גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקאות של 9 ספרות: "בקרוב 200 מיליון דולר יהיו ה־100 מיליון דולר החדש"

שוק האולטרה־יוקרה ראה בשנים האחרונות קפיצה במספר עסקאות הענק, ככל שמספר הקונים העשירים בעולם עולה

בשדרת המיליארדרים בניו יורק. שלושה בתים נמכרו במחיר גבוה מ־100 מיליון דולר מ־2020 / צילום: Shutterstock
בשדרת המיליארדרים בניו יורק. שלושה בתים נמכרו במחיר גבוה מ־100 מיליון דולר מ־2020 / צילום: Shutterstock

עברו כמעט 20 שנה מאז נרשמה בארצות הברית עסקת הנדל"ן הראשונה בגובה 100 מיליון דולר, אבל במונחים מסוימים השוק בדיוק מתחיל להמריא. מאז 2020, לפחות 24 בתים ברחבי המדינה נמכרו ב־100 מיליון דולר ומעלה, יותר מאשר בכל העשור הקודם יחד.

בלעדי | יזם הנדל"ן מוכר את הפנטהאוז במגדל רמז בת"א תמורת 47 מיליון שקל
WSJ | בית המגורים היקר ביותר באמריקה מגיע לשוק עם תג מחיר של 295 מיליון דולר

24 הבתים, עם הבעלים האולטרה־עשירים שלהם, מספרים גם את הסיפור החזק של יצירת עושר מסיבי והגירה לארה"ב מאז תחילת מגפת הקורונה, עם עלייה במספר העסקאות בנות 9 ספרות בפלורידה בשנים האחרונות. מאז 2020, שלושה בתים במחיר של יותר מ־100 מיליון דולר החליפו ידיים בעיר ניו יורק בהשוואה לשישה באזור פאלם ביץ', כולל עסקה בגובה 170 מיליון דולר ב־2023 שעשתה שיא בפלורידה.

"העושר של אנשים גדל בצורה כל כך משמעותית ויש רק היצע מוגבל", אומר כריס לוויט מדגלאס אלימן בפאלם ביץ'. "יש יותר מיליארדרים מאשר אחוזות מול האוקיינוס".

לוס אנג'לס ומליבו בקליפורניה ראו גם הן עסקאות גדולות. בשנה שעברה, הפאואר קאפל ביונסה וג'יי זי שילמו 190 מיליון דולר עבור אחוזה במליבו, שרשמה שיא בקליפורניה - והציתו ספקולציה שעסקה ב־200 מיליון דולר היא בהישג יד.

"בקרוב 100 מיליון דולר יהיו 200 מיליון דולר, זה הכיוון", אומר דרו פנטון מקרלווד אסטייטס בבברלי הילס. "אנחנו מתקרבים לזה".

מספר העשירים גדל, ואיתם העסקאות

ברחבי המדינה, מספרן של עסקאות הענק הרקיע שחקים בהתאם לכך שמספרם של האולטרה־עשירים גדל ברחבי העולם. היו 3,194 מיליארדרים ב־2023, עלייה מ־2,170 ב־2013, לפי מחקר של חברת Wealth־X.

בינתיים, מחירי הבתים היקרים עלו בחדות. ב־2023, המחיר החציוני לעסקת יוקרה ברחבי המדינה - שמוגדרת כעסקה ב־5% העליונים של השוק - עמד על 1.14 מיליון דולר, עלייה של 75% לעומת 2013, לפי חברת התיווך Redfin.

בשנים האחרונות, השווי של הבתים המיוחדים במדינה - מנותקים ככל שיהיו משאר השוק - עלו גם הם בחדות. כך גם מספר העסקאות. בעשור שבין 2011 ל־2020, היו 19 עסקאות במחיר 100 מיליון דולר ומעלה. בין 2021 ל־2023 היו 22 עסקאות של יותר מ־100 מיליון דולר, ביניהן עסקאות על נכסים שהכפילו את שוויים בתוך זמן קצר.

לדוגמה, מייסד קבוצת עליבאבא ובעלי Brooklyn Nets ג'וזף טסאי, שילם 188 מיליון דולר ב־2022 עבור פנטהאוז בכתובת 220 Central Park South. זהו מגדל דירות שתכנן משרד האדריכלים Robert A.M. Stern בשדרת המיליארדרים. המוכר הוא המשקיע המיליארדר דניאל אוך, שקנה את הנכס ב־95 מיליון דולר ב־2019.

עוד ב־2022, מייסד אורקל לארי אליסון קנה אחוזה מול האוקיינוס בפאלם ביץ' עבור 173 מיליון דולר. המוכר ג'ים קלארק, מייסד שותף של נטסקייפ, שילם יותר מ־94 מיליון דולר עבור הכנס בשנת 2021.

רכישת הפנטהאוז של קן גריפין במנהטן ב־2019 תמורת 240 מיליון דולר היא עדיין העסקה היקרה ביותר אי פעם, אולם בינתיים עסקאות של תשע ספרות התפשטו גם למליבו ולדרום פלורידה.

פלורידה מושכת תושבים עשירים

בפלורידה, שמשכה זרם של תושבים עשירים מאז הקורונה, נרשמה עסקה אחת של יותר מ־100 מיליון דולר ב־2013, ושתיים ב־2019. מאז 2020 היו שבע - כולל שש באזור פאלם ביץ', שבה התנפץ שיא המחירים פעמיים ב־2023.

במרץ, המיליארדר ויליאם לאודר קנה את האחוזה הוותיקה של ראש לימבו בפאלם ביץ' תמורת 155 מיליון דולר. בחודש שלאחר מכן, מייקל קנטנוצ'י, בעלים של סוכנות למכוניות יוקרה, שילם 170 מיליון דולר עבור אחוזה מול האוקיינוס ממייסד תאגיד Green Mountain Coffee Roasters, רוברט סטילר.

פאלם ביץ', פלורידה. שישה בתים נמכרו במחיר גבוה מ־100 מיליון דולר מ־2020 / צילום: Shutterstock

מיאמי, שחיזרה אחר אנשי תעשיית ההייטק ואחרים במהלך המגפה, רשמה גם היא שיא במכירות. בינואר 2022, גריפין שילם שיא של 75 מיליון עבוד אחוזה בסטאר איילנד, ובכך שבר את השיא הקודם של מיאמי ב־60 מיליון דולר עבור שני פנטהאוזים במגדל Faena House. מייסד Citadel היה גם הקונה של היחידות האלה, והוא מכר אותן מאז.

ביוני 2022, פיליפ רגון, מייסד חברת התוכנה InterSystems, רכש שלושה בתים בגולדן ביץ', כ־20 מייל מדאונטון מיאמי, עבור 93 מיליון דולר סך הכול. בספטמבר 2022, גריפין היכה שוב וחתם על העסקה הראשונה בגובה תשע ספרות במיאמי, כשרכש אחוזה בת 4 אקרים (כ־16 דונם) במחיר של 106.875 מיליון דולר.

"זה היה הגבול העליון במיאמי, אבל זו אחוזה כבירה", אומרת ג'יל הרצברג מחברת Jills Zeder Group ב־Coldwell Banker Realty, שייצגה את גריפין בעסקה עם הקולגה ג'יל אבר. הרצברג אומר שבניגוד לבום הנדל"ן במיאמי בתחילת שנות ה־2000, שתודלק על ידי משקיעים זרים, הקונים המקומיים הם שמעלים את המחירים בנכסי היוקרה.

צילומים:  Shutterstock, רויטרס - TNS/ABACA, ,AP, Pablo Martinez Monsivais, Marcio Jose Sanchez

בניו יורק מספר העסקאות דווקא יורד

בניו יורק מספר העסקאות ב־100 מיליון דולר ומעלה דווקא ירד. ב־2023 במנהטן לא נרשמו כלל עסקאות כאלה. ב־2022 היו שתיים, כולל העסקה של טסאי ב־188 מיליון דולר, והעסקה שבה רכשה הפילנתרופית ג'וליה קוך שני פנטהאוזים באפר איסט סייד מהירושה של פול אלן תמורת 101 מיליון דולר.

ב־2024, יזמית הנדל"ן אקסטל חתמה על הסכם למכור פנטהאוז בסנטרל פארק טאואר בכ־115 מיליון דולר. העסקה טרם נסגרה.

סוכני נדל"ן מקומיים אומרים שהמכירות הגבוהות ביותר בעיר נחתמו ברדיוס של מייל אחד פחות או יותר. "כולם רוצים נוף לסנטרל פארק", אומרת פאם ליבמן מ־Corcoran Group. "יש רק קומץ בניינים שיכולים לדרוש מחיר כזה, זה נדיר".

אבל ג'ונתן מילר מחברת השמאות Miller Samuel, אומר שהיזמים מכרו הרבה מהיחידות שבנו בתוך כמה שנים, והמלאי החדש מצטמק. "הסיכוי שיהיו עוד עסקאות של 1,000 מ"ר - אלה שישברו את המחסום של 100 מיליון דולר - הוא מוגבל", הוא אומר.

המגפה שינתה את שוק היוקרה של העיר לתמיד. "כולם רוצים להיות פה, וזו עדיין בירת הפיננסים של העולם, אבל הם מבלים פה פחות זמן", אומר טל אלכסנדר מחברת התיווך Official. הוא אומר שהקונים שרוצים דירה מהממת שצופה לסנטרל פארק יכולים למצוא אחת ב־40־50 מיליון דולר. מסיבה זו, הוא חושב שקונים יוציאו 100 מיליון דולר על אחוזה ליד האוקיינוס בפאלם ביץ' עם כמה מבנים, ולא על דירה במנהטן.

המציאות היא שאין בשוק כל כך הרבה נכסים של 100 מיליון דולר ומעלה, אומר טים דיוויס מ־Corcoran, שעובד בהמפטונס. "יש לנו מלאי נמוך", הוא אומר. "ב־2023 אחוזה בשטח 8 אקרים (כ־32 דונם) נמכרה תמורת 112.5 מיליון דולר - העסקה הגבוהה ביותר בהמפטונס השנה".

קליפורניה: אחוזות הן מצרכים נדירים

באופן היסטורי, העסקאות הגבוהות ביותר בקליפורניה כללו גם אחוזות קטנות ומיוחדות בלוס אנג'לס, ועד מידה מסוימת גם בתים חדשים שנבנו לצורך ספקולציה בנדל"ן (spec homes). הגודל, המיקום והנדירות של האחוזות האיקוניות בלוס אנג'לס הופכים אותן למצרכים נדירים, אומר פנטון.

דוגמה לכך ניתן לראות בקאסה אנקנטדה (Casa Encantada), אחוזה בשטח 8.5 אקר (כ־34 דונם) בבעלות המיליארדר המנוח לארי ויניק ואשתו, קארן ויניק. לאחר שקבעה שיא במחירים בארה"ב, כשנמכרה ב־1980 ושוב בשנת 2000, קאסה אנקנטדה יצאה לשוק ב־2023 במחיר ביקוש של 250 מיליון דולר. כיום היא מוצעת למכירה ב־195 מיליון דולר.

קורט רפפורט מ־Westside Estate Agency, שמשווק את קאסה אנקנטדה עם פנטון, אומר שהמחיר מוצדק בגלל התדירות הנמוכה שבה נכסים בסדר גודל כזה מגיעים לשוק. "יש הרבה אנשים שיש להם נכסים כאלה ולא רוצים למכור", הוא אומר.

הוא מזכיר את הרכישה של מייסד אמזון ג'ף בזוס בשנת 2020 את אחוזת וורנר בבברלי הילס תמורת 165 מיליון דולר, ואת הרכישה של לאכלן מרדוק את Chartwell, אחוזה בבל אייר, תמורת כ־150 מיליון דולר ב־2019. (מרדוק הוא היו"ר הביצועי של ניוז קורפ, שבבעלותה דאו ג'ונס, המו"ל של וול סטריט ג'ורנל). "אם אתה מסתכל על הבעלים של הבתים הענקיים, חלקם יורשים", אומר רפפורט.

הקונים שמאחדים נכסים צמודים

בהתחשב בנדירותם של נכסים כאלה, קונים מביני עניין איתרו כמה נכסים בשוקי הפריים בשנים האחרונות. גריפין, למשל, הוציא יותר בשנים האחרונות מ־250 מיליון דולר על איחוד חלקות כדי לבנות אחוזה בפאלם ביץ'. ב־2023 בזוס שילם 147 מיליון דולר סך הכול על נכסים צמודים במיאמי ב־Indian Creek Village. "אנשים הבינו כמה יקרת ערך הקרקע בערים, אין הרבה ממנה אז אם אתה מוצא נכס מהמם במיוחד, ויש לך הזדמנות לקנות את הנכס השכן, למה לא?" שואלת הרצברג.

הקונים שילמו פרמיה גם עבור יותר חלל ופרטיות. במליבו, מייסד ווטס אפ ג'אן קום שילם 187 מיליון דולר עבור אחוזות שכנות שקנה ב־2019 וב־2021. בדומה לכך, איש ההון סיכון מארק אנדריסן ואשתו לורה ארייגה אנדריסן, שילמו 177 מיליון דולר עבור אחוזה במליבו ב־2021. שנה לאחר מכן הם שילמו 44.5 מיליון דולר על נכס שכן.

סוכני נדל"ן אומרים שיש כמה נכסים שנבנו במשך הזמן והיו מקבלים 100 מיליון דולר אם היו יוצאים לשוק. בגריניץ' וילג' במנהטן, לדוגמה, מייסד רשת המסעדות צ'יפוטל סטיב אלס שילם קרוב ל־32 מיליון דולר בשתי עסקאות ב־2014 ו־2015 לרכוש שני בתים צמודים. מאוחר יותר הוא הגיש למחלקת השימור של עיריית ניו יורק בקשה לאחד את שני הבתים - שישתרעו יחד על פני 16 אלף רגל רבועה (כ־4,800 מ"ר) ולהפכם לאחוזה. בחודשים האחרונים, אלס התחיל לחפש בשקט קונה לנכס, לפי מקורות שונים, במחיר של 125 מיליון דולר.

עוד כתבות

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור