גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"ל שהביא לעולם את נטוויז'ן עושה קאמבק בתחום מפתיע

יזם ההייטק צבי אלון לא תכנן לחזור לכס המנכ"ל, אך סדרת אירועים שתחילתה בהתקנת מערכת סולארית על ביתו שבקליפורניה, הובילה אותו לראש חברת טיגו ● החברה מייעלת ייצור אנרגיה סולארית, ולאחרונה הגיעה לוול סטריט בשווי של 600 מיליון דולר ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנו גדלים הרבה יותר מהר מהשוק ולוקחים נתחים מסולאראדג'", ומבטיח: "טיגו היא ההשקעה האחרונה שלי שדורשת עזרה ולא רק כסף"

מנכ''ל טיגו, צבי אלון / צילום: Tigo Energy
מנכ''ל טיגו, צבי אלון / צילום: Tigo Energy

לפני כ-15 שנים סיים צבי אלון, יזם ישראלי שמתגורר בקליפורניה, לבנות בית, והתקין על הגג מערכת סולארית. בדיוק באותה תקופה הוא הכיר לראשונה את אחד ממייסדי חברת טיגו (Tigo), המספקת פתרונות לתעשייה הסולארית, שגם הוא ישראלי. כעבור מספר שנים, הם נפגשו שוב. "הוא אמר לי: 'השוק מאוד קשה, הסינים נכנסים, המחירים יורדים, הכול נורא. אתה מוכן להשקיע?'; אמרתי לו שהרגע הוא הסביר לי למה זה לא כדאי", מספר אלון בראיון לגלובס.

בין צ'אט GPT לנסיקת אנבידיה: סימני בועה שוב כאן, אף אחד לא יודע איך זה ייגמר הפעם | ניתוח 
מנהל ההשקעות שנזהר ממניות וצופה התאוששות איטית בשווקים | ראיון 
נמרודי ביקש תגמול שנתי של כמעט 14 מיליון ש', בעלי המניות אמרו "לא"

ובכל זאת, משהו כנראה תפס את תשומת ליבו, והוא החליט לבצע דיו-דיליג'נס לקראת השקעה בטיגו: "השקעתי מאמצים, טסתי לגרמניה, בישראל נפגשתי עם גיא סלע ז"ל (מייסד חברת סולאראדג', העוסקת גם היא בתחום, ש' ח' ו'), שגם התחיל באותה תקופה פחות או יותר. חזרתי ונתתי הצעה להוביל את סבב ההשקעה, חתמתי על הצ'ק - 5-5.5 מיליון דולר - והפכתי ליו"ר".

 

טיגו מספקת מוצרי חומרה ותוכנה שמגדילים את ייצור האנרגיה של מערכות סולאריות, מגבירים את הבטיחות שלהן ומקטינים את עלויות השימוש. נוסף על כך היא מוכרת מערכות לאחסון אנרגיה, תחום שאליו נכנסה לאחרונה. החברה הוקמה ב-2007 על ידי רון הדר וסם ארדיטי.

כפי שקורה לפעמים בהשקעות, התוכנית שעליה הסכימו בעת ההשקעה לא התבצעה, וב-2014, שני משקיעים ותיקים יותר בטיגו - קבוצת כלל תעשיות וג'נריישן האנגלית - שכנעו את אלון לקחת את תפקיד המנכ"ל.

זו לא הפעם הראשונה שאלון, 72, ישראלי יליד חיפה ובוגר הטכניון, מוביל חברה. בשנות ה-90 של המאה הקודמת הוא הקים וניהל את חברת התוכנה נטמנג', שנסחרה בוול סטריט ונמכרה ב-2008 תמורת כ-70 מיליון דולר. הוא גם ייסד בתוכה את ספקית האינטרנט נטוויז'ן (שאותה ניהלה אשתו דאז רות אלון), והקים את לשכת המסחר קליפורניה-ישראל.

בתחילת דרכו כמנכ"ל טיגו דחף לכיוון שהתברר בדיעבד כפחות מוצלח, כשחתם על חוזה לשלוש שנים עם חברה גרמנית גדולה להשקעה בטיגו ולהפצת מוצריה. "זה לא התרומם - לא לפי הציפיות שלנו ולא לפי הציפיות שלהם. החלטנו לא להאריך את החוזה, ואני קניתי את חלקם בחזרה", הוא מספר. "פיזרנו את ההפצה לעוד ערוצים, ומאז החברה צומחת כמו משוגעת. העתיד די ורוד כרגע".

התמזגה דווקא כששוק ה-SPAC התקרר

כבר לפני שנתיים החליט אלון להביא את טיגו לשוק הציבורי, וכמעט חתם עם חברות SPAC (חברות ללא פעילות, שמונפקות במטרה למזג לתוכן חברה פרטית תוך זמן מוקצב), אך הרגיש שמשהו לא מסתדר בשוק.

דווקא כששוק ה-SPAC התקרר משמעותית חתמה טיגו בדצמבר שעבר על הסכם מיזוג עם חברה כזו, הקשורה לבנק ההשקעות Roth, לפי שווי של 600 מיליון דולר לפני הכסף. המיזוג הושלם החודש, כשבניגוד להרבה חברות שמוזגו ל-SPAC, המחיר שבו החברה נסחרת היום גבוה יותר מהמחיר במיזוג.

למה דווקא SPAC?
"זה לא סוד ששוק ההנפקות החדשות לא בדיוק פתוח היום. לא כל כך היה חשוב לנו הגיוס, כי אנחנו מייצרים מזומנים, אבל רצינו ללכת לציבור. הגידול שלנו יפה, והמתחרות שלנו הן סולאראדג' ואנפייז, שתיהן ציבוריות, עם מאזן חזק והרבה מאוד מזומנים.

"כשהולכים ללקוחות פוטנציאליים, הם תמיד שואלים אותנו: 'אנחנו קונים מוצר ל-25 שנה, אתם עוד תהיו פה?'. ההיחשפות לציבור מוסיפה חותמת לכך שאנחנו בסדר. דבר שני הוא שיש רשימות של לקוחות גדולים, ממי 'מותר' לקנות, ומאוד קשה להיכנס אליהן כשאתה לא ציבורי".

אלון מוסיף כי "בחנו את האפשרויות, והיה ברור ש-IPO יהיה יותר קשה. חשבנו על מיזוג הופכי (reverse takeover) עם שלד בורסאי או חברה בקשיים, אבל אחרי מחקר ירדנו מזה. בסופו של דבר עשינו משהו דומה, אבל עם SPAC, בעסקה מאוד ייחודית ש'עלתה' לנו רק כ-2% מהמניות (בהן מחזיקים משקיעי ה-SPAC, ש' ח' ו')".

לדבריו, חברות SPAC נמצאות היום בבעיה קשה בכל הנוגע למציאת יעדים טובים למיזוג, בזמן שהדדליין שלהן מתקרב, ואם לא ימזגו, ייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.

"חברות SPAC התחילו לחפש גם יעדים פחות טובים, עם הבטחות לצמיחה בעתיד. למעשה הן הפכו למעין קרנות הון סיכון. אנחנו חברה רווחית, צומחת, ומתאימה למיזוג, ול-SPAC שאליו מוזגנו נותרו 4-5 חודשים עד שהיו סוגרים ומפסידים את הכסף, אז הם הסכימו לתנאים האלה אחרי קצת מו"מ. כולם מרוצים מאוד".

לא חששת מקבלת פנים שלילית מצד השוק, אחרי שכל כך הרבה חברות שמוזגו ל-SPAC אכזבו?
"החשש קיים, ברור, אבל אני מכיר משקיעים: יש להם זיכרון קצר. הם מסתכלים על היום ומחר - היום זה מה שקורה באמת, ומחר זה אם מאמינים לסיפור שלך. וככל שאתה מספק תוצאות, מאמינים לך יותר".

עם זאת, אלון מודע לבעיה של מחזורי מסחר נמוכים יחסית, משום שהסחורה הצפה (float, מספר המניות שניתן לסחור בהן) נמוכה יחסית. הסיבה לכך היא שרוב משקיעי ה-SPAC פדו את הכסף שהשקיעו בו כשה-SPAC הודיע על הארכת התקופה להשלמת המיזוג עם טיגו.

לדבריו, בעלי המניות שנשארו הם "משקיעים טובים, ברובם לטווח ארוך". עם זאת, הוא מתכנן לבצע מהלך ייחודי: לצאת להנפקה חדשה; כלומר, לבצע בקרוב הנפקה משנית שבה יגדל מספר המניות, וכך תגדל כמות הסחורה הצפה. "אני לא רוצה לזרוק שמות, אבל כל הבנקים הכי גדולים רוצים לעבוד איתנו", הוא אומר. "כולם מתרשמים מביצועי החברה, וגם אין הרבה הנפקות".

 

"מעדיפים להיות שמרנים, כי להיענש זה קל מאוד"

טיגו, בניגוד להרבה חברות שמוזגו ל-SPAC, היא חברה רווחית: ברבעון הראשון השנה היא רשמה לראשונה רווח נקי לא רק על בסיס EBITDA, אלא גם לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) - 6.9 מיליון דולר.

 

כשסיימה את 2022 עם הכנסות של 81 מיליון דולר, היא נתנה תחזית להכנסות של 139 מיליון דולר ב-2023, אך קצב ההכנסות ברבעון הראשון (50.1 מיליון דולר), יחד עם התחזית לרבעון השני (70-74 מיליון דולר) מצביעים על כך שהיא צפויה לעקוף את התחזית באופן משמעותי.

השוק הפתיע אתכם לטובה או פשוט הייתם נורא שמרנים בתחזית?
"היינו שמרנים. אנחנו מעדיפים להיות יותר שמרנים כי להיענש זה קל מאוד, ולשמור על המומנטום זה קשה. אני יכול גם להגיד שבינתיים השוק טוב מאוד אלינו: אנחנו גדלים הרבה יותר ממהירות השוק, ולוקחים נתחי שוק גם מאנפייז וגם מסולאראדג'".

איך אתה מסביר את זה?
"ההבדל בינינו ובינן הוא שסולאראדג' ואנפייז הן מערכת סגורה, אתה מוכרח לקנות את כל החלקים מהן. אצלנו, כל המערכות יכולות להימכר עם המערכות והמוצרים של כל אחד מהמתחרים. יש לנו מעל 50-60 ספקי ממירים שמשתמשים במוצר שלנו כדי למכור, ומגדילים לנו את המכירות.

"דבר מעניין יותר, הוא שעלות הארכיטקטורה של מערכת הליבה שלנו, MLPE, היא חצי משל סולאראדג', מה שמאפשר לנו למכור במחיר נמוך יותר, יחד עם ביצועים טובים יותר, שמייצרים 1.5%-3.5% יותר אנרגיה, לפי דוחות חיצוניים.

"ועוד דבר שהשוק אוהב אצלנו הוא שלטיגו יש מוצר אחד שנמכר להתקנות ביתיות, מסחריות או גדולות, ומתאים לכל טווח האספקה של הפאנלים. למתחרות יש מוצר אחר לשוק הביתי ואחר למסחרי, והמפיצים פחות אוהבים להחזיק מוצרים שונים לשווקים שונים".

איך יכול להיות שעלות הייצור שלכם נמוכה משמעותית משל המתחרות, שהן גדולות בהרבה?
"חשבון פשוט: הטרנזיסטור זה הרכיב האלקטרוני הכי יקר במערכת, והארכיטקטורה שלנו מאפשרת ביצועים טובים יותר בפחות רכיבים".

מה הסיכון בתחרות מצד יצרניות סיניות זולות?
"הסיכון קיים. זה שיש היום קצת סנטימנטים בעולם נגד סין גם עוזר, כי זה עושה לנו את החיים יותר קלים בתחרות. יש עוד משהו שעוזר לנו ופחות ידוע. אנחנו מוכרים את היחידה ב-30 דולר לערך, כמעט חצי מסולאראדג', עם שולי רווח יפים מאוד ו-25 שנות אחריות. אנשים לפעמים לא מבינים כמה קשה לבנות יחידה בפחות מ-30 דולר ולתת אחריות לשנים - אתה לא רוצה לראות אותה יותר, כי אם ראית אותה שוב הפסדת כסף. היו כמה שניסו להיכנס לתחום ונכשלו כי זה דורש הרבה מאוד ידע, מעבר לפטנטים ולהגנות האחרות".

נוסף על כך, לדבריו, נכנסות בשנים האחרונות דרישות רגולטוריות בנושא בטיחות - מערכות שנמצאות על גגות צריכות להיות עם כיבוי מהיר, כך שבמקרה שריפה יפסיקו לייצר אנרגיה תוך 30 שניות.

החברה מנוהלת מארה"ב; יש פעילות גם בישראל?
"יש לנו משרד גדול וגדל ברעננה, עם 34 עובדים, מתוך 205 בכל החברה, ואנחנו מחפשים עוד אנשים טובים. עשינו גם רכישה בישראל לפני מספר חודשים, ואנחנו מאוד מרוצים. מבחינת משקיעים מישראל, כלל תעשיות הם הגדולים, ולפחות ממה שהם אומרים לי - הם מרוצים. אבי פישר היה איתנו בטקס פתיחת המסחר בנאסד"ק כשהתחלנו להיסחר".

מערכות צפות של טיגו בישראל / צילום: Tigo Energy

המייסדים עדיין מחזיקים במניות?
"כן. אחד עוד עובד אצלנו. מה שמגיע מגיע - הם הקימו את החברה וכל אחד עשה כסף ממנה".

זה סיבוב שני שלך כמנכ"ל בוול סטריט; מה השתנה מאז נטמנג'?
"היום יש הרבה יותר שותפים לניהול החברה, בגלל כל הרגולציה והדרישות. זה עושה את החיים קצת יותר מעניינים וקצת יותר מסובכים. אני מבין את הסיבה והמטרה של הגנה על בעלי המניות אבל אני חושב שקצת הגזימו - יש הרבה יותר תהליכים ופרוצדורות וקצת פחות גמישות להנהלה וליזמים.

"מבחינת מה שהמשקיעים מחפשים, זה לא השתנה, והשאלות הן אותן שאלות - מה הגידול, מה הצפי, הסיכון, 'אתה קטן, איך תיקח נתח מהמתחרים' וכדומה. גם החלוקה די דומה, יש משקיעים שאוהבים את המבוססים עם תשואה יותר נמוכה, ויש כאלה שמעדיפים השקעות עם יותר סיכון וגידול יותר גדול".

ברמה האישית, אתה מנהל את טיגו כמעט עשור; מה התוכניות?
"כשהשקעתי, בתוכנית שלי לא היה הטייטל מנכ"ל, הייתי יו"ר והייתי מוכן להגיע רק פעם ברבעון. טיגו מבחינתי היא ההשקעה האחרונה שלי שדורשת עזרה ולא רק כסף, אני לא מתכוון לקחת עוד אחת.

"בטיגו יש לי צוות מצוין, ובראייה לטווח ארוך אני רוצה להגיע חזרה לתפקיד יו"ר פעיל, אבל זה לא יקרה מחר. כמו שהוכחתי לא פעם, אני רץ מרתון ולא ספרינט, לא כמו הצעירים שמקימים חברה, עושים כסף ועוברים לבאה בתור. מצד שני אני גם לא צעיר, ולא צריך את זה בשביל הכסף. תרמתי למטרות צדקה עד היום יותר ממה שאי פעם אשתמש".

עוד כתבות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום