החברות שזכו במכרז הרכב של משרד הביטחון / צילום: Shutterstock, CineCam
מינהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) במשרד הביטחון ואגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל הודיעו כי החברות אלדן ופרי (שבעלות קבוצת אלייד) זכו במכרז הליסינג לאספקת כלי רכב אזרחיים צמודים לקצינים בדרגת רב-סרן ולרבי-נגדים.
● טסלה Y המחודשת מגיעה לישראל. כמה היא תעלה?
● סוללות הרכב בדרך לרפורמה מקיפה: האם ההשפעה תגיע לחשמליות בישראל?
הזוכות יספקו כ-10,000 רכבי ליסינג, בשווי מצרפי משוער של כ-1.2 מיליארד שקל, לתקופה של 4 שנים. הדגמים שנבחרו במכרז הם סקודה פאביה, קיה סטוניק, סקודה סקאלה וסקודה קאמיק ובקטגוריית כלי הרכב למשפחות גדולות נבחרה אופל פרונטרה. חלוקת הרכבים הזוכים במכרז צפויה להתחיל ברבעון השלישי של 2025 ולהסתיים עד הרבעון השני של 2028.
במכרז לא זכתה אף מכונית מתוצרת סין, למרות שמספר דגמים סינים עם מנועי בנזין והייבריד התמודדו. ההחלטה התקבלה ככל הנראה בשל שיקולי אבטחת סייבר. בנוסף הוחלט לבסוף לא להציע כלי רכב חשמליים לקצינים ולנגדים. המכוניות הוצעו למכרז בהנחות משמעותיות ממחירי המחירון בתיאום עם יצרני הרכב.
המכרז הקודם הוארך בשנה לאור המלחמה, והמכרז הנוכחי מתקיים לקראת סיום החוזה הקיים. הדגמים המוצעים היום לליסינג הם סיאט איביזה, יונדאי 20 וקיה ריו.
את המכרז, שנחשב לאחד הגדולים במשק, ניהלה יחידת סגן ראש מנה״ר לרכש יבשה בשיתוף ובהתאם לדרישות אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה״ל. הזכיה בכפוף לעמידת החברות בכל דרישות המכרז ובתנאים כפי שהוצהרו על ידן.
במשהב"ט מכנים את המכרז "ליסינג חכם״ ואומרים כי מטרתו להביא שיפור משמעותי ומתן מענה מתאים לצורכי המשרתים, שיוכלו לבחור בין שתי קטגוריות רכבים: משפחתי קומפקטי וסופר מיני.
המכרז שם דגש על מתן מענה מותאם לכלל האוכלוסיות, תקני הבטיחות, גודל הרכבים וחיסכון בדלק, כאשר הבחירה בין הקטגוריות השונות תהיה בתוספת תשלום על ידי הפרט. כמו כן, המכרז כולל שיפור שירות באמצעות פתרונות דיגיטליים מתקדמים, כגון אפליקציה ושירותי WhatsApp, על מנת להבטיח שירות יעיל וזמין למשתמשים.