גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan
וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו במגמה מעורבת. הנאסד"ק עלה ב-0.2%, ה-S&P 500 ננעל סביב רמות הבסיס והדאו ג'ונס ירד ב-0.1%.

21:00

המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות. הנאסד"ק עולה ב-0.4%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו 0.2% והדאו ג'ונס עולה ב-0.1%.

במסגרת עונת הדוחות, רשת המלונות הילטון היכתה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות והעלתה את התחזית להמשך השנה. הרווח למניה עמד על 1.53 דולר ברבעון והכנסות החברה הסתכמו בכ-2.57 מיליארד דולר.

יצרנית הצעצועים מאטל הציגה ברבעון הראשון של השנה הפסד של 5 סנט למניה לעומת התחזיות המוקדמות שציפו להפסד של 12 סנט למניה. מנגד,, מאטל רשמה הכנסות של 810 מיליון דולר ברבעון, לעומת התחזיות המוקדמות שעמדו על 832 מיליון דולר.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט יורדים בכ-1% בשעה זו. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 87.8 דולרים.

19:22

הירידות הקלות בוול סטריט נמשכות.

מניית אייר בי.אן.בי. עולה קלות לאחר שבבנק ההשקעות Mizuho שדרגו את המלצתם על המניה לקנייה מנייטרלי. במקביל, בבנק העלו את מחיר היעד של המניה ל-200 דולר, מחיר המהווה אפסייד של 24% ממחיר המניה כיום.

במקביל, מניית יצרנית התרופות ביוג'ן מזנקת בחדות לאחר שהציגה רווח של 3.67 דולר למניה בתוצאותיה הכספיות לרבעון, לעומת התחזיות המקבילות שעמדו על 3.45 דולר למניה. החברה ציינה את מאמצי קיצוץ העלויות שלה לצד מכירות גבוהות מהצפוי של תרופת האלצהיימר שלה לקמבי (Lecanumab).

גם ויזה הציגה דוח רבעוני חזק. הרווח למניה של החברה עמד על 2.51 דולר (צפי: 2.44 דולר למניה) והכנסות החברה הסתכמו בכ-8.78 מיליארד דולר (צפי: 8.63).

מאקרו ארה"ב: מוקדם יותר פורסמו הזמנות למוצרים ברי קיימא שעלו בחודש מרץ ב-2.6% בקצב חודשי (צפי: 2.5%).

18:56

המסחר בוול סטריט מתנהל לפי שעה בירידות קלות. הנאסד"ק יורד ב-0.1%, ה-S&P 500 משיל מערכו 0.3% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%.

באירופה, המדדים המרכזיים ננעלו בירידות שערים. הקאק השיל מערכו 0.2%, הדאקס ירד ב-0.3% והפוטסי ירד ב-0.1%.

17:27

ענקית הטכנולוגיה מטא (פייסבוק לשעבר) צפויה לפרסם הערב (ד') את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2024, לפי החלוקה הפיסקלית שלה.

על פי התחזיות של FactSet, מטא צפויה להציג הערב הכנסות שיסתכמו סביב 36.1 מיליארד דולר, עלייה של 26% בהשוואה לרבעון המקביל. במידה ומטא אכן תעמוד בציפיות האנליסטים, זה יהיה הרבעון החמישי ברציפות בו היא תציג צמיחה נאה בהכנסות. לצד זאת, הרווח למניה צפוי לעמוד על 4.3 דולרים על פי התחזיות, עלייה של 95% בהשוואה לתקופה המקבילה. לצד זאת, על פי ההערכות ההכנסות מפרסום לשנה כולה צפויות לעלות ב-17%.

16:30

המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. הנאסד"ק עולה ב-0.6%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו 0.1% והדאו ג'ונס משיל מערכו 0.2%.

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה , מזנקת בחדות לאחר שאמש (ג') פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של השנה.

החברה דיווחה על הכנסות בגובה של 21.3 מיליארד דולר, ובכך פספסה את תחזיות האנליסטים שעמדו על כ-22.22 מיליארד דולר, בהשוואה לתקופה המקבילה. מדובר בירידה החדה ביותר שהחברה הציגה בשורת ההכנסות מאז שנת 2012. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על רווח של 45 סנט למניה ופספסה את הצפי המוקדם שעמד על רווח של 51 סנט למניה, כך לפי FactSet.

למרות התוצאות החלשות, מניית החברה מזנקת לאחר שהחברה דיווחה כי בכוונתה להאיץ את הייצור של מכוניות חשמליות במחירים נגישים יותר.

15:19

הסקטור הסולארי ממשיך לסבול מהאטה, ודוחות אנפייז אנרג'י שפורסמו אתמול מחזקות את העמדה שההתאוששות בסקטור עדיין רחוקה. החברה דיווחה על הכנסות של 263 מיליון דולר לעומת צפי של 278 מיליון דולר ורווח של 0.35 דולר למניה, לעומת צפי של 0.41 דולר למניה.

ההכנסות משקפות ירידה של 63.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כאשר החברה ממשיכה לציין את העונתיות החלשה וביקוש חלש בארה"ב. במקביל, הרווחיות נשחקה כאשר המרווח הגולמי ירד מתחת ל-44%, דבר שהעמיק את ההפסד התפעולי לעומת הרבעון הקודם.

במבט קדימה נראה שגם הרבעון הבא לא יהיה מעודד, כאשר החברה הורידה (שוב) את התחזיות ומצפה להכנסות בטווח שבין 290-330 מיליון דולר בעוד האנליסטים ציפו להכנסות של 348 מיליון דולר, עם מרווח גולמי נמוך במעט ממה שהציגה ברבעון הנוכחי.

בעוד החברה כן מצפה להתאוששות במחצית השנייה של השנה, המשקיעים היו מאוכזבים מהירידה הנוספת בהכנסות ובצפי לרבעון הקרוב, כאשר ייתכן כי לרמות המלאי הגבוהות ייקח זמן ארוך יותר להגיע לאיזון, כך שיגיע לקראת סוף השנה (אולי ברבעון האחרון).מניית אנפייז (ENPH) יורדת בכ-7% במסחר המוקדם.

15:06

יצרנית המטוסים בואינג דיווחה לפני שעה קלה על תוצאות הרבעון הראשון - החברה עקפה את ציפיות האנליסטים. החברה הפסדיה 355 מיליון דולר או 56 סנט למניה, הפסד קטן יותר לעומת הרבעון המקביל אשתקד, 415 מיליון דולר. הכנסות החברה היו 16.6 מיליארד דולר לעומת צפי של 16.2 מיליארד דולר.

דייב קלהון, המנכ"ל הפורש של החברה נשמע אופטימי שכאמר שהשיבושים בשרשרת האספקה מתחילות להיפתר.

13:33

סזאר פרז-רואיז, מנהל ההשקעות הראשי בבנק ניהול העושר פיקטה השוויצרי טוען ששוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות, בסקירתו הוא כותב ש"תחזיות חלשות מכמה חברות טכנולוגיה בשבוע שעבר החריפו את המכירות במניות ה'מגה-קאפ', דבר ששם את "האחריות" להמשך עונת הדוחות הזו על השמות הגדולים שמדווחים השבוע לעדכן כלפי מעלה את התחזית שלהם כדי ששוקי המניות יוכלו להתקדם, לאור השוויים הגבוהים".

לגבי המאקרו כותב פרז-רואיז ש"עם התפנית של הפד לעמדת 'ריבית גבוהה לאורך זמן', תוך התרחקות מהתפנית הקודמת לעמדה נינוחה יותר מבחינת הפד, מסתמן פער מדיניות בין בנקים מרכזיים מובילים - מה שמעודד תנודתיות בשוקי המט"ח וההכנסה הקבועה. השבוע, הנתונים המרכזיים (שיתפרסמו ביום שישי הקרוב) על מדד הליבה של הוצאות הצריכה האישית (PCE) - מדד האינפלציה המועדף על הפד -יהיו משמעותיים להערכת תזמון וקצב הורדות הריבית של הפד. נתוני מדד מנהלי הרכש (PMI) בשווקים המפותחים יראו האם התאוששות הייצור מתרחשת".

"בחזית הגיאופוליטית, איראן וישראל נראות כמחפשות דה-אסקלציה של המתיחות ביניהן. עם זאת, קורלציה חיובית בין זהב, נפט ונחושת היא יוצאת דופן ומעידה על כך שהשווקים שולחים מסרים סותרים, מה שמצביע על חוסר ודאות ותנודתיות בהמשך הדרך. אנחנו ממליצים על משקל יתר של זהב. בית הנבחרים של ארצות הברית אישר חבילת סיוע של 95 מיליארד דולר לאוקראינה, ישראל וטייוואן. בהודו, ההצבעה בבחירות החלה בתהליך שצפוי להימשך עד סוף אפריל."

12:08

יו"ר הבנק השוויצרי יו.בי.אס. גרופ , קולם קלר אמר היום שהבנק "אינו גדול מידי מכדי ליפול", בכך ביקר את הממשלה שרוצה לחזק את איתנות הבנקים על ידי הגדלת ההון שהבנק אמור להחזיק כבטחונות.

"הבנק אינו גדול מכדי ליפול. UBS היא אחד הבנקים החזקים פיננסית באירופה, עם מודל עסקי בר קיימא ומאזן בסיכון נמוך", אמר.

11:08

ענקית מותגי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת במסחר לאחר אזהרת רווח שפרסמה היום. החברה דיווחה שהרווח יצנח במחצית הראשונה של השנה בעיקר אצל גוצ'י, המותג הכי חזק של החברה. ההכנסות התפעוליות החוזרות ירדו בכ-40%, הסיבה העיקרית לכך היא הירדיות בביקוש במזרח אסיה.

קרינג היא חברת מוצרי יוקרה שבבעלותה מותגים כמו בלנסיאגה, גוצ’י, סן לורן, בוטגה ונטה ועוד. הבעלים והמנכ"ל של החברה הוא פרנסואה-אנרי פינו, אחד האנשים העשירים בעולם.

10:24

עם הרוח הגבית בוול סטריט ביומיים האחרונים, המסחר באירופה נפתח הבוקר ברובו בעליות שערים, דאקס עולה ב-0.3% ומדד הפוטסי הבריטי עולה ב-0.5%, קאק נסחר סביב רמות הבסיס.

08:42

הבורסות באסיה נסחרות הבוקר בעליות - מדד הניקיי עולה ב-2.2%, שנחגחאי ב-0.3%, הנג סנג ב-2% והקוספי הדרום קוריאני ב-1.9%.

גם החוזים העתידיים נסחרים הבוקר בעליות של כ-0.4%.

אתמול בלילה, בהובלת מניות השבבים, ננעלה וול סטריט בירוק - הנאסד"ק קפץ ב-1.6%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.7%, וה-S&P 500 הוסיף לערכו כ-1.2%.

ספוטיפיי טכנולוג'י , חברת הזרמת המוזיקה עקפה את הציפיות בוול סטריט לרבעון הראשון וזינקה בכ-14% למרות צמיחת משתמשים איטית מהתחזית. ג'ט בלו איירווייס צנחה ב-19% בעקבות תחזית שלילית מהצפוי.

מניית טסלה זינקה במסחר המאוחר בכ-12% לאחר שדיווחה את תוצאות הרבעון הראשון, החברה אמנם פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012, אבל דיווחה כי בכוונתה להאיץ את הייצור של מכוניות חשמליות במחירים נגישים יותר.

המשקיעים יחכו היום בדריכות לנעילת המסחר עת תפרסם מטא (פייסבוק) את תוצאות הרבעון הראשון. צפי האנליסטים הוא רווח של 4.32 דולר למניה ו-36 מיליארד דולר בשורת ההכנסות, וזאת לעומת 2.2 דולר למניה ו-28.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. מחר צפיויות גם אלפאבית (גוגל) ומיקרוסופט לדווח.

בשוק החוב בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו לכל אורך העקום בשבוע שעבר. התשואה ל־10 שנים עלתה לרמה של 4.62% בעיקר בשל הציפיות להתרחקות הורדות הריבית.

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

מחיר הנפט נסחר הבוקר ללא שינוי וב-83 דולר לנפט אמריקאי ו-88 דולר לחבית לנפט מסוג ברנט.

בשבת האחרונה, הביטקוין עבר את החציה הרביעית מאז השקתו. אירוע שמתרחש אחת לארבע שנים ובו חציית תגמול הכרייה לכורה. החציה הנוכחית חתכה את התגמול ל-3.125 ביטקוין לכורה. האירוע קרה כאשר המחיר למטבע עמד על 63,977 דולר, ומאז השלים עליה של כ1.75% ונכון לעכשיו עומד על כ-66,600 דולר. בנוסף לאירוע החציה, הושק פרוטוקול חדש בשם רונס "Runes" הצפוי להוסיף פונקציונליות וערך רב לרשת הביטקוין.

בבית ההשקעות למטבעות דיגיטליים, פרוקסיביט, טוענים שהחציה הרביעית של הביטקוין מהווה צומת דרכים חשובה עבור כל המעורבים בעולם הקריפטו והבלוקצ'יין, עם השפעות שעשויות להרחיק לכת ולשנות את פני השוק לשנים הבאות. "בהסתכלות היסטורית, במהלך החודשים שלאחר החציה הביטקוין עולה בצורה משמעותית בין היתר בעקבות כך שכמות הביטקוין שהכורים מסוגלים למכור מצטמצם. באירוע החציה הקודם, במאי 2020, הביטקוין עלה בתוך כשלושה חודשים מאז אירוע החציה בכ-40% מרמה של 8.250 דולר לביטקוין במאי 2020, לרמה של כ-12,000 דולר לביטקוין באוגוסט 2020".

"אבל הספקולציות על השפעות החציה על מחיר הביטקוין מגוונות: יש המעריכים שההשפעות כבר מחושבות במחיר ולכן לא תהיה השפעה מיידית משמעותית, בעוד אחרים צופים ירידה או אף ראלי במחיר. כל אלה משקפים את האי ודאות הטמונה בשוק הקריפטו ובמערכת הביטקוין בפרט".

מאקרו - בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור ירד באפריל ל-49.9 נקודות. הצפי המוקדם עמד על 52 נקודות. במקביל, מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים ירד ל-50.9 נקודות באפריל מ-51.7 נקודות בחודש הקודם (צפי: 52 נקודות).

בהמשך השבוע צפויים להתפרסם בארה"ב מספר אינדיקטורים כלכליים חשובים, ביניהם אומדן ראשון לצמיחה ברבעון הראשון של 2024. בלידר שוקי הון מדגישים כי הציפיות בשוק הן להתרחבות של 2.5% בתמ"ג, אך לפי הערכתם צפויה צמיחה מעט חזקה יותר לכיוון של 3%. "בסך הכול, הנתונים הכלכליים בארה"ב מחזקים את ההערכה שאין סיבה כלכלית להוריד את הריבית בקרוב", כתבו בלידר. "הן הצריכה הפרטית והן סקרי התעשייה מצביעים על חוזקה, למרות החולשה בשוק הנדל"ן. ברקע האינפלציה ממשיכה להיות גבוהה מדי".

בשישי יתפרסם מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב ה־PCE, שצפוי לשפוך אור נוסף על מסלול הריבית בארה"ב.

בבנק אוף אמריקה המליצו בימים האחרונים על שתיים מענקיות הטכנולוגיה.

הראשונה היא אפל שלמרות הנסיגה במחיר המניה, זוהי הבחירה הראשונה של הבנק ל-2024. אפל ירדה בכ-13% מתחילת השנה - החברה סבלה הן מהתיקון הכללי בשווקים, הביקוש היורד לאייפונים והתחרות הגוברת. למרות כל הנ"ל, בבנק אוף אמריקה רואים את הפוטנציאל בטווח הארוך - שם מאמינים שהתשואה על ההון של החברה תזנק תודות להכרזות האחרונות על מוצרי הבינה המלאכותית היוצרת, ההשקה הקרובה של אייפונים חדשים והצמיחה ברווח הגולמי בכל רבעון ורבעון.

השנייה היא מיקרוסופט לגביה סבורים בבנק שהיא בדרך לזינוק של 20%. למרות הסנטימנט השלילי בשוק שהביא לירידות חדות במניות כל ענקיות הטכנולוגיה, בבנק אוף אמריקה מסמנים גם את מיקרוסופט. דוחות ענקית המחשוב צפויים להתפרסם ביום חמישי, ולהערכת בנק אוף אמריקה הן יחשפו צמיחה גבוהה בהכנסות ושורת נתונים חיוביים. הבנק העלה את מחיר היעד של המניה ל־480 דולר בדירוג קניה, שמשקף עלייה של 20% במחיר המניה, בזכות השיפור בשירותי הענן של החברה והפעילות ה־AI שלה, כולל ההשקעה ב־Open AI.

עוד כתבות

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר