גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טויוטה C-HR הייבריד 2024 החסכונית שהתייקרה

ה־C-HR החדש ממשיך את קו העיצוב הספורטיבי של קודמו ומציג מערכת הנעה היברידית מדור חדש ● למרות שנחשב לחסכוני, התמחור הגבוה לוקח אותו לסביבה תחרותית קשה

טויוטה C-HR הייבריד 2024 / צילום: יח''צ
טויוטה C-HR הייבריד 2024 / צילום: יח''צ

בינואר 2024, עתיד לעלות מס הקניה על רכב חשמלי ולהשלים זינוק של 25% בתוך שנתיים. המתנגדים להעלאת המס טוענים שהיא תייקר משמעותית את הכלים בפלח ותפגע בביקוש להם. אל מול הטיעון הזה שולף האוצר את טיעון הנגד "אפשר לאכול את העוגה ולהותיר אותה שלמה". כלומר, אפשר להעלות את המס ולייקר את כלי הרכב מבלי לפגוע בביקוש והוכחה לכך, לטענת האוצר, היא פלח כלי הרכב ההיברידיים, שאיבדו את הטבת המס הירוק שלהם והתייקרו משמעותית אך למרות זאת הביקוש להם כמעט לא נפגע.

השבוע בענף הרכב | עלויות המלחמה יתגלגלו גם למחירי הרכב והחלפים המיובאים לישראל מהמזרח
שוק הרכב יפתח את 2024 עם עליות מחירים

כמובן שזוהי טענה צינית, שמביאה לגביית יתר של מיליארדי שקלים מכיסם של לקוחות, שאינם מודעים לתרומת העלאת המס להתייקרות. אבל בינתיים השיטה עובדת והביקוש לכלי רכב היברידיים חזק למרות, שרובם התייקרו בעשרות אלפי שקלים תוך שנים בודדות.

קחו למשל את הקרוס־אובר הקומפקטי טויוטה C-HR הייבריד. לפני חמש שנים יכולתם לשים אותה בחניה תמורת כ־‏141 אלף שקל. בשנה שעברה כבר זינק מחיר הבסיס לכ־160 אלף שקל, וכעת מגיע אלינו הדור החדש עם מחיר פתיחה של כ־170 אלף שקל לדגם הבסיס כאשר הדגם המאובזר והמבוקש יותר כבר עולה כ־185 אלף שקל.

 

עיצוב חיצוני

חיצונית ה־C-HR החדש ממשיך את דרכו של קודמו, ששבר את קו העיצוב השמרני והאפרורי עם קווים חדים ונועזים ומראה של "ג'יפון קופה". הדור החדש הולך אפילו רחוק יותר ומציג עיצוב "טכנולוגי" מתוחכם עם חרטום שמשתפל מטה בחדות ותחום על ידי פנסי LED צרים ומפוצלים ובגריל טרפזי עמוק, שמזכיר קצת את החשמלית החדשה של טויוטה, BZ4X. משטחי הצד מציגים שלל קימורים תלת־ממדיים מתוחכמים, קשתות גלגלים גדולות ודלתות עם ידיות פתיחה חשמליות, ששוקעות חשמלית ויוצרות מראה נקי.

הדמיון לדור הקודם הוא בעיקר בחלק האחורי שמתאפיין בחלונות צד גבוהים, שהולכים ונעשים צרים, ובזנב גבוה ועמוס בפרטי עיצוב ספורטיביים דוגמת שמשה אחורית כמעט אופקית עם ספויילר מפוצל, פנסים אחוריים שבולטים כלפי חוץ ופגוש אחורי מושחר ונטול מפלטים. אם מוסיפים לכך צביעה נועזת בשני גוונים מקבלים רכב, שמדבר גם אל צעירים אופנתיים אם כי בפועל רוב הלקוחות מחזיקים בארנקם תעודת "אזרח ותיק".

פנים הרכב

תא הנוסעים מציג עיצוב רענן ששואב השראה מהדגמים החשמליים החדשים של טויוטה. מרחב הפנים השתפר תודות לתכנון מחדש של המושבים והדלתות ותוספת סנטימטרים לרוחב ולגובה אם כי בסיס הגלגלים, באורך 2.64 מ', לא השתנה לעומת הדגם היוצא. יש בפלח המחיר הזה כלים הרבה יותר מרווחים כולל האחות קורולה קרוס.

המושבים הקדמיים נוחים, ניצבים די גבוה מעל הכביש ומתאימים גם לנוסעים גבוהי קומה. המושב האחורי רחב מספיק עבור שני מבוגרים וילד אם כי מרווח הרגליים אינו יוצא דופן בפלח והדלתות האחוריות די קטנות בהשוואה לכלי רכב משפחתיים טיפוסיים. החלונות הצרים מאחור מגבילים את הראות של היושבים מאחור ויוצרים תחושה אפלולית ועמוד הגג המאסיבי חוסם חלק נכבד משדה הראיה לאחור.

האבזור התקני של דגם הבסיס כלל לא מרשים ביחס לרף המחיר וכדי לקבל חבילה עשירה יותר צריך להעפיל לדגם הבכיר בו נסענו, שעונה על רוב הדרישות למרות שגם כאן לא מדובר על נדיבות נוסח המותגים הסינים. רמת הגימור וההרכבה גבוהה מאד ובנויה לשרוד שנים ארוכות, כפי שניתן לצפות מרכב של טויוטה ובידוד הרעשים טוב מאד.

מולטימדיה ומצלמות

עמדת הפיקוד מבוססת על מסכים דיגיטליים כאשר המסך הרוחבי המרכזי גדול ומאורגן היטב אם הגרפיקה שלו די דהויה לפחות עד שמסנכרנים אותו עם טלפון חכם. לוח המחוונים מפצה על כך עם תצוגת מידע עשירה, צבעונית וחדה וכל התפריטים מוצגים בעברית עבור מאותגרי שפות זרות.

הנדסת האנוש יפנית, יעילה וללא מוזרויות סיניות וכוללת כמות סבירה של מתגים פיזיים, שממוקמים היטב בסביבת הנהג ומאפשרים שליטה אינטואיטיבית במערכות חיוניות דוגמת מערכת האקלים ללא הסטת מבט מהכביש. מי שיוותר על העברית כשפת ממשק ייהנה גם מפיקוד קולי יעיל באנגלית. השליטה בהילוכים מתבצעת באמצעות ידית/מתג בעלת מהלך קפיצי קצר ולמרות שזה לא הפטנט הכי ידידותי לתפעול נתקלנו בגרועים ממנו.

לרכב מערכת יעילה של מצלמות היקפיות וחבילה בטיחות מקיפה,שכוללת חיישני התרעה על התקרבות כלי רכב מכל הכיוונים.

תא מטען

תא המטען, שהיה נקודת תורפה של הדגם היוצא, השתפר משמעותית ועם נפח של 388 ליטר, לפני קיפול המושב האחורי, ורצפה עמוקה ושטוחה הוא יענה על רוב הצרכים הטיפוסיים.

מנוע וצריכת דלק

מתחת למכסה המנוע המשופע מסתתרת מערכת ההנעה ההיברידית, שמוכרת לנו מהדור האחרון של טויוטה קורולה. היא כוללת מנוע בנזין בנפח 1.8 ליטר, מנוע חשמלי קטן וסוללה, שמאפשרת נסיעה על חשמל בלבד למרחקים קצרים. ההספק עלה ל־140 כ"ס ובסיוע תיבת הילוכים רציפה ואלקטרוניקה מתוחכמת מקבלים תגובה די זריזה ללחיצה על דוושת התאוצה וצבירת מהירות נמרצת למרות, שתאוצה מאפס ל־100 קמ"ש ב־9.9 שניות אינה מרגשת. השיוט על הכביש המהיר במהירויות גבוהות מתבצע בשקט וללא מאמץ.

צריכת הדלק המוצהרת נעה סביב 21 קילומטר לליטר ומי שיקפיד על נהיגה נינוחה במצבי התכנות "הרגועים" יוכל להתקרב לנתון הזה ולפקוד את תחנת הדלק רק כל 600 קילומטר ואולי אף יותר.

על הכביש

מתלי הדור הנוכחי עושים עבודה מצוינת בנטרול זעזועים. רכב ההדגמה שלנו גיהץ ביעילות את מהמורות החורף העירוניות הקשוחות. העיצוב הקרבי והחישוקים הרחבים מעלים את רף הציפיות, אבל הרכב משדר תחושה רכה, רגועה ו"משפחתית". תחושת ההיגוי קלילה ונטיית הגוף בפניות הדוקות מורגשת. יכולת השטח מוגבלת מטבע הדברים אבל בסוף השבוע הסוער שבו לקחנו את הרכב, הוא צלח בקלות שלוליות כביש ודילג על משטחי סחף טובעניים.

בשורה התחתונה ה־C-HR הוא קרוס־אובר אופנתי, עם מערכת הנעה חסכונית ויעילה, טכנולוגיה עדכנית ומוניטין שמירת ערך סולידי. יש במחיר הזה מתחרים יותר מרווחים, חזקים ומאובזרים אבל רוב הלקוחות הרכב שמחליפים טויוטה אחת באחרת, זוהי קפיצת מדרגה מבורכת. חבל שהמחיר מציב אותו בטריטוריה שהולכת ומתרחקת מכיסם של הלקוחות המשפחתיים ומוגבלי התקציב. 9.9 שניות

חלק מהמתחרות

ניסאן ג'וק הייבריד

148 אלף שקל, עולה ההיברידית החדשה של ג'וק. להנעה אחראי מנוע 1.6 ליטר בנזין, שלצד מנוע חשמלי וסוללה מייצר 143 כ"ס, ורושם צריכה ממוצעת של כ־19.6 ק"מ לליטר.

ניסאן ג'וק הייבריד / צילום: יח''צ

יונדאי KONA הייבריד

167־170 אלף שקל, עולה יונדאי KONA הייבריד החדשה. לו מנוע 1.6 ליטר בנזין, שבשילוב מנוע חשמלי מייצר 139 כ"ס ורושם צריכה ממוצעת של 21.7 ק"מ לליטר.

יונדאי KONA הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה