גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיעור שמומחה המיתוג הבינלאומי לא ישכח מהעבודה עם יוטיוב

ג'ייקוב בנבונן אחראי לכמה ממהלכי המיתוג הבולטים בעולם, אבל כשגוגל פסלו מיתוג שהכין ליוטיוב רק בגלל שלא התייעץ עם הבכירים "הנכונים", הוא גילה שיצירתיות לא מספיקה ● "זה לימד אותי שכדי להצליח אני צריך להבין בשני דברים: כוח ופוליטיקה"

ג'ייקוב בנבונן / צילום: ג'ייק גרין
ג'ייקוב בנבונן / צילום: ג'ייק גרין

המציאות של כולנו משתנה בקצב תזזיתי ככל שהטכנולוגיה משתכללת. חברות וארגונים נאלצים לבחון את עצמם בתדירות גבוהה: האם הם עדיין רלוונטיים לקהל שלהם? ואולי הם בכלל צריכים מיתוג מחדש, כדי לא להיתפס מיושנים?

"מיתוג הוא הבטחה לחוויה, וזה לא משהו שצריך לשנות כל כמה שנים", מרגיע מומחה המיתוג ג'ק בנבונן, מנכ"ל ומייסד חברת הייעוץ ספורן, שעובד עם חברות כמו מטא, יוטיוב, מוזיאון ויקטוריה ואלברט, ארט באזל, העיר וינה ועוד. "מותג חייב להיות השתקפות של החזון שלך. אם החזון לא משתנה, אז גם הוא לא צריך להשתנות. אבל אם הנסיבות משתנות, ואתה רוצה לספק חוויה חדשה, זו סיבה לשינוי".

בדיקת גלובס| המספרים שמסתתרים מאחורי כרטיס חבר המועדון
כיצד פלטפורמות שיתוף תוכן משמשות להלבנת הון ומימון טרור?
עסקה בשבוע | המכרז שמגלה את האנומליה של חיפה. כמה תעלה דירה ליד הים?

זה בדיוק מה שקרה כשבנבונן נקרא לעבוד על המיתוג מחדש של פייסבוק והפיכתה למטא - מהלך שהושלם לפני שנתיים וחצי. "כשהתחלנו לעבוד עם מארק צוקרברג, זו הייתה תקופה של שינוי גדול בארגון שלו", נזכר בנבונן. "הוא כבר היה הבעלים של אינסטגרם, וואטסאפ ומסנג'ר, והיה ברור שכל העניין עם קיימברידג' אנליטיקה והאלגוריתם מייצרים השפעה נוראית על המותג.

 

"לכן, הוא רצה ליצור מותג-על שיכלול את כל המותגים. זה לא כמו אלפאבית, שנוצרה בשביל משקיעים בוול סטריט (הכוונה למהלך של העברת החברות-הבנות של גוגל למותג אלפאבית, ג"ח), אלא כאן הרעיון היה להגיד 'אני לא רק הבעלים, זה גם עניין של תרבות ארגונית'.

"אנחנו הצענו לא לקרוא למותג החדש פייסבוק, אבל צוקרברג התעקש על פייסבוק אינק. אחרי שנתיים הוא הבין שהמאמצים שלו חייבים להיות מעבר לרשתות החברתיות, ושעליו להדגיש את היותו חברת טכנולוגיה. באותו זמן הוא היה משוכנע שהעולם כולו עובר למטאוורס, ורצה להיות הראשון שם. הוא בחר את השם מטא, אנחנו קיבלנו אותו והיינו צריכים לתרגם את השינוי למותג חדש. עבדנו קשה על פיתוח הפרטים וההבנה של מה החברה עומדת להיות".

בינתיים המטאוורס קצת ירד מסדר היום לטובת הבינה המלאכותית.
"זה היה חכם לשנות את השם, כי הוא היה יותר מדי מזוהה עם מותג שנהרס וספג חבטות, והיה צורך לייצר סטייטמנט חדש לגבי הארגון. נכון שה-AI תפס את הבמה, אבל זה רק כלי. מטאוורס הוא ממש יקום אלטרנטיבי, וצוקרברג מאמין שזה עוד יקרה".

"בחרו בנו בגלל החוצפה"

בנבונן הקים את חברת ספרון (זעפרן) ב-2001 יחד עם וולי אולינס, שהיה קודם לכן המעסיק שלו ונחשב עד למותו ב-2014 לאחד ממומחי המיתוג המובילים בעולם. כיום מכהן בנבונן כנשיא ומנכ"ל החברה, ומבין לקוחותיו הרבים הוא מזכיר את יוטיוב כמי שהעניקה לו את הפרויקט שהכי נהנה לעבוד עליו בעשור האחרון.

"זו הייתה הפעם הראשונה שעבדנו על משהו שכל אחד מאיתנו משתמש בו מדי יום", הוא מסביר. "הם בחרו אותנו בגלל החוצפה שלנו - אמרנו להם מה היה לא בסדר במותג, והם אהבו את זה. כשאתה אומר דברים קשים אבל אמיתיים, והלקוח הוא אדם הוגן, הוא יגיד לעצמו 'הם אומרים לי מה באמת אני צריך לשנות'. כמובן שהיה משמח לעבוד עם פייסבוק, אבל יוטיוב זה הדבר, זה כמו הנשיקה הראשונה שלעולם לא תשכח".

ביוטיוב פנו לבנבונן כשהבינו שהצמיחה האקספוננציאלית שלהם משפיעה מאוד על חוויית המשתמש. "עזרנו להפוך את יוטיוב מהמאגר הגדול בעולם של חומרי וידאו לפלטפורמת התרבות המובילה בעולם", הוא מספר .

אלא שלא הכול התנהל על מי מנוחות. "עבדנו איתם במשך שנתיים ויצרנו משהו מדהים, וכשהכול היה מוכן להשקה על-ידי סוזן ווצ'יסקי (מנכ"לית יוטיוב לשעבר), גוגל הבינו שלא התייעצו איתם בכלל על התהליך. האם זו הייתה אשמתנו או אשמת יוטיוב? זה לא משנה, כי בגוגל אמרו שמה שעשינו הוא 'לא נכון', והיינו צריכים להתחיל הכול מאפס, והפעם כן לערב את אנשי החברה.

"זה לימד אותי שכדי להצליח בעולם שלנו צריך להבין בשני דברים: כוח ופוליטיקה. אתה צריך להבין איפה נמצא הכוח של הארגון, לפעמים זה לא האדם שאיתו אתה מדבר, ואז העבודה שלך עלולה להיות חסרת ערך. לכן, בכל פעם שאנחנו מתחילים פרויקט, אנחנו מוודאים איפה הכוח ומה היחסים הפוליטיים בארגון, כדי לצמצם את הטעויות".

ה-AI יכווץ את המוח"

לבנבונן יש תואר בהנדסה, משום שבצעירותו האמונה הרווחת סביבו הייתה שזה מה שצריך ללמוד כדי להצליח. היום הוא אומר על כך שזו הייתה "טעות גמורה", אך האם הוא לקח משהו מהתחום לעבודתו הנוכחית? "כשאני מתמודד עם בעיה, אני מסתכל עליה בצורה מאוד מובנית. זה עוזר לי להתמודד עם הדברים באופן יעיל, למרות שאף פעם לא עבדתי כמהנדס".

לאורך השנים הוא מנהל מערכת יחסים מורכבת עם הטכנולוגיה. "היא עוזרת לנו להיות יותר יעילים ומדויקים, אבל במהות אנחנו עושים את אותו הדבר - אנחנו עובדים עם אנשים, והם לא משתנים. כמו שרפואה עדיין לומדים שש שנים ואז עושים התמחות עוד ארבע שנים, גם אצלנו זה אותו דבר, רק הכלים השתנו. בעוד עשור אנחנו עדיין נייעץ ונעבוד עם אנשים".

איך הבינה המלאכותית השפיעה על העבודה שלך?
"הרבה חברות התחילו להשתמש בכלי הבינה המלאכותית כדי לייצר פתרונות ללקוחות, אבל זו טעות איומה. לבני האנוש יש משהו שלמכונה אין: מגע האל. זה אומר שאנחנו יכולים לאהוב, אנחנו עושים טעיות ולומדים מהן, בעוד שמכונות לא עושות את זה.

"מצד שני, הכלים האלה יכולים להאיץ את העבודה שלנו. אחת המשימות הגרועות ביותר בעבודה שלי היא למצוא שם חדש למותג. כשהתחלתי לפני 40 שנה, זה היה קל יותר, כי כל מה שהיית צריך זו יצירתיות. עכשיו זה סיוט - הרבה רעיונות כבר תפוסים, ואתה גם צריך שיהיה דומיין פנוי, ואז כשאתה כבר מוצא שם טוב, הלקוח אומר לך 'זה מזכיר לי את החברה הראשונה שלי שעזבה אותי'.

"הבינה המלאכותית עוזרת להגיע להמון שמות אפשריים, ואז לייצר רשימה קצרה של אפשרויות תוך כמה שעות, במקום תוך שבוע. במונחים של יעילות ומהירות, זה מוצלח".

ובכל זאת הוא עדיין לא משוכנע שזה טוב. "הדבר האחרון שהדור הנוכחי היה צריך זה AI. אחרי כל הרשתות החברתיות וההתמכרות לסמארטפונים, המוח התכווץ לנו. עכשיו מגיעה הבינה המלאכותית, וכל הרעיון של מאמץ ייעלם לגמרי. 

"אולי עוד כמה אלפי שנים המוח שלנו יתכווץ, כי כבר לא נפעיל אותו. אם נחליט שהמכונות יחליפו אותנו, ולא רק יסייעו לנו, נהיה בבעיה גדולה. אני מאמין שהצלחה היא תוצאה של מאמץ. בשביל גאונות כמו זו של פרנק גרי בגוגנהיים בילבאו, צריך אנושיות. מכונה לא יכולה להמציא כזה רעיון".

בזכות ה-AI תצטרך פחות עובדים?
"אמרו את זה כבר במהפכות קודמות, אבל המציאות מראה שיהיו מקצועות חדשים וביקושים חדשים, אז אני לא מודאג. לפני 30-40 שנה אם למדת מתמטיקה באוניברסיטה, ידעת שכנראה תסיים כמורה למתמטיקה, כי אין צורך במקצוע הזה בתעשייה. אבל עכשיו מתמטיקאים הם הכי מבוקשים, בראש הרשימה, כי כל הטכנולוגיה דורשת פיתוח אלגוריתמים שרק הם יכולים לעשות".

בין מדריד ללונדון

בנבונן מאמין שחשוב להעסיק עובדים שמגיעים ממגוון רחב של דיסציפלינות. בין היתר עבדו אצלו ארכיטקטים, היסטוריונים, פסיכולוגים ומומחי מדיה. כשאני שואלת אותו על כך, הוא מניף את הספר שהוא קורא בימים אלה 'איך העולם יצר את המערב' של ההיסטוריונית ג'וזפין קווין.

"הרעיון שעולה מהספר הוא שגישה להרבה תרבויות מעשירה אותנו כבני אדם", הוא מסביר. "כשאתה עובד עם מותגים, ככל שיש לך יותר אינטראקציות עם עובדים שונים, ואתה מחבר את הידע והניסיון שלך עם תרבויות שונות מאסיה, מאירופה ומהים התיכון, תקבל אינפוטים שיוצרים רעיונות מעולים.

"זו הסיבה שכבר כשהתחלנו בספרון, היה לנו 100 עובדים מ-25 מדינות שדיברו 15 שפות. זו גם הסיבה שלא התחלנו את ספרון בלונדון בלבד, אלא גם במדריד - עיר אטלנטית ועיר ים-תיכונית. יש לנו יותר עובדים במדריד מאשר בלונדון לא כי זה יותר זול, לא כי הם יותר חכמים, ולא כי יותר כיף לאכול פאייה מאשר פיש אנד צ'יפס, אלא כי חיבור בין תרבויות וצורות חיים עוזר ליצור מותגים עכשוויים טובים יותר".

מה האתגר הגדול ביותר של מותגים כיום?
"מותג לא יכול להתקיים בלי אמת. אם הוא לא בנוי על היסודות האלה, הוא אבוד. אבל אנחנו חיים בעולם של פוסט-אמת ופייק ניוז, מניפולציות, תעמולה ותקשורת שיותר מתעניינת באידאולוגיה מאשר באמירת האמת לצופים.

"ככל שהשימוש בפייק ניוז מתקדם, כל הכלים הקשורים למודלים של שפה (LLM) יוזנו במידע לא נכון, ונפגוש את הפייק בכל מקום שאליו נפנה. אם מותגים עוסקים בהבטחה, והיא תהיה מבוססת על פייק, זו תהיה בעיה. לכן הבינה המלאכותית מסוכנת".

הראיון עם בנבונן נערך לרגל הגעתו לארץ השבוע, כמשתתף מוביל בכנס המיתוג של Brand Academy, המרכז למיתוג מתקדם בעידן החדש שהקים יריב עמית. הכנס יעסוק בשאלה כיצד יוצרים ערך מוסף למותג בעולם כל כך תחרותי, ויקחו בו חלק כ-900 מנהלות ומנהלי מותג, מעצבים ומעצבות, אנשי מיתוג ושיווק.

כיהודי הוא מחובר למה שקורה בישראל, ובעיקר במלחמה. "מאז ה-7 באוקטובר אני משתמש בלינקדאין כדי להביע את דעותיי על המתקפה הברברית", הוא משתף.

עניין הזהות היהודית עולה שוב בתשובה לשאלה עם מי לא יסכים לעבוד. במקום לציין חברות סיגריות או יצרניות נשק, כמקובל, הוא מציג בחירה לאומית. "אני לא עובד עם חברות אירניות, כי אירן רוצה להשמיד את עמי. תודה לאל שאני במצב שאני יכול לומר להן 'לא', ולא לתת להן את כשרוני".

עוד כתבות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה