גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גימיק שיווקי או עסקה אמיתית: מה עומד מאחורי הדירה של נועה קירל בשדה דב?

פרסום על אודות רכישת דירה על ידי ידוען נתפס בדרך כלל כגימיק שיווקי שנועד להריץ את ההמונים למשרדי המכירות של הפרויקט ● נראה שבמקרה של קירל וחברת ישראל קנדה, הוא נועד גם לעיניהם של בנקאים ומנהלים בגופים מוסדיים המממנים את עסקי חברת הנדל"ן

האם נועה קירל תסייע להפשיר את שוק דירות היוקרה? / צילום: Associated Press, Martin Meissner
האם נועה קירל תסייע להפשיר את שוק דירות היוקרה? / צילום: Associated Press, Martin Meissner

מה משותף למשה פרץ, עברי לידר, הראל סקעת, עידן רייכל, עומר אדם, מרגי, עדן בן זקן ואביב גפן? למעט היותם זמרים מפורסמים הנהנים מפופולריות רבה, שמותיהם קופצים בחיפוש בגוגל כמי שרכשו בשנים האחרונות "דירה יוקרתית", בדרך כלל באחד מהמגדלים הנבנים בת"א וסביבותיה. כמוהם עוד שורה של ידוענים: כדורגלנים, בדרנים, דוגמניות וכוכבי ריאליטי.

קרן הנדל"ן שהבטיחה תשואה פנטסטית אך הותירה רבים ממשקיעיה בידיים ריקות
המשכנתה הממוצעת באפריל התקרבה שוב למיליון שקל 

הידיעות על אודות אותן רכישות יהיו תמיד מפורטות להפליא, ולצד המחיר ששילם ה"סלב" (הפרט שבאמת מעניין את כותב הידיעה ואת קוראיה), ניתן לקרוא בהן גם על מספר החדרים בדירה הנרכשת, שטחה והקומה שבה היא ממוקמת. זאת לצד תיאורו של הפרויקט המדובר ושמותיהם של האדריכל שתכנן אותו והיזם שבונה אותו - ובקיצור, כל הפרטים שמעניינים את מוסר הידיעה.

הידעתם למשל כי לפני כעשור רכש השחקן והקומיקאי שלום אסייג, למטרות השקעה, דירת 4 חדרים בשטח כולל של 110 מ"ר בקומה ה-14 בפרויקט המגורים "טורקיז", שהקים היזם יוסי אברהמי במערב חיפה: "מדובר בדירה במתחם ה-VIP של פרויקט המגורים, מתחם סגור ומאובטח, הכולל מרתף יין, ספא, חדר כושר מאובזר, חדר קולנוע ומערכת דיגיטלית לניהול הדירה", נכתב בידיעה שפורסמה אודות הרכישה.

עסקת ברטר שכל הצדדים מרוצים ממנה

טיבה של עסקת הברטר (סחר חליפין) הזו ברור, וכל הצדדים, כך נראה, יוצאים ממנה מרוצים: כותב הידיעה מקבל סקופ עסיסי, שיזכה לצפיות רבות, אודות ידוען הרוכש דירה במיליוני שקלים. מוסר הידיעה (יזם הפרויקט או שלוחיו) מקבל פרסום חינמי הקושר זמר/ דוגמנית/כדורגלן לפרויקט אותו הוא בונה. זאת בשאיפה כי ימשוך רוכשים נוספים שירצו לגור בקרבתו ("מה אתם יודעים, אני שכן של רותם סלע") - סמל סטטוס המקנה לפרויקט הנבנה ארומה של הצלחה ויוקרה.

אשר לצלע השלישית, הסלב "רוכש" הדירה, הרי שמלבד חיזוק תדמיתו כמצליחן היכול להרשות לעצמו השקעה של מיליוני שקלים, הוא יזכה להטבה כלכלית נאה - הנחה במחיר, מטבח על חשבון הקבלן, או תמורה כספית, במידה ורכישת הדירה לא תצא בסופו של דבר לפועל (תרחיש שצריך לקחת בחשבון, בעקר כשהרכישה היא "על הנייר" בלבד).

כל זה מביא אותנו לפרסום שהגיע השבוע מכיוונה של יזמית הנדל"ן ישראל קנדה , אשר זכה להד רחב בתקשורת: "מזל טוב לנועה קירל; היוניקורן של ישראל רכשה דירה מיני פנטהאוז בפרויקט היוקרה 'ריינבו'", נכתב בהודעה, שממנה עלה כי הכוכבת בת ה-22, נציגתנו באירוויזיון האחרון, "רוכשת דירה במתחם הנחשק ביותר על חוף הים בצפון תל אביב. נועה רכשה דירת 5 חדרים בסכום של 10.18 מיליון שקל. גודלה של הדירה הוא 133 מ"ר ומרפסת של 17 מ"ר עם נוף לים. נועה זכתה לבחור דירה רגע לפני שהפרויקט נפתח לקהל הרחב".

בהמשך הפרסום זוכים הקוראים ללמוד עוד על הפרויקט, שבנייתו אמורה לצאת לדרך בשנה הבאה (6 בנייני בוטיק, בני 8 קומות כל אחד, ומגדל מגורים בן 40 קומות) ועל יתרונותיו הרבים ("נועה תוכל ליהנות במתחם הריזורט השייך לדיירים ובו חדרי כושר וספא, בית קפה פרטי, מתחם ילדים ו-2 בריכות שחייה").

על פי הידיעות שהתפרסמו בנושא קיבלה קירל "הנחת סלב" של כ-3% על מחיר המחירון של הדירה, ובנוסף, היא עשויה להוביל את קמפיין המכירות של ישראל קנדה בפרויקט, שייבנה במתחם שדה דב - ג'וב שעליו תקבל מן הסתם תשלום של כמה מאות אלפי שקלים.

הפעם מטרת המהלך נרחבת יותר

פרסומים על רכישת דירות ע"י מפורסמים נתפסים בדרך כלל בעיקר כגימיק שיווקי. בעלי השליטה בישראל קנדה, ברק רוזן ואסי טוכמאייר, נחשבים לאשפי שיווק, היודעים לרתום סלבס לרכישת דירות בפרויקטים שהם מקימים כעניין שבשגרה.

עם זאת, נראה שבמקרה של קירל, מטרות המהלך רחבות יותר, ונגזרות בראש ובראשונה ממצבו העגום של שוק דירות היוקרה במרכז הארץ, שנכנס לקיפאון עמוק בשנה האחרונה, לנוכח עליית הריבית.

בדומה ליזמיות נדל"ן גדולות אחרות, גם מניית ישראל קנדה סובלת בשנה האחרונה מסנטימנט שלילי הנובע מעליית הריבית, והיא צנחה בתקופה זו ב-50% כמעט, כך שהיא משקפת לחברה שווי של כ-2.3 מיליארד שקל. תשואות האג"ח של החברה נסחרות בתשואה גבוהה של עד 9%, נוכח ההתחייבויות ההגדולות שנטלה לצורך רכישת קרקעות יקרות בגוש דן.

אחת מהן היא קרקע בשדה דב, שנרכשה בשנת 2021 תמורת סכום של כ-1.3 מיליארד שקל, ושעליה צפויה ישראל קנדה לבנות פרויקט של 480 יח"ד האמור לאכלס בין היתר את נועה קירל, בהנחה שרכישת הדירה בידה אכן תמומש - 10 מיליון שקל הם סכום עצום גם עבור כוכבת בסדר הגודל שלה.

אגב, רוכשת נוספת באותו מכרז קרקע בשדה דב הייתה חברת חנן מור, שרמת המינוף שנטלה ברכישה הובילה לקריסת מניותיה בכ-70% בשנה האחרונה.

לפיכך, נראה כי לא לחינם הודגש השבוע המחיר למטר רבוע שאמורה הרוכשת הצעירה לשלם בדירת החלומות - כ-72 אלף שקל למ"ר. מדובר במחיר שנועד ללמד את קוראי הידיעה כי ישראל קנדה מסוגלת למכור גם בתנאי שוק קשים את הדירות שתבנה בשדה דב, במחיר התואם את תוכניותיה השיווקיות (בד בבד דיווחה החברה השבוע כי מכרה כ-40 מתוך 67 דירות בפרויקט שהוצאו לשיווק מוקדם למקורבים, במחיר ממוצע של כ-75 אלף שקל למ"ר).

הפרסומים הללו נועדו כמובן למשוך למשרד המכירות של ישראל קנדה רוכשים פוטנציאליים שירצו להתגורר בקרבתה של נועה קירל, לכשתתחיל השקתו הרשמית של הפרויקט בקרוב. אך נראה שלא פחות מכך, הם מיועדים לעיניהם של בנקאים ומנהלי הגופים המוסדיים שמממנים את עסקיה של ישראל קנדה, אשר קראו אף הם בשקיקה את הפרסום על אודות רכישת הדירה, אם כי מסיבות שונות לחלוטין.

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים