גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu
הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

בארה"ב מעניקים חוזים בסכומים גבוהים יחסית כדבר שבשגרה, אבל חלק מתאגיד ג'נרל דיינמיקס זכה בחוזה חדש גבוה אפילו במושגי וושינגטון. בטורקיה, מפקד הצי מודה כי באנקרה שואפים להגדיל את הכוח הימי הגדול ביותר במרחב עם צוללות גרעיניות, ואוקראינה מתחזקת ברחפנים שמגיעים בתרומה מנורבגיה. על כל זאת ועוד בפינת התעשיות הביטחוניות של גלובס.

פקיסטן: הודו משתמשת במל"טים מתאבדים ישראלים נגדנו
כשהאידאולוגיה יותר חשובה מכסף: מה באמת יכול לעצור את החות'ים?

המערכת הישראלית לרכישת מטרות שיקבל לקוח זר

חברה ביטחונית גדולה בחרה במערכת EarthSolver (פותר שמיים) של חברת TSG כפתרון משלים במערכת המסופקת ללקוח זר, במסגרת עסקה שמוערכת במיליוני שקלים. כך נודע לראשונה לגלובס. המערכת הזו של TSG, חברה שעוסקת בפיתוח מערכות תוכנה ופתרונות מתקדמים למגזר הביטחוני והאזרחי, מאפשרת חילוץ קואורדינטות תלת ממדיות מדויקות ובזמן אמת.

במסגרת ההסכם, TSG תספק את המערכת כחלק מהמערך הרחב של פתרונות הנשק שמציעה החברה ללקוח. שיתוף הפעולה צפוי להעצים את היכולות המבצעיות של המערכות, באמצעות שילוב תוצרי המערכת של TSG במעטפת הפתרונות הכוללת של החברה.

ה־EarthSolver מאפשר הפקת נקודת ציון תלת ממדית מדויקת, יכולת קריטית לשימוש במערכות חימוש מונחות. קלות ההפעלה של המערכת מאפשרת לכל דרג טקטי להפיק קואורדינטות מדויקות, ובכך לבנות בנק מטרות איכותי בפרקי זמן קצרים וביעילות גבוהה. המערכת פועלת במהירות ובקנה מידה רחב, ומספקת תמונת מטרות עשירה. היא משלבת אלגוריתמיקה מתקדמת ועיבוד תמונה, ותומכת בשילוב תמונות אוויריות ולווייניות ממגוון חיישנים, תוך הפקת מטרות מדויקות.

מפגן הכוח של טורקיה במרחק כ־300 ק"מ מישראל

אחד הכלים של טורקיה לשיווק התוצרת הביטחונית שלה ולהפעלת עוצמה רכה הוא "טקנופסט": פסטיבל שמקיים משרד התעשייה והטכנולוגיה הטורקי במקומות שונים, במסווה של קידום חינוך טכנולוגי לגילאים צעירים. אולם, עיקר תשומת הלב באירועים מופנית לתצוגות מוצרים ביטחוניים מתוצרת טורקית ככלל ומל"טים בפרט. במיוחד של תאגיד בייקאר, שסמנכ"ל הטכנולוגיות שלו הוא סלצ'וק בייראקטר, חתנו של הנשיא רג'פ טאייפ ארדואן.


בסוף השבוע החולף בחרו הטורקים לקיים את הפסטיבל במרחק של כ־300 ק"מ בלבד מישראל ברפובליקה הטורקית של צפון קפריסין (KKTC): ישות שטורקיה היא המדינה היחידה שמכירה בה. במהלך האירוע, התבצעו תצוגות תעופה ואמצעים רבים בנמל התעופה של ארג'אן.

לאחר שבשנה שעברה טענו באנקרה שבטקנופסט 2024 בעיר אדנה השתתפו כ־1.1 מיליון מבקרים, בכלי התעמולה של ארדואן דיווחו כי יותר מ־47 אלף איש מ־22 מדינות נרשמו להשתתפות בתחרויות השונות, כחלק מ־268 קבוצות ו־1,083 פינאליסטים. בתערוכה נטלו חלק 116 דוכנים, שבהם ניתן היה לצפות במל"טים של תאגיד בייקאר, אקינג'י ו־TB 2, וכן מסוקי אטאק ומטוסי הורקוש.

אנקרה רוצה להתחזק בצוללת גרעינית

הצי של טורקיה הוא החזק ביותר במזרח הים התיכון, עם מגוון יכולות גדול: החל מספינות, דרך סירות מהירות ועד לצוללות. עם זאת, באנקרה לא מסתפקים בסל היכולות הקיים ומפקד הצי הטורקי, אדמירל ארג'ומנט טטליאולו, סיפר למגזין וורשיפס אינטרנשיונל פליט ריוויו כי בכוונתם לפנות לתחום הצוללות הגרעיניות. "אנחנו ננקוט בצעד משמעותי לעבר בניית צוללות מונעת גרעינית", אמר טטליאולו. "הן חיוניות ליכולת ההרתעה לטווח הארוך ולחזון שלנו להיות מעצמה עם השפעה גלובלית".

בד בבד, טורקיה מתקדמת למדי בייצור חשמל מאנרגיה גרעינית, באמצעות תחנת הכוח הגרעינית אקויו שמקים עבורה התאגיד הרוסי הלאומי רוסאטום. היעד הטורקי הנוכחי הוא שיחידת הייצור הראשונה מבין ארבע תחובר לרשת עוד השנה, ואילו הרביעית עד 2028. כל יחידה מיועדת לייצר הספק של 1,200 מגה־וואט וכשכל הארבע יחוברו לרשת, עשירית מצריכת החשמל הטורקית תגיע מתחנת הכוח הגרעינית שמוקמת באזור מרסין.

במקרה הצבאי, לטורקיה מרובת המספנות יש חזון להרחבת השימוש במספנת גולג'וק במחוז קוג'אלי, שבה נבנות צוללות. הידע הגרעיני מגיע לטורקיה מבחוץ ממקומות שונים, ולא רק מרוסיה. משא ומתן מנוהל הן עם מוסקבה והן עם קוריאה הדרומית רבת הניסיון בתחום להקמת תחנת כוח גרעינית נוספת בסינופ, ואילו עם סין על תחנת כוח גרעינית שלישית באזור תראקיה.

לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק

סיקורסקי, חברה של התאגיד לוקהיד מרטין, וריין (Rain), שעוסקת בפתרונות טכנולוגיים־אוטונומיים לכיבוי אש ושריפות יער, הדגימו בהצלחה כיבוי שריפת יער במגוון שיטות באמצעות טיסה אוטונומית מלאה של מסוק UH-60 בלקהוק לכיבוי אש. ההדגמה, שבוצעה בסוף חודש אפריל, הציגה את השימוש במערכת ההטסה האוטונומית סיקורסקי מטריקס והשילוביות שלה עם מערכת הכיבוי האוטונומית של חברת ריין לכיבוי שריפה בשלב ההתחלתי שלה.

טיסות הכיבוי בוצעו בקליפורניה, בשריפה בשטח מועד לשריפות יער בגובה 3,300 רגל, עם רוחות שהגיעו עד למהירות של 30 קשרים, ובצמוד לצוותי כיבוי קרקעיים של מחוז סן ברנרדינו ששהו בסמוך. מסוק הבלקהוק האוטונומי של סיקורסקי מצויד במערכת הטסה Fly By Wire, מערכת הטסה אוטונומית מטריקס, חיבור לוויני ומצלמות תרמיות.

המסוק תוכנת על ידי המערכת של ריין להפעלה על ידי מפעיל קרקעי באמצעות אייפד: להמריא בצורה אוטונומית, לאתר את מקור מילוי המים לסל הכיבוי, להמשיך למקור השריפה ולאתר את מיקומה המדויק על ידי המצלמה התרמית, כמו גם את גודלה ועוצמתה. לאחר מכן, המערכת ממקמת את המסוק בצורה מדויקת תוך התחשבות ברוח הצד ובגובה השריפה ומשחררת את המים מעל השריפה.

במהלך כל הטיסה, סנסורים שהותקנו על המסוק שידרו בזמן אמת את התמונה האווירית של השריפה למפעיל הקרקעי לצורך התמצאות מצבית ודיווח תמונת מצב עדכנית לכוחות נוספים. המסוק ביצע 24 שעות טיסה במהלך שבועיים של טיסות הדגמה. טייסי ביטחון של סיקורסקי ישבו בתא הטייס של המסוק, עקבו אחר הגאי הטיסה, אך לא נגעו בהם במהלך משימת הכיבוי ובהמשך המשימה, בה המסוק הטיל מטען מים של 324 גלון באמצעות סל מים מחובר לכבל באורך 40 רגל. לאחר ביצוע המשימה ותוך כדי טיסה, הודגמה האפשרות לעבור ממצב של טיסה אוטונומית להטסה ידנית של הטייסים.

חוזה הצוללות הענקי שקיבל ג'נרל דיינמיקס

הצי האמריקאי העניק למספנות ג'נרל דיינמיקס אלקטריק בוט חוזה ענק בסך 12.4 מיליארד דולר לבניית שתי צוללות מסדרת וירג'יניה, על בסיס תקציב 2024. במסגרת הפרויקט גם קבלן המשנה HII זכה בחוזה מכובד מאוד בסך 1.2 מיליארד דולר.

"ניהלו לאחרונה משא ומתן מחודש על החוזה שנועד לספק יכולת קריטית ולאזן את הסיכון בין הצי לתעשייה", הסביר מזכיר הצי, ג'ון פלאן. "אנחנו מביטים על חוזים עתידיים באותו אופן". כיום, הצי האמריקאי מפעיל 24 צוללות מסדרת וירג'יניה, כשלא פחות מ־16 נוספות נמצאות תחת חוזה. "החוזה הוא תוצר של מאמץ קבלני מתואם בתחום המספנות הגרעיניות, כדי להבטיח את היציבות של ספקים קריטיים", הסביר מנהל תוכנית צוללות התקיפה, אדמירל משנה ג'ון ראקר.

צוללות וירג'יניה נכנסו לשירות לראשונה בשנת 2004. אורכן של הצוללות הגרעיניות הללו עומד על כ־114.8 מטר, ורוחבן כ־10.36 מטר. הן מסוגלות להגיע למהירות כ־25 קשר ולצלול לעומק של כ־240 מטר. מצוללות אלו אפשר לשגר, בין השאר, טילים מצינורות הטורפדו, וטילי טומהוק ממערכת השיגור האנכי.

לצורך ההשוואה, אורך הצוללת אח"י דרקון שבונה טיסנקרופ עבור חיל הים הישראלי מוערך, לפי פרסומים זרים, בכ־70 מטר. בדומה לכלל הצוללות שבנתה טיסנקרופ, זו לא תהיה צוללת מונעת גרעינית.

הדרך של ארה"ב להתמודדות עם סין עוברת בהודו

מזכירות ההגנה של ארה"ב החליטה לאחרונה לאשר את מכירת תוכנת סיויז'ן וסיוע נלווה להודו, תמורת 131 מיליון דולר. סיויז'ן היא פלטפורמה שמספקת מידע בזמן אמת על מרחבי אוקיינוס גדולים, כפי שהצי ההודי מתמודד עמם ככלל ומול האיום הסיני בפרט. זה יצרף את הצי של ניו דלהי ליותר מ־30 מדינות שמשתמשות במערכת שצורכת ממידע ממקורות רבים, בהם משיבי מיקום ימיים, מכ"מים ולוויינים.

המערכת עוקבת אחרי כמות עצומה של כלי שיט, מזהה דפוסים חריגים ומסמנת חשודים פוטנציאליים. אותם חשודים עשויים לעסוק בפעילויות צבאיות לא מורשות או בפעילויות פשע כמו הברחות. באתר בולגריאן מיליטארי מציינים כי להודו יש קו חוף באורך כ־7,500 ק"מ והיא ממוקמת בנתיב סחר קריטי, ובעקבות כך המדינה נדרשת לעקוב אחרי כמות גדולה במיוחד של כלי שיט.

העסקה של ארה"ב עם הודו כוללת את המכירה, וכן תרגול פיזי וסיוע מרחוק. סיויז'ן יעזור לצבאו של נרנדרה מודי כלפי חוץ מול סין שמשתמשת בתוכנית "החגורה והדרך" להשגת דרסת רגל בכמה מוקדים באוקיינוס ההודי, ביעדים כמו פקיסטן, סרי לנקה וג'יבוטי. על כן, באמצעות התוכנה האמריקאית, לניו דלהי יהיה פשוט יותר לנתח את האיום הסיני במרחב.

חברה נורבגית תורמת רחפנים לאוקראינה

יצרנית הרחפנים הנורבגית גריף תעופה החליטה לתרום רחפני גריף 60 מתוצרתה, בעלי כושר נשיאה גבוה, לאוקראינה - לטובת משימות לוגיסטיות ואספקה. הרחפנים הללו כוללים שמונה להבים, כשכושר הנשיאה שלהם עומד על 60 ק"ג. בדרך זו ניתן להעביר לכוחות בעומק החזית אמצעי לחימה וציוד רפואי. עם זאת, השימוש בו נדרש להיות קצר, שכן הוא מסוגל לפעול במשך 33 דקות בלבד.

"התרומה היא יוזמה שלנו", הסבירו בחברת גריף, כשהכוונות הן כמובן חיוביות - אבל גם בהחלט עסקיות. אין זירת לחימה אינטנסיבית לרחפנים כמו המלחמה באוקראינה והוכחת יכולות בשטח מול צבא רוסיה, בהחלט עשוי להועיל לביקושים למוצר. באתר דיפנס פוסט מציינים כי נורבגיה היא אחת מהתורמות הגדולות ביותר לאוקראינה, והתחייבה לסיוע בסך 7.8 מיליארד דולר השנה.

רוב הסיוע מגיע דרך תוכנית נאנסן, שמממנת משלוחים צבאיים והומניטריים. בתחום הצבאי, נורבגיה סייעה במטוסי F-16, במערכות הגנה אווירית, בארטילריה ובמשוריינים. בה בעת, צבא נורבגיה מכשיר כוחות אוקראיניים כדבר שבשגרה, וכן מבצע באוקראינה לימוד שנועד להגברת העצמאות של אוקראינה בתחום הארטילריה - ולייצור נרחב במדינה של פגזי 155 מ"מ.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קופצות, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למרוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

העליות בת"א מתחזקות; מדד הבנקים עולה ב-2%, מניית הבורסה נופלת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ● השקל ממשיך להפגין חוסן מול המטבעות הזרים ● הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר