גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היעד לפינוי מפרץ חיפה: שנת 2029. מה עלול לעכב את לוח הזמנים?

מדובר בהקדמה של מספר שנים לעומת התאריך המקורי ● יחד עם זאת, בוועדה מסבירים כי משק האנרגיה יהיה ערוך להפסקת הפעילות באותה השנה, אך ורק אם כל הגופים האחראיים על תכנון, תקצוב והקמה בפועל של תשתיות האנרגיה, יעמדו במשימותיהם

מתחם בזן במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף
מתחם בזן במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

משרד ראש הממשלה מפרסם הבוקר (ה') את תוכנית העבודה האסטרטגית לפיתוח מפרץ חיפה, שמציבה את 2029 בתור שנת היעד להיערכות משק האנרגיה להפסקת פעילות התעשייה הפטרוכימית במפרץ. מדובר בהקדמה של שנתיים-שלוש לעומת היעד שהציבו בוועדת המנכ"לים ובהחלטת הממשלה, ונעיצת תאריך יעד מהווה נקודה חשובה בהליך. עם זאת, בוועדה מסבירים כי משק האנרגיה יהיה ערוך להפסקת הפעילות באותה השנה, אך ורק אם כל הגופים האחראיים על תכנון, תקצוב והקמה בפועל של תשתיות האנרגיה, יעמדו במשימותיהם.

מה באמת עומד מאחורי התקלה המסתורית שמונעת את פתיחת הקו האדום?
על רקע הריבית הגבוהה והקיפאון בשוק: מספר קבלני הביצוע ממשיך להישחק; "הסיכון הממוצע בענף עלה ב־4%"  
ישראל כ"ץ ושר האנרגיה של קפריסין ידונו בהסכם על אפרודיטה 

סוגיות נוספות שצפויות לעכב את לוחות הזמנים של תוכנית העבודה הן עתירות והליכים משפטיים, כישלון של מכרזים, וכן כשלים בהליכי הקמה והסבה של תשתיות אנרגיה. בתוכנית יש ניסיון למזער סיכונים, אבל לנוכח ניסיון העבר במדינת ישראל, קשה להאמין שלא ייווצרו בעיות. מדובר בחיבור של 100 חבילות עבודה ובהן יותר מ-500 משימות שונות שמחולקות בין המשרדים וגופי הביצוע השונים, ועל כן, הסיכוי שהתוכנית תתקדם ללא תקלות הוא נמוך למדי.

בד בבד, בתוכנית העבודה מצוין כי זמני פינוי ושיקום הקרקע של מתחמי בז"ן, דשנים של ICL (כימיקלים לישראל לשעבר) ותש"א המשמעותיים, שמהווים יחדיו כ-13% מכל השטח שבו עוסקת התוכנית, טרם הוערכו. מבין השלושה, רק מתחם דשנים צפוי לסיים פינוי בדצמבר 2025 - והשניים האחרים בתום התוכנית, ב-2029.

מפרץ חיפה. אזור בעל זיהום אוויר גבוה / צילום: Shutterstock, makarenko7

הגאנט שמעריך את מועד השבת קרקעות עד 16 באוגוסט 2029, כולל גם תאריך סיום מיועד ב-23 בדצמבר 2035 להליך פיתוח המטרופולין. כלומר, רק בתרחיש של מיעוט עתירות, כישלונות ככלל ובהכנת משק האנרגיה בפרט, וכן קרקע שאינה רוויה בזיהום - התהליך יסתיים במועד זה. מה, שכמובן, נראה פחות סביר.

אמנם בימים אלו מבוצעות פגישות עם הגורמים הרלוונטיים על מנת להעריך את משך פינוי המתקנים ושיקום הקרקע, אך למעשה לאחר פירוק המתקנים יהיה ניתן לדעת בוודאות מלאה את משך שיקום הקרקעות. הפינוי המוקדם יחסית של מתחם דשנים צפוי להמחיש, לפחות חלקית, את משך שיקום הקרקע במתחמי בז"ן ותש"א.

כבר במסגרת החלטת ממשלה 1231, נקבעה מטרה להביא לצמצום השטח התפוס על ידי חוות המכלים של תש"א בקריית חיים בהקדם, עוד בטרם הפסקת הפעילות הפטרוכימית במתחם בז"ן, וככל הניתן עד 2026. בהחלטה גם צוינה דרישה לפעול מול ICL להעתקת הפעילות התעשייתית במתחם דשנים לאתר אחר, ככל הניתן עד לשנת 2025, כפי שגם מצויין בתוכנית החדשה.

אולם, בשורה התחתונה נקבע כי הפסקת פעילות התעשייה הפטרוכימית במפרץ מותנית בהבטחת הרציפות התפקודית של משק האנרגיה, ובפרט בתפקודם המלא של המתקנים - כולל מתקני החירום. ועדת ההיגוי של התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה מציינת כעת, רק לאחר סיום הקמת והסבת התשתיות, מדינת ישראל תהיה ערוכה להפסקת הפעילות של בית הזיקוק של בז"ן במפרץ חיפה, מבלי לפגוע ברציפות התפקוד של משק האנרגיה הישראלי. כלומר, תהליך שעשוי להימשך זמן רב במדינת ישראל - עוד בטרם העיסוק בשיקום הקרקע.

החלטת הממשלה לפיתוח ולקידום מפרץ חיפה

יו"ר ועדת ההיגוי של התוכנית האסטרטגית לפיתוח מפרץ חיפה, ראש המועצה הלאומית לכלכלה - פרופ' אבי שמחון, עם המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה, גיבשו בחודשים האחרונים בצוותא עם רשות מקרקעי ישראל, משרד האנרגיה, משרד אוצר, משרד התחבורה, המשרד להגנת הסביבה, מנהל התכנון, משרד הפנים, משרד הבריאות, משרד הכלכלה, חברת נמלי ישראל ושותפים נוספים, את התוכנית הרב-שנתית למימושה המלא של החלטת ממשלה 1231, שעוסקת באסטרטגיה לפיתוח ולקידום מפרץ חיפה.

ההחלטה מתמקדת בהיערכות משק האנרגיה להפסקת פעילות התעשייה הפטרוכימית במפרץ חיפה. היערכות זו כוללת הקמה והסבה של תשתיות לטובת ייבוא, הולכה, אחסון וניפוק של תזקיקי נפט - בנזין, סולר ודלק מטוסים, שלפי התוכנית בהובלת פרופ' שמחון מיועד להסתיים באוגוסט 2029, וכן מענה לייבוא ואחסון של ביטומן (חומר גלם להכנת אספלט) שתאריך הסיום המיועד שלו הוא מאי 2029, ולטיפול בקונדנסט של מאגר הגז הטבעי "לוויתן" שלפי התוכנית החדשה עשוי להסתיים בדצמבר 2028.

בנושא הגפ"מ, נקבע כבר בהחלטה 1231 כי יש לבחון ולתכנן הקמה של מבנים ימיים נמליים לייבוא ולייצוא גפ"מ במרחב נמל אשדוד - לצד גיבוש תוכנית לצמצום השימוש בגפ"מ במשק. נזכיר כי כבר במסגרת תקציב המדינה לשנים 2024-2023, אישרה הממשלה הקמה של תשתיות אנרגיה שונות שקשורות לתוכנית, בהן אתרים לאחסון גפ"מ שאושרו סטטוטורית במסגרת תמ"א 32 שעוסקת באתרי אחסון גפ"מ, וכן קידום הקמת אתר לאחסון 10,000 טון גפ"מ ביבור שיקודם בהליך של מכרז חשכ"ל. מעבר לכך, הוועדה לפיתוח מפרץ חיפה קובעת כעת כי יש לקדם אתר לאחסון וניפוק 550 אלף טון תזקיקים בצפון הארץ, בהליך של פטור ממכרז שבמסגרתו ייבחר ספק עד סוף 2023. הגאנט של התוכנית כולל תאריך יעד סיום היערכות בכל הנוגע לגפ"מ במאי 2029.

תאריך יעד שעשוי להתגלות כנקודת עוגן בתוכנית הוא 11 בספטמבר בשנה הבאה, עת שר האנרגיה יידרש לאשר עמידה בתנאי רציפות משך האנרגיה והיתכנות הפסקת הפעילות הפטרוכימית. בדצמבר הקרוב ימונה שר האנרגיה ישראל כ"ץ לשר החוץ במקום אלי כהן, שימונה לשר האנרגיה. כלומר, כהן הוא זה שיידרש לתת את האישור, שלא בטוח בכלל אם כלל גורמי המקצוע יעמדו מאחורי תוכנית משמעותית שכזו שמיועדת להסתיים חמש שנים בלבד לאחר אותו אישור מיועד.

שינוי אסטרטגי של לב המטרופולין

התוכנית האסטרטגית לפיתוח מפרץ חיפה כוללת שינוי אסטרטגי של לב המטרופולין: שינוי של ייעוד הקרקע מהתעשייה הפטרוכימית לתעסוקה, מגורים, לוגיסטיקה ושטחים פתוחים ובכלל זה תכנון ופיתוח של כ-130 אלף יחידות דיור, 12 מיליון מ"ר לתעסוקה ומסחר ו-5,800 דונם פארק מטרופוליני לאורך נחל הקישון, ממעגנת שביט ועד פארק האגמים של נשר.

ההיערכות התחבורתית של התוכנית עוסקת בהסדרה נמלית, כמו ייבוא ביטומן וגפ"מ, אך ההיערכות התחבורתית המשמעותית יותר כוללת את הכפלת מסילות החוף - תוכנית שכוללת שני חלקים משפיים לחוף הכרמל ומחוף הכרמל למפרץ חיפה.

בעוד שהחלק הראשון של התוכנית מקודם ויובא לאישור הממשלה לאחר שעררים כנגדו נדחו, החלק השני מצוי עדיין בהליכי תכנון לנוכח דרישת עיריית חיפה למנהר חלק מהמסילה שחוצצת בין העיר לבין הים. בכל אופן, על פי התוכנית סיום הפרויקטים האלו נקבע לשנת 2035. מדובר בלוחות זמנים שאפתניים שכן הליכי התכנון, כאמור, טרם הסתיימו ומנהור מסילות הרכבת בחיפה מוערך במיליארדי שקלים שיתווספו לפרויקט.

בכל הנוגע לשירותי הבריאות בחיפה ובסביבתה, בהחלטה 1231 נקבע תכנון והקמה של בית חולים חדש בקריית אתא, לרבות בחירה של אחד מבתי החולים הכלליים בחיפה (בני ציון או כרמל) שיועתק לקמפוס בקריית אתא. במרץ האחרון בוועידת המפרץ לאזוריות, מנהל בית החולים כרמל, ד"ר אבי גולדברג, כבר הצהיר כי אושרו תוכניות להקמת בית חולים חדש בקריית אתא, שיבוא במקום בית החולים כרמל בחיפה.

בית חולים חדש בקריית אתא

במסגרת התוכנית החדשה בהובלת פרופ' שמחון נקבע כי עד ה-28 בדצמבר ייבחר מפעיל לבית החולים בקריית אתא ויוקם צוות שילווה את התכנון וההקמה של בית החולים. בסיכומו של התהליך, בית החולים החדש בקריית אתא צפוי, על פי התוכנית, להיפתח בנובמבר 2033. מועד זה הוא הפרויקט היחיד שמועד סיומו בתוכנית בהובלת פרופ' שמחון מאוחר יותר מהחלטה 1231, שלפיה בית החולים החדש בקריית אתא היה אמור לקום ב-2029.

"התוכנית שגיבשנו תוביל להקמת מטרופולין גדול וחזק בצפון המדינה, שיוכל בעתיד להשתוות לכוח המשיכה של גוש דן", מסר פרופ' שמחון. "זה ישנה את דמותה של המדינה וישפיע על פיתוח הצפון כולו. אנחנו נחושים להוביל את המהלך הזה במהירות וביעילות האפשרית, ופועלים יחד עם כל משרדי הממשלה השותפים לתוכנית אף להקדים את לוחות הזמנים של היערכות משק האנרגיה".

יובל אדמון, ראש המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה וסגן ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה: "אנחנו עובדים מיום הקמת ועדת ההיגוי והמנהלת על הפיכת החזון של פיתוח המפרץ לתוכנית אופרטיבית, מפורטת ומתואמת ליישום בשנים הקרובות. במקביל לעבודה האינטנסיבית לגיבוש התוכנית יחד עם כל השותפים שלנו, התחלנו למעשה כבר לבצע אותה, כולנו יחד. הרוב המוחלט של חבילות העבודה כבר יצאו לדרך, עם דגש על הקמת תשתיות האנרגיה שיאפשרו את הפסקת פעילות התעשייה הפטרוכימית במפרץ. פרויקטים תוקצבו, ועדות מכרזים הוקמו, תכניות סטטוטוריות מקודמות - ואנחנו פועלים יחד כל המשרדים על מנת לעמוד בלוחות הזמנים שהצבנו לעצמנו בתוכנית".

משרד האנרגיה והתשתיות מסר הבוקר כי הוא שותף מרכזי לתהליכי העבודה לשינוי פני מפרץ חיפה. המשרד הודיע כי הציג את "הדרישות ההכרחיות להקמת המתקנים הפיסיים הנדרשים לצורך מתן מענה לצרכי האנרגיה של מדינת ישראל בעשורים הקרובים ושמירת הבטחון האנרגטי ורציפות התפקוד למען אזרחי ישראל.

לגבי לוחות הזמנים שהוצגו, המשרד מציין כי בשלב זה כי, "מדובר על לוחות זמנים תאורתיים בלבד. על מנת לקדם את שינוי פני המפרץ, יש להשלים תהליכי תכנון הכוללים הקמה של שישה מתחמי אנרגיה גדולים, מערכת צנרת למוצרי דלק באורך של עשרות קילומטרים, נמלים לקליטת וייצוא מוצרי אנרגיה בשלושה אתרים שונים. לאור זאת, קביעת לוחות זמנים בשלב זה הינה תיאורטית ואיננה מחייבת".

עוד כתבות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?