גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאפיית אריאל מבקשת לרכוש את האופה מבגדד שקרסה עם חובות

נאמני קבוצת שיפון, בעלת רשת המאפיות "האופה מבגדד" שנקלעה לחובות של 62 מיליון שקל, פנו השבוע לבית המשפט וביקשו לאשר את מכירתה למאפיית אריאל, תמורת 4.2 מיליון שקל ותשלום של 5% ממחזור המכירות למשך 4 שנים ● הסכום הסופי צפוי להגיע להערכתם ל-12 מיליון שקל לפחות

מאפייה. רשת האופה מבגדד קרסה עם חובות / צילום: Shutterstock, Timmary
מאפייה. רשת האופה מבגדד קרסה עם חובות / צילום: Shutterstock, Timmary

נאמני קבוצת שיפון, בעלת רשת המאפיות "האופה מבגדד" שנקלעה לחובות של 62 מיליון שקל, פנו השבוע לבית המשפט וביקשו לאשר את מכירתה למאפיית אריאל, תמורת 4.2 מיליון שקל ותשלום של 5% ממחזור המכירות למשך 4 שנים. הסכום הסופי צפוי להגיע להערכתם ל-12 מיליון שקל לפחות.

במקביל, אתמול (ג') אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את הפעלתה הזמנית של הרשת על-ידי מאפיית אריאל, למעט העסקת העובדים, שימשיכו לעבוד תחת הנאמנים, עו"ד אורי גאון ממשרד ב.לוינבוק ושות' ורו"ח בעז ברזלי. הדיון בבקשה לאישור המכירה נקבע ל-12 בדצמבר.

החברה שניצחה את רשות המסים ותקבל 1.2 מיליון שקל בחזרה
משקיעי מגדלור חשופים ב-36 מיליון שקל לרשת מאפיות שקרסה
62 מיליון שקל חובות: רשת האופה מבגדד מבקשת להקפיא הליכים

בבקשה לאישור המכירה כתבו נאמני הקבוצה כי "בקשה זו מוכתרת ומוגשת כדחופה, בין היתר נוכח ההוצאות והתקורות המשמעותיות הנלוות להפעלת החברות עם כל יום שחולף, ומכך שפעילות החברות מתבצעת כיום בקושי תזרימי רב, בשים לב לכך שהמצב הביטחוני הביא למחסור גדול של עובדים, פגיעה בייצור סחורות ואספקה לסניפים וכפועל יוצא גם לירידה משמעותית בהכנסות החברות". לכן, כותבים הנאמנים, אין בידיהם להמשיך ולהפעיל את החברות כ"עסק חי", והם מבקשים להעביר את הפעילות לידי הרוכשת.

במסגרת ההצעה העריכה הרוכשת כי צפוי המשך העסקתם של כ-150 מעובדי החברות. הצעתה הותנתה בקבלת הפעילות לידי הרוכשת למשך 90 ימים, כך שתוכל לבחון את פעילות הסניפים ואת הפוטנציאל.

"רוכשת רצינית מאוד"

הרוכשת, מאפיית אריאל, היא חברה תעשייתית ותיקה העוסקת בייצור ושיווק דברי מאפה למעלה מ-25 שנים, ובעלת סניפים בפריסה ארצית. מוצריה מופצים למשרדי הביטחון, לשופרסל ולרמי לוי, והיא מייצאת את מוצריה לחו"ל, כאשר היצוא מונה כ-10% ממחזור הפעילות שלה.

בבקשה צוין כי על אף שמאפיית אריאל נקלעה לפני 16 שנים לחדלות פירעון, היא יצאה ממנו והשתקמה ואף הרחיבה את פעילותה. ממוצע המחזורים השנתיים שלה בשלוש השנים האחרונות עומד על כ-130 מיליון שקל, והיא יציבה מבחינה מסחרית ופיננסית.

הנאמנים ציינו "אין ספק שמדובר ברוכשת רצינית מאוד שתצליח לשקם את פעילות החברות אותה היא מעוניינת לרכוש ולהפעיל אותן באופן זמני, כך שניסיונה הרב ופעילותה בתחום הקמעונאות ובתחום ייצור המזון והפצתו, לרבות הקשרים העסקיים הרבים שיש לה, יביאו לשיקום פעילות החברות".

בדיון שהתקיים אתמול הסירה הנושה המובטחת, קרן ההשקעות מגדלור, את התנגדותה להפעלה הזמנית. עו"ד רונן מטרי, המייצג את הקרן, אמר בדיון: "ההסכמה להפעלה זמנית היא לא מרצון, היא מאילוץ. אין לנו על זה דוח כספי. זו הכול אמירה שלהם. כשאומר לי נאמן 'אני לא יכול להפעיל' - אני לא יכול להכריח אותו".

עו"ד מטרי הוסיף כי כרגע הקרן לא מסכימה למכירה, וכי יש חשש שאישור ההפעלה הזמני ייצור מציאות של מכירה דה-פקטו.

סחרור כלכלי

במאי האחרון הוציא בית המשפט המחוזי בירושלים צו להקפאת הליכים ל"אופה מבגדד", לאחר שהחברות נקלעו לחובות של 62 מיליון שקל. צו הקפאת ההליכים ניתן לתביעות נגד החברה ונגד בעלות השליטה ברשת, נעמה ימין ושירלי אלון.

בבקשה תיארו הנאמנים כי בשנתיים האחרונות החברות נכנסו לקשיים כלכליים כתוצאה ממספר אירועים בלתי צפויים, ובעיקר לאור החלטת החברות להרחיב את פעילותן למרכז הארץ במסגרת עסקה בשווי של 32 מיליון שקל בשנת 2022 לרכישת החברות "האופה מבגדד מאפים 2010" ו"האופה מבגדד שיווק והפצה" ומלוא פעילותן.

את הרכישה מימנה קרן מגדלור, אשר לטובתה נרשמו שיעבודים, והחוב הנטען כלפיה עומד על 50 מיליון שקל. כתוצאה מהרחבת הפעילות, החברות נכנסו לסחרור כלכלי.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב