גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המערכת שמלמדת סוחרי אינטרנט מה כדאי למכור ואיך, בלי להחזיק בסחורה

חברת התוכנה AutoDS פועלת בתחום הצומח של הדרופ שיפינג, בזירות מסחר כמו איביי, שופיפיי ופייסבוק ● עם מכירות של 150 מיליון דולר בשנה, לאחרונה רכשו המייסדים את המתחרים

ליאור פוזין, מנכ''ל Auto-DS / צילום: שלומי יוסף
ליאור פוזין, מנכ''ל Auto-DS / צילום: שלומי יוסף

לשכב על חוף בתאילנד עם מחשב, לנהל חנויות איקומרס ולהרוויח אלפי דולרים בחודש - כל אחד יכול לעשות את זה, לפחות אם שואלים את ליאור פוזין, מייסד ומנכ"ל חברת התוכנה AutoDS. מדובר בחברה הפועלת בתחום הדרופ שיפינג, שבו סוחר אינטרנטי יכול למכור מוצרים מבלי להחזיק אותם פיזית אצלו, באמצעות הקמת חנות שתמכור מלאי של בעלי עסקים אחרים - מעין מתווך.

טונה סטארקיסט, קפה ועוגיות: דיפלומט הודיעה על העלאת מחירים בשיעור של עד 6.1%
תמנון התחילה את מבצעי סוף העונה מוקדם מהצפוי. מה יעשו המתחרות?

התוכנה שפיתחה AutoDS מפעילה מערכת דרופ שיפינג שלמה: החל מאיתור מוצרים מומלצים למכירה באמצעות זיהוי טרנדים עולמיים, דרך מציאת ספקים, בעיקר בסין, ועד המלצות לסוחרים כיצד לתמחר. ברגע שתשתית החנות האינטרנטית מוכנה, המערכת מעלה אליה אוטומטית תמונות ותיאור של המוצרים. בסופו של דבר, היא גם מבצעת את ההזמנה בצורה אוטומטית מהספק לקונה.

המודל העסקי של החברה עובד כך: הסוחרים משלמים דמי חבר ל־AutoDS, ויכולים לרכוש את הסחורה מספקי ענק כמו וולמארט, אמזון, עליאקספרס ועליבאבא, לצד עשרות ספקים פרטיים. לאחר מכן הם יכולים למכור את המוצרים בזירות מסחר כמו איביי, שופיפיי, אטסי, וויקס ופייסבוק.

המחיר לסוחר מתחיל ב־10 דולר בחודש ויכול להגיע עד 5,000 דולר, כאשר יש תקופת התנסות של 14 ימים בחינם. בנוסף יש תשלום על ביצוע הזמנות בצורה אוטומטית, שמתחיל ב־18 סנט להזמנה. כיום משתמשים במוצר יותר מ־20 אלף סוחרים פעילים.

לדברי פוזין, בכל רגע נתון קיימים במערכת כ־10 מיליון מוצרים, והמכירות דרכם מגלגלות כ־150 מיליון דולר בשנה. לאחרונה הם גם רכשו את המתחרה הגדולה שלהם, DSMTool.

למה צריך תיווך

"כשהייתי בן 14, חיפשתי טלפון זול באתר סיני, וראיתי אותו באיביי במחיר הרבה יותר יקר", מספר פוזין על האירוע המכונן של חייו המקצועיים. "העתקתי את התמונות, את הכותרת ואת המפרט של הטלפון, והעליתי אותו גם לאיביי. תוך שלוש שעות ביצעתי את המכירה הראשונה שלי. את הטלפון שלחתי ישירות לקונה, ונשארתי עם רווח מפער הקנייה". שמונה שנים אחרי, הוא הקים יחד עם מיכאל רוייף (סמנכ"ל הפיתוח) ואופיר בוקובזה (סמנכ"ל השיווק) את AutoDS.

"אם הדרופ שיפר לא היה מגיש את המוצר מהספק לתוך מרקטפלייס כמו איביי, אטסי או אמזון, או לחילופין פותח חנות משלו ויודע לשווק, לא בטוח שהיית מגיעה בכלל למוצר הזה. את משלמת גם על זה שעזרו לך להגיע למוצר בפלטפורמה שבה את אוהבת לקנות. ההנגשה היא הערך שדרופ שיפינג מביא לעולם".

לדברי פוזין, זמני המשלוח לרוב קצרים יותר. "יש לנו מחסנים בסין, כך שאנחנו מאתרים בשבילך כמוכרת את המוצר בסין במחיר הכי זול, שולחים אותו למחסנים שלנו, שם אנחנו בודקים שהוא תקין, וממתגים מחדש עם האריזה שלך, ומשם שולחים לכל העולם. לישראל הוא מגיע תוך עשרה ימים".

לצמצם את הסיכון

פוזין, 28, מכיר מקרוב את כל שלבי העבודה במערכת, בין היתר משום שבתחילת הדרך הוא ושותפיו עשו הכול לבד. "כמנכ"ל הייתי יושב על שירות הלקוחות, מתכנת, עושה שיווק, ואז מדבר עם רואה החשבון. לאט־לאט התחלנו לסגור חורים. כשהיה תקציב הבאנו מפתח, אחר כך הבאנו מנהל שיווק.

"כשנכנסו לקוחות, ראינו שאנחנו מצליחים להתגלגל מהתזרים שלהם, אז למה שנכניס משקיע חיצוני? אנחנו מקבלים הצעות כל שבוע, אבל אנחנו כבר שנים בפנים, יש מחזור, יש לקוחות. אין צורך".

היום יש להם כ־100 עובדים ב־13 מדינות ברחבי העולם, ביניהן יוון, אוקראינה, פיליפינים, אנגליה, רומניה, דרום אמריקה ומרוקו. מטה החברה ממוקם בתל אביב, ומועסקים בו 18 עובדים. לדברי פוזין, רוב הסוחרים המשתמשים בפלטפורמה עושים זאת כהכנסה צדדית, לצד עבודה עיקרית.

"אנחנו מייעצים לבחור במוצר שקשה למצוא בחנות רגילה, כמו מנורת לילה שמאירה דמויות על הקירות, שאין בכל סופר או חנות אלקטרוניקה. הקריטריונים הם מוצר שיתפוס את העין, שקשה להבין מה התמחור ושהוא תקין ועובד.

"אחרי בחירת המוצר, הדאטה שלנו יודע לסרוק את הרשת ולהציג אילו מודעות בטיקטוק ובפייסבוק מתאימות לו, מה קהל היעד ולמי לכוון את הפרסום. בלחיצת כפתור הסוחר מוסיף את המוצר לחנות, ומרגע זה הפרסום תלוי בו - משפיענים, פרסום ממומן, סרטון אורגני בטיקטוק או כל דרך אחרת. לאחרונה החלו בחברה לעשות שימוש בכלי AI, שמסייעים לכתוב את הכותרות ואת תיאורי המוצרים".

לדברי פוזין, "הדרופ שיפינג צומח משנה לשנה, כי אנשים מבינים שלא חייבים להחזיק סחורה. העולם נהיה גלובלי יותר, ואנשים מנסים להתרחק ממלאי גדול, במיוחד כאלה שרק התחילו ולא רוצים להפסיד עשרות או מאות אלפי דולרים.

"אפשר לנסות לצמצם אותו, ומהניסיון שלנו, שירות לקוחות זה הדבר הכי קריטי. עם זאת, צריך לזכור שבדרופ שיפינג לא קופצים מאפס לאלפי מכירות בחודש. המיתוג לוקח זמן, וקיימת בעיה של זכויות יוצרים. סוחרים צריכים לבדוק לעומק מה שהם מוכרים, אי־אפשר למשל למכור לגו של הארי פוטר. גם פה יש לנו דאטה בייס של עשרות אלפי ברנדים, וזה עדיין לא מושלם".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.8% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.14 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

הבעיה של טראמפ: איך מנצחים אויב שמודד ניצחון בהישרדות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

סנאטור המקורב לטראמפ: "ההחלטה בנוגע לאיראן כבר התקבלה" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד