גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החמ"ל שמרכז תרומות ציוד ביותר מ-100 מיליון דולר

ב-Israel Support Bridge מחלקים לכוחות הביטחון, כיתות כוננות ומפונים ציוד שנתרם והגיע בחמישה מטוסים ויותר מ–20 מכולות ● לפי המתנדבים, "הקושי הגדול הוא התשלום במכס" ● ישראל מתגייסת

מתנדבי  Israel Support Bridge- ארז גינת, גיא משה, ולדי רטמן וירין יוסף חסידים / צילום: תמונה פרטית
מתנדבי Israel Support Bridge- ארז גינת, גיא משה, ולדי רטמן וירין יוסף חסידים / צילום: תמונה פרטית

בשבת ה-7 באוקטובר עמד בן ממון בבית הכנסת שלו, וכמו כל הישראלים, היה המום מהמתרחש. באותו ערב הוא הגיע לסניף של "חצי חינם" בהוד השרון, כדי לגייס כסף ותרומות לחיילים ולתושבי העוטף. תוך שבוע הפעילות גדלה ל-20 סופרמרקטים, ולאחר מכן נולד חמ"ל אזרחי שבו התנדבו עוד ועוד אנשים.

תערוכת האמנות שתוקדש להתמודדות עם טראומות בעקבות המלחמה
הקשר בין המפונים מהצפון ליישובים הדרוזים והצ'רקסים
הסטארט-אפ הצעיר שיצא לגיוס בזמן המלחמה עם עובדים במילואים

אחד מהם הוא ולדי רטמן. "קיבלנו משרדים במתחם שרונים, והבעלים של חצי חינם נתן לנו מרכז לוגיסטי בגודל של 3,000 מ"ר בצומת ירקונים כדי לאחסן ציוד", הוא מספר. "יצרנו קשר עם הקהילות היהודיות בפלורידה, ניו יורק ולוס אנג'לס, ושם הבינו שאנחנו יכולים להיות הגשר שלהם בכל הנוגע לשינוע תרומות ציוד ולשרשרת הלוגיסטית".

כך נולד שם החמ"ל, Israel Support Bridge, שבעזרתו הגיעו עד היום לארץ חמישה מטוסים עמוסי ציוד ועשרות מכולות - והעבודה נמשכת. "מדובר, בין היתר, בציוד טקטי התקפי לכוחות הביטחון, לצד ציוד לכיתות הכוננות וציוד אזרחי", מספר רטמן. "בנוסף, מטוס וחצי הוקדשו לציוד רפואי, שרובו הגיע לבית החולים ברזילי. הגיעו אלינו מכונות הנשמה בשווי של יותר מ-2 מיליון דולר".

חמ"ל עם מאות מתנדבים

החמ"ל מהווה למעשה פלטפורמה לוגיסטית שמסייעת לחמ"לים אחרים, כיתות כוננות ועוד. בסך הכול עומד היקף הציוד שעבר דרכו על יותר מ-100 מיליון דולר. "הכול מפה לאוזן", אומר רטמן, "ויש לנו מאות מתנדבים, לצד 10 אנשים שנמצאים כאן מדי יום".

חשוב לו להדגיש כי הפעילות היא "בלי שום פוליטיקאי מאחורינו. אין כאן אג'נדה פוליטית או גורם גדול אינטרסנטי. אין מי שמממן את זה, ואף אחד לא לוקח משכורת. אנחנו כאן 100% רק בשביל העזרה".

המרלו"ג בירקונים כולל כמויות עצומות של ציוד מכל הסוגים והגוונים, יש גם מרלו"ג ברמת הגולן וצפויים להיפתח שניים נוספים בדרום ובירושלים. "היכולת להתמודד עם הכול ביעילות ובמהירות נלמדה דרך הרגליים, אנשים שמו את החיים שלהם בצד כדי ללמוד, והם עושים את זה במקצועיות", מספר אלון טירר, מייסד עמותת Israel emergency aid שגם הוא מתנדב בארגון. "המקום הזה הוא גן עדן של ציוד, וכל הזמן מגיע ציוד חדש בכמויות עצומות".

איך השתנו הצרכים לאורך הזמן?
רטמן: "בהתחלה התמקדנו בציוד צבאי, ואחר כך עברנו לעזרה רפואית ולעזרה למפונים. רק לאחרונה הוצאנו ציוד לתושבי שלומי שנמצאים כבר ארבעה חודשים במלון. אנחנו עובדים מול פיקוד העורף, מד"א, כוחות ההצלה ועוד, ובאמצעות מערכות שתרמו לנו מנתחים את הדאטה - איפה יש כפל הזמנות, מי עובד על מה. חשוב לנו לדייק את זה לרמה של הייטק".

מה הקושי הגדול שעמו אתם מתמודדים?
טירר: "מדינת ישראל לא עשתה את ההתאמות לכך שמגיע המון ציוד בתרומות. אנחנו מוציאים הרבה כסף כדי לשחרר את הסחורות מהמכס, המדינה לא מוותרת על זה. לפעמים הציוד תקוע כמה ימים עד שאנחנו מגייסים תרומות לתשלום על המכס. לדעתי, המדינה הייתה יכולה להיות יותר קואופרטיבית בתחום הזה".

רטמן: "מגיעה מכולה עם ציוד בחצי מיליון דולר , ואז יש עמילות מכס, שחרור, השמדה, פירוק ואחסנה, ועל הכול צריך לשלם. אנחנו נתקעים עם צוואר בקבוק, ומחפשים בנרות מי יעזור לנו, במקום שהמדינה תבוא לקראתנו".

מה הכי הפתיע אותך בחודשים האחרונים?
"שכולם שינו דיסקט. בין אם זה הבחור הדתי מראש העין, החבר'ה הדרוזים והבדואים, אמריקאים, קנדים, ישראלים - כולם שמים יד ועוזרים. 95% מהם לא היו יוצרים אינטראקציה קשר אחד עם השני לפני האירוע, והנה זה קורה. יש זוג מבוגר שמביא לנו כל הזמן אוכל למרלו"ג, ויש משפחה של יהודים חרדים מלונג איילנד שהגיעו להתארח אצל משפחה בירושלים, ובאו להתנדב פה כל יום. רמת החסד מפתיעה ביותר".

לפניות: 050-7857236 או www.israelsupportbridge.com


מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

ההסתדרות הלאומית

עם תחילת שחרור כוחות המילואים לביתם, ההסתדרות הלאומית מקימה חמ"ל חירום להענקת שירות ומענה למילואימניקים ובני משפחותיהם. בין היתר, מדובר בהקמת מערך משפטי לליווי כלל משרתי המילואים, גם אם אינם מאוגדים בהסתדרות, שכירים או עצמאים.

בין הצעות החקיקה שמתכננת ההסתדרות הלאומית לקדם: הבטחת הארכת תקופת איסור הפיטורים של חיילי המילואים מתקופה של 30 יום לאחר שירות מילואים פעיל ל-90 יו; הבטחת צבירת ימי חופשה מעבר לקבוע בחוק עבור חיילים המילואים; הבטחת מתן הגנה לאיסור סיום התקשרות עם עובדים עצמאים (פרילנסרים) בתקופה של 120 יום לאחר תום תקופת שירות המילואים הפעיל.

לפניות למוקד המידע: 8882* שלוחה 1

להב ופארק עתידים

לשכת העצמאים בישראל יחד עם פארק עתידים, שבבעלות עיריית תל אביב ואוניברסיטת תל אביב, משתפים פעולה לטובת סיוע לעצמאים מצפון ודרום הארץ.

במסגרת מיזם "אופק לעצמאים" הפארק יעמיד משרדים, חללי עבודה, חדרי ישיבות ואולמות למפגשים והתכנסויות ללא עלות למשך ארבעה חודשים, לטובת עצמאים ומשרתי מילואים בעלי עסקים וחברות. בפארק העסקי ניתן למצוא תמהיל מגוון של משרדים בגדלים שונים, ואולמות לכנסים עד 250 איש.

בנוסף, עו"ד רועי כהן נשיא להב ואייל גרין מנכ"ל פארק עתידים תל אביב פיתחו מודל השכרת משרדים "הכל כלול" לבעלי חברות ועצמאים מכל רחבי הארץ, שמתקשים לשאת בעול ההוצאות השוטפות של העסק. התשלום החודשי יכלול מראש עלויות חניה, ארנונה, חשמל, מים ואת כלל השירותים, עם נקודות יציאה בגמישות מקסימלית.

כמו כן, אמנים, יצרנים ויוצרים מהדרום והצפון המעוניינים למכור לקהל הרחב את התוצרת שלהם, יקבלו דוכנים ללא עלות בשטחי המסחר בפארק. היוזמה על בסיס מקום פנוי.

לפרטים נוספים: הנהלת הפארק 8485*

המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט

תערוכת האמנות "צבעי הזמן הדואב", שכוללת עבודות של 15 אמנים ואמניות שפונו מהעוטף או כאלה שיוצרים ברוח המלחמה, מוצגת במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט עד 20 בפברואר.

בין היתר, התערוכה כוללת את דיוקנה של עדן זכריה ז"ל, שנחטפה ונרצחה בעזה, סדרה של ציורי קומיקס שנוצרו בהשראת הזוועות, וכן יצירות מהתקופה שלפני השבת השחורה, המשקפות את הצבעים, את הנופים ואת הזיכרונות מהקיבוצים בעוטף עזה.

הר של חבילות, שירה כוכבי, 2023
בין האמנים והאמניות שמציגים בתערוכה: אביב פרס מקיבוץ זיקים, אורלי נזר מקיבוץ אור הנר, ברכה שחר מאשקלון, רות יפה מכפר עזה, אורנה אוריין מקיבוץ ברור-חיל, זאב טרכטמן משדרות, יונה לוי גרוסמן מעין הבשור, אומניה סבאח מכפר כיסרא סמיע ושירה כוכבי מירושלים. את התערוכה אצרו ד"ר איריס לוי וד"ר חוסני אלח'טיב שחאדה, והכניסה ללא תשלום.

מהנדסים ללא גבולות

פצועי מלחמה בשיקום ובני משפחותיהם שזקוקים לעזרה בהנגשה ראשונית של ביתם, מוזמנים לפנות למתנדבים של "מהנדסים ללא גבולות". צוותי ההנגשה המיומנים יגיעו בהתנדבות מלאה, וידאגו שבית הפצוע/ה יהיה מונגש ונוח ליציאה, לסופ"ש או בתום תהליך השיקום. בין היתר מדובר בהתקנת מאחזי יד, רמפות, מעקות, הנגשת ממ"דים, הנמכת מדפים ועוד.

לפניות: 058-6677130

עוד כתבות

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ומתרחק מקמעונאות ותשתיות

מימין: לן בלווטניק, מבעלי רשת 13; פטריק דרהי, המשקיע החדש; ואמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 / צילום: טים בישופ, יח''צ, רויטרס

הלחץ נגד עסקת רשת מגיע לחו"ל. האם דרהי יקבל שיעבודים, ומה ייצא למנכ"ל?

מנכ"ל רשת 13 אומנם לא יקבל מניות הודות לכך שהביא את איש העסקים פטריק דרהי כמשקיע בערוץ, אבל ההזרמה צפויה לכסות גירעון של 120 מיליון שקל ● רשות התחרות תצטרך להכריע האם מדובר בהלוואה או בשותפות, והעיתונים בבריטניה עוקבים מקרוב אחר ההתרחשויות

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת לממונה על התחרות: "לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק"

שר הכלכלה, ניר ברקת, פנה לממונה על התחרות בבקשה לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק וזאת בנוגע למכרז "הסל של המדינה" שבו זכתה רשת קרפור ● בפנייתו לממונה כתב ברקת, כי חלק מרשתות השיווק הפעילו "דפוסי תגובה דומים ומתוזמנים" כנגד המהלך

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים: "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● כוחות צה"ל זיהו הלילה מספר אזרחים ישראלים שחצו את גדר הגבול לתוך שטח סוריה ● מעטפה חשודה התקבלה במשרד רה"מ נתניהו. מאגף הביטחון והחירום נמסר: "לא נשקפה סכנה למי מהעובדים" ● עדכונים שוטפים

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

התמחור עדיין לא מגלם את הערך האמיתי של המניה הזו

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הורדת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו

קשישים / אילוסטרציה: שלומי יוסף

העליון קבע: יש לברר את התביעה הייצוגית נגד חברות האשראי שלא סיכלו את "עושק הקשישים"

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור בנוגע לתביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, כאל, ומקס, והורה על החזרת ההליך למחוזי ● בתביעה נטען כי חברות האשראי לא מנעו ניצול קשישים ע"י חברות שיווק שבנו מנגנון שיטתי ורחב-היקף ופעלו לשכנעם למסור להם את פרטי כרטיסי האשראי שלהם

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים ב"פייננשל טיימס" ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

אחרי שהספידו אותה: העיר שהקפיצה את מחירי הדירות

אחרי 8 מדדים רצופים של ירידת מחירי הדירות, הגיעו שני מדדי הרבעון האחרון של 2025, שהפכו את הקערה והצביעו על עליות גדולות שקיזזו כמחצית מהירידות ● את העליות מובילה תל אביב עם 2%, ובמקביל מחוז הדרום רשם עלייה של אחוז

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין ושהפרמיה מוצדקת"