גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צומחת עם המלחמות: המניה שזינקה ב-800% מאז ההנפקה

לאחר זינוק של כ־800% מההנפקה, נקסט ויז'ן, יצרנית המצלמות לכלי טיס נסחרת בשווי של 3.7 מיליארד שקל - מעל חברות ענק ותיקות ומבוססות ● אנליסטים אופטימיים לגבי ההמשך אך מעריכים שסיכונים למניה עלולים להגיע מהציפיות הגבוהות בשוק ומיכולתה להתמיד בקצב הצמיחה

צילומים: אתר החברה, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: אתר החברה, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מעטים בציבור הרחב שמעו כנראה על חברת נקסט ויז'ן, מתחום הפיתוח וייצור של מצלמות עבור כלי טיס בלתי מאוישים. עם זאת, למשקיעים בבורסה בת"א היא מוכרת היטב.

הבעלים שווים 900 מיליון שקל: זו המניה שהיכתה את המדדים 
אחרי השפל, מניית יצרנית השבבים טאואר שוב עולה. לאן היא תוכל לטפס 
הכסף הפאסיבי משתלט על וול סטריט, והוא עלול ליצור בועה חסרת תקדים 

מדובר בסיפור הצלחה יוצא דופן: חברה צומחת, רווחית ומחלקת דיבידנדים, שמאז הונפקה הניבה למשקיעים תשואה חלומית של מאות אחוזים, תוך שהיא עוקפת בשווייה חברות ותיקות ומבוססות ממנה בהרבה, כמו רשת המזון רמי לוי, ענקית התקשורת סלקום וחברת כרטיסי האשראי ישראכרט. כעת, כשהיא נסחרת בשווי של 3.7 מיליארד שקל, יש מי שתוהה האם נקסט ויז'ן, שנהנית מהפריחה בתעשיות הביטחוניות בעולם, הפכה ליקרה מדי.

החברה מרעננה עוסקת בפיתוח וייצור מצלמות יום ולילה מיוצבות לכלים קרקעיים ואוויריים, דוגמת מזל"טים ורחפנים. היא פיתחה מנוע ייצוב תמונה גם בתנאי טיסה קשים, הכולל אפשרות לביצוע 'זום' תוך כדי תנועה. לקוחותיה הם ספקים הנמנים עם הסקטור הביטחוני והאזרחי, שמוכרים את מוצריהם ללקוחות הסופיים.

נקסט ויז'ן הוקמה לפני כ־15 שנים והנפיקה את מניותיה בת"א ביוני 2021, בעיצומו של גל הנפקות שהביא לבורסה יותר מ־100 חברות חדשות, רובן בעלות פעילות טכנולוגיה בוסרית ומפסידה. מניותיהן של אותן חברות קרסו בדרך כלל בעשרות אחוזים, ולעיתים איבדו כמעט את כל שוויין, תוך שהן משמידות ערך עצום למשקיעים. חלקן פשטו רגל, מכרו את פעילותן או נמחקו מהבורסה.

אבל נקסט ויז'ן היא סיפור שונה לחלוטין, עם תשואה של קרוב ל־800% מאז ההנפקה, שהכניסה אותה למדד ת"א 125 היוקרתי. זו היטיבה גם עם המשקיעים ובעיקר עם מייסדי החברה ומנהליה - היו"ר חן גולן, סמנכ"ל הטכנולוגיות בוריס קיפניס, המנכ"ל מיכאל גרוסמן ומשקיעים ותיקים כיוסף סנדלר והאלוף במיל' עמירם לוין. הללו כבר הספיקו לממש במהלך העליות חלק מהחזקותיהם תמורת מאות מיליוני שקלים, ונותרו להחזיק מניות בשווי כולל של יותר ממיליארד שקל.

 

נסיקת המניה התרחשה במקביל לצמיחה גדולה בהכנסות החברה, של כ־70% בשנה, התואמת את התחזיות שנתנה בתחילת דרכה כחברה ציבורית. בנקסט ויז'ן ממשיכים לצפות צמיחה בשיעור דומה גם בשנה הקרובה (הגבוהה משמעותית מצמיחה של 20%-30% "בלבד" בשוק בו היא פועלת): "החברה חווה בפועל עלייה בביקושים לפתרון אותו היא מספקת ללקוחותיה בכל התחומים, ואף צופה המשך התעניינות במוצריה", נמסר.

צומחת עם המלחמות

הצמיחה המהירה קיבלה תאוצה, כפי שמלמדים נתוני החברה, מפרוץ מלחמת רוסיה־אוקראינה וההבנה של מדינות העולם המערבי בדבר הצורך בפיתרון הטכנולוגי ש"מאפשר לחסוך חיי אדם", כחלק מהגדלת תקציבי הביטחון שלהן.

נקסט ויז'ן ציינה בדוחות הכספיים שפרסמה בשבוע שעבר כי "מלחמת רוסיה־אוקראינה, כמו גם 'ההתחממות' של השוק הביטחוני בעולם, הביאו מספר לא מבוטל של ממשלות להצהיר על כוונתן להגדיל את תקציבי הביטחון וההצטיידות הצבאית שלהן באופן משמעותי. המלחמות באוקראינה ובעזה הבליטו את ההאצה שקיימת בשימוש בכלים מתאבדים, במזל"טים ורחפני תצפית קטנים לשימוש הכוחות בשטח".

 

מהדוחות עולה כי עד לשנת 2019 הכניסה החברה מיליוני דולרים בודדים בשנה, אך המלחמות שינו את המצב והובילו לביקושים ערים למוצריה. כך, בשנת 2023 הכפילה החברה את הכנסותיה ל־52 מיליון דולר, כשיותר ממחציתן הגיעו מאירופה (כ־53%), עוד כרבע מישראל ורק כ־15% מארה"ב.

מבנה החברה "הרזה" (70 עובדים בלבד) הוביל לכך שכמחצית מהמכירות השתרשרו לשורת הרווח הנקי השנתי שעמד על 27.5 מיליון דולר - זינוק של כ־150% ביחס לשנת 2022. בד בבד זינק צבר ההזמנות העתידי ל־71 מיליון דולר, לעומת 10 מיליון שנה קודם לכן.

בשוק מסבירים שהמצלמות של נקסט ויז'ן הן אולי לא המתקדמות והחדות ביותר בשוק, אבל היתרון שלהן הוא האיזון בין "המשקל לעומת הטווח", מסביר איל חביב, מנהל מחלקת מחקר בגוף ההשקעות וואליו בריבוע. "יש מצלמות למרחק גדול יותר עם איכות תמונה טובה יותר, אבל המשקל כפול". המשמעות היא שנקסט ויז'ן מאפשרת לרחפנים זמני ומרחקי טיסה טובים יותר משאר המתחרות, ומדובר ביתרון משמעותי בשדה הקרב.

המניה יכולה עוד לעלות?

בשנה האחרונה בלבד זינקה מניית נקסט ויז'ן ב־330% - שיאנית התשואה במדדים המובילים, וכעת שואלים את עצמם כאמור המשקיעים אם מדובר במחיר בועתי המשקף התלהבות יתר, או שיש עוד מקום להמשך עליות במניה.

האנליסטים בשוק מציינים לחיוב את עמידתה של החברה בכל התחזיות עד כה. "עם צמיחה צפויה של 70% בשנת 2024, החברה עדיין נסחרת בסביבת מכפילים הגיונית לחברת שצומחת בשיעורים כאלה", אומר איליה פיינר, אנליסט בלידר שוקי הון, שמעריך כי "המשך השיפור בתוצאות ימשיך לספק רוח גבית למניה".

נקסט ויז'ן נסחרת במכפיל רווח היסטורי של 36 (המלמד כי ייקח כ־36 שנה לרווח דומה לזה שהשיגה ב־2023 "לכסות" את מחיר המניה), אך כאשר מסתכלים על תוצאותיה החזויות ל־2024 - מדובר על מכפיל עתידי סביר יותר של כ־21, שבנטרול הכסף שבקופת החברה יורד ל־16-17.

"חברות צמיחה בחו"ל מהסוג שלה נסחרות במכפילים הרבה יותר גבוהים", מוסיף אנליסט אחר. "התוצאות של 2024 כבר די ברורות, השאלה אם היא תוכל להמשיך לעמוד בתחזיות גם בשנת 2025".

פיינר מוסיף כי הסיכון המרכזי שאורב למניה הוא ציפיות השוק: "עם הביצועים עד כה ובתמחור הנוכחי, גם רמת הציפיות של המשקיעים מאוד גבוהה, כשהם מתמקדים במהלכי החברה ליצירת מנועי צמיחה נוספים לרבות באמצעות רכישה, התרחבות וחדירה לשוקי יעד פוטנציאליים שימשיכו לתמוך בסנטימנט החיובי כלפי המניה". האנליסט הנוסף מסכים עם כך ש"כל פספוס הכי קטן, אפילו עיכוב של רבעון או שניים, עלול לגרום לכך שהמניה תצלול".

גישושים בארה"ב ובים

ביצועיה החריגים של נקסט ויז'ן בשוק המניות התל אביבי הובילו אנליסטים להעריך שלא ירחק היום בו תונפק גם בוול סטריט. בחברה עצמה לא מאשרים זאת, אך מדברים זה תקופה על רכישת פעילות בארה"ב במטרה להקל את כניסתה לשוק שם. מעבר לכך, אומרים האנליסטים, ייתכן שבעתיד היא תיכנס גם לתחום המצלמות התת־ימיות ובמילים אחרות, הם מעריכים שיש לה עוד לאן לצמוח.

נושא שחביב מוואליו בריבוע היה רוצה לראות בו שיפור הוא ההכנסות החוזרות: "בסופו של דבר נקסט ויז'ן מוכרת מוצר, כלומר חומרה ולא תוכנה, ואין לה הערך המוסף של לקוחות שצריכים להמשיך לשמור איתה על קשר רציף. זה רכיב שגם בוול סטריט מאוד אוהבים והיה יכול להקפיץ את החברה קדימה. בינתיים היא לא מדברת על אפשרות כזו".

למשקיעים שרוצים לקנות את המניה וחוששים מהמחיר הגבוה, חביב ממליץ להמתין. "אנחנו בסביבה של עימותים בעולם. אני מניח שאם וכאשר העימותים הללו יפחתו, גם התלהבות המשקיעים תדעך. כשזה יקרה, יגיע הזמן לחפש הזדמנות קנייה במניה".

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

"לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל": ראש הממשלה שצפוי ללכת בדרכו של ארדואן

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית