גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:43

יום המסחר ננעל במגמה חיובית ומדד ת"א 35 רשם עלייה של כ-0.5% ות"א 125 עלה בכ-0.4%. מדד הבנקים נותר ללא שינוי.

מחזור המסחר היה גדול בהרבה מהממוצע תודות לעדכון המדדים, כ-7 מיליארד דולר לעומת ממוצע של כ-1.8 מיליארד דולר.

15:55

לקראת עדכון המדדים שיתרחש היום, המדדים המרכזיים עולים. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.9%. מדד הבנקים מוסיף לערכו כ-0.5%.

היום בנעילה יתבצע עדכון המדדים אשר צפוי להזרים ביקוש והיצע בהיקף של למעלה מ-4 מיליארד שקלים בנעילה, בעיקר על ידי קרנות הסל. טרום הנעילה יחל מוקדם יותר, בשעה 16:45.

למדד ת"א 35 נכנסות פתאל החזקות , שופרסל , יוצאות ממנו אל מדד ת"א 90 אשטרום קבוצה ושיכון ובינוי אל מדד ת"א 90 עולותאל על , אלקטריאון , ישרוטל ותורפז , נושרות ממנו גילת , בז"א, ארד , אלטשולר שחם וערד.

15:03

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.5%. בניגוד למגמה, מדד ת"א בנקים 5 מוסיף לערכו כ-0.5%.

חברת פלורי , העוסקת בתחום הריפוי התאי באמצעות תאי גזע מהשלייה, מרכזת עניין לאחר שדיווחה לפני זמן קצר כי היא משיקה פלטפורמה לפיתוח אימונותרפיה לסרטן.

13:30

חברת הדירוג S&P מעלות העלתה את הדירוג האג"ח של קבוצת בזק ל-'ilAA', עם תחזית דירוג 'יציבה'. בדוח של S&P מעלות שצורף להעלאת הדירוג נכתב כי "העלאת הדירוג של בזק ושל החברות הבנות שלה נובעת בעיקר מהשיפור המתמשך שחל ביחסים הפיננסיים של החברה בשנים האחרונות, על אף התחרות העזה בכל תחומי הפעילות. אנו מעריכים שלמרות התנאים הכלכליים המאתגרים והמלחמה בין ישראל לחמאס, בזק תמשיך להציג יחסים ההולמים את הדירוג החדש".

12:15

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים בעליות קלות בשעה זו. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ות"א 90 יורד בכ-0.3%.

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות. התשואה על אג"ח ישראל ל-10 שנים עומדת בשעה זו על 4.7% והתשואה על אג"ח לשנתיים עומדת על 4.3%.

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק בכ-0.3% מול השקל ונסחר סביב 3.75 שקלים. האירו מתחזק ב-0.6% מול המטבע הישראלי ועומד על 4.01 שקלים.

11:22

בסיכום חודש אפריל, תעשיית קרנות הנאמנות בישראל גייסה סכום של כ-7.2 מיליארד שקל. התעשייה האקטיבית - קרנות מסורתיות וכספיות, ממשיכות לרכז את עיקר הגיוסים בתעשיית קרנות הנאמנות כשגייסה במהלך חודש אפריל סכום של כ- 6 מיליארד שקל. גם בתעשייה הפסיבית נמשכו הגיוסים שהוסיפו כ- 2.6 מיליארד שקל.

בדומה לחודש שעבר, הקרנות הכספיות מובילות את הגיוסים בתעשייה ורשמו גיוס של כ-9 מיליארד שקל. סך נכסי התעשייה כולה עלה בחודש אפריל בכ-4 מיליארד שקל, לכ-497.7 מיליארד שקל.

10:30

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים כעת במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד בכ-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א ביומד יורד ב-0.7%.

היום בסיום המסחר יתקיים העדכון החצי שנתי של מדדי המניות. למדד ת"א 35 יתווספו מניות פתאל החזקות ושופרסל , ויגרעו מהמדד מניות קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי .

10:06

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ות"T 90 מוסיף לערכו 0.3%.

בולטות לחיוב מניות לפידות קפיטל , מלם תים , ריטיילורס , איסתא ואורמת טכנו .

מנגד, ישרס , דוניץ , מימון ישיר , קנון ואלקו נסחרות בירידות.

08:26

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד'), ההתחממות בגבול הצפוני וככל הנראה פסימיות בנוגע לעסקת חטופים העיבו על הבורסה בת"א שנסחרה בירידות. מדד ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2%. בלטו לשלילה מדד ת"א קלינטק שהשיל מערכו 2.4% ות"א בנקים 5 שירד בכ-1.5%.

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

בניגוד למגמה השלילית, מניות הקנאביס בהן אינטרקיור , שיח מדיקל , טוגדר ונקסטייג' זינקו בעקבות הצעת חוק שהוגשה בארה"ב להקלת המגבלות החוקיות על המסחר בקנאביס במדינה. מניית אינטרקיור, בהובלת אהוד ברק, עלתה 15% במסחר ברביעי, שיח מדיקל ב-6% וטוגדר זינקה 16%, לשוויים שעדיין רחוקים מאוד מאלה שרשמו חברות הקנאביס בשיא.

הודות לעליות הללו, הפך מדד הביומד למדד הירוק היחיד בבורסה המקומית עם עלייה של 1.6%. עם זאת, בחודש החולף המדד רשם את התשואה הנמוכה ביותר בקרב המדדים הענפיים כשירד בכ-10%.

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

במקביל, רשת ויקטורי ריכזה עניין לאחר שדווח כי רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת הקמעונאות, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, בחשד להתבטאויות פומביות באמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים.

הרשות הודיעה אמש (ד') לרשת ויקטורי ולמנכ"ל ובעלי החברה, אייל רביד, על כוונתה להגיש כתב אישום נגדם בכפוף לשימוע. מדובר בשימוע נוסף לאחר חקירה מורכבת שארכה למעלה משנתיים שניהלה מחלקת החקירות ברשות התחרות ביחס לחשדות לעבירות של ביצוע הסדרים כובלים בענף המזון בניגוד לחוק התחרות, בין היתר באמצעות התבטאויות פומביות.

הבוקר באסיה, הבורסות בסין סגורות לרגל יום הפועלים. הניקיי היפני נסחר ביציבות, ההנג סנג קופץ במעל ל-2% ומדד הקוספי יורד ב-0.1%.

בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר במגמה חיובית.

אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים נסחרו בתנודתיות בעקבות החלטת הריבית של הפד שנותרה על כנה (הרחבה מטה). עד לנאומו של פאוול המסחר התנהל בתנועות קלות אך עם הצהרתו של יו"ר הפד כי העלאות ריבית נוספות לא עומדות על הפרק, המדדים המרכזיים קפצו במעל ל-1%. עם זאת, בסיום המסחר המדדים ננעלו במגמה מעורבת: הנאסד"ק ירד ב-0.3%, ה-S&P 500 השיל מערכו 0.4% והדאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.2%.

מניות השבבים נסחרו אמש בירידות חדות בהמשך לדוחות המאכזבים שפרסמו AMD וסופר מיקרו בשבוע החולף. אנבידיה צללה בכ-4%, קוואלקום ירדה ב-1.1%, AMD צללה ב-10% וסופר מיקרו השילה מערכה כ-14%.

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

עונת הדוחות בארה"ב ממשיכה לתפוס תאוצה. פייזר עקפה את תחזית הרווח וההכנסות לרבעון. במקביל, החברה הציגה תחזית מעודדת להמשך השנה וצופה כי הרווח למניה בשנת 2024 יעמוד על טווח של 2.15-2.35 דולר למניה, בהשוואה לתחזית קודמת, אז ציפתה כי הרווח למניה יסתכם בטווח של 2.05-2.25 דולר למניה.

מנגד, סי.וי.אס הלת' ואסתי לאודר אכזבו את המשקיעים לאחר שהציגו תחזיות חלשות להמשך השנה.

הערב, בסיום המסחר בוול סטריט, אפל צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות. בוול סטריט מצפים כי הכנסות ענקית הטכנולוגיה יעמדו על 84.07 מיליארד דולר וכי הרווח למניה יעמוד על 1.4 דולר. הנתון המרכזי שמחכים לו הערב הוא הכנסות ממכירות אייפונים שרשמו האטה בשנה האחרונה, לצד תחזיות החברה להמשך השנה.

ענקית טכנולוגיה נוספת שמרכזת עניין היא מיקרוסופט , לאחר שהכריזה על בניית מרכז נתונים חדש בתאילנד והתחייבה לפתוח משרות למפתחים מקומיים עבור למעלה מ-100,000 עובדים. סכום ההשקעה במרכז הנתונים החדש טרם דווח. "לתאילנד יש הזדמנות מדהימה לבנות עתיד דיגיטלי, מופעל בינה מלאכותית", אמר מנכ"ל החברה והוסיף כי ההשקעות יסייעו להניע השפעה וצמיחה במגזר הציבורי והפרטי של תאילנד. הכרזתה של ענקית הטכנולוגיה על מרכז הנתונים החדש מצטרפת לדיווח שפורסם השבוע כי החברה תשקיע 1.7 מיליארד דולר באינדונזיה במהלך ארבע השנים הבאות כדי לבנות תשתית ענן ובינה מלאכותית חדשה.

2. שוקי האג"ח

בשוק האג"ח המקומי, תשואות האיגרות הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת אמש (ד'): באיגרת ל-10 שנים ירדה התשואה לרמה של כ-4.75%, ואילו באג"ח לשנתיים עלתה ל-4.3%.

סיכום חודש אפריל בשוק הנפקות האג"ח בתל אביב שערכה חברת מידרוג, מעלה כי בוצעו הנפקות אג"ח קונצרניות בכ-5.6 מיליארד שקל - גידול של כ-300% בהשוואה לכ-1.4 מיליארד שקל באפריל 2023. עם זאת, בהשוואה להיקפים באפריל 2022, מסתמנת ירידה של כ-25%, מסך של כ-7.5 מיליארד שקל.

בשוק האג"ח האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות (ה') הבוקר לאחר שצללו אמש (ד') בחדות לאחר החלטת הריבית של הפד. התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עומדת בשעה זו על 4.61% והתשואה על אג"ח לשנתיים עומדת על 4.94%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הבוקר (ה'), השקל נחלש מול המטבעות הזרים. הדולר מתחזק בכ-0.3% מול השקל ונסחר סביב 3.75 שקלים. האירו מתחזק ב-0.7% מול השקל ועומד על 4.01 שקלים.

בשוק הסחורות, אמש (ד') מחירי הנפט צללו בכ-3% על רקע התקוות להפסקת אש בין ישראל לחמאס והחלטת הריבית של הפד. הבוקר מחירי הנפט עולים קלות ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 83.9 דולרים.

4. מאקרו

החלטת הריבית של הפד אמש לא הפתיעה את המשקיעים כאשר רמת הריבית בארה"ב נותרה על רמה של 5.5%. עם זאת, האירוע המרכזי של הערב היה נאומו של פאוול שהדגיש כי העלאת ריבית נוספת לא עומדת על הפרק. נראה כי הצהרתו של פאוול הרגיעה את המשקיעים שחששו כי איתנות המשק האמריקאי לצד לחצי האינפלציה בחודשים האחרונים, עלולים להוביל בסופו של דבר את הפד להעלות את הריבית שוב.

פאוול הדגיש כי "בחודשים האחרונים האינפלציה לא התקדמה לעבר היעד, ונותרה רגישה לסיכונים הכלכליים". במקביל פאוול ציין כי נתוני התוצר בארה"ב מראים ביקושים חזקים שהביאו לביצועים חזקים של הכלכלה האמריקאית. "הפעילות הכלכלית החזקה באה לידי ביטוי ביצירת מקומות עבודה ושיעור השתתפות גבוהים בגילי העבודה". הוסיף יו"ר הפד.

עוד הוסיף פאוול כי: "התחזית הכלכלית נותרה באי ודאות, הדגשנו בעבר כי לא נוריד את הריבית עד שנהיה בטוחים כי רמת המחירים יורדת לעבר היעד. הנתונים עד כה לא נתנו לנו את הביטחון הזה. השגת הביטחון הזה יקח יותר זמן ממש שציפינו בתחילה".

5. תחזית

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב מוסר כי בפרוטוקול ישיבת הריבית האחרונה של בנק ישראל נרשם כי לנוכח ההתפתחויות האחרונות, המצביעות על עלייה מהותית במידת אי הוודאות הגיאו-פוליטית, החליטה הוועדה המוניטרית להותיר את הריבית על כנה. "כלומר, אלמלא המתיחות מול איראן הריבית הייתה יורדת בישיבה האחרונה".

הוא מציין כי התנהגות השווקים מאז ההחלטה עשויה ללמד שאי הורדת הריבית לא ממש מקטינה את הסיכון, במיוחד בשוק האג"ח. "יתכן אף שהיא הוסיפה להגברת התנודתיות. צריכים לזכור שהמשקיעים העיקריים באג"ח הממשלתיות הגדילו ביקושים לאג"ח מתחילת המלחמה למרות הגידול החד בהנפקות מתוך הנחה שבנק ישראל מתכנן להוריד את הריבית. "בשלב זה, אנו מעריכים שהבנק יוריד ריבית בפגישתו הקרובה".

עוד כתבות

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: בישראל בטוחים - חמינאי חוסל

גורם בכיר בישראל ואחריו גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיעו כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

אכזבה ברבעון האחרון של באפט: הרווח התפעולי של ברקשייר נחתך בכ-30%

הרווח התפעולי של ברקשייר האת'ווי צנח בכמעט 30% ברבעון האחרון של באפט ● קופת המזומנים הדשנה של החברה הצטמצמה מעט ל-373 מיליארד דולר ברבעון האחרון

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"