גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu
הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

בארה"ב מעניקים חוזים בסכומים גבוהים יחסית כדבר שבשגרה, אבל חלק מתאגיד ג'נרל דיינמיקס זכה בחוזה חדש גבוה אפילו במושגי וושינגטון. בטורקיה, מפקד הצי מודה כי באנקרה שואפים להגדיל את הכוח הימי הגדול ביותר במרחב עם צוללות גרעיניות, ואוקראינה מתחזקת ברחפנים שמגיעים בתרומה מנורבגיה. על כל זאת ועוד בפינת התעשיות הביטחוניות של גלובס.

פקיסטן: הודו משתמשת במל"טים מתאבדים ישראלים נגדנו
כשהאידאולוגיה יותר חשובה מכסף: מה באמת יכול לעצור את החות'ים?

המערכת הישראלית לרכישת מטרות שיקבל לקוח זר

חברה ביטחונית גדולה בחרה במערכת EarthSolver (פותר שמיים) של חברת TSG כפתרון משלים במערכת המסופקת ללקוח זר, במסגרת עסקה שמוערכת במיליוני שקלים. כך נודע לראשונה לגלובס. המערכת הזו של TSG, חברה שעוסקת בפיתוח מערכות תוכנה ופתרונות מתקדמים למגזר הביטחוני והאזרחי, מאפשרת חילוץ קואורדינטות תלת ממדיות מדויקות ובזמן אמת.

במסגרת ההסכם, TSG תספק את המערכת כחלק מהמערך הרחב של פתרונות הנשק שמציעה החברה ללקוח. שיתוף הפעולה צפוי להעצים את היכולות המבצעיות של המערכות, באמצעות שילוב תוצרי המערכת של TSG במעטפת הפתרונות הכוללת של החברה.

ה־EarthSolver מאפשר הפקת נקודת ציון תלת ממדית מדויקת, יכולת קריטית לשימוש במערכות חימוש מונחות. קלות ההפעלה של המערכת מאפשרת לכל דרג טקטי להפיק קואורדינטות מדויקות, ובכך לבנות בנק מטרות איכותי בפרקי זמן קצרים וביעילות גבוהה. המערכת פועלת במהירות ובקנה מידה רחב, ומספקת תמונת מטרות עשירה. היא משלבת אלגוריתמיקה מתקדמת ועיבוד תמונה, ותומכת בשילוב תמונות אוויריות ולווייניות ממגוון חיישנים, תוך הפקת מטרות מדויקות.

מפגן הכוח של טורקיה במרחק כ־300 ק"מ מישראל

אחד הכלים של טורקיה לשיווק התוצרת הביטחונית שלה ולהפעלת עוצמה רכה הוא "טקנופסט": פסטיבל שמקיים משרד התעשייה והטכנולוגיה הטורקי במקומות שונים, במסווה של קידום חינוך טכנולוגי לגילאים צעירים. אולם, עיקר תשומת הלב באירועים מופנית לתצוגות מוצרים ביטחוניים מתוצרת טורקית ככלל ומל"טים בפרט. במיוחד של תאגיד בייקאר, שסמנכ"ל הטכנולוגיות שלו הוא סלצ'וק בייראקטר, חתנו של הנשיא רג'פ טאייפ ארדואן.


בסוף השבוע החולף בחרו הטורקים לקיים את הפסטיבל במרחק של כ־300 ק"מ בלבד מישראל ברפובליקה הטורקית של צפון קפריסין (KKTC): ישות שטורקיה היא המדינה היחידה שמכירה בה. במהלך האירוע, התבצעו תצוגות תעופה ואמצעים רבים בנמל התעופה של ארג'אן.

לאחר שבשנה שעברה טענו באנקרה שבטקנופסט 2024 בעיר אדנה השתתפו כ־1.1 מיליון מבקרים, בכלי התעמולה של ארדואן דיווחו כי יותר מ־47 אלף איש מ־22 מדינות נרשמו להשתתפות בתחרויות השונות, כחלק מ־268 קבוצות ו־1,083 פינאליסטים. בתערוכה נטלו חלק 116 דוכנים, שבהם ניתן היה לצפות במל"טים של תאגיד בייקאר, אקינג'י ו־TB 2, וכן מסוקי אטאק ומטוסי הורקוש.

אנקרה רוצה להתחזק בצוללת גרעינית

הצי של טורקיה הוא החזק ביותר במזרח הים התיכון, עם מגוון יכולות גדול: החל מספינות, דרך סירות מהירות ועד לצוללות. עם זאת, באנקרה לא מסתפקים בסל היכולות הקיים ומפקד הצי הטורקי, אדמירל ארג'ומנט טטליאולו, סיפר למגזין וורשיפס אינטרנשיונל פליט ריוויו כי בכוונתם לפנות לתחום הצוללות הגרעיניות. "אנחנו ננקוט בצעד משמעותי לעבר בניית צוללות מונעת גרעינית", אמר טטליאולו. "הן חיוניות ליכולת ההרתעה לטווח הארוך ולחזון שלנו להיות מעצמה עם השפעה גלובלית".

בד בבד, טורקיה מתקדמת למדי בייצור חשמל מאנרגיה גרעינית, באמצעות תחנת הכוח הגרעינית אקויו שמקים עבורה התאגיד הרוסי הלאומי רוסאטום. היעד הטורקי הנוכחי הוא שיחידת הייצור הראשונה מבין ארבע תחובר לרשת עוד השנה, ואילו הרביעית עד 2028. כל יחידה מיועדת לייצר הספק של 1,200 מגה־וואט וכשכל הארבע יחוברו לרשת, עשירית מצריכת החשמל הטורקית תגיע מתחנת הכוח הגרעינית שמוקמת באזור מרסין.

במקרה הצבאי, לטורקיה מרובת המספנות יש חזון להרחבת השימוש במספנת גולג'וק במחוז קוג'אלי, שבה נבנות צוללות. הידע הגרעיני מגיע לטורקיה מבחוץ ממקומות שונים, ולא רק מרוסיה. משא ומתן מנוהל הן עם מוסקבה והן עם קוריאה הדרומית רבת הניסיון בתחום להקמת תחנת כוח גרעינית נוספת בסינופ, ואילו עם סין על תחנת כוח גרעינית שלישית באזור תראקיה.

לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק

סיקורסקי, חברה של התאגיד לוקהיד מרטין, וריין (Rain), שעוסקת בפתרונות טכנולוגיים־אוטונומיים לכיבוי אש ושריפות יער, הדגימו בהצלחה כיבוי שריפת יער במגוון שיטות באמצעות טיסה אוטונומית מלאה של מסוק UH-60 בלקהוק לכיבוי אש. ההדגמה, שבוצעה בסוף חודש אפריל, הציגה את השימוש במערכת ההטסה האוטונומית סיקורסקי מטריקס והשילוביות שלה עם מערכת הכיבוי האוטונומית של חברת ריין לכיבוי שריפה בשלב ההתחלתי שלה.

טיסות הכיבוי בוצעו בקליפורניה, בשריפה בשטח מועד לשריפות יער בגובה 3,300 רגל, עם רוחות שהגיעו עד למהירות של 30 קשרים, ובצמוד לצוותי כיבוי קרקעיים של מחוז סן ברנרדינו ששהו בסמוך. מסוק הבלקהוק האוטונומי של סיקורסקי מצויד במערכת הטסה Fly By Wire, מערכת הטסה אוטונומית מטריקס, חיבור לוויני ומצלמות תרמיות.

המסוק תוכנת על ידי המערכת של ריין להפעלה על ידי מפעיל קרקעי באמצעות אייפד: להמריא בצורה אוטונומית, לאתר את מקור מילוי המים לסל הכיבוי, להמשיך למקור השריפה ולאתר את מיקומה המדויק על ידי המצלמה התרמית, כמו גם את גודלה ועוצמתה. לאחר מכן, המערכת ממקמת את המסוק בצורה מדויקת תוך התחשבות ברוח הצד ובגובה השריפה ומשחררת את המים מעל השריפה.

במהלך כל הטיסה, סנסורים שהותקנו על המסוק שידרו בזמן אמת את התמונה האווירית של השריפה למפעיל הקרקעי לצורך התמצאות מצבית ודיווח תמונת מצב עדכנית לכוחות נוספים. המסוק ביצע 24 שעות טיסה במהלך שבועיים של טיסות הדגמה. טייסי ביטחון של סיקורסקי ישבו בתא הטייס של המסוק, עקבו אחר הגאי הטיסה, אך לא נגעו בהם במהלך משימת הכיבוי ובהמשך המשימה, בה המסוק הטיל מטען מים של 324 גלון באמצעות סל מים מחובר לכבל באורך 40 רגל. לאחר ביצוע המשימה ותוך כדי טיסה, הודגמה האפשרות לעבור ממצב של טיסה אוטונומית להטסה ידנית של הטייסים.

חוזה הצוללות הענקי שקיבל ג'נרל דיינמיקס

הצי האמריקאי העניק למספנות ג'נרל דיינמיקס אלקטריק בוט חוזה ענק בסך 12.4 מיליארד דולר לבניית שתי צוללות מסדרת וירג'יניה, על בסיס תקציב 2024. במסגרת הפרויקט גם קבלן המשנה HII זכה בחוזה מכובד מאוד בסך 1.2 מיליארד דולר.

"ניהלו לאחרונה משא ומתן מחודש על החוזה שנועד לספק יכולת קריטית ולאזן את הסיכון בין הצי לתעשייה", הסביר מזכיר הצי, ג'ון פלאן. "אנחנו מביטים על חוזים עתידיים באותו אופן". כיום, הצי האמריקאי מפעיל 24 צוללות מסדרת וירג'יניה, כשלא פחות מ־16 נוספות נמצאות תחת חוזה. "החוזה הוא תוצר של מאמץ קבלני מתואם בתחום המספנות הגרעיניות, כדי להבטיח את היציבות של ספקים קריטיים", הסביר מנהל תוכנית צוללות התקיפה, אדמירל משנה ג'ון ראקר.

צוללות וירג'יניה נכנסו לשירות לראשונה בשנת 2004. אורכן של הצוללות הגרעיניות הללו עומד על כ־114.8 מטר, ורוחבן כ־10.36 מטר. הן מסוגלות להגיע למהירות כ־25 קשר ולצלול לעומק של כ־240 מטר. מצוללות אלו אפשר לשגר, בין השאר, טילים מצינורות הטורפדו, וטילי טומהוק ממערכת השיגור האנכי.

לצורך ההשוואה, אורך הצוללת אח"י דרקון שבונה טיסנקרופ עבור חיל הים הישראלי מוערך, לפי פרסומים זרים, בכ־70 מטר. בדומה לכלל הצוללות שבנתה טיסנקרופ, זו לא תהיה צוללת מונעת גרעינית.

הדרך של ארה"ב להתמודדות עם סין עוברת בהודו

מזכירות ההגנה של ארה"ב החליטה לאחרונה לאשר את מכירת תוכנת סיויז'ן וסיוע נלווה להודו, תמורת 131 מיליון דולר. סיויז'ן היא פלטפורמה שמספקת מידע בזמן אמת על מרחבי אוקיינוס גדולים, כפי שהצי ההודי מתמודד עמם ככלל ומול האיום הסיני בפרט. זה יצרף את הצי של ניו דלהי ליותר מ־30 מדינות שמשתמשות במערכת שצורכת ממידע ממקורות רבים, בהם משיבי מיקום ימיים, מכ"מים ולוויינים.

המערכת עוקבת אחרי כמות עצומה של כלי שיט, מזהה דפוסים חריגים ומסמנת חשודים פוטנציאליים. אותם חשודים עשויים לעסוק בפעילויות צבאיות לא מורשות או בפעילויות פשע כמו הברחות. באתר בולגריאן מיליטארי מציינים כי להודו יש קו חוף באורך כ־7,500 ק"מ והיא ממוקמת בנתיב סחר קריטי, ובעקבות כך המדינה נדרשת לעקוב אחרי כמות גדולה במיוחד של כלי שיט.

העסקה של ארה"ב עם הודו כוללת את המכירה, וכן תרגול פיזי וסיוע מרחוק. סיויז'ן יעזור לצבאו של נרנדרה מודי כלפי חוץ מול סין שמשתמשת בתוכנית "החגורה והדרך" להשגת דרסת רגל בכמה מוקדים באוקיינוס ההודי, ביעדים כמו פקיסטן, סרי לנקה וג'יבוטי. על כן, באמצעות התוכנה האמריקאית, לניו דלהי יהיה פשוט יותר לנתח את האיום הסיני במרחב.

חברה נורבגית תורמת רחפנים לאוקראינה

יצרנית הרחפנים הנורבגית גריף תעופה החליטה לתרום רחפני גריף 60 מתוצרתה, בעלי כושר נשיאה גבוה, לאוקראינה - לטובת משימות לוגיסטיות ואספקה. הרחפנים הללו כוללים שמונה להבים, כשכושר הנשיאה שלהם עומד על 60 ק"ג. בדרך זו ניתן להעביר לכוחות בעומק החזית אמצעי לחימה וציוד רפואי. עם זאת, השימוש בו נדרש להיות קצר, שכן הוא מסוגל לפעול במשך 33 דקות בלבד.

"התרומה היא יוזמה שלנו", הסבירו בחברת גריף, כשהכוונות הן כמובן חיוביות - אבל גם בהחלט עסקיות. אין זירת לחימה אינטנסיבית לרחפנים כמו המלחמה באוקראינה והוכחת יכולות בשטח מול צבא רוסיה, בהחלט עשוי להועיל לביקושים למוצר. באתר דיפנס פוסט מציינים כי נורבגיה היא אחת מהתורמות הגדולות ביותר לאוקראינה, והתחייבה לסיוע בסך 7.8 מיליארד דולר השנה.

רוב הסיוע מגיע דרך תוכנית נאנסן, שמממנת משלוחים צבאיים והומניטריים. בתחום הצבאי, נורבגיה סייעה במטוסי F-16, במערכות הגנה אווירית, בארטילריה ובמשוריינים. בה בעת, צבא נורבגיה מכשיר כוחות אוקראיניים כדבר שבשגרה, וכן מבצע באוקראינה לימוד שנועד להגברת העצמאות של אוקראינה בתחום הארטילריה - ולייצור נרחב במדינה של פגזי 155 מ"מ.

עוד כתבות

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה

פרויקט הנתיבים המהירים וה''האבים'' התחבורתיים בכביש 5 / הדמיה: נתיבי איילון | ארקאפקט עדי באונו

השיטה והמחירונים נחשפים: כמה תשלמו בנתיבים המהירים החדשים

פרויקט התחבורה השאפתני באיילון ובכביש החוף יציע נסיעה חינם בשאטלים במהירות של 70 קמ"ש - אך יגבה מאות שקלים ממי שיבחר לנסוע ברכב פרטי ● בזמן שמשרד התחבורה מבטיח פתרון לפקקים, מומחים מזהירים: זו השקעה שמנציחה את התלות ברכב הפרטי ומפספסת את ליבת הבעיה

יהב יולזרי, גל קרובינ, אביטל פרדו - בעלי פאגאיה / צילום: רועי פרי

פאגאיה עברה לרווח נקי מוקדם מהצפוי, והמנכ"ל מבטיח שזו רק ההתחלה

פאגאיה מציגה דוח רבעוני מעודד עם רווח נקי בסך 7.4 מיליון דולר לעומת הפסד של 21.2 מיליון דולר אשתקד ● גל קרובינר, מנכ"ל החברה, משדר אופטימיות להמשך: "המיקוד שלנו ברור: הגדלת הרווח ויצירת ערך לטווח ארוך לבעלי המניות"

מיקי גנור / צילום: כדיה לוי

פרשת הצוללות: ביהמ"ש קבע כי הודאות מיקי גנור במשטרה קבילות

אחרי שבוטל הסכם עד המדינה עם גנור, והוא הואשם בשוחד והלבנת הון בתיק 3000, כעת נדחתה בקשתו לפסול את ההודאות שבהן הפליל את עצמו ● סניגורו לשעבר העיד כי לא הופעל עליו לחץ להפליל את ראש הממשלה נתניהו ● ביהמ"ש: "היחס כלפי גנור בחקירות היה נינוח וידידותי"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

יו"ר הפד: "הסיכונים לאבטלה גבוהה ולאינפלציה התגברו"

הפד הותיר את הריבית על 4.5% בפעם השלישית ברציפות ● הפד: חוסר הוודאות לגבי התחזית הכלכלית "התגבר עוד יותר" ● פאוול: "לא ממהרים להוריד את הריבית" ● "אנשים מודאגים מאינפלציה, מזעזוע כתוצאה ממכסים, אבל הזעזוע הזה עדיין לא הגיע" ● פאוול נשאל על הלחץ מצד טראמפ להפחתת הריבית, "זה לא משפיע בכלל"

בנין אמפא בת''א / צילום: תמר מצפי

צמרת אמפא נהנתה מחגיגת שכר ורוצה להנפיק בבורסה

מלבד האחים נקש שמחזיקים בכמחצית מהקבוצה שעיקר פעילותה בנדל"ן מניב, נטלו חמשת בעלי המניות הבולטים שכר בעלות מצרפית של 35 מיליון שקל אשתקד ● טיוטת התשקיף שפרסמה, חושפת גם את ביצועי WeWork ישראל שבידיה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Associated Press, Nic Coury

"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

לאחר פתיחת שנה עגומה, מניית אנבידיה מציגה התאוששות בחודש האחרון ● במקביל, הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים בארה"ב צפויים לתת רוח גבית למניה ● ב-FactSet מעריכים כי לאנבידיה יש פוטנציאל אפסייד עצום ● ואילו עוד מניות טכנולוגיה צפויות לעלות?

אחרי צרפת: המדינה האירופית שצפויה להכיר במדינה פלסטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: הארגון המסתורי שאמור לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה, הנזק שספגה נושאת המטוסים האמריקאית בים האדום ובלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית ● כותרות העיתונים בעולם

שר החקלאות, אבי דיכטר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נציג משרד החקלאות הצטרף למשלחת האוצר לארה"ב, אך יש להם מטרות שונות

באופן תמוה, במשרד החקלאות מעוניינים לדון עם האמריקאים בשימור היטלי הסחר שמטילה ישראל על מספר מוצרי חקלאות - בניגוד להבטחה של נתניהו לנשיא טראמפ לבטל את כלל מכסי היבוא ● עם זאת, משרד החקלאות יכול, לכל היותר, להיות גורם מייעץ, שמספק את עמדתו המקצועית

אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח

צפייה בטלוויזיה, גלישה ברשתות החברתיות ובאינטרנט לצד האזנה למוזיקה - כל אלה מתכנסים כיום לשש שעות בממוצע של צריכת מדיה, שבהן למפרסמים יש הזדמנות להגיע לכיס של הצרכנים ● הדוח השנתי של חברת הייעוץ דלויט מציע כיצד לעשות את זה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

לאחר החלטת הריבית, נעילה חיובית בוול סטריט; גוגל נפלה ב-7.5%

בורסות אירופה ננעלו בירידות ● סין הודיעה על שיחות עם ארה״ב בנושא המכסים ● טבע זינקה לאחר הדוחות הטובים ומהלך פיטורים דרמטי: תפטר כ-3,000 עובדים ● הפד הותיר את הריבית בארה"ב על כנה, פאוול: "לא ממהרים להוריד את הריבית" ● וגם: האנליסטים שצופים כי אנבידיה תעלה ב-40% בשנה הקרובה

ספיר איפרגן / צילום: יונתן בלום

משרד האוצר מתרוקן מאנשי צוות בתחום התחבורה

רכזת התחבורה במשרד האוצר ספיר איפרגן הודיעה היום על עזיבתה, זאת לאחר שרק בחודש שעבר עזב סגן הממונה על התקציבים לנושאי תשתיות איליה כץ את תפקידו ● לפני מספר חודשים אמרה איפרגן לגלובס: "אני מעריכה שהצלחתי לקדם רק מחצית ממה שקיוויתי, זו עבודה קשה ולעיתים מתסכלת"

השופט בדימוס אשר קולה - המועמד המוביל לתפקיד / צילום: ראובן קסטרו

בג"ץ אישר לכנס את הוועדה שבשליטת הקואליציה לבחירת נציב התלונות על השופטים

השופט אלרון דחה את בקשתן של התנועה לאיכות השלטון ולשכת עורכי הדין לעכב את כינוס הוועדה עד לדיון הצפוי בעתירות נגד החוק שהעניק לקואליציה את השליטה בה ● הוועדה צפויה להתכנס מחר ולדון במועמדים למלא את התפקיד שאיננו מאויש מזה כשנה ● המועמד המוביל: השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם מדיניות הממשלה

נשיא טורקיה ארדואן / צילום: ap, Denes Erdos

מזרים כסף ואמל"ח: ארדואן לקח תחת חסותו את פקיסטן במלחמה מול הודו

ההסלמה בין שתי מדינות הגרעין הפכה לעימות ישיר הכולל שיגורי טילים, הפצצות ויירוט מטוסים ● הנשיא הטורקי מנצל זאת להגברת התלות של פקיסטן בו ומעניק לה סיוע כלכלי וביטחוני נרחב

יודפת אפק ארזי / צילום: עוז שכטר

דירקטוריון נת"ע קבע: זו מי שתמונה לתפקיד יו"ר החברה

מנכ"לית עיריית בת-ים לשעבר, יודפת אפק ארזי, תיכנס לתפקיד יו"ר החברה הממשלתית ב-1 ביוני ● אפק ארזי סיימה את תפקידה בעיריית בת-ים ביוני 2024, לאחר שהוציאה את העירייה מגירעון, וכן כיהנה כסגנית מנהל רשות החברות לענייני מונופולים ושינויים מבניים ברשות

מניות השבבים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, Shutterstock

טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים שקבע ממשל ביידן

לפי דיווח בבלומברג, ההגבלות החדשות על יצוא שבבי בינה מלאכותית שקבע ביידן, שאמורות להיכנס לתוקף ב-15 במאי לא ייאכפו, ובמקומן תפותח מערכת פיקוח פשוטה יותר ● לאחר הדיווח, מניית אנבידיה עלתה ב-3.1%

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים ויזם טורקי רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר, יחד עם היזם הטורקי אקין בבייגית ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות; מדד הבנקים עלה ב-2.8% לשיא כל הזמנים

מדד ת"א 35 עולה ב-1% ●  טבע במהלך פיטורים דרמתי והמניה מזנקת הן בת"א והן בוול סטריט ● הבורסה הישראלית שוברת שיאים ● סין הודיעה על שיחות עם ארה"ב בנושא המכסים ● היום צפוי הפד להותיר את הריבית בארה"ב על כנה ● וגם: האנליסטים שצופים כי אנבידיה תעלה ב-40% בשנה הקרובה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני בחדר הסגלגל. פגישה של הפתעות / צילום: ap, Evan Vucci

לקראת הביקור במזרח התיכון, טראמפ מתחיל ומסיים מלחמות בניעור שרוול

ההפתעות האחרונות צנחו משרוולו של דונלד טראמפ אתמול, על סוף מלחמת אמריקה בחות'ים ועל החטופים החיים בעזה ● שיטות העבודה שלו מערערות את היציבות על רקע סכנת מלחמה בין הודו לפקיסטן וסביב תאריך היסטורי רב משמעות: יום השנה ה־80 לכניעת גרמניה הנאצית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה ירוקה בת"א בהובלת מניות השבבים, השקל מתחזק מול המטבעות הזרים

מדד ת"א 35 עולה ב-1.1% ● השקל ממשיך להפגין עוצמה: הדולר נסחר בשפל של חודשיים מול השקל ● פועלים על שוק האג"ח המקומי: "ממליצים להחזיק את האפיקים הצמוד והשקלי במשקל שווה" ● טראמפ הודיע על הסכם סחר ראשון מאז תוכנית המכסים. החוזים קופצים ● הפד הותיר את הריבית על כנה בפעם השלישית ברציפות ● וגם: בלומברד אודייר מזהירים כי בתרחיש של המשך אי הודאות תיתכן ירידה ל-4,000 נקודות ב-S&P 500