גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכירת בתים במאות מיליוני דולרים כאן כדי להישאר

2024 הייתה שנה נוספת של תנופה בשוק הנדל"ן היוקרתי ביותר, עם לפחות שבע עסקאות שחצו את רף ה־100 מיליון דולר

צילומים: AP-Andres Kudacki, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: AP-Andres Kudacki, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחבי ארה"ב, 2024 הייתה אחת השנים האיטיות ביותר למכירות בתים מאז שנות ה־90. אבל הייתה זו שנת שיא עבור הקצה העליון ביותר של השוק, בו הקונים כה עשירים שריביות או תנודות בשוק כמעט ואינן משפיעות עליהם.

האם דונלד טראמפ השיק מטבע קריפטו חדש שנושא את שמו?
מה אפשר ללמוד מעולם העסקים על הטיות ושיקולים זרים במו"מ
המשכנתאות בשיא, וזאת לאו דווקא בשורה טובה לכלכלה

ב־2024 נרשמו לפחות שבע מכירות של בתים פרטיים בארה"ב בסכום של 100 מיליון דולר או יותר, עלייה מחמש עסקאות כאלה ב־2023, על פי נתונים שנאספו על ידי השמאי ג'ונתן מילר ו"וול סטריט ג'ורנל". זה מעט פחות משיא של שמונה עסקאות ב־2021, כך מראים רישומי הנכסים.

ברחבי ארה"ב, מספר מכירות הבתים במאות מיליוני דולרים עלה בהדרגה במהלך העשור האחרון, אמר מילר. ב־2014, היו ארבע מכירות של 100 מיליון דולר ומעלה, שסימנו את הפעם הראשונה שהמדינה ראתה יותר ממכירה אחת כזו באותה שנה. בארבע השנים האחרונות, נרשמו בסך הכל 27 מכירות כאלה. מה שנראה תחילה כמקרה חריג הפך כעת לשוק מבוסס של מכירות במאות מיליוני דולרים, הוא אמר, ומוסיף שזה רק עניין של זמן עד ש־200 מיליון דולר יהפוך לאמת המידה החדשה לעסקאות יוקרה.

"היינו עדים ליצירת קטגוריית נכסים חדשה", אומר מילר. "יש לנו כעת דפוס של עשור לפעילות מוגברת כזו. זה היה עקבי להפליא. זה לא הולך להיעלם".

העסקאות היקרות ביותר במדינה ב־2024 התרחשו ברובן מחוץ לשוק, כלומר הן נמכרו ללא מחיר רשמי. והן כללו כמה אלמנטים יוצאי דופן, כמו החלפת נכסים בין שני קונים עשירים ורכישה משותפת על ידי אילי העסקים סטיב וין ותומס פטרפי. כמה מהקונים רכשו נכסים הצמודים לבתים שכבר היו בבעלותם.

רוב העסקאות היו ממוקמות במקומות הרגילים - קליפורניה, ניו יורק ודרום פלורידה - אבל יעד הסקי היוקרתי אספן, קולורדו, רשם גם הוא את העסקה הראשונה שחצתה את רף ה־100 מיליון דולר ב־2024. ריצ'רד פרארי, נשיא ומנכ"ל אזור הצפון־מזרח של דאגלס אלימן, אמר שאספן היא בין השווקים הצומחים ביותר של החברה והוא צופה עוד מכירות של מעל 100 מיליון דולר שם.

העובדה שהעשירים קונים בתים יקרים בשווקים חדשים כמו אספן מעידה על כמה שעושרם גדל בשנים האחרונות, בחלקו בזכות צמיחת שוק המניות. בתחילת 2020, השווי הנקי הכולל של האחוזון העליון בארה"ב עמד על 30.356 טריליון דולר, על פי הפדרל ריזרב. ברבעון השני של 2024, הוא גדל ל־46.7 טריליון דולר.

"העשירים מתעשרים יותר והם מגוונים", אמרה סוכנת הנדל"ן היוקרתי מניו יורק דונה אולשן. "הריכוז של העושר באזורים מסוימים כמו ניו יורק כבר לא קיים. הם קונים בכל מקום".

מיאמי ופאלם ביץ', פלורידה, ממשיכות להיות בין השווקים הפעילים ביותר לעסקאות יקרות במיוחד, מגמה שהתעצמה במהלך המגפה, אומרים סוכני נדל"ן. אבל השוק בהמפטונס של ניו יורק היה איטי יותר מבעבר, ללא מכירות במאות מיליוני דולרים ב־2024 ורק מכירה אחת מעל 50 מיליון דולר, לפי נתוני מילר. בקליפורניה, עיר החוף מאליבו - שראתה ב־2024 את המכירה היחידה מעל 200 מיליון דולר - ממשיכה לרשום מכירות שיא, אבל בלוס אנג'לס הסמוכה יש פחות מהרגיל בחלקו בגלל מס חדש על מוכרי בתים יקרים הידוע כ־Measure ULA.

עם סיום הבחירות לנשיאות, פרארי אמר שהוא צופה ש־2025 תהיה שנה פעילה במיוחד לנדל"ן יוקרתי ברחבי המדינה. "אין שום סימן שהשוק היוקרתי יאט בקרוב", הוא אמר.

1אחוזה במליבו

המוכר: ג'יימס ג'נארד, מייסד חברת אוקלי
הקונה: לא ידוע
המחיר: 210 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

עסקה אחת בלבד בארה"ב חצתה את קו ה־200 מיליון דולר ב־2024 - מייסד חברת משקפי השמש אוקלי, ג'יימס ג'נארד, מכר אחוזה בשטח של יותר מ־10 אקרים במליבו, הצופה לאוקיינוס.

זהות הקונה אינה ידועה. העסקה נחתמה במאי, וקבעה שיא לבית בודד בקליפורניה, בכך שעקפה את העסקה הקודמת - 190 מיליון דולר ששילמו הפאואר קאפל המוזיקלי ביונסה וג'יי זי, ב־2023.

האחוזה של ג'נארד מעולם לא הוצעה בפומבי למכירה, לדברי אנשים המכירים את הנושא. היא כוללת מגורים שעוצבו על ידי משרד Ferguson & Shamamian מניו יורק. עיצוב הפנים נעשה על ידי מייקל ס' סמית, המעצב שעיצב את החדר הסגלגל בימי הנשיא אובמה.

2אי פרטי בפאלם ביץ'

המוכר: מייקל דורל
הקונה: טוד מייקל גלייזר
המחיר: 150 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 200 מיליון דולר משופץ, 120 מיליון דולר לא משופץ

בחודש מאי, המשקיע האוסטרלי מייקל דורל רכש את האי טרפון, אי פרטי בשטח כ־2 אקרים בפאלם ביץ'. היזם טוד מייקל גלייזר רכש את האי עם שותפים ב־85 מיליון דולר ב־2021, הרחיב ושיפץ את הבית, והציע אותו למכירה מחדש. באחוזה 11 חדרי שינה וכן "אגף וולנס" עם חדר מסאג'. בחצר יש חדר כושר, מגרש טניס מואר, בריכה באורך 98 רגל ושני מעגנים פרטיים.

טרפון איילנד / צילום: Shutterstock

3אחוזה בפאלם ביץ'

המוכר: דארן מטרופולוס
הקונה: משפחת פנסר
המחיר: 148 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש יוני, אחוזה בת כמעט 100 שנה בפאלם ביץ', שתכננן אדיסון מייזנר, נמכרה למשקיע דארן מטרופולוס, מנהל בחברת הפרייבט אקוויטי מטרופולוס ושות', והבעלים של אחוזת פלייבוי בלוס אנג'לס.

המוכרים הם בני משפחתו של איש העסקים הקנדי ויליאם פנסר, שמת ב־2021. האחוזה, שידועה בשם קאסה אמאדו, בשטח 3.2 אקר מול הים, זכתה לתג מחיר גבוה בגלל הגודל והמיקום שלה. היא בשטח 23 אלף רגל מרובע, ובנויה בסגנון ים תיכוני. יש לה 10 חדרי שינה, חדר כושר וחדר קולנוע, וכן בריכה ומגרש טניס.

פנסר ואשתו, איידה, שילמו 12.1 מיליון דולר עבור הנכס בשנת 2003, ועשו שיפוץ מקיף. מאוחר יותר הם שיפצו אותו שוב לאחר שנפגע משריפה.

4פנטהאוז במנהטן

המוכר: OKO Group
הקונה: ולדיסלב דורונין
המחיר: 135 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא ידוע

ביולי, המיליארדר יליד רוסיה ולדילסב דורונין שילם 135 מיליון דולר עבוד פנטהאוז שנבנה על ידי החברה היזמית שלו, OKO Group, בבניין קראון בניו יורק, מדרום לסנטרל פארק.

לדירה שבעה חדרי שינה והיא משתרעת על פני שבע קומות בבניין, עם שטח של כ־13 אלף רגל מרובע, ועוד 4,500 רגל מרובע של מרפסות.

דורנין מעולם לא פרסם את המחיר המבוקש לדירה, אולם בעבר אמר כי היה במשא ומתן עם קונה אסיאתי למכירתו תמורת 180 מיליון דולר.

בניין קראון בניו יורק / צילום: Shutterstock

5דירה במנהטן

המוכר: Extell
הקונה: לא ידוע
המחיר: 117 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 175 מיליון דולר

ביוני, דירה בקומה גבוהה בבניין החדש Central Park Tower בשדרת המיליארדרים בניו יורק נמכרה ב־117 מיליון דולר לקונה תושב זר ששמו לא נמסר. מחיר הסגירה של העסקה היה נמוך בהרבה מ־175 מיליון הדולרים שאליהם כיוונה החברה היזמית, Extell Development, כשהדירה יצאה לשוק ב־2023.

לדירה שבעה חדרי שינה, בקומות 107־108 במגדל, עם נוף לסנטרל פארק. שטח הפנים שלה כ־12.5 אלף רגל מרובע, ויש לה שתי מרפסות.

הבניין החדש Central Park Tower במנהטן / צילום: Shutterstock

6אחוזה בבל אייר

המוכר: ג'ורג' רואן
הקונה: לא ידוע
המחיר: 112 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 150 מיליון דולר

ג'ורג' רואן, מייסד שותף של חברת Honey, העוסקת בהנחות ובקופונים אונליין, מכר את אחוזתו בבל אייר בכ־112 מיליון דולר בספטמבר. זוהי העסקה המתועדת הגבוהה ביותר בלוס אנג'לס ב־2024. זהות הקונה אינה ידועה.

רואן קנה את הבית במצב לא גמור תמורת 60 מיליון דולר ב־2012, ושיפץ אותו לחלוטין. הוא הציע אותו למכירה תמורת 150 מיליון דולר ב־2023. שטח הבית 21 אלף רגל מרובע.

הבית נמצא במיקום מעולה לא רחוק ממלון בל אייר, ויש לו נוף של 360 מעלות לעיר.

7בית באספן

המוכר: פטריק דוביגי
הקונה: סטיב ווין ותומס פטרפי
המחיר: 108 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש אפריל, נרשמה באספן עסקה בגובה 108 מיליון דולר לבית שלא היה בשוק. האחוזה הייתה שייכת לאיל הקזינו לשעבר סטיב ווין ולשותפו תומס פטרפי. לא ידוע מדוע השניים קנו את הבית יחד, אבל הם נחשבים חברים.

האחוזה, בשטח של 4.5 אקר, ממוקמת למרגלות רד מאונטיין, אחד היעדים הנחשקים באספן. היא משתרעת על 22 אלף רגל מרובע ויש בה 11 חדרי שינה. הבית הראשי נבנה ב־2006, ויש בה ביתן לאורחים ובריכה מחוממת.

8בית בקליפורניה

הקונה: רוברט פרידלנד
המוכר: אלן דג'נרס ופורשיה דה רוסי
המחיר: 96 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש יוני, הקומיקאית ומנחת הטלוויזיה לשעבר אלן דג'נרס מכרה בית על צוק ליד סנטה ברברה תמורת שיא של 96 מיליון דולר כחלק מעסקת החלפת נכסים גדולה יותר מחוץ לשוק עם איל הכרייה רוברט פרידלנד. העסקה ייצגה רווח נאה עבור דג'נרס, שמרבה להפוך בתים, אשר קנתה את הבית תמורת כ־70 מיליון דולר פחות לפני פחות משנתיים.

הנכס משתרע על פני כ־10 דונם וכולל בית בגודל של כ־8,000 רגל מרובע וכן בית אורחים.

כחלק מהעסקה, דג'נרס ואשתה, פורשיה דה רוסי, שילמו לפרידלנד 32 מיליון דולר כדי לקנות בחזרה בית בסנטה ברברה שמכרו לו מוקדם יותר באותה שנה.

אלן דג'נרס / צילום: Shutterstock

9חלקה על הים במליבו

הקונה: לורן פאואל ג'ובס
המוכר: לא ידוע
המחיר: 94 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

לורן פאוול ג'ובס, אלמנתו של מייסד אפל סטיב ג'ובס, בונה מתחם על חוף הים במפרץ פרדייס במליבו. ביוני, היא שילמה 94 מיליון דולר עבור חלקה בת ארבעה דונם הצמודה לנכס שלה. העסקה הביאה את סך ההוצאות של ג'ובס במפרץ פרדייס ליותר מ־170 מיליון דולר בעסקאות נפרדות עם ארבעה מוכרים בין 2015 ל־2024.

הנכס החדש של ג'ובס כולל בית בן ארבעה חדרי שינה משנות ה־50, אך רוב הסוכנים המקומיים אמרו שסביר להניח שהוא מיועד להריסה.

לורן פאואל ג'ובס / צילום: ap, Andres Kudacki

10אחוזה על הים במיאמי

הקונה: ג'ף בזוס
המוכר: חוויאר הולץ
המחיר: 87 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

המיליארדר מייסד אמזון ג'ף בזוס שילם 87 מיליון דולר עבור אחוזה בת שבעה חדרי שינה על המים באי אינדיאן קריק במיאמי ביוני, הרכישה השלישית שלו שם במהלך השנתיים האחרונות. בזוס הוציא סך כולל של כ־234 מיליון דולר באזור.

הנכס כולל בית בגודל של כ־14 אלף רגל מרובע על שני דונם, על פי רישומי הנכסים, וכן בריכה ומזח.

המוכרים היו הבנקאי לשעבר חביאר הולץ ואשתו, אנדריה הולץ, ששילמו 2.5 מיליון דולר עבור הנכס ב־1998, לפי הרישומים.

ג'ף בזוס / צילום: Associated Press, Pablo Martinez Monsivais

עוד כתבות

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

גורמים בשוק מעידים שחלק ניכר מהחברות הן הפסדיות תפעולית / צילום: Shutterstock

ההנחות יגדלו? רשות החשמל מרחיבה את רפורמת האספקה

עד עתה, רק מתקנים סולאריים ומתקני אגירה יכלו לספק חשמל מוזל לספקים, אותם הם גלגלו ללקוחות ● כעת, גם תחנות כוח קונבנציונליות יוכלו להשתתף באספקה ● אם התחנות הקונבנציונליות יציעו הנחות נרחבות מספיק, זה יפתח פתח לספקים להגדיל את ההנחות כדי למשוך לקוחות נוספים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

הנגיד צופה אינפלציה של 2% בשנה הבאה, ומסמן: נסללה הדרך להורדת ריבית

בהתאם לצפי המוקדם, בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה על רמה של 4.5%, בפעם ה-12 ברציפות ● ברקע ההחלטה: למרות התחזקות השקל והירידה בפרמיית הסיכון, בנק ישראל החליט כי האינפלציה לא מאפשרת עדיין להפחית את הריבית ● הנגיד פרופ' אמיר ירון אותת כי יהיו מספר הורדות ריבית בשנה הקרובה, אך ציין גורמים שעשויים לעכב זאת, בהם הגידול בביקוש לשכירות בשל המלחמה

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת התעופה הגדולה שחוזרת לטוס לישראל, הבשורה והכוכבית

ענקית התעופה לופטהנזה צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב-1 באוגוסט, אך תעשה זאת בצורה מדורגת

אינטל חיפה. / צילום: Shutterstock

מאות עובדי אינטל יפוטרו בימים הקרובים. מה הם יקבלו בעזיבה?

עשרות עובדי אינטל ישראל קיבלו במהלך היום הזמנות לשימוע ● לפי ההערכה אינטל צפויה לפטר בין 15% ל-20% מעובדי חטיבת הייצור שלה בעולם ועוד אלפים רבים של עובדי מחקר ופיתוח ● אינטל מציעה חבילות פרישה מוגדלות לפורשים מרצון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע שיטיל מכסים על שבע מדינות; וול סטריט ננעלה באדום

הנאסד"ק ירד בכ-0.9% ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טסלה נפלה בכ-7%, בעקבות הכרזתו של מאסק על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מחירי הנפט עלו בכ-2% ● סקטורי השבבים והאנרגיה המתחדשת ירדו ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

הספקולציות חוגגות כאילו אנחנו ב-2021: שובן של מניות המם וה־YOLO

הראלי הנוכחי בוול סטריט הציף מגמה שמזכירה נשכחות: מניות של חברות לא רווחיות הניבו מתחילת אפריל ביצועים עדיפים גם ביחס למניות רווחיות ואיכותיות ולמדדים מרכזיים ● בין אלה בולטות חברות מכירת והשכרת רכב ● מה מוביל לכך ואיך הטרנד צפוי להסתיים הפעם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חתימה על הסכם ממון / צילום: Shutterstock, Africa Studio

יש לכם דירה מלפני הנישואים? כך תדאגו שהיא תישאר שלכם גם בגירושים

ביהמ"ש העליון קבע כי בעת גירושים ניתן לחלק שווה בשווה בין בני הזוג גם נכס השייך לאחד מהם מלפני הנישואים ● מומחים לדיני משפחה מסבירים כיצד ניתן להגן על נכס שלא רוצים לשתפו, כיצד הסכם ממון המנוסח נכון תורם לזוגיות ומדוע חשוב שלא להשפיל את בן או בת הזוג

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מקורות בחמאס: "ייתכן שיוכרז על הסכם ביום חמישי"

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: המשא ומתן העקיף המתקיים עם ישראל בדוחה "רציני יותר מהפעמים הקודמות" ● גורמים ישראלים שמעורים בפרטי המו"מ: יש התקדמות במגעים אבל מוקדם לדעת איך זה יסתיים ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם