גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נוחות, גודל ותקציב: למה חשוב לשים לב כשקונים מסך מחשב חדש

ככל שהשימוש במחשב אינטנסיבי יותר, מומלץ לבחור מסך מחשב איכותי עם רזולוציה גבוהה ● מדוע חשוב קצב ריענון המסך, מהי הבהירות הרצויה, ומה עדיף - מסך קעור או שטוח?

מסך מחשב של לנובו / צילום: יח''צ
מסך מחשב של לנובו / צילום: יח''צ

 

עובדים רבים זקוקים למסך מחשב ברמה גבוהה יותר ממסך רגיל, או ממה שמספק מחשב נייד ממוצע. לרוב, ככל שנוח יותר להשתמש או להסתכל על המסך, כך גם העבודה מתבצעת בצורה טובה יותר.

בשוק יש מגוון רחב של דגמים וטכנולוגיות, מה שעלול לייצר אתגר לא קל בבחירה. מה צריך לדעת לפני שבוחרים לרכוש מסך מחשב חדש? הנה מספר נקודות חשובות.

בדיקה טכנולוגית | איך יודעים איזה גודל של מסך טלוויזיה יתאים לסלון?
בדיקה טכנולוגית | עם טעינה מהירה ועיצוב מרשים: הסמארטפון הטוב ביותר שמגיע מסין
בדיקה טכנולוגית | במקום להסתבך: כך תשפרו את החיפוש בגוגל

תקציב להכיר את הצרכים

כיום, מחיר מסך ממוצע בשוק עומד על 700־800 שקל. המחירים יכולים להיות גבוהים או נמוכים יותר, תלוי במה שאתם צריכים ובשימושים שלכם. לכן, השלב הראשון הוא לאפיין את סביבת השימוש. ברמה הרעיונית, חיבור מסך שני למחשב נייד יכול לסייע בהגדלת שטח העבודה.

גודל ורזולוציה להתאים לשימוש

ככל שהשימוש שלכם במחשב אינטנסיבי יותר, עליכם לבחור מסך מחשב באיכות גבוהה יותר. ככלל, הגודל הנפוץ כיום הוא 24 אינץ' עם יחס צפייה סטנדרטי של 16:9, כשפאנל הצפייה הפופולרי מכולם הוא IPS - הכולל דיוק צבע אופטימלי וזווית צפייה טובות. ככל שהמסך גדול יותר אפשר להשתמש ביותר תוכן - ולכן הכלל הוא שככל שהשימוש אינטנסיבי יותר, יש ערך למסך גדול יותר. עבור עורכי וידיאו, למשל, מסכים גדולים הם עניין קריטי.

רזולוציה למעשה מתייחסת לכמות הפיקסלים שיש במסך. רזולוציה גבוהה משמעותה תמונה חדה וברורה יותר. כיום הרזולוציות הפופולריות הן Full HD ו־4K. ככל שנגביר את הרזולוציה, כדאי יהיה להגדיל יותר את המסך. כמובן שהחלטה כזו מייקרת את המחיר.

לדברי בר ראובן, מנהל מוצר ב־ASUS ישראל, "את גודל המסך חשוב לבחור לפי מרחק הישיבה מהמסך עצמו. ככל שנשב רחוק יותר, כך נעדיף שגודל המסך יהיה גדול יותר, ולהפך. על מנת למנוע עומס על הצוואר חשוב לעקוב אחרי החוק הבא: מרחק של 30 ס"מ לכל 7 אינצ'ים".

ביצועים קצב ריענון וכרטיסי מסך

טימור בריטבה, מנהל מוצר בתחום הצרכני בחברת לנובו ישראל, מסביר כי קצב ריענון, זמן תגובה וכרטיסי מסך חשובים לאלו שהשימוש שלהם אינטנסיבי במיוחד, כמו גיימרים ועורכי וידיאו. המאפיינים האלו למעשה מסייעים למשתמש הקצה לתפעל את המכשיר בצורה חלקה, בלי שיהוי או בעיות כאלו ואחרות.

"זמן התגובה המומלץ הוא 1m/s וקצב הריענון המומלץ הוא 144Hz ומעלה", מסביר בריטבה. למעשה, קצב הריענון הוא כמות הפעמים בשניים שהתמונה המוצגת מתעדכנת. ככל שקצב הריענון יהיה גבוה יותר, כך התמונה תהיה חלקה יותר.

"בנוסף, לעניין כרטיסי המסך, ככל שכרטיס המסך חזק יותר, כדאי להשקיע במסך עם מפרט גבוה יותר, כדי לקבל את התצוגה המקסימלית מהביצועים של כרטיס המסך", מוסיף בריטבה. חברה שעלתה לכותרות בתקופה האחרונה בשל רכיבי כרטיסי המסך שלה היא אנבידיה, שמעבדיה משמשים לעיבוד בינה מלאכותית.

בהירות ויחס ניגודיות לספור את הניטים

כדי שהמסך יפיק תמונה בהירה וטובה, חשוב שהוא יצליח להתמודד גם עם חדר מואר יותר. ההמלצה של המומחים היא לחפש מסכים עם לפחות 300־400 ניטים (יחידות הבהירות במסכים), כדי לקבל תמונה בהירה גם בחדרים מוארים.

ככל שהבהירות גבוהה יותר, כך המסך יהיה יקר יותר. לצד זאת, אם יחס הניגוניות במסך גבוה, הגוונים הכהים יהיו חדים יותר. אם אתם גיימרים או מעצבים שצריכים להבדיל בין גוונים הכהים, זו נקודה שכדאי לשים לב אליה.

נוחות קעור או שטוח

לדברי בר ראובן מ־ASUS ישראל, חשוב לשים לב שהמסך מגיע עם טכנולוגיות Flicker Free ו־Low Blue light. "טכנולוגיות אלה מונעות ריצוד ואת עייפות העיניים במהלך העבודה, מה שעוזר לנו לשהות זמן ממושך מול מסך המחשב. בנוסף, מומלץ לבחור מסך עם רגלית מתכווננת כלפי מעלה, מטה, ימינה ושמאלה". זו נקודה חשובה במיוחד, שכן זה מסייע לשינוי תנוחות, ומאפשר לא להיות מקובעים למסך באותו המצב.

באשר לשאלה האם עדיף מסך קעור או שטוח, לדברי ראובן "אין פה טוב יותר או טוב פחות, מדובר בעניין של נוחות. מי שהתנסה במסך קעור ואהב, ככל הנראה לא יחזור למסך שטוח. מצד שני, יש כאלה שיתחברו פחות".

כמובן שלכל אלו מצטרף גם ההיבט העיצובי, והאופן שבו המסך משתלב בחדר. מסכים שונים נראים אחרת בהתאם לחומרי הייצור וגם מבחינת העיצוב, כך שחשוב לעבור בחנות ולראות את המוצר עצמו בעיניים.

אחריות לבחור יבואן רשמי

כמו כל מוצר טכנולוגי שאנחנו רוכשים, גם כאן חשובה האחריות, וחשוב שיהיה מדובר ביבואן הרשמי. אחריות רשמית עשויה לסייע במקרה שיצוצו בעיות במכשיר, ויש לבחון כמה זמן היא תקפה ועל מה. 

 

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע