גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"משקיעים אוהבים את זה": מאלביט ועד קבוצת דלק - הטרנד החדש בבורסה בת"א

מאלביט דרך פרוטרום וקבוצת דלק ועד פז: מהלכי פיצול של חברות נועדו בדרך כלל להציף ערך ולעתים להסיר משקולת שמכבידה על הפעילות והמניה ● בנקאי השקעות: "המהלך נותן פוקוס למנהלים ולפעמים חושף נכס חבוי שלא מתומחר נכון"

תופעת פיצולי החברות בבורסה / צילומים: תמר מצפי, יונתן בלום, רפי קוץ, אתר יוניטרוניקס, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
תופעת פיצולי החברות בבורסה / צילומים: תמר מצפי, יונתן בלום, רפי קוץ, אתר יוניטרוניקס, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מיצחק תשובה דרך ישי דוידי ועד שלמה איזנברג - פיצולי חברות בשוק ההון המקומי אינם עניין חדש, אך דומה כי לאחרונה הם צוברים תאוצה. בחודש שעבר הייתה זו חברת ערד השקעות שבשליטת איזנברג שפיצלה את עסקי הנדל"ן שלה (המרוכזים בחברה הבת ישרס ), שנותרה בעיקר עם פעילות טכנולוגיית המידע של מלם תים תחתיה.

"תוציאו את הכסף מהעו"ש. זה אפיק ההשקעה המעניין היום"
הספק, האחים והאמריקאי: זה עומד להיות אחד מקרבות השליטה המעניינים ביותר בבורסה

חודשים ספורים קודם פיצלה חברת תחנות הדלק והקמעונות פז את בית הזיקוק שבו היא מחזיקה באשדוד (בז"א ), שהפך לחברה ציבורית חדשה. מאז אותו פיצול חלפה כמעט חצי שנה ולפחות נכון להיום נראה שהמשקיעים עשו עסק לא רע. השווי המצרפי של מניות פז ובז"א כיום גבוה בכ-10% ממחיר מניית פז בעת התנעת הפיצול (כולל דיבידנד שחולק מאז). באותו פרק זמן מדד ת"א 125, שבו כלולה פז, נותר ללא שינוי.

פיצול חברה (Spin Off) הוא מהלך הפוך ממיזוג. במסגרת המהלך מפרידה חברה חטיבה או פעילות מתוכה, שהופכת לחברה עצמאית. לרוב ייעשה הדבר בדרך של חלוקת "דיבידנד בעין" - כלומר חלוקת מניות בחברה המתפצלת לבעלי המניות בחברה שממנה פוצלה.

סיבה מרכזית למהלך כזה היא כוונת ההנהלה למקד את פעילותן של שתי החברות, ובכך "להציף ערך" חבוי לבעלי המניות. עם זאת, לא אחת משקף הפיצול גם רצון להפריד מהחברה פעילות מאכזבת שמכבידה על תוצאותיה ועל שווי המניה.

בהיסטוריה של שוק ההון הישראלי זכורים מספר פיצולים. אחד הראשונים שבהם התרחש בחברת אלביט, שבשנת 1996 התפצלה לשלוש חברות שונות: אלביט מערכות , שריכזה את הפעילות הביטחונית של הקבוצה; אלביט הדמיה , שאכלסה את תחום ההדמיה הרפואית בקבוצה (באמצעות החברה הבת אלסינט); ואלביט בע"מ, שנותרה עם פעילות אלקטרוניקה אזרחית.

גורלן של החברות היה בהמשך שונה בתכלית: אלביט מערכות הפכה לסיפור הצלחה, אימפריה של תעשיות ביטחוניות ששווי השוק הנוכחי שלה כיום עומד על 33 מיליארד שקל. לעומתה אלביט הדמיה נרכשה על ידי היזם מוטי זיסר, שרתם את קופת המזומנים שלה להשקעות נדל"ן מעבר לים, שהובילו אותה לקריסה מהדהדת ולהסדר חוב.

"החזקות בלי קשר הגיוני"

"מבחינת המשקיעים - הם פשוט אוהבים מהלכי פיצול", אומר בנקאי השקעות ותיק. "הסיבה היא שבדרך כלל במאזן החברות המתפצלות יש נכס חבוי שלא מתומחר נכון (עד לפיצול)". הוא מציין בהקשר זה את הפיצול בין פז לבז"א שחשף, בין היתר, את שווי הקרקעות במתחם בית הזיקוק באשדוד.

"כשמפצלים פעילות שלא קשורה לעסק העיקרי, זה גם נותן למנהלים את הפוקוס, בשני הגופים. לכן יש היגיון רב למשל בפיצול בין ישרס למלם תים", לדברי הבנקאי. "המשקיעים אוהבים פיצולים. נקודה".

"לערד השקעות היו שתי החזקות שלא קשורות אחת לשנייה", מסכים אילן טוקר, מנכ"ל החברה. ערד החזיקה בחברת הנדל"ן המניב ישרס ולצידה בחברת המחשוב מלם תים. "אי אפשר באמת למצוא קשר הגיוני בין שתיהן", אומר טוקר, "ולכן עלתה הדרישה לפצל אותן, בשיחות עם השוק, גופים מוסדיים, ובעצם מכל מי שהסתכל על החברות".

מהלך הפיצול היה מורכב, כלל פנייה והשגת "פרה-רולינג" ממס הכנסה שקבע את תנאי הפיצול לצורך השלמתו. הוא בוצע בדרך של חלוקת דיבידנד בעין לבעלי המניות של ערד השקעות. בימים הספורים שחלפו מאז השלמת המהלך, לא סיפק הפיצול נחת רבה למשקיעים: מניית ערד השקעות (בה נותרה ההחזקה במלם תים) ירדה ב-4.5%, בזמן שמניית ישרס אחזקות (פעילות הנדל"ן שפוצלה) נפלה ב-18% ביחס למחיר שבו נרשמה למסחר.

אחת מזנקת, אחת קורסת

ההיסטוריה מלמדת כי על פני תקופות ארוכות, בחלק גדול מהמקרים שבהם בוצע פיצול מניית חברה אחת מזנקת לאחר מכן, בעוד השנייה נופלת ולפעמים אף קורסת ונמחקת. שתי דוגמאות בולטות לכן מספקות פרוטרום וקבוצת דלק .

פרוטרום הייתה בעבר חלק מחברת תעשיות אלקטרוכימיות, שהייתה בשליטת התעשיין היהודי ג'ון פרבר ופעלה בייצור של PVC המשמש כחומר גלם בתעשיית הפלסטיק, ממפעלה בעכו. בשנת 1996 פוצלה ממנה פרוטרום, אז חטיבה קטנה לייצור מוצרי טעם וריח, ונרשמה למסחר בבורסה בת"א. לתפקיד מנכ"ל החברה מינה פרבר את אורי יהודאי.

בשני העשורים הבאים הפך יהודאי את פרוטרום, הודות למסע רכישות אגרסיבי ומוצלח, לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של התעשייה הישראלית ושוק ההון, עד שבשנת 2018 היא נמכרה תמורת 7.1 מיליארד דולר לקונצרן האמריקאי IFF - מעניקה תשואה מצטברת של מעל 12,000% לבעלי המניות.

לעומתה הידרדרה תעשיות אלקטרוכימיות בשנים שלאחר הפיצול עד לקריסתה וסגירת המפעל בשנת 2004. זאת, תוך שהיא מותירה אחריה חובות ענק לנושים, נזקים סביבתיים באזור מפרץ חיפה ופרסומים אודות נזקים בריאותיים לעובדיה.

תמונה דומה במהותה נשקפת מתוצאות הפיצול שהוביל יצחק תשובה בקבוצת דלק שבשליטתו, אשר הוציא מידיה את חברת דלק נדל"ן, שהפכה ל"כבשה השחורה" של הקבוצה ואיימה לגרור אותה עמה מטה. הפיצול, שבו חולקו מניות דלק נדל"ן לבעלי המניות של קבוצת דלק (ותשובה בראשם), התרחש במאי 2009 ועורר מחלוקת רבה בשוק ההון. חברת הנדל"ן הייתה ממונפת בחובות של יותר מ-20 מיליארד שקל, בשיאו של משבר כלכלי עולמי. הפיצול נועד לשחרר את קבוצת דלק מהחובות הללו.

לאחר המיזוג ושחרורה מהמשקולת הכבדה, מנייתה של קבוצת דלק, שנותרה להתמקד בעסקי האנרגיה והגז, נסקה. גם אם ידעה משברים בהמשך (בעיקר בתקופת הקורונה), הרי שמאז הפיצול הניבה המניה למשקיעים תשואה של כ-150%, ומשקפת לקבוצה שווי של 8.5 מיליארד שקל. דלק נדל"ן, לעומתה, לא הצליחה להתאושש עד לקריסתה ולהסדר חוב שהושלם בשנת 2012, אשר כלל תספורת ענק לחוב של יותר מ-2 מיליארד שקל.

אחד הנכסים מהם נפרדה קבוצת דלק בתקופת משבר הקורונה, חברת תחנות הדלק "דלק ישראל", שימשה אף היא בסיס לפיצול. השליטה בחברה זו נרכשה בשנת 2020 על ידי חברת להב אל.אר (שבשליטת אבי לוי) ואורי מנצור, תמורת 750 מיליון שקל. שנה לאחר מכן פיצלו בעלי הבית החדשים את החברה (הפרטית) לשניים - דלק נכסים המחזיקה בנדל"ן, ודלק ישראל שמחזיקה בפעילות הקמעונאית של תחנות הדלק. הערכות שווי שבוצעו לשתי החברות זמן קצר לאחר הפיצול הצביעו כי שוויין המצרפי עומד על כ-1.2 מיליארד שקל - מהלך שהניב רווחי שיערוך עצומים בדוחות להב אל.אר לשנת 2021.

פימי בכל מקרה מורווחת

מי שביצעה שני מהלכי פיצול בולטים בשנים האחרונות היא קרן פימי של ישי דוידי, הידועה ביכולת להשביח את ערך חברות התעשייה שבשליטתה. הראשון שבהם בוצע בחברת יוניטרוניקס , חברת אלקטרוניקה המייצרת בקרים מתוכנתים, והשני בחברת א.מ.ת מחשוב שמעניקה שירותי תוכנה עסקיים.

הפיצול ביוניטרוניקס (2019) הוציא מתוכה את חברת יוטרון העוסקת בתכנון והקמת חניונים אוטומטיים בצפון אמריקה. מתוך א.מ.ת מחשוב פוצלה (2022) הייפר גלובל המספקת מחשבים מותאמים אישית (OEM).

גם כאן מניות שתי החברות נעו מאז הפיצול בכיוונים מנוגדים: מניית יוניטרוניקס זינקה ב-250%, בעוד שמניית יוטרון קרסה מאז רישומה למסחר ב-81%. במקרה של א.מ.ת מחשוב המניה דווקא דעכה מאז הפיצול וירדה ב-30%, בזמן שהייפר גלובל הפכה ללהיט בשוק ההון ומנייתה זינקה ב-50%.

גורם שעוקב אחר מהלכי הפיצול הללו טוען כי בהנהלות החברות רצו לבדל את העסקים של כל אחת מהחברות, ולמעשה המחשבה בפיצול היא על השבחה ארוכת טווח. "מה שחשוב זה לבדוק את המטרה במהלך כזה. לדעתי פימי רצו להשביח כל אחת מהן על ידי כך שיוכלו להתמקד וליישם אסטרטגיה עסקית שהיא רלוונטית לכל אחת מהחברות.

"הייפר גלובל הייתה צריכה לגדול בעולם, בעוד שא.מ.ת מחשוב פועלת בעיקר בארץ", מוסיף אותו גורם. "הפיצול אפשר להייפר לקלוט אנשים, לבצע השקעה במו"פ וכדומה. מנגד, בא.מ.ת ההנהלה יכולה לפתח את האסטרטגיה שלה כאן, והתפנתה לרכישת חברה נוספת בארץ בתחומי עיסוקה".

במקרה השני, יוניטרוניקס זכתה לפני שבועיים לאמון המשקיעים, כשקבוצה של גופים מוסדיים בראשות בית ההשקעות מור רכשה כ-20% ממניות החברה מידי קרן פימי והמייסד חיים שני, תמורת 85 מיליון שקל.

מניית יוטרון שפוצלה ממנה מתקשה עדיין כאמור לספק את הסחורה, ומשקיעה בינתיים בפיתוח המוצר שלה. אותו גורם מציין כי "ההחלטה על הפיצול נבעה גם מכך שיוטרון השתמשה במשאבים המשותפים לפיתוח הטכנולוגיה שלה, והגבילה את הצמיחה של יוניטרוניקס".

עבור פימי, בשני מקרי הפיצול היא מורווחת כיום יפה על השקעותיה. ביוניטרוניקס, בה השקיעה הקרן 110 מיליון שקל, עומד כיום שווי ההחזקה (כולל ביוטרון ובתוספת דיבידנדים שנמשכו) על 276 מיליון שקל (פי 2.5). בא.מ.ת מחשוב הפכה השקעה של 440 מיליון שקל לשווי כולל של 700 מיליון שקל ותשואה של 60%.

עוד כתבות

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה