גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהלים בגופי השקעה מהגדולים בעולם ממליצים: אלו ההזדמנויות בישראל

המנהלים הבכירים של בלקרוק, בלקסטון, ג'פריס ושרודרס נפגשו לדון בשאלות שמעסיקות כמעט כל משקיע ● לאן הולכת הכלכלה העולמית והריבית? איך ייצא המשק הישראלי מהמלחמה? אילו מגמות יובילו את השווקים בתקופה הקרובה ואיך תשפיע המתיחות הגיאופוליטית על הכסף שלכם

למעלה מימין: מורן סיטון ורוברט כרמלי. למטה מימין: ענת לוין, בלקרוק ישראל; רועי אבישי, שרודרס ישראל; יפעת אורון, בלקסטון ישראל; נתי גינור, ג'פריס בישראל / צילום: MN תקשורת
למעלה מימין: מורן סיטון ורוברט כרמלי. למטה מימין: ענת לוין, בלקרוק ישראל; רועי אבישי, שרודרס ישראל; יפעת אורון, בלקסטון ישראל; נתי גינור, ג'פריס בישראל / צילום: MN תקשורת

הם מנהלים בכירים ארבעה מגופי ההשקעה הגדולים בעולם. רואים את השווקים עולים ויורדים ומנווטים מיליארדי דולרים של כספי משקיעים. לאחרונה נפגשו ענת לוין מנכ"לית בלקרוק ישראל, רועי אבישי, מנכ"ל שרודרס ישראל, יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל ונתי גינור מנהל פעילות ג'פריס ישראל. הארבעה דנו בשאלות שמעסיקות כל משקיע בישראל: מתי יתאושש המשק מהמלחמה? לאן הולכת הכלכלה העולמית? אילו מגמות יכתיבו את הטון בתקופה הקרובה? ואיפה נמצאות ההזדמנויות הגדולות?

הבכיר שמזהיר: אם אתם בני 50 ומעלה, המעבר למסלול S&P 500 מסוכן מדי
"אטרקטיבי ברמה היסטורית": מנהל ההשקעות שממליץ להיכנס לאפיק הזה וכמה שיותר מהר
מנהל ההשקעות שהתחיל כקוטף מנגו וליצ'י, וממליץ להיזהר ממניות נדל"ן

מסר אחד חזר אצל ארבעת הבכירים: אופטימיות כלפי השוק הישראלי, למרות המלחמה. המפגש, שערכה ארבע עונות מבית אי.בי.אי לפני כשבועיים, כלומר לפני הורדת דירוג האשראי של ישראל, אולם מבדיקה עם הדוברים עם עדיין רלוונטיים גם לאחריה. "בשבוע הראשון של פברואר קיים צוות של ג'פריס סבב פגישות עם חברות טכנולוגיה ישראליות שמתחילות לתכנן הנפקה בארה"ב", סיפר נתי גינור מג'פריס. "אנחנו יושבים עם החברות להיערך ולתכנן הנפקות ולחשוב על גיוסים. יכול להיות שאותן הנפקות יצאו לדרך ברבעון הרביעי של השנה או ברבעון הראשון של 2025.

"היה הרבה יותר קשה להביא משקיעים גלובליים לישראל בחצי השנה האחרונה של 2023 מאשר בתקופה הזו. חוסר הוודאות (לפני המלחמה, ר"ו) היה יותר קשה למשקיעים לעיכול לעומת השקעה בזמן מלחמה. בשבועות האחרונים ראינו לדוגמה משקיעים גלובליים ומקומיים שקנו מניות ישראליות לאחר שזיהו הזדמנויות, כך שאנו רואים שדברים משתפרים מאוד במהלך החודשים האחרונים, גם גלובלית וגם בשוק הישראל".

רועי אבישי, מנכ"ל שרודרס ישראל, אמר כי לא רק שחברת ניהול הנכסים הבריטית מתכננת להישאר פה עוד שנים ארוכות, הם אף מתכוונים להרחיב פעילות בארץ: "נרצה לעשות כמה דברים חדשים בעולמות המשקיעים הכשירים (עם הון נזיל משמעותי, ר"ו). לעולם העושר יש כאן פוטנציאל אדיר. בטווח הארוך מאוד חשוב לנו להיות פה ולהבין איך אנחנו יכולים לבסס את עצמנו כשחקן מקומי. העניין שרוב האפיקים בישראל לא גדולים מספיק, אבל עדיין יש לא מעט הזדמנויות - בעולמות התשתיות והטכנולוגיה".

"קרנות חדשות נכנסו לארץ"

עדות לגישה החיובית כלפי השוק המקומי, קיבל נתי גינור מג'פריס רק בשבועות האחרונים, כשהוביל הפצה של כ־20% ממניות הבורסה הישראלית בעיקר למשקיעים זרים, כשהבולטים שבהם היו המיליארדר ביל אקמן ובת זוגו חוקרת העיצוב נרי אוקסמן (שרכשו 5% מהמניות). "למרות שזאת לא הייתה הפצה גדולה היא הייתה מאוד מעניינת בגלל הטיימינג", הוא מספר. "הזוג אקמן רצה לתמוך בשוק הישראלי ולהראות שהם נלחמים באנטישמיות גם בדרך הזו. אבל, מה שיותר מעניין, זה ש־14 קרנות גלובליות קנו מניות של בורסת ת"א, בזמן מלחמה, כשלרובן זו פעם ראשונה שהן קונות מניות בישראל. עבור רובן זו הייתה החלטה פיננסית טהורה.

"בסופו של דבר, כשאנשים מסתכלים על השוק הישראלי הם עדיין רואים מדינת חוק, רגולציה טובה, כולם מדברים אנגלית, יש ראייה גלובליות. לכן הרבה משקיעים גלובליים התעוררו לכך שזה שוק שאפשר להיכנס אליו. מנהלים אומרים שחברות הביטוח, הבנקים, בזק, ניומד, שופרסל, שטראוס, אלביט ועוד הן חברות מעניינות כאן. רואים בהן חברות אלפא. בשנתיים האחרונות הרבה גופים ומשקיעים פותחים משרדים בישראל - וזה משמעותי".

"המתח הגיאופוליטי יתורגם ללחצי מחירים"

עד כה נראה ששנת 2024 נראית דומה בשווקים לשנה שקדמה לה. האופטימיות בוול סטריט בשיאה כשהמדדים המובילים שוברים את שיאי כל הזמנים ובכל העולם נושאים עיניים לבנק המרכזי של ארה"ב בהמתנה להורדת ריבית ומנסים להבין האם האינפלציה מאחורינו? ענת לוין מאמינה שאנחנו נכנסים כעת ל"סדר עולמי כלכלי חדש". "נגמר העידן שבו אפשר לצמוח בלי מחיר. כעת צריך להכריע: צמיחה גבוהה במחיר של אינפלציה או שליטה באינפלציה אבל במחיר של צמיחה יותר נמוכה. מהכנס בדאבוס יצא מושג חדש 'אינפלציה ללא רבב' האם היא ניתנת להשגה? קשה לדעת. מה שאנחנו יודעים זה שהעלאות הריבית ייבלמו כנראה במהלך השנה, והשאלה היא מתי יתחילו לנוע כלפי מטה".

רועי אבישי משרודרס מסמן שלוש מגמות שלהערכתו יכתיבו את הטון בשנה הקרובה. הראשונה היא תהליך הדה־גלובליזציה, "הקיטוב והתסיסה הגיאופוליטית משבשים את שרשרות האספקה ומאיצים מעבר של בסיסי ייצור ואספקה אל סמוך לשווקי היעד. זה יתורגם ללחצי מחירים", הוא מסביר. המגמה השנייה היא זו הדמוגרפית, "האוכלוסייה הצעירה יותר היא הדומיננטית בשוק התעסוקה, אבל בשיעור השתתפות נמוך יותר. האפקט הזה מייצר לחצי שכר. כדי לאזן אותם, חברות יידרשו להשקיע הרבה משאבים וכספים בייעול, בעיקר דרך טכנולוגיות AI". והמגמה השלילית היא השאיפה להגיע לאפס פליטות פחמן עד 2050, "זה ייצור לחץ מחירים על מתכות שמשמשות את התעשייה".

על האחרונה הוסיפה ענת לוין: "בישראל כשמדברים על המעבר לאנרגיה חלופית זה נשמע כמו 'מחבקי עצים', אבל זה לא המצב. יש טריליוני דולרים של השקעות שנועדו למאמץ הזה. ואם יש השקעות, יש גם הזדמנויות השקעה".

"AI תשנה את העולם. אבל לא ברור איך"

יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל, הצביעה על מגמה נוספת שלהערכתה תאפיין את 2024 - שובן של קרנות ההשקעה הפרטיות: "נראה חזרה של עולם הפרייבט אקוויטי, שישב יחסית על הגדר בשל הפער בין השווים הציבוריים שירדו לבין השוק הפרטי שלא הצליח, או לא רצה, לנקוב בהערכות שווי חדשות".

לדבריה, הצפי לבלימת העלאות הריבית בארה"ב הביא עדנה מחודשת לשוק ההון הציבורי בעיקר בארה"ב: "יש תנועה חזרה של כסף להשקעה בטכנולוגיה בצורה משמעותית. אבל זה מבלבל כי רוב העלייה בנאסד"ק נבעה מכך שחברות טכנולוגיה רכבו על גל מאוד משמעותי - AI".

עם זאת, הן אורון והן לוין מסכימות שמדובר במהפכה שלא תישאר רק נחלתן של חברות הטכנולוגיה. "ה־AI זו מהפכה עצומה של מעגלי השפעה רחבים שהם לא רק טכנולוגיה וצי'פים אלא גם דאטה סנטרים שמקימים היום", אומרת אורון. "בלקסטון רכשה חברה שמתמחה בענף ב־10 מיליארד דולר. צריך לזכור שדאטה סנטרים מחייבים השקעה עצומה גם בצריכת אנרגיה ואנחנו מאמינים באנרגיה אלטרנטיבית שתייצר הזדמנות השקעה בהיקף של טריליוני דולרים כתשתית לצמיחה בעולם הדאטה סנטרים".

לוין הסבירה כי הבינה המלאכותית מתפשטת בכל שדרות החיים. "השאלה היא איפה זה פורץ מעבר לניתוח השקעות לעולם יותר יעיל שמתגבר על הבעיות הדמוגרפיות. יהיו הרבה תנודות ושינויים, אבל אף אחד לא יודע איך הם ייראו בסוף".

מה עושים עם הכסף במציאות החדשה?

אז איפה כדאי לשים את הכסף בעולם שמתרגל למציאות חדשה? לוין מציעה לא רק להתפזר על פני סקטורים, אלא גם על פני יבשות. "כשמסתכלים על הגיאופוליטיקה, רואים שהודו זאת מדינה שעשתה בשקט־בשקט מהפכת אשראי אדירה לכל האוכלוסייה שלה ברמות היותר נמוכות ונתנה להם הנגשה לקווי אשראי. יפן, שחטפה מכות בלי סוף בשנים האחרונות, יצאה מהעולם של ריבית אפס ופתאום אפשר לזהות בה לא מעט חברות עם מכפילים מעניינים (מדד המשקף את אטרקטיביות המחיר של מניות החברה, ר"ו) כשכל השחקנים הגדולים רואים שם את ההזדמנויות. גם דרום אמריקה מעניינת כי טמונים בה הנחושת והליקן שכורים לטובת המכוניות החשמליות".

ומה לגבי השקעות אלטרנטיביות, שנועדו להעמיד חלופה לשוק הסחיר ולהפחית תנודתיות בתיקי ההשקעה? בלקסטון למשל מנהלת כ־350 מיליארד דולר בנדל"ן, והמנכ"לית אורון משוכנעת שהשוק חוזר להיות אטרקטיבי, עם כוכבית: "הריביות לא יורדות מספיק מהר ולכן השוק פחות אידיאלי ממה שיכול היה להיות. אנחנו מעריכים שזו תחילת התחתית של מחירי נדל"ן. לא בהכרח בגלל שהריביות יירדו, אלא בשל עצירת הבנייה שנגרמה בתקופת הריבית הגבוהה שתיצור מחסור משמעותי בנכסים. לכן אנחנו חושבים, ולו רק מבחינת הביקושים, שתגיע עדנה. בכל מקרה, נעמיק את האחיזה בנכסי נדל"ן".

תחום אחר עליו המליצה הוא הסקנדרי (רכישת מניות מבעל מניות קיים בחברה ולא מהחברה עצמה, ר"ו). "משקיעים ישבו על פוזיציות הרבה שנים וניצבים בפני דילמה - האם לצאת לגייס כסף או להיות אופטימיים ולהמתין ליציאות לשוק הציבורי ואז למכור בשוק, או לשחקני סקנדרי גדולים. אנחנו שחקן דומיננטי בתחום הזה ומרגישים שקרנות מתחילות לחפש גם ערוצי סקנדרי".

שוק האג"ח אטרקטיבי, עם כוכבית

לצד העליות החדות בשוקי המניות המרכזיים, אפיק האג"ח עשה קאמבק ב־2023 עם תשואות שלא נראו בו במשך 15־20 שנה. רוברט כרמלי, מנהל השקעות ראשי בארבע עונות, אמר כי "הרכיב האג"חי, הן בארה"ב והן בישראל, מעניין. תיק השקעות במח"מ של כשלוש שנים, המורכב מאג"ח של פירמות איכותיות בעלות איתנות פיננסית, מסוגל להניב תשואה שמגרדת את רף ה־5%. זה פער משמעותי ביחס לריבית בפיקדונות. בכל מקרה, נדרש להתמקד באג"ח בדירוגי השקעה והימנעות מחיפוש אחר הרפתקאות באג"ח שנושאות תשואות 'זבל'".

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אנתוני בלינקן / צילום: Associated Press, Evelyn Hockstein

בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה

מחבלים חוסלו בפעילות צבאית סמוך לטולכרם ● הערכה: ישראל קרובה להסכם עם חיזבאללה שיביא לסיום ההסלמה בגבול הצפוני ● דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח • החות'ים מאיימים: נפגע בכל ספינה ישראלית - גם בים התיכון • עדכונים בולטים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק