם במבטי קנאה, ששמורים למעמד ההיי־טק. גם זו נחמה.

פנים הרכב

תא הנוסעים של הקורולה היה ונותר חלל משפחתי יעיל ונוח. הדור המחודש אף משפר את האווירה תודות לטקסטורות נעימות, חומרי דיפון משודרגים וצבעים מרגיעים.

האיכות מורגשת בכל פינה והיא מסתייעת בשיפור מוחשי בבידוד רעשי החוץ והמנוע במהירויות גבוהות ותחת עומס של האצה ובפעולה חלקה ושקטה של מתגי התפעול.

המושבים הקדמיים עוצבו מחדש והם הרבה יותר נוחים לנסיעות ארוכות לעומת מה שאנחנו זוכרים ממודל 2021. מרחב הפנים לא השתנה במיוחד והוא עדיין מציע מרווח נדיב לברכיים ולכתפיים של שני מבוגרים מאחור.

מולטימדיה ומצלמות

אחד החידושים שמודל 2023 מביא לתא הנוסעים הוא מערך פיקוד חדש, שמבוסס על מסכים דיגיטליים. לוח המחוונים הדיגיטלי זהה לזה שפגשנו בדגם הקורולה "קרוס" והוא מציג את המידע בצורה חדה וברורה עם גרפיקה עדכנית, שניתנת להתאמה אישית. מסך המולטימדיה החדש גדול, חד ומגיב בזריזות, אבל הוא עדיין עבה ובולט בצורה די מגושמת מהחלק העליון של מערך הפיקוד תוך שהוא מסתיר חלק משדה הראיה. במילים אחרות: לטויוטה עוד יש מה ללמוד בנושא מהסינים.

כפי שניתן לצפות ממשפחתית יפנית, הנדסת האנוש יעילה וגם בוגרי העידן האנלוגי יסתגלו באופן מהיר לתופעה, בזכות לא מעט מתגים פיזיים חיוניים לצד תפריטי המגע. בנוסף לכך שמחנו לגלות גם את קיומה של מערכת פיקוד קולית (בשפה האנגלית) באיכות גבוהה, שחוסכת הסחות דעת מיותרות. פתחי האוורור מחולקים היטב ומערכת המיזוג יותר יעילה ורבת עוצמה מאשר ברוב החשמליות המודרניות.

תא מטען

לרכב תא מטען רחב ושטוח. עיצובו הנוח מעניק יעילות גבוהה המאפשרת לבצע מטלות משפחתיות טיפוסיות.

מנוע וצריכת דלק

החידוש במרכזי באגף ההנעה הוא אימוץ הדור החדש של מערכת ההנעה ההיברידית של טויוטה, שגם בו כבר פגשנו לראשונה בקורולה "קרוס". המערכת עודנה כוללת מנוע 1.8 ליטר בנזין יעיל ומנוע חשמלי, שמסתייע בסוללה צנועה, שכעת מגיעה בטכנולוגיית ליתיום־איון.

ההספק הכולל עומד כעת על 140 כ"ס ולמרות שזו תוספת הספק צנועה יחסית של 18 כ"ס השיפור בהחלט מורגש גם במצב התכנות הרגיל ובמיוחד במצב התכנות הספורטיבי.

החיסכון בדלק היה ונותר יתרון משמעותי של הקורולה, ולמרות תוספת הכוח והביצועים המכונית מתהדרת בצריכה משופרת מוצהרת של כ־22 עד 23 ק"מ לליטר. בפועל לא נתקלנו בקושי להשיג כ־17 קילומטרים לליטר בנהיגה די מאומצת.

על הכביש

מי שרוכש קורולה, לא מצפה בדרך כלל לערך מוסף בכל הנוגע לחווית הנהיגה, אבל הדור המחודש מרגיש יותר הדוק ומסוגל "לפתות" את הנהג לנהיגה נמרצת על כבישים מפותלים מקודמו.

ההיגוי עדיין לא הכי חד בשכונה, אבל יש לו "משקל" יותר מאוזן. עם משקל עצמי של כ־1.35 טון בלבד המכונית מרגישה די קלילה עם מינימום של תנודות מיותרות, לא מעט זכות הצמיגים הרחבים של הגרסה הבכירה.

יש לקוות שזה המצב גם בגרסאות הזולות יותר, שמסתפקות בחישוקי 16 אינץ'. את החבילה הדינמית משלימה נוחות נסיעה טובה עם ספיגה יעילה של מהמורות ישראליות ורמפות הרעדה עירוניות.

מחיר

קשה להגיד דברים שליליים על טויוטה קורולה 2023. מדובר ביצירה הנדסית יפנית יעילה, איכותית, נעימה לנהיגה ולנסיעה וחסכונית, שממלאת היטב את ייעודה ושומרת על ערכה יותר טוב מאג"ח ממשלתית.

אבל הקפיצה במחיר ב־2023, שנובעת בין השאר מביטול הטבות המס על מכוניות היברידיות בשנה שעברה ומהיחלשות השקל, היא עדיין קשה לעיכול ודוחקת אותה לטריטוריה תחרותיות בעייתית. יש לקוות, שהיבואן יימצא את הדרך לרדת מעץ המחיר. 

חלק מהמתחרות

יונדאי אלנטרה הייבריד

מחיר הדור החדש נע בין כ־158 ל־170 אלף שקל. לרכב עיצוב דינמי ותא נוסעים מרווח ומאובזר. מערכת ההנעה מייצרת 139 כ"ס ומחזירה צריכה של כ־22.7 ק"מ לליטר.

הונדה סיביק הייבריד 2023 / צילום: יח''צ

הונדה סיביק הייבריד

180 אלף שקל הוא מחיר הפתיחה של הדגם. בסיס גלגלים הוא כ־2.73 מ' ומרווח פנים מכובד. להנעה אחראים מנוע 2 ליטר ומנוע חשמלי חזק אך חסכוני.

יונדאי אלנטרה הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד