גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכירת בתים במאות מיליוני דולרים כאן כדי להישאר

2024 הייתה שנה נוספת של תנופה בשוק הנדל"ן היוקרתי ביותר, עם לפחות שבע עסקאות שחצו את רף ה־100 מיליון דולר

צילומים: AP-Andres Kudacki, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: AP-Andres Kudacki, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחבי ארה"ב, 2024 הייתה אחת השנים האיטיות ביותר למכירות בתים מאז שנות ה־90. אבל הייתה זו שנת שיא עבור הקצה העליון ביותר של השוק, בו הקונים כה עשירים שריביות או תנודות בשוק כמעט ואינן משפיעות עליהם.

האם דונלד טראמפ השיק מטבע קריפטו חדש שנושא את שמו?
מה אפשר ללמוד מעולם העסקים על הטיות ושיקולים זרים במו"מ
המשכנתאות בשיא, וזאת לאו דווקא בשורה טובה לכלכלה

ב־2024 נרשמו לפחות שבע מכירות של בתים פרטיים בארה"ב בסכום של 100 מיליון דולר או יותר, עלייה מחמש עסקאות כאלה ב־2023, על פי נתונים שנאספו על ידי השמאי ג'ונתן מילר ו"וול סטריט ג'ורנל". זה מעט פחות משיא של שמונה עסקאות ב־2021, כך מראים רישומי הנכסים.

ברחבי ארה"ב, מספר מכירות הבתים במאות מיליוני דולרים עלה בהדרגה במהלך העשור האחרון, אמר מילר. ב־2014, היו ארבע מכירות של 100 מיליון דולר ומעלה, שסימנו את הפעם הראשונה שהמדינה ראתה יותר ממכירה אחת כזו באותה שנה. בארבע השנים האחרונות, נרשמו בסך הכל 27 מכירות כאלה. מה שנראה תחילה כמקרה חריג הפך כעת לשוק מבוסס של מכירות במאות מיליוני דולרים, הוא אמר, ומוסיף שזה רק עניין של זמן עד ש־200 מיליון דולר יהפוך לאמת המידה החדשה לעסקאות יוקרה.

"היינו עדים ליצירת קטגוריית נכסים חדשה", אומר מילר. "יש לנו כעת דפוס של עשור לפעילות מוגברת כזו. זה היה עקבי להפליא. זה לא הולך להיעלם".

העסקאות היקרות ביותר במדינה ב־2024 התרחשו ברובן מחוץ לשוק, כלומר הן נמכרו ללא מחיר רשמי. והן כללו כמה אלמנטים יוצאי דופן, כמו החלפת נכסים בין שני קונים עשירים ורכישה משותפת על ידי אילי העסקים סטיב וין ותומס פטרפי. כמה מהקונים רכשו נכסים הצמודים לבתים שכבר היו בבעלותם.

רוב העסקאות היו ממוקמות במקומות הרגילים - קליפורניה, ניו יורק ודרום פלורידה - אבל יעד הסקי היוקרתי אספן, קולורדו, רשם גם הוא את העסקה הראשונה שחצתה את רף ה־100 מיליון דולר ב־2024. ריצ'רד פרארי, נשיא ומנכ"ל אזור הצפון־מזרח של דאגלס אלימן, אמר שאספן היא בין השווקים הצומחים ביותר של החברה והוא צופה עוד מכירות של מעל 100 מיליון דולר שם.

העובדה שהעשירים קונים בתים יקרים בשווקים חדשים כמו אספן מעידה על כמה שעושרם גדל בשנים האחרונות, בחלקו בזכות צמיחת שוק המניות. בתחילת 2020, השווי הנקי הכולל של האחוזון העליון בארה"ב עמד על 30.356 טריליון דולר, על פי הפדרל ריזרב. ברבעון השני של 2024, הוא גדל ל־46.7 טריליון דולר.

"העשירים מתעשרים יותר והם מגוונים", אמרה סוכנת הנדל"ן היוקרתי מניו יורק דונה אולשן. "הריכוז של העושר באזורים מסוימים כמו ניו יורק כבר לא קיים. הם קונים בכל מקום".

מיאמי ופאלם ביץ', פלורידה, ממשיכות להיות בין השווקים הפעילים ביותר לעסקאות יקרות במיוחד, מגמה שהתעצמה במהלך המגפה, אומרים סוכני נדל"ן. אבל השוק בהמפטונס של ניו יורק היה איטי יותר מבעבר, ללא מכירות במאות מיליוני דולרים ב־2024 ורק מכירה אחת מעל 50 מיליון דולר, לפי נתוני מילר. בקליפורניה, עיר החוף מאליבו - שראתה ב־2024 את המכירה היחידה מעל 200 מיליון דולר - ממשיכה לרשום מכירות שיא, אבל בלוס אנג'לס הסמוכה יש פחות מהרגיל בחלקו בגלל מס חדש על מוכרי בתים יקרים הידוע כ־Measure ULA.

עם סיום הבחירות לנשיאות, פרארי אמר שהוא צופה ש־2025 תהיה שנה פעילה במיוחד לנדל"ן יוקרתי ברחבי המדינה. "אין שום סימן שהשוק היוקרתי יאט בקרוב", הוא אמר.

1אחוזה במליבו

המוכר: ג'יימס ג'נארד, מייסד חברת אוקלי
הקונה: לא ידוע
המחיר: 210 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

עסקה אחת בלבד בארה"ב חצתה את קו ה־200 מיליון דולר ב־2024 - מייסד חברת משקפי השמש אוקלי, ג'יימס ג'נארד, מכר אחוזה בשטח של יותר מ־10 אקרים במליבו, הצופה לאוקיינוס.

זהות הקונה אינה ידועה. העסקה נחתמה במאי, וקבעה שיא לבית בודד בקליפורניה, בכך שעקפה את העסקה הקודמת - 190 מיליון דולר ששילמו הפאואר קאפל המוזיקלי ביונסה וג'יי זי, ב־2023.

האחוזה של ג'נארד מעולם לא הוצעה בפומבי למכירה, לדברי אנשים המכירים את הנושא. היא כוללת מגורים שעוצבו על ידי משרד Ferguson & Shamamian מניו יורק. עיצוב הפנים נעשה על ידי מייקל ס' סמית, המעצב שעיצב את החדר הסגלגל בימי הנשיא אובמה.

2אי פרטי בפאלם ביץ'

המוכר: מייקל דורל
הקונה: טוד מייקל גלייזר
המחיר: 150 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 200 מיליון דולר משופץ, 120 מיליון דולר לא משופץ

בחודש מאי, המשקיע האוסטרלי מייקל דורל רכש את האי טרפון, אי פרטי בשטח כ־2 אקרים בפאלם ביץ'. היזם טוד מייקל גלייזר רכש את האי עם שותפים ב־85 מיליון דולר ב־2021, הרחיב ושיפץ את הבית, והציע אותו למכירה מחדש. באחוזה 11 חדרי שינה וכן "אגף וולנס" עם חדר מסאג'. בחצר יש חדר כושר, מגרש טניס מואר, בריכה באורך 98 רגל ושני מעגנים פרטיים.

טרפון איילנד / צילום: Shutterstock

3אחוזה בפאלם ביץ'

המוכר: דארן מטרופולוס
הקונה: משפחת פנסר
המחיר: 148 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש יוני, אחוזה בת כמעט 100 שנה בפאלם ביץ', שתכננן אדיסון מייזנר, נמכרה למשקיע דארן מטרופולוס, מנהל בחברת הפרייבט אקוויטי מטרופולוס ושות', והבעלים של אחוזת פלייבוי בלוס אנג'לס.

המוכרים הם בני משפחתו של איש העסקים הקנדי ויליאם פנסר, שמת ב־2021. האחוזה, שידועה בשם קאסה אמאדו, בשטח 3.2 אקר מול הים, זכתה לתג מחיר גבוה בגלל הגודל והמיקום שלה. היא בשטח 23 אלף רגל מרובע, ובנויה בסגנון ים תיכוני. יש לה 10 חדרי שינה, חדר כושר וחדר קולנוע, וכן בריכה ומגרש טניס.

פנסר ואשתו, איידה, שילמו 12.1 מיליון דולר עבור הנכס בשנת 2003, ועשו שיפוץ מקיף. מאוחר יותר הם שיפצו אותו שוב לאחר שנפגע משריפה.

4פנטהאוז במנהטן

המוכר: OKO Group
הקונה: ולדיסלב דורונין
המחיר: 135 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא ידוע

ביולי, המיליארדר יליד רוסיה ולדילסב דורונין שילם 135 מיליון דולר עבוד פנטהאוז שנבנה על ידי החברה היזמית שלו, OKO Group, בבניין קראון בניו יורק, מדרום לסנטרל פארק.

לדירה שבעה חדרי שינה והיא משתרעת על פני שבע קומות בבניין, עם שטח של כ־13 אלף רגל מרובע, ועוד 4,500 רגל מרובע של מרפסות.

דורנין מעולם לא פרסם את המחיר המבוקש לדירה, אולם בעבר אמר כי היה במשא ומתן עם קונה אסיאתי למכירתו תמורת 180 מיליון דולר.

בניין קראון בניו יורק / צילום: Shutterstock

5דירה במנהטן

המוכר: Extell
הקונה: לא ידוע
המחיר: 117 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 175 מיליון דולר

ביוני, דירה בקומה גבוהה בבניין החדש Central Park Tower בשדרת המיליארדרים בניו יורק נמכרה ב־117 מיליון דולר לקונה תושב זר ששמו לא נמסר. מחיר הסגירה של העסקה היה נמוך בהרבה מ־175 מיליון הדולרים שאליהם כיוונה החברה היזמית, Extell Development, כשהדירה יצאה לשוק ב־2023.

לדירה שבעה חדרי שינה, בקומות 107־108 במגדל, עם נוף לסנטרל פארק. שטח הפנים שלה כ־12.5 אלף רגל מרובע, ויש לה שתי מרפסות.

הבניין החדש Central Park Tower במנהטן / צילום: Shutterstock

6אחוזה בבל אייר

המוכר: ג'ורג' רואן
הקונה: לא ידוע
המחיר: 112 מיליון דולר
המחיר המבוקש: 150 מיליון דולר

ג'ורג' רואן, מייסד שותף של חברת Honey, העוסקת בהנחות ובקופונים אונליין, מכר את אחוזתו בבל אייר בכ־112 מיליון דולר בספטמבר. זוהי העסקה המתועדת הגבוהה ביותר בלוס אנג'לס ב־2024. זהות הקונה אינה ידועה.

רואן קנה את הבית במצב לא גמור תמורת 60 מיליון דולר ב־2012, ושיפץ אותו לחלוטין. הוא הציע אותו למכירה תמורת 150 מיליון דולר ב־2023. שטח הבית 21 אלף רגל מרובע.

הבית נמצא במיקום מעולה לא רחוק ממלון בל אייר, ויש לו נוף של 360 מעלות לעיר.

7בית באספן

המוכר: פטריק דוביגי
הקונה: סטיב ווין ותומס פטרפי
המחיר: 108 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש אפריל, נרשמה באספן עסקה בגובה 108 מיליון דולר לבית שלא היה בשוק. האחוזה הייתה שייכת לאיל הקזינו לשעבר סטיב ווין ולשותפו תומס פטרפי. לא ידוע מדוע השניים קנו את הבית יחד, אבל הם נחשבים חברים.

האחוזה, בשטח של 4.5 אקר, ממוקמת למרגלות רד מאונטיין, אחד היעדים הנחשקים באספן. היא משתרעת על 22 אלף רגל מרובע ויש בה 11 חדרי שינה. הבית הראשי נבנה ב־2006, ויש בה ביתן לאורחים ובריכה מחוממת.

8בית בקליפורניה

הקונה: רוברט פרידלנד
המוכר: אלן דג'נרס ופורשיה דה רוסי
המחיר: 96 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

בחודש יוני, הקומיקאית ומנחת הטלוויזיה לשעבר אלן דג'נרס מכרה בית על צוק ליד סנטה ברברה תמורת שיא של 96 מיליון דולר כחלק מעסקת החלפת נכסים גדולה יותר מחוץ לשוק עם איל הכרייה רוברט פרידלנד. העסקה ייצגה רווח נאה עבור דג'נרס, שמרבה להפוך בתים, אשר קנתה את הבית תמורת כ־70 מיליון דולר פחות לפני פחות משנתיים.

הנכס משתרע על פני כ־10 דונם וכולל בית בגודל של כ־8,000 רגל מרובע וכן בית אורחים.

כחלק מהעסקה, דג'נרס ואשתה, פורשיה דה רוסי, שילמו לפרידלנד 32 מיליון דולר כדי לקנות בחזרה בית בסנטה ברברה שמכרו לו מוקדם יותר באותה שנה.

אלן דג'נרס / צילום: Shutterstock

9חלקה על הים במליבו

הקונה: לורן פאואל ג'ובס
המוכר: לא ידוע
המחיר: 94 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

לורן פאוול ג'ובס, אלמנתו של מייסד אפל סטיב ג'ובס, בונה מתחם על חוף הים במפרץ פרדייס במליבו. ביוני, היא שילמה 94 מיליון דולר עבור חלקה בת ארבעה דונם הצמודה לנכס שלה. העסקה הביאה את סך ההוצאות של ג'ובס במפרץ פרדייס ליותר מ־170 מיליון דולר בעסקאות נפרדות עם ארבעה מוכרים בין 2015 ל־2024.

הנכס החדש של ג'ובס כולל בית בן ארבעה חדרי שינה משנות ה־50, אך רוב הסוכנים המקומיים אמרו שסביר להניח שהוא מיועד להריסה.

לורן פאואל ג'ובס / צילום: ap, Andres Kudacki

10אחוזה על הים במיאמי

הקונה: ג'ף בזוס
המוכר: חוויאר הולץ
המחיר: 87 מיליון דולר
המחיר המבוקש: לא היה בשוק

המיליארדר מייסד אמזון ג'ף בזוס שילם 87 מיליון דולר עבור אחוזה בת שבעה חדרי שינה על המים באי אינדיאן קריק במיאמי ביוני, הרכישה השלישית שלו שם במהלך השנתיים האחרונות. בזוס הוציא סך כולל של כ־234 מיליון דולר באזור.

הנכס כולל בית בגודל של כ־14 אלף רגל מרובע על שני דונם, על פי רישומי הנכסים, וכן בריכה ומזח.

המוכרים היו הבנקאי לשעבר חביאר הולץ ואשתו, אנדריה הולץ, ששילמו 2.5 מיליון דולר עבור הנכס ב־1998, לפי הרישומים.

ג'ף בזוס / צילום: Associated Press, Pablo Martinez Monsivais

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

רועי דגני, מייסד אירודרום והמנכ''ל לשעבר / צילום: איל יצהר

בגלל מכרז של משרד הביטחון: רשות ני"ע פשטה על משרדי אירודרום

לפי הדיווח לבורסה, חוקרי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדי אירודרום וחקרו בעלי תפקידים נוכחיים ולשעבר בקשר לחשדות לביצוע עבירות הקשורות לאי-דיווח בזמן על הפסד במכרז של משרד הביטחון ● לאחר הדיווח, מניית החברה נופלת ב-8%

קמפיין ה־AI של לושה / צילום: מתוך יוטיוב

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה

הבינה המלאכותית מסייעת ליוצרי תוכן ולסטארט-אפים לחדור ללב המרחב הפרסומי והשיווקי, אך גם דורשת מהם קיצוניות כדי לבלוט ● דוח מקיף של ארטליסט הישראלית, המבוסס על סקר בקרב כ-6,500 יוצרים (כולל מישראל), מציג את האפשרויות ואת המגמות ב-2026

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

הלם באירופה: האמריקאים מטילים סנקציות על בכירים באיחוד

הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על בכירים באיחוד האירופי שפעלו כדי לחייב רשתות חברתיות לנטר שיח מסית ואלים ● בין הסנקציות שהוטלו: איסור כניסה לארה"ב ● באיחוד האירופי הגיבו בתדהמה, האמריקאים טוענים כי מדובר ב"צנזורה"

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

יובל לנדסברג, מנכ''ל סנו הפורש / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל סנו פורש אחרי 15 שנה. זו הסיבה, וזה המחליף שלו

יובל לנדסברג, מנכ"ל חברת סנו ובנו של בעל השליטה, פורש מהתפקיד ויעבור לכהן כמשנה למנכ"ל כדי להתמקד ב"פיתוח עסקי וכניסה לתחומי פעילות חדשים" ● במקומו ימונה למנכ"ל סגנו, לירן נסימי

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

בית קפה בקריית שמונה / אילוסטרציה: אייל מרגולין

חנוכה שמח בצפון: ענף בתי הקפה והמסעדות רשם זינוק במכירות

גלובס מציג מדד שבועי הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה בפעילות העסקית במהלך החג, עם בולטות בצפון הארץ

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

הצעת חוק ועדת החקירה הפוליטית אושרה בקריאה טרומית

מליאת הכנסת אישרה את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי 7 באוקטובר בקריאה טרומית ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-65 חברות תעופה חוזרת לארץ: מה זה יעשה למחירי הטיסות?

חזרת חברות התעופה הזרות והגברת התדירויות בקווים מבוקשים יוצרות תחרות מחודשת לקראת החג ● חלק מהמחירים כבר בירידה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך ביעדים אחרים ההיצע עדיין מוגבל ● דחיית החופשה לשבוע שאחרי פסח עשויה לחסוך עשרות אחוזים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מסחר תנודתי בת"א; מדדי הביטוח והבנקים יורדים, שוב אנרגיה מזנקת

הדולר נסחר הבוקר בכ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם - כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל