בנין אמפא בת''א / צילום: תמר מצפי
אחת מההנפקות הגדולות השנה ולמעשה בשנים האחרונות יוצאת בקרוב לדרך. קבוצת אמפא, בשליטת האחים נקש (49%) ושלומי פוגל (25%) לצד בעלי מניות נוספים: יהושע וולף, נפתלי צדר ואבי חורמרו. אמפא פרסמה בדקה לחצות (ד') טיוטת תשקיף ציבורית. מדובר בהנפקה ראשונית של מניות (IPO) לציבור שהיקפה טרם פורסם בשלב זה, אבל אשר צפויה להתבצע בהיקף של 700-800 מיליון שקל, לפי שווי של 3-3.5 מיליארד שקל לקבוצה.
● השימוע מתחיל: המהפכה בשוק החיסכון נכנסת לשלב הקריטי
● למכור את תיק המניות במאי ולצאת לחופשה? כדאי שתחשבו על זה שוב
● כך הפכה ת"א לבורסה הראשונה במערב שהגיעה לשיא מתחילת מלחמת הסחר
מרבית פעילות קבוצת אמפא כוללת נכסי נדל"ן מניב, ביניהם מגדל אלקטרה היוקרתי שמשקיף על נתיבי איילון. הנכסים נבנו לאורך השנים על קרקעות היסטוריות של מפעלי אמפא ואמקור ההיסטוריים. לקבוצה גם החזקה בפעילות השכרת המשרדים WeWork Israel, וכן החזקות בתחומי החקלאות (אגרקסקו וכרמל) והמימון החוץ בנקאי (אמפא קפיטל) בראשות אחד מבכירי המערכת הבנקאית בעבר, יובל גביש.
בשנה שעברה הסתכמו הכנסות הקבוצה ב-707 מיליון שקל, ירידה של 15% ביחס לשנה הקודמת (829.7 מיליון שקל ב-2023). עיקר הירידה נבע מרישום הכנסות נמוכות יותר של מכירת דירות. עם זאת, הרווח התפעולי עלה ב-25% והסתכם ב-414 מיליון שקל. עליה שנבעה מהתאמות בגין שווי נכסי הקבוצה שגדלו באותה שנה. בשורה התחתונה זינק הרווח הנקי בשנת 2024 ב-43% והסתכם ב-140 מיליון שקל.
סך ההון העצמי של אמפא עמד אשתקד על כ-2 מיליארד שקל. שווי נכסי הנדל"ן המניב של הקבוצה הסתכם בהיקף של כ-3.13 מיליארד שקל. כאשר דמי השכירות נטו (NOI) מנכסים מניבים הסתכמו בכ-189 מיליון שקל אשתקד. ההנפקה מבוססת על דוחותיה הכספיים של החברה לשנת 2024 וצפויה לצאת לפועל לקראת סוף חודש מאי. את ההנפקה מובילים החתמים לידר ואקטיב, בנוסף לברק קפיטל, IBI ואוריון, משרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן ומשרדי רו"ח דלויט ובייקר טילי.
חגיגת השכר בצמרת
טיוטת התשקיף חושפת שיש מי שנהנו בגדול מהתוצאות. בצמרת קבוצת אמפא נרשמה בשנה שעברה חגיגת שכר גדולה. הקבוצה מנוהלת על ידי זהר לוי, שעלות העסקתו, ביחס לשותפים בחברה, היתה "צנועה" והסתכמה רק ב-3.9 מיליון שקל אשתקד.
בראשות הקבוצה עומד שלומי פוגל, שתנאי העסקתו עמדו על 7.87 מיליון שקל באותה שנה. ואילו יהושע וולף, שמחזיק ב-11.25% מהון החברה (טרם ההנפקה), ונפתלי צדר, גם כן עם שיעור החזקות דומה, המכהן כיו"ר אמקור, נותנים בהתאמה שכר בעלות של 7.93 ו-7.82 מיליון שקל. אבי חורמרו, בכיר נוסף בקבוצה, המחזיק ב-2% ממניותיה, משמש כיו"ר אמפא נדל"ן ועלות העסקתו עמדה על 7.86 מיליון שקל אשתקד. בסיכומו של דבר הסתכמה עלות העסקת חמשת הבכירים בקבוצה ב-35.4 מיליון שקל בשנה שעברה.
יצויין כי חגיגת השכר אשתקד, נבעה בעיקר מבונוס שחילקו לעצמם הבעלים ערב ההנפקה. כל בעל מניות (מלבד המנכ"ל) קיבל בונוס של 5.3 מיליון שקל. בשנת 2023 השכר של הבכירים היה צנוע יותר ועמד על 13.7 מיליון שקל לחמשת המנהלים. פוגל, וולף, צדר וחורמרו נטלו כל אחד שכר בעלות של כ-2.6 מיליון שקל, שכר שהורכב מדמי ניהול של 2.4 מיליון שקל בתוספת הוצאות רכב ואחרות. שכרו של המנכ"ל לוי עמד בשנת 2023 על 3.5 מיליון שקל, בדומה לשכרו אשתקד.
נתונים נוספים שנחשפים כתוצאה מטיוטת התשקיף מלמדים על פעילות WeWork בארץ. חברת חללי העבודה המשותפים קיבלה לידיה בשנת 2021 את הפעילות בארץ מ-WeWork העולמית שנקלעה בהמשך לקשיים. פעילות זו היא על פי הסכם רישיון בינלאומי שהוענק לקבוצת אמפא. סך הכנסות WeWork בארץ הסתכמו אשתקד ב-280 מיליון שקל, ויצרו רווח תפעולי של 31.8 מיליון שקל. מדובר בירידה קלה בהכנסות ביחס לשנה הקודמת של 1.7%. ואילו הרווח התפעולי שנוצר בגין פעילות זו נשחק ל-31.8 מיליון שקל, ירידה של 29%.
קבוצת אמפא זכתה לדירוג גבוה (AA-) מצד s&p מעלות בחודש מאי השנה, שם נכתב כי הפרופיל העסקי שלה "נתמך בתיק נכסים מניבים יציב עם נוכחות באזורי ביקוש ברחבי ישראל". בסוף השנה שעברה, ציינו במעלות, כלל תיק הנכסים של הקבוצה 18 נכסים מניבים בתחומי המשרדים, המסחר, התעשייה והמלונאות בשיעורי החזקה שונים. ברובם היו זכויות לא מנוצלות שמאפשרים את התרחבות הקבוצה. כמו כן, יש ברשותה 14 חללי עבודה משותפים של WeWork ברחבי ישראל.
יו"ר קבוצת אמפא, שלומי פוגל מסר בהקשר של מנועי הצמיחה העתידיים של החברה, שכוללים בין היתר זכויות בנייה מאושרות גדולות בשטח של 235 אלף מ"ר (חלק החברה), בעיקר בת"א ובהרצליה כי "אנו מאמינים בכלכלה הישראלית ובצמיחה הצפויה ונמשיך להוביל אסטרטגיה של פעילות בשוק המקומי". לדבריו, החברה תמשיך את "פיתוח תחום הנדל"ן, בדגש על מימוש זכויות הבנייה וההתחדשות העירונית".
זהר לוי, מנכ"ל החברה, הסביר כי מטרת ההנפקה היא לאפשר את המשך התרחבות החברה ואת הגדלת היקפי פעילותה. "הנפקה תאפשר לחברה לממש את תוכניותיה האסטרטגיות ואת המשך ביסוסה כאחת הקבוצות המסחריות הגדולות והמובילות בישראל", אמר לוי עם פרסום טיוטת התשקיף.
בענף המזון נערכים לגלי הנפקות עתידיים
שוק ההנפקות הראשוניות החל לקרטע בשבועות האחרונים, על רקע העליות והירידות בזירת המלחמה. הסחורה הלוהטת בשנתיים האחרונות הן של מניות ביטחוניות. שם רק אתמול דיווחנו כי יצרנית המרעומים לצבא, ארית תעשיות, ביצעה גיוס של 97.6 מיליון שקל מגופים מוסדיים. זו אמנם לא הנפקה ראשונית, שכן ארית כבר נסחרת בבורסה. אך היא כן מעידה על טעמם של המשקיעים בתל אביב.
נזכיר כי לקראת סוף אפריל הודיעה קבוצת שלמה החזקות שבבעלות משפחת שמלצר כי החליטה "בשלב זה" לבטל את הנפקת החברה־הבת שלמה החזקות רכב - שאמורה הייתה להיות אחת ההנפקות הגדולות בגל הצפוי. התכנון היה להנפיק את אותה חברה לפי שווי של מעל ל-4 מיליארד שקל. בהקשר של IPO, עוד דיווחנו השבוע כי גל עסקאות בחברות מזון בולטות במשק, בהן יצרנית הנקניקים זוגלובק, ורשת המסעדות קיסו, עשוי להיות מתורגם בשנה הבאה כהנפקות בבורסה. ההערכות הן שבענף המזון נערכים לגלי הנפקות עתידיים, ככל שיאפשרו זאת תנאי המשק.