גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך תדווחו על כספי המסים מרווחי הקריפטו שלכם

רשות המסים פרסמה הוראות ביצוע לנוהל תשלום מסים מרווחי הקריפטו ● עם זאת, לדברי מומחה קריפטו, ההוראות "יוצרת עודף בירוקרטיה סבוכה ובעיות שעלולות להציב חסם לדיווח על הרווחים"

רשות המסים פרסמה מסמך חדש באשר לקבלת כספי מסים מרווחי קריפטו / צילום: Shutterstock
רשות המסים פרסמה מסמך חדש באשר לקבלת כספי מסים מרווחי קריפטו / צילום: Shutterstock

רשות המסים פרסמה היום (ד') באתר האינטרנט שלה מסמך חדש, תחת הכותרת: "הוראת ביצוע מס הכנסה מספר 2024 06". מהותו של המסמך הינה מתן הנחיות לעובדי רשות המסים באשר ליישום הוראות הנוהל לקבלת כספי מסים מרווחי קריפטו. הנוהל, שפורסם בדצמבר אשתקד, מאפשר לשחקנים בזירת המטבעות הדיגיטליים לדווח על רווחים משוק הקריפטו ולשלם את המס בגינם ישירות לרשות המסים, תוך עקיפת המערכת הבנקאית. התקווה הגדולה של המדינה היא שהנוהל יוביל לתשלומי מס של מאות מיליוני שקלים שנגרעו מקופת המדינה מרווחי זירת הקריפטו.

השיטה החדשה של רשות המסים לתפוס משכירי דירות שלא מדווחים על הכנסות
ניתוח גלובס | משקיעי נדל"ן, שימו לב: הגזרות שמתכננים ברשות המסים והמסרים הכפולים
החברה שהימרה בגדול על הביטקוין ומציגה תשואה של מאות אחוזים בשנה

לכאורה, מדובר במסמך "טכני", המנחה את פקידי השומה, סגניהם, רכזים, מפקחים ועובדי החטיבה מקצועית, חטיבת חקירות וחטיבת גבייה ואכיפה (אליהם הוא ממוען), כיצד למלא את הוראותיו של נוהל קבלת כספי הקריפטו. אולם, בפועל, מדובר במסמך מהותי, המבהיר מהם המשאבים שהרשות מקדישה לנושא ומהן הדרישות של הרשות מהמדווחים על הכנסות ממטבעות מבוזרים.

בין היתר, נקבע כי בכל משרד שומה, ימונו עד שני מפקחים שיופקדו על הטיפול בכל הבקשות שיתקבלו במשרד, כדי "לאפשר התמחות מקצועית ואחידות בטיפול". ברשות מתמודדים כיום עם חוסר מהותי בכוח אדם, ולכן הקצאת כוח אדם ייחודי לנושא מבהירה כי הרשות מעריכה שהמהלך יכניס מיליונים רבים לקופת המדינה, באופן שיצדיק זאת.

"מהוראות הביצוע, ניכר לעין שרשות המסים עשתה קפיצת מדרגה מקצועית בעולם הקריפטו, וכי בוצעה עבודה יסודית שכללה ירידה לפרטים והפניית משאבים לתחום, כמו הקצאת כוח אדם ייעודי במשרדי השומה ובהנהלת הרשות, וכן טיוב מערכות ותהליכי עבודה פנימיים", אומר עו"ד רו"ח רון צרפתי, סמנכ"ל רגולציה בפלטפורמת המסחר הישראלית Bit2C.

עוד מסביר צרפתי, כי רשות המסים התקדמה לקראת הנישומים בהוראת הביצוע, בכך שהיא מכירה בגמישות לעניין אופן חישוב הרווח לצרכי מס. "ניתן לחשב רווח גם לפי שיטות ממוצע משוקלל ו-LIFO ועוד, ולא רק לפי שיטת FIFO", הוא מסביר.

עם זאת, צרפתי סבור שחלקים אחרים בהוראות הביצוע עלולים לסכל את המטרה שלו להכנסת כספים לקופת המדינה. "הוראת הביצוע, בשילוב עם נוהל הוראת השעה בנושא, יוצרת עודף בירוקרטיה סבוכה, אשר תכביד יתר על המידה על כולם - הן על המערכת עצמה, ובעיקר על פקידי השומה, שגם כך עמוסים לעייפה בעבודה מאומצת ובחוסר כוח אדם מתאים, והן על הנישומים".

אף אחד לא מתלהב לקבל סירוב מבנק ישראל

אחת הבעיות המרכזיות של השחקנים בזירת הקריפטו היא שבמקרים רבים, מערכת הבנקאות המסחרית בישראל לא מאפשרת לקלוט כספים שמקורם במטבעות וירטואליים, בשל הקושי לעקוב אחר מקור הכספים, ובשל החשש שאלו קשורים להלבנת הון או למימון טרור. במקרים אלו, סירוב המערכת הבנקאית לקלוט כספים שמקורם במטבעות וירטואליים, חל גם ביחס לכספי מסים הנובעים מרווח ממימוש של מטבע וירטואלי.

נוהל מיסוי רווחי קריפטו נועד להסדיר את תהליך העבודה והבדיקות שיאפשרו את קבלת כספי המסים הנובעים מפעילות של ישראלים באמצעי תשלום מבוזר ואת גבייתם. בהתאם לנוהל, כספי המסים יופקדו ישירות לחשבון הבנק של רשות המסים, שיתנהל בבנק ישראל. הנוהל נכנס לתוקף ב-1 בינואר 2024, ומאפשר לבעלי רווחים ממטבעות וירטואליים לדווח על הכנסותיהם ולשלם את המס המתחייב עליהם עד יוני השנה. ההערכות הן כי לאורך ששת החודשים במהלכם יחול הנוהל, ייכנסו לקופת המדינה מאות מיליוני שקלים.

כעת, כאמור, פרסמה רשות המסים את אופן ביצוע הנוהל. הוראות הביצוע כוללות הנחיות לגבי הטופס שצריך למלא והפרטים שיש לחשוף בפני רשות המסים בעת דיווח על רווחים בזירת הקריפטו, לרבות פרטים על סכום העלות והתמורה ממימוש מטבעות וירטואליים, הכנסתו החייבת והמס המגיע למדינה.

כמן כן, על המדווח לספק הסבר ואסמכתאות מאמתות בדבר מקור הכספים ששימשו לרכישת מטבעות וירטואליים, שמות הבורסות, זירות המסחר והנש"פים בהם התבצעה הפעילות, כתובות פומביות של הארנקים, נתיב תנועות המטבעות לאורך תקופת ההחזקה בהם, כמו גם אישור מבנק מסחרי בישראל על סירובו להעברת כספי המס לחשבון הבנק בישראל או סירובו לפתיחת חשבון בנק בישראל.

לדברי עו"ד צרפתי, "מדובר באבסורד שנמשך קרוב לעשור - שאזרח שומר חוק וצייתן לא מצליח לשלם מסים מפעילות בקריפטו כי הבנקים חוששים שמא הקריפטו אותו הנישום מכר, מתישהו ואיכשהו נחשף לעבירה. כעת, הרשות דורשת כי הנישום יוכיח לה כי הוא סורב על־ידי בנק להעביר את הכסף או לפתוח חשבון בנק וזה כבר מהווה מכשול, כי אף אחד לא מתלהב, ובצדק, לקבל סירוב אקטיבי מבנק בישראל".

עוד על־פי הוראות הביצוע, על שחקן הקריפטו המבקש לשלם מסים לפי הנוהל להתחייב על תשלום המס, בלי קשר לשאלה אם יאושר לו להעביר כספים מחשבון בנק זר לחשבון הבנק של רשות המסים, ולהתחייב כי לא מתאפשר לו לקזז או לנכות את המס מול הפסדים והוצאות מפעילות אחרת. לדברי צרפתי, "אלה בעיות אקוטיות, שעלולות להציב חסם בפני דיווח על הרווחים".

יחכו לנוהל גילוי מרצון?

בהוראת הביצוע, מתחדד ההבדל בינה לבין "נוהל גילוי מרצון", שכן במסגרתה, נדרש המדווח על הכנסות מרווחי הקריפטו לוותר על סודיות המידע. כך, יתאפשר לרשות המסים להעביר כל מידע שברשותה בנוגע לדיווח לידיעת הרשות לאיסור הלבנת הון, משטרת ישראל ובנק ישראל. משלם המס נדרש אף לחתום על התחייבות שהוא מודע לכך שאין בהליך תשלום מסים בשל רווחי קריפטו כדי לגרוע מאחריותו הפלילית. על־פי הוראת הביצוע, סמנכ"ל חקירות, בשיתוף הרשויות הנוספות, אף יבצעו בדיקות נוספות בנוגע לנישום, לשם הקטנת הסיכון להלבנת הון באמצעות תשלום המסים למדינה, ולהפחתת החשד שמקור הכספים הוא בפעילות לא חוקית.

ההוראות הללו מתחברות להודעתה של רשות המסים מראש, לפיה לא מדובר ב"נוהל גילוי מרצון" עבור שחקני הקריפטו, ולכן הם אינם נהנים מחסינות מפני העמדה לדין. אולם, לאחרונה, הודיע מנהל רשות המסים כי בכוונת הרשות לפרסם "נוהל גילוי מרצון" חדש שיכלול גם את רווחי זירת הקריפטו, ובמסגרת הליך זה תינתן הגנה מפני הליכים פליליים - אז למה ששחקני הקריפטו ימהרו לשלם את המס במסגרת הנוהל שלא מגן עליהם כיום? רבים מהם, כך נראה, יעדיפו לחכות לנוהל גילוי מרצון.

"בנוסף, על־פי הוראות הביצוע, צריך לספק לרשות המסים סט שלם של מסמכים רבים, כולל תחקור של נתיב ומסלול הכספים והקריפטו ואישורים מגורמים חיצוניים", אומר עו"ד צרפתי, שמעריך כי "מדובר בהוראת שעה זמנית וקצרה בת שישה חודשים, שעד שיצליחו לעמוד בתנאים הטכניים שלה היא צפויה להסתיים. על־מנת באמת לגבות מס אמת ולהעשיר את קופת המדינה בתקופה קריטית כזו של מלחמה וגירעון, על רשות המסים לבצע התאמות בנוהל ובהוראת הביצוע, כך שיאפשרו גבייה של יותר מסים מיותר אנשים וללא הגבלה בזמן, וכן לשלב זאת עם נוהל 'גילוי מרצון', אשר יאפשר גם חסינות פלילית לנישומים שפונים להליך הגילוי מיוזמתם".

בשורה של ממש לעוסקים בקריפטו

לדברי עו"ד (חשבונאית) אינגה אייזנברג, ממשרד אייזנברג, שנער ושות', המתמחה במיסוי קריפטו, "מדובר בבשורה של ממש לכל העוסקים בקריפטו, שכן אחת הבעיות המרכזיות הקיימות הינה שבנקים לא הסכימו לקבל כספים שמקורם בפעילות זו".

עו"ד אייזנברג מציינת כי "מדובר בנוהל משלים להליך 'גילוי מרצון', הרלוונטי למי שלרשות עדיין אין לגביו מידע, אשר לדברי מנהל רשות המסים, אמור להתפרסם עוד לפני הפסח. אחת הבעיות בנוהל מהיום, היא שהרשות יכולה לקבל כסף רק במטבע שיקלי, מה שיחייב את הנישומים לבצע המרת מט"ח, שעשויה לסבך מעט את ההליך, ולגרור גם עלויות לא מבוטלות".

עו"ד אייזנברג הוסיפה כי "הוראת הביצוע נראית מסורבלת, על פניו, אולם כזו שהמומחים בתחום יוכלו להתמודד איתה. בנוסף, הוראת הביצוע מטילה על אנשי הרשות עצמם הליך בדיקות רב־שלבי קפדני, המצריך, בין היתר, מינוי אחראים פנימיים בעלי מומחיות במספר תחומים; כל זאת, כאשר למעשה, ברשות לא מתחייבים שיקבלו כסף מחשבון זר, לא כל שכן בסד זמנים מוגדר וידוע. הדבר עשוי להיות בעייתי, שכן ייתכן מצב שתיקבע חבות במס, אולם שבסוף, שוב אין וודאות כי יאושר לקבלה. בנוסף, הוראת הביצוע מחייבת איסוף והגשת מסמכים ואישורים רבים, באופן שעשוי לגרום לכל התהליך להימשך זמן רב".

מרשות המסים נמסר בתגובה: "הטפסים והנהלים שנקבעו במסגרת הוראת הביצוע הם בהתאם להוראות והנהלים שנקבעו בנוהל, בתיאום עם הרשות לאיסור הלבנת הון, משרד המשפטים והמפקח על הבנקים. הוראת הביצוע אינה כוללת דרישות נוספות. הדרישה לאישור כי המבקש סורב על־ידי בנק מסחרי אחד לפחות קבועה גם היא בנוהל, אבל רשות המסים תסתפק בראיות שהיה ניסיון סביר לקלוט את כספי המסים שלא צלח. על־מנת למנוע סיכון של הלבנת הון, הנוהל והוראת הביצוע מחייבים שהמס המשולם במסגרת הנוהל לא יוחזר לנישום באף סיטואציה.

רשות המסים מנהלת מגעים מתקדמים מול הפרקליטות ביחס פרסום נוהל 'גילוי מרצון' חדש, ומקווה שהנוהל יאושר בקרוב על־ידי היועצת המשפטית לממשלה. מיד לאחר חג הפסח, רשות המסים תפעל להארכת הנוהל ולהרחבתו למקרים המתאימים".

עוד כתבות

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת

ההתחייבות שהנשיא טראמפ צפוי להגיד בקולו, וההערכה: תשובת חמאס - ביממה הקרובה ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ●  הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות שערים באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

מצורי שסטוביץ' על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בודנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ' בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד