גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המערכת שמלמדת סוחרי אינטרנט מה כדאי למכור ואיך, בלי להחזיק בסחורה

חברת התוכנה AutoDS פועלת בתחום הצומח של הדרופ שיפינג, בזירות מסחר כמו איביי, שופיפיי ופייסבוק ● עם מכירות של 150 מיליון דולר בשנה, לאחרונה רכשו המייסדים את המתחרים

ליאור פוזין, מנכ''ל Auto-DS / צילום: שלומי יוסף
ליאור פוזין, מנכ''ל Auto-DS / צילום: שלומי יוסף

לשכב על חוף בתאילנד עם מחשב, לנהל חנויות איקומרס ולהרוויח אלפי דולרים בחודש - כל אחד יכול לעשות את זה, לפחות אם שואלים את ליאור פוזין, מייסד ומנכ"ל חברת התוכנה AutoDS. מדובר בחברה הפועלת בתחום הדרופ שיפינג, שבו סוחר אינטרנטי יכול למכור מוצרים מבלי להחזיק אותם פיזית אצלו, באמצעות הקמת חנות שתמכור מלאי של בעלי עסקים אחרים - מעין מתווך.

טונה סטארקיסט, קפה ועוגיות: דיפלומט הודיעה על העלאת מחירים בשיעור של עד 6.1%
תמנון התחילה את מבצעי סוף העונה מוקדם מהצפוי. מה יעשו המתחרות?

התוכנה שפיתחה AutoDS מפעילה מערכת דרופ שיפינג שלמה: החל מאיתור מוצרים מומלצים למכירה באמצעות זיהוי טרנדים עולמיים, דרך מציאת ספקים, בעיקר בסין, ועד המלצות לסוחרים כיצד לתמחר. ברגע שתשתית החנות האינטרנטית מוכנה, המערכת מעלה אליה אוטומטית תמונות ותיאור של המוצרים. בסופו של דבר, היא גם מבצעת את ההזמנה בצורה אוטומטית מהספק לקונה.

המודל העסקי של החברה עובד כך: הסוחרים משלמים דמי חבר ל־AutoDS, ויכולים לרכוש את הסחורה מספקי ענק כמו וולמארט, אמזון, עליאקספרס ועליבאבא, לצד עשרות ספקים פרטיים. לאחר מכן הם יכולים למכור את המוצרים בזירות מסחר כמו איביי, שופיפיי, אטסי, וויקס ופייסבוק.

המחיר לסוחר מתחיל ב־10 דולר בחודש ויכול להגיע עד 5,000 דולר, כאשר יש תקופת התנסות של 14 ימים בחינם. בנוסף יש תשלום על ביצוע הזמנות בצורה אוטומטית, שמתחיל ב־18 סנט להזמנה. כיום משתמשים במוצר יותר מ־20 אלף סוחרים פעילים.

לדברי פוזין, בכל רגע נתון קיימים במערכת כ־10 מיליון מוצרים, והמכירות דרכם מגלגלות כ־150 מיליון דולר בשנה. לאחרונה הם גם רכשו את המתחרה הגדולה שלהם, DSMTool.

למה צריך תיווך

"כשהייתי בן 14, חיפשתי טלפון זול באתר סיני, וראיתי אותו באיביי במחיר הרבה יותר יקר", מספר פוזין על האירוע המכונן של חייו המקצועיים. "העתקתי את התמונות, את הכותרת ואת המפרט של הטלפון, והעליתי אותו גם לאיביי. תוך שלוש שעות ביצעתי את המכירה הראשונה שלי. את הטלפון שלחתי ישירות לקונה, ונשארתי עם רווח מפער הקנייה". שמונה שנים אחרי, הוא הקים יחד עם מיכאל רוייף (סמנכ"ל הפיתוח) ואופיר בוקובזה (סמנכ"ל השיווק) את AutoDS.

"אם הדרופ שיפר לא היה מגיש את המוצר מהספק לתוך מרקטפלייס כמו איביי, אטסי או אמזון, או לחילופין פותח חנות משלו ויודע לשווק, לא בטוח שהיית מגיעה בכלל למוצר הזה. את משלמת גם על זה שעזרו לך להגיע למוצר בפלטפורמה שבה את אוהבת לקנות. ההנגשה היא הערך שדרופ שיפינג מביא לעולם".

לדברי פוזין, זמני המשלוח לרוב קצרים יותר. "יש לנו מחסנים בסין, כך שאנחנו מאתרים בשבילך כמוכרת את המוצר בסין במחיר הכי זול, שולחים אותו למחסנים שלנו, שם אנחנו בודקים שהוא תקין, וממתגים מחדש עם האריזה שלך, ומשם שולחים לכל העולם. לישראל הוא מגיע תוך עשרה ימים".

לצמצם את הסיכון

פוזין, 28, מכיר מקרוב את כל שלבי העבודה במערכת, בין היתר משום שבתחילת הדרך הוא ושותפיו עשו הכול לבד. "כמנכ"ל הייתי יושב על שירות הלקוחות, מתכנת, עושה שיווק, ואז מדבר עם רואה החשבון. לאט־לאט התחלנו לסגור חורים. כשהיה תקציב הבאנו מפתח, אחר כך הבאנו מנהל שיווק.

"כשנכנסו לקוחות, ראינו שאנחנו מצליחים להתגלגל מהתזרים שלהם, אז למה שנכניס משקיע חיצוני? אנחנו מקבלים הצעות כל שבוע, אבל אנחנו כבר שנים בפנים, יש מחזור, יש לקוחות. אין צורך".

היום יש להם כ־100 עובדים ב־13 מדינות ברחבי העולם, ביניהן יוון, אוקראינה, פיליפינים, אנגליה, רומניה, דרום אמריקה ומרוקו. מטה החברה ממוקם בתל אביב, ומועסקים בו 18 עובדים. לדברי פוזין, רוב הסוחרים המשתמשים בפלטפורמה עושים זאת כהכנסה צדדית, לצד עבודה עיקרית.

"אנחנו מייעצים לבחור במוצר שקשה למצוא בחנות רגילה, כמו מנורת לילה שמאירה דמויות על הקירות, שאין בכל סופר או חנות אלקטרוניקה. הקריטריונים הם מוצר שיתפוס את העין, שקשה להבין מה התמחור ושהוא תקין ועובד.

"אחרי בחירת המוצר, הדאטה שלנו יודע לסרוק את הרשת ולהציג אילו מודעות בטיקטוק ובפייסבוק מתאימות לו, מה קהל היעד ולמי לכוון את הפרסום. בלחיצת כפתור הסוחר מוסיף את המוצר לחנות, ומרגע זה הפרסום תלוי בו - משפיענים, פרסום ממומן, סרטון אורגני בטיקטוק או כל דרך אחרת. לאחרונה החלו בחברה לעשות שימוש בכלי AI, שמסייעים לכתוב את הכותרות ואת תיאורי המוצרים".

לדברי פוזין, "הדרופ שיפינג צומח משנה לשנה, כי אנשים מבינים שלא חייבים להחזיק סחורה. העולם נהיה גלובלי יותר, ואנשים מנסים להתרחק ממלאי גדול, במיוחד כאלה שרק התחילו ולא רוצים להפסיד עשרות או מאות אלפי דולרים.

"אפשר לנסות לצמצם אותו, ומהניסיון שלנו, שירות לקוחות זה הדבר הכי קריטי. עם זאת, צריך לזכור שבדרופ שיפינג לא קופצים מאפס לאלפי מכירות בחודש. המיתוג לוקח זמן, וקיימת בעיה של זכויות יוצרים. סוחרים צריכים לבדוק לעומק מה שהם מוכרים, אי־אפשר למשל למכור לגו של הארי פוטר. גם פה יש לנו דאטה בייס של עשרות אלפי ברנדים, וזה עדיין לא מושלם".

עוד כתבות

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

חיילי המילואים חזרו מהמלחמה וגילו שההגנות מפני פיטורים לא מספיקות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה