גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר שמכר נכסים ואת המטוס הפרטי, חיים כצמן יוצא מהמשבר: "זה לא היה נעים אבל לרגע לא הייתי לחוץ"

הקריסה במניה ובאג"ח, מתווה המימושים שהרגיע את המשקיעים והתוכניות לעתיד: מייסד ומנכ"ל חברת הנדל"ן ג'י סיטי מספר על התקופה הסוערת: "עשינו בדיוק את מה שאמרנו שנעשה. פשוט השוק לא הקשיב לנו" ● ואיך מהפכת ה־AI שינתה את קו המחשבה שלו?

חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן
חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

לפני כשנה וחצי נקלעה חברת הנדל"ן המסחרי הגלובלית ג'י סיטי  (לשעבר גזית גלוב) למשבר. זה קרה בעקבות עליית הריבית בשווקים, שייקרה את עלויות המימון והכבידה על חברות נכסים ממונפות כמותה - עם חובות שעמדו באותו זמן על כ-15 מיליארד שקל בחברה.

"שוק הדיור לא נמצא בירידה": מנכ"לית G city ישראל בראיון ראשון
חנן שטיינהרט, פרשנות | זה היה אחד הסקטורים הפופולריים ביותר להשקעה בארה"ב. עכשיו הוא בסכנת קריסה
טור סופ"ש | מס הנדל"ן הכי דרמטי חוזר. האם לממשלה יהיה אומץ ללכת עד הסוף?

רגע לפני כן עוד עמדה ג'י סיטי במוקד ניסיון השתלטות מצד יזמית הנדל"ן ישראל קנדה, שבעקבותיו נסק שווייה לשיא של יותר מ-5 מיליארד שקל. אלא ששוק ההון הפך את עורו באחת, הביע חוסר אמון בשווי הנכסים כפי שהם רשומים בספרי חברה וביכולתם לייצר תזרים מזומנים שישרת את התחייבויות הענק.

 

התוצאה: מניית ג'י סיטי קרסה בין החודשים אפריל לנובמבר 2022 בשיעור של קרוב ל-70%, ואיגרות החוב שלה (חוב לציבור של כ-8 מיליארד שקל) צנחו למחיר ששיקף להן תשואות זבל של 15% ויותר. בהמשך גם חברות הדירוג המקומיות "התעוררו" והורידו את דירוג החוב של החברה, תוך הצבת תחזית שלילית להמשך.

אין זו הפעם הראשונה שבה חיים כצמן, המייסד, בעל השליטה ומנכ"ל ג'י סיטי, מתמודד עם משבר בשווקים עקב שינוי בתנאי הכלכלה העולמית (הקודם התרחש בתקופת הקורונה). וגם הפעם, כך נראה, הוא בדרך להוביל את החברה לחוף מבטחים, לאחר שהצליח להרגיע את השוק, לפחות כמשתקף מתשואות האג"ח של ג'י סיטי - שחזרו למחוזות הנתון החד ספרתי.

הוא עשה זאת באמצעות תוכנית אגרסיבית של מימוש נכסים עליה הכריזה ג'י סיטי בעיצומו של המשבר, שהיקפה הלך וגדל עם הזמן עד לכ-7 מיליארד שקל (כפול מהתכנון המקורי). נכון להיום כבר נמכרו נכסים במזרח אירופה (בעיקר צ'כיה ורוסיה), ברזיל, ארה"ב וישראל, בהיקף מצטבר של יותר מ-4 מיליארד שקל.

כעת טוען כצמן בראיון לגלובס, כי "עשינו בדיוק את מה שאמרנו שנעשה. פשוט השוק לא הקשיב לנו".

לאחר אותם מימושים עומד היקף ההתחייבויות של החברה על כ-12.5 מיליארד שקל, עדיין סכום משמעותי, כאשר בשלוש השנים הקרובות היא תצטרך לפרוע כ-6.4 מיליארד שקל מתוכו לבנקים ולמחזיקי האג"ח.

מדובר במשימה לא פשוטה, אך לדברי אנליסט בשוק ההון "השוק ראה פעם אחר פעם שכצמן מצליח לממש את הנכסים לפי השווי בספרים. כלומר החשש שג'י סיטי רשמה אותם בשווי גבוה מדי - התבדה לפי שעה".

בכל זאת, איך הרגשת בימים שבהם השוק איבד אמון?
כצמן: "זה לא היה נעים, אבל לרגע לא חששתי למצבה של החברה, ובאופן אישי לא הייתי לחוץ. אם היו מקשיבים לי היו מבינים שנעשה בדיוק את מה שאמרנו. תמיד היינו חברה של מספרים גדולים וצריך להבין שכדי להגיע להיקף נכסים כמו שיש לנו - כ-20 מיליארד שקל - אי אפשר להיות חברה עם חובות של 1 מיליארד שקל.

"בהתחלה לא הבנתי למה לא מאמינים לנו. בדיעבד הבנתי שבארץ לא ביצענו עד היום מימושים כאלה גדולים, ושוק ההון לא הכיר את זה. אבל בחו"ל כבר מימשנו בעבר את ההחזקה בחברת הנכסים אקוויטי וואן (שפעלה בדרום מזרח ארה"ב, נ"א) ב-6 מיליארד דולר, ואת זו בחברה קנדית בכ-2 מיליארד דולר".

זו הצלחה מבחינתך לממש נכסים לפי השווי שלהם בספרים?
"השוק לא האמין לשוויים שלנו, אבל הוכחנו פעם ועוד פעם שהשוויים של הנכסים באירופה נכונים, כי מכרנו בשווי מלא. בברזיל הוכחנו זאת בצורה המובהקת ביותר: מכרנו חלק מהפעילות שם לברזילאים, למשקיעים מוסדיים הכי מתוחכמים. אין ולידציה יותר טובה לשווי מאשר מכירה לשוק המקומי".

מהלך המימושים וההתייעלות בקבוצה עבר גם דרך מכירת סמל סטטוס - המטוס הפרטי של ג'י סיטי שבאמצעותו התנייד בעבר כצמן בין מאות המרכזים המסחריים שהחזיקה הקבוצה ברחבי העולם. לדבריו "מכרנו את המטוס בסוף 2023 אחרי שלא השתמשנו בו 3 שנים. בעבר היינו צריכים אותו בארה"ב ובאירופה, וזה היה בתקופה שהחברה הייתה יכולה להרשות לעצמה. היום היא לא".

הוא לא חושף תמורת כמה כסף נמכר המטוס שנקנה בשנת 2016 ב-8.8 מיליון דולר, ורק מציין כי מדובר על סכום "לא משמעותי. זה נחמד אבל לא מעבר".

"אם המינוף יירד, יכולה להיות קפיצה במניה"

חיים כצמן, 74, הוא מוותיקי שוק ההון, וחלוץ ההשקעות בנדל"ן מניב מעבר לים, עוד מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת. במהלך השנים הוא כבר ראה הכול: משברים כלכליים, מאבקי שליטה, מהלכי אקזיט מוצלחים של חברות ענק שהקים בצפון אמריקה, וגם השקעות שנחלו כישלון חרוץ (במניות אורמת ובקבוצת א. דורי). מאז ומתמיד היה מרואיין מרתק ורהוט, שאינו חושש להתבטא בנחרצות ובגילוי לב.

 

לצד פעילותו העסקית, כצמן עוסק גם בפילנתרופיה, ובמסגרת זו הוא מקים מרכז ראשון לטיפול בסרטן בצפון הארץ - "בית שלומית" ע"ש אשתו הראשונה שהלכה לעולמה, ומשמש כנשיא של כבוד בעמותת גדולים מהחיים, שאותה הקימו יחד.

למרות התיקון החיובי במחירי האג"ח של ג'י סיטי, כצמן עדיין לא מצליח לשכנע את השוק באטרקטיביות של מניית החברה, המתקשה להתרומם מהמכה שספגה ומשקפת לה כיום שווי שוק של 2.1 מיליארד שקל.

כשהוא נשאל על כך שמחיר המניה "תקוע" זה כשנה וחצי, הוא אומר כי "עד כה עיני המשקיעים היו נשואות לאיגרות החוב שלנו, ואני חושב שזה הולך ומשתנה. האג"ח חזרו את רוב הדרך, ולאט לאט תשומת הלב עוברת למניה. כל בעל חברה יגיד לך שהמניה שלו נסחרת נמוך, אבל אני רק אגיד שאנחנו עובדים במשנה מרץ, ועושים את הפעולות שחושבים שנכונות לחברה. מבצעים מיקוד עסקי והורדת מינוף, ואני מאוד מקווה שהשוק יפנים זאת וייתן לנו את הערך האמיתי".

 

רז דומב, אנליסט הנדל"ן של לידר שוקי הון, מסכים כי ג'י סיטי נמצאת בכיוון חיובי. "ברמה התפעולית ג'י סיטי מציגה ביצועים טובים, עלייה במספר המבקרים וצמיחה בפדיונות במרבית הפורטפוליו, לצד המשך קידום התוכנית האסטרטגית לחיזוק המבנה הפיננסי", הוא אומר.

בכמה המניה יכולה לטפס להערכתך?
דומב: "אני מניח שאם נראה את המימושים הנוספים של החברה, בהיקף של עוד כ-3 מיליארד שקל, גם המניה תעשה מהלך משמעותי, וכמובן שגם ירידת הריבית תעזור. אם המינוף של החברה ימשיך לרדת, יכולה להיות פה קפיצה משמעותית במניה, ברמה של עשרות אחוזים. יש בה פוטנציאל מאוד משמעותי לעלייה בהשוואה לחברות אחרות".

מניית ג'י סיטי נסחרת במכפיל הון של 0.4, כלומר בשווי שוק שהוא 40% בלבד מההון העצמי החשבונאי שלה, וזאת בשעה שחברות נדל"ן מניב אחרות בשוק, הפועלות בעיקר בישראל, כמו עזריאלי ומליסרון, נסחרות במכפילי הון של יותר מ-1.

אנליסט עמו דיברנו, טוען כי אחת הסיבות לכך היא ש"נכסיה של ג'י סיטי נמצאים במקומות פחות אטרקטיביים מאלה של עזריאלי או מליסרון". כצמן רואה את הדברים אחרת: "אנחנו יוצאים ממקומות שהם פחות הליבה ומתרכזים באזורים אורבניים חזקים", הוא מדגיש. "אפשר לראות למשל את הצמיחה החזקה שלנו בפולין, ובעיקר בוורשה".

"נדירות כלכלית" - המפתח לבחירת מיקומים

ג'י סיטי עוסקת ברכישה, השבחה וניהול של נדל"ן מניב, בעיקר מסחרי (אך לא רק) בארה"ב, צפון ומרכז אירופה, ישראל וברזיל, תוך התמקדות באזורים אורבניים צפופי אוכלוסין בערים מרכזיות (בוסטון, מיאמי, ניו יורק, סאו פאולו, הלסינקי, שטוקהולם, ורשה, פראג תל אביב ועוד). בסך הכול היא חולשת כיום על קרוב ל-90 נכסים.

בשיחה עמו, כצמן חוזר שוב ושוב על מילות המפתח מבחינתו בבחירת מיקום לנכסי החברה: "נדירות כלכלית", כלומר האם יש יתרון ספציפי במקום שרוצים לפעול בו: "צריך להשקיע במקום שיצמח, וזה מקום שהוא נדיר מבחינה כלכלית".

במהלך מימושי הנכסים שביצעה החברה לאחרונה, נמכרו בין היתר מרכז מסחרי בפראג תמורת מיליארד שקל, בברזיל נמכרו שני נכסים בכחצי מיליארד שקל, וגם בארה"ב ובישראל (שמהווה 17% מנכסי הקבוצה כיום) נמכרו נכסים.

כעת מתכננת ג'י סיטי למכור עוד שלושה נכסים באירופה (בהם נכס נוסף בפראג תמורת כמיליארד שקל) ואחד בברזיל, כאשר לאחר השלמת המימושים בכוונתו של כצמן להתמקד בהשבחת הנכסים הקיימים: "לא מתוכננות כרגע רכישות חדשות".

 

מתי תשלימו את תוכנית המימושים?
"אנחנו מתכוונים להשלים את המהלך בין תחילת עד אמצע השנה הבאה (2025). השבועות האחרונים הביאו לידי ביטוי מאמצים ארוכי טווח. הצעת מכר מוצלחת שביצענו לאחרונה בברזיל (במניות חברה בת המחזיקה במרכזי מסחר של ג'י סיטי בסאו פאולו, נ"א), עולה בקנה אחד עם התוכנית האסטרטגית להנפיק אותה, להקטין את החשיפה שלנו ולהגדיל את דמי הניהול. במקביל אנחנו ממקדים את הפעילות במרכזי הערים, ממשיכים בהשבחת הנכסים והורדת עלויות, מאחדים פעילויות ומטות ועושים סינרגיות".

לא פוסל חוות שרתים, והחזרת הדיבידנד

בשלהי 2022, עמוק בתוך המשבר בו הייתה נתונה ולאחר העלייה במפלס חששות המשקיעים, ניסה כצמן לשדר עסקים כרגיל. ג'י סיטי הודיעה על חלוקת דיבידנד בהיקף 53 מיליון שקל לבעלי המניות, והביקורת בשוק לא איחרה להגיע. בחברה הפנימו את המסר, ביטלו את החלוקה ומאז היא טרם חזרה לחלק רווחים.

כשאנו שואלים את כצמן מתי החברה תחזור לחלק דיבידנד, הוא אומר כי "בעיקרון חברת נדל"ן מניב צריכה לחלק דיבידנדים; היינו צריכים להפחית מינוף ובעלי המניות קיבלו את זה בהבנה. כעת אני מתלבט ואין לי החלטה סדורה. הייתי מאוד רוצה להמשיך לחזק את החברה ולהוריד את המינוף, אבל ברור שבשלב מסוים נצטרך להחזיר את חלוקת הדיבידנד, איני יודע אם זה יקרה עכשיו או בעוד שנה".

תחום אחד שכצמן לא חשב שיתקרב אליו אבל היום הוא כבר לא פוסל אותו - הוא זה של חוות השרתים ("דאטה סנטרס"), כפי שהוא מגלה כעת לגלובס. לדבריו "אין מספיק 'נדירות כלכלית' בתחומי הלוגיסטיקה ובדאטה סנטרס, אך מה ששינה לי את התפיסה זו מהפכת הבינה המלאכותית, ה-AI.

"כוח המחשוב וכמויות אגירת המידע שיידרשו הם במספרים משוגעים. אבל אם אפשר לשלב את זה ליד הנכסים הקיימים שלנו, במקומות שיש להם סיכוי פיתוח, זה דבר שאני מסתכל עליו ואפילו הייתה לי פגישה בנושא".

עוד כתבות

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; ההנג סנג קפץ בכ-2.5%

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?