הבעת אמון בארית תעשיות , חברת המרעומים לפצצות בעלת מפעל רשף בעיר שדרות. חברת התעשיות הביטחוניות ארית, שבשליטת צבי לוי ובניהולו של חיים שטפלר, לא מבזבזת זמן, ומנצלת את הזינוק של יותר מ-2,000% במניה בשלוש השנים האחרונות, כמו גם את כניסתה למדד ת"א 90, כדי לצרף אליה משקיעים מוסדיים. החברה מדווחת הערב כי גייסה 97.6 מיליון שקל מהגופים המוסדיים כלל ביטוח, מור וקרן הגידור ואר, בהקצאת מניות בהיקף של 4.5% ממניותיה. בכך, גם ידולל מעט חלקו של בעל השליטה לוי ל-46.1% (לעומת 48.2%).
● התעשייה האווירית תחלק למדינה דיבידנד ענק בסך 1.6 מיליארד שקל
● דוח רשות ני"ע על אירודרום: "תמונה מדאיגה באשר להנהלה והמנכ"ל"
הגיוס בוצע במחיר של 21.5 שקלים למניה, דיסקאונט של 8% על מחיר המניה אתמול. ארית גם לא מסתירה שהיא גייסה את הכסף כדי להביא ל"צירוף גופים מוסדיים כבעלי מניות בחברה, לאור כניסת החברה למדד ת"א 90".
עוד ציינה החברה כי "בכוונת החברה להשתמש בתמורה, בהתאם להחלטות דירקטוריון החברה, ובין היתר, להגדלה של ההון העצמי של החברה, ו/או להרחבת פעילותה של חברת הבת רשף טכנולוגיות בע"מ במדינות נוספות, ו/או לרכישת פעילויות או חברות נוספות".
מניית ארית נסחרת כיום לפי שווי של 2.4 מיליארד שקל, שיא כל הזמנים מבחינתה. מניית החברה זינקה בשנים האחרונות על רקע מלחמת רוסיה-אוקראינה ומלחמת "חרבות ברזל", שהקפיצו את הביקושים
לוי עצמו מכר לאחרונה מניות החברה תמורת 50 מיליון שקל, והוא ממשיך להחזיק במניות בשווי של יותר ממיליארד שקל; זאת, כזכור, לאחר שרכש את השליטה בחברה בשנת 2007, בתמורה למיליוני שקלים בודדים. המכירה של לוי הגיעה שבוע לאחר שהמנכ"ל שטפלר המיר חלק מהאופציות שלו למניות ומכר אותן בעסקה מחוץ לבורסה תמורת 3.9 מיליון שקל.
אלא שכדי לרשום את הרווח הגדול הזה, לוי היה צריך לחכות שנים רבות, ולהאמין בחברה גם בימים קשים שבהם היא כמעט נסגרה. נזכיר שלוי, איש העסקים החרדי מטבריה, בן 67, שמגיע ממשפחה של 11 אחים ואחיות, החל להשקיע בחברה בשנת 2006. את השליטה בחברה הוא רכש בשנת 2007, במיליוני שקלים בודדים, כשהחברה עברה יותר מעשר ידיים, מאז הקמתה בשנות השמונים של המאה הקודמת. לפני שרכש את ארית, לוי הספיק להקים את חברת רל אלקטריק בעיר הצפונית, והפך לקבלן חשמל וליצרן גדול של לוחות חשמל.
בראיון לגלובס בשנה שעברה, כשהחברה רק הייתה בהתחלת הזינוק הגדול ונסחרה לפי שווי של 600 מיליון שקל בלבד (לעומת 2.4 מיליארד שקל כעת, כאמור), פרגן מנכ"ל החברה חיים שטפלר ללוי, וציין כי "הוא יו"ר פעיל מאוד ועוזר מאוד לחברה. הוא מאמין בה בצורה מטורפת. הוא החזיק פה גם בשנים קשות ולא רוצה למכור".
שווי החברה זינק לשמיים
עוד סיפר בזמנו שטפלר לגלובס, כי "כשהחברה נסחרה בשווי של 100 מיליון שקל ופחות, היה לנו ברור שזה ערך לא ריאלי. אבל אתה קורא בעיתונות שזו חברה ביטחונית קטנה משדרות וזה נכנס לך לראש שהחברה קטנה, לא משנה מה היא עושה ומה הפוטנציאל". מאז, כאמור, שווי החברה זינק לשמיים, נישא על גבי ההתחמשות העולמית בעקבות מלחמת רוסיה-אוקראינה ומלחמת "חרבות ברזל".
ארית עצמה זוכה ליהנות מכך, באמצעות חוזים שהיא מקבלת לחברה הבת רשף, שפועלת משדרות ומייצרת, כאמור, מרעומים לפצצות. מה שנתן את הדחיפה הגדולה הראשונה למניה קרה בשנת 2023, כאשר חתמה החברה על הסכם רב-שנתי בהיקף של 170-190 מיליון דולר עם חברת באהארט ההודית (BEL), אך באופן כללי, משרד הביטחון בארץ הוא האחראי הגדול להזמנות מהחברה.
בחודש נובמבר האחרון, ארית קיבלה הזמנת ענק נוספת מלקוח בצפון אמריקה, בהיקף של 310 מיליון שקל.
צבר ההזמנות של ארית עמד בסוף שנת 2024 על 1.2 מיליארד שקל, זינוק של פי 5 ביחס לסוף השנה שלפני. הכנסות החברה זינקו גם הן בלא פחות מ-120%, לסכום של 126 מיליון שקל, והרווח הנקי זינק כמעט פי 6 לסכום של 60 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.