גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המיליארדר מאחורי תרומת העתק לאוניברסיטת ת"א

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters
ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

אוניברסיטת ת"א חגגה אתמול (ד') הישג יוצא דופן - תרומת עתק של 125 מיליון דולר (כמעט חצי מיליארד שקל), שהפכה להכי גדולה שהיא קיבלה בתולדותיה. מאחורי התרומה המפתיעה, שמיועדת לפקולטה לרפואה, עומד המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון הממוקם במקום ה-125 ברשימת עשירי העולם של פורבס. גריי, שהונו מוערך בכמיליארד דולר (בזכות מניות בלקסטון שברשותו), הוא פילנתרופ מוכר, אך זו התרומה הראשונה שלו בסדר גודל כזה לישראל.

ההתקפים של אביו, קרב הירושה והסכסוך עם מאסק: ראיון עם חוקר המוח הכי לא שגרתי שיש
העיר שהפכה לבירת גניבות הרכבים: "הם ידעו בדיוק איפה נמצא האיתוראן ופירקו אותו"

מיהו ג'ונתן גריי, האם התרומה שלו מהווה שינוי גישה לגבי המעורבות שלו בישראל ומה הוא חושב על האנטישמיות במוסדות אקדמיים בארה"ב? פרופיל גלובס.

הילד מאילינוי שגדל להיות המנהל בפועל של בלקסטון

גריי, בן ה-55, נולד למשפחה יהודית בהיילנד פארק, אילינוי עיר הסמוכה לשיקגו בה מתגוררת קהילה יהודית גדולה ואמידה. אביו ניהל מפעל קטן ליצור חלקי רכב (שקראו לו Blackstone Manufacturing, אבל הקשר הוא מקרי). אמו ניהלה חברת קייטרינג, ולאחר שהוריו התגרשו כשהיה ילד, התחתנה אמו עם בנקאי השקעות. גריי הצטיין בלימודיו, שיחק בקבוצת הכדורסל התיכונית וגם השתתף בתוכנית התנדבותית לחינוך ולימוד ילדים צעירים יותר. הוא המשיך לאוניברסיטת פנסילבניה, שם למד אנגלית, ולבית הספר למנהל עסקים וורטון, אותו סיים בהצטיינות.

"יש לי את הביוגרפיה הכי משעממת בעולם", אמר בעבר. "פגשתי את אשתי בקורס לשירה רומנטית עוד כשלמדתי בקולג', ושנים ספורות אחר כך הצטרפתי לבלקסטון. מאז לא שיניתי דבר". אבל בלקסטון עצמה השתנתה ללא היכר מאז הצטרף אליה גריי, ב-1992 כשהוא בן 22 בלבד.

הוא התחיל בתחום הנדל"ן, ומיד בלט בכישוריו הבינאישיים, ובשאפתנותו שהתבטאה ביכולת לעבוד קשה מאוד, ובנמרצות כמעט בלתי נלאית. החברותיות שלו, הצניעות היחסית והחיוביות שמייחסים לו רוב הקולגות שלו, בולטת מאוד על רקע המוניטין של אנשי פרייווט אקוויטי, וכן על רקע נטייתו של סטיבן שוורצמן, מנכ"ל בלקסטון ואחד ממייסדיה, לחגוג לעצמו מסיבות יום הולדת ראוותניות.

שוורצמן אמר פעם כי גריי מסתדר יותר טוב עם אנשים ממנו, ויודע לגרום לאנשים לחבב אותו גם אם הוא עורך איתם שיחות קשות. גורמים מקורבים לחברה טוענים כי גריי, המוגדר כמספר 2, הוא למעשה היום המנהל בפועל, לאחר ששוורצמן בעצם גידל אותו כיורש.

סטפן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Reuters

בכתבה לביזנס אינסיידר, תיארה אותו וויטני הרד, יזמית אפליקציית ההיכרויות באמבל שאותה רכשה בלקסטון, כ"איש צנוע, מדבר בגובה העיניים, שהתעניין בי באמת כאדם ולא רק בעסקים. המשרד שלו היה מעוטר בתמונות של מינדי, אשתו, ושל ארבע הבנות שלהם".

עוד מאפיין הוא הנטייה שלו להצטרף מעת לעת לפגישות עם חברות קטנות, שרכישתן אמורה להיסגר אצל מנהלים זוטרים יותר. הוא עושה זאת אם הוא סקרן לגבי תחום הפעילות של החברה, או לגבי היזם. קולגות שלו מזכירים את היכולת שלו להכיר עסקה פוטנציאלית לפרטיה וגם לבחון מפרספקטיבה רחבה יותר, ולעבור במהירות בין נקודות המבט.

כדי לתכלל את כל המידע הזה, הוא עבד מסביב לשעון, והיה ידוע כראשון לפרוש ממסיבות שערכה החברה, אחרי שכבש את ליבם של כל הנוכחים, כמובן. כאשר ניתנה לו ההזדמנות לסגור עסקה גדולה במהלך גמר הסופרבול, גריי ויתר על המשחק, שחיכה לו זמן רב.

המנטרה איתה הוא מסיים פגישות עבודה, היא "להישאר חיוביים, להישאר רגועים ואף פעם לא לוותר". אבל כל החיוביות הזו מושלמת מידי בשביל אדם אחר, לא? ובכן, יש גם (מעט) צדדים שליליים.

הצדדים השליליים לכאורה של גריי קשורים גם הם להיותו אדם של אנשים שאינו מעוניין בעימותים, אבל כן רוצה להשיג את מבוקשו. כך, למשל, כשהרגיש שקולגה, שבעבודתו היה תלוי אינו מספק את הסחורה, הוא פיזר את המסר שהבחור מאס בתפקיד ורוצה לעזוב. כשמנהלי בלקסטון הגיעו אל האיש עם הצעת פרישה נדיבה, הסתבר שהוא בכלל לא חשב בכיוון. לגבי קולגה אחר זרק בעדינות אך בהתמדה אמירות כי הוא בלתי יעיל, ובהדרגה המסר חלחל. כאשר רצה גריי עליית שכר, הפיץ שמועה כי הוא חש שאינו מתוגמל כראוי ועלול לעזוב. השכר הגיע.

בשנים האחרונות אמרו קולגות כי תדמיתו כ"איש הטוב" של תחום הפרייבט אקוויטי כל כך חשובה לו, שהוא לא מוכן להיכנס לעסקים עם תדמית בעייתית, אפילו אם הם יכולים להיות רווחיים, מה שיכול לפגוע בתחרותיות של בלקסטון.

אך למרות שתדמיתו חשובה לו, הוא לא מחפש את אור הזרקורים, אם כי גם לא נמנע ממנו. "צריך פסיכולוג כדי להבין מדוע איש עם כזו אמביציה לא מרגיש צורך למשוך תשומת לב בכלל", אמר מייסד בלקסוטון פיטר פיטרסון לאובזרבר לפני קצת מעל עשור. "אבל ככה הוא".

כחלק מהתרומה לפקולטה לרפואה (שפעלה ללא שם לאחר שהוסר שמה של משפחת סאקלר) ישתנה גם שמה והיא תיקרא על שם גריי ואישתו מינדי, דבר שנראה מעט מנוגד לכך שאינו מעוניין בתשומת לב. ואכן, בדרך כלל, גריי תורם מבלי לבקש ששמו יופיע על בניין או מחלקה, אך במקרה של אוניברסיטת תל אביב מדובר בסיפור אחר, כנראה בין היתר משום שהשמו יכול לעזור לאוניברסיטה יותר מלהיפך.

הפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת''א / צילום: Shutterstock

חבר קרוב של ביל אקמן

גריי ידוע כתומך במפלגה הדמוקרטית ותרם לה בבחירות 2016, 2020 ו-2024. ב-2016 נאמר כי הנשיא דונלד טראמפ שוקל את מועמדותו של גריין כשר האוצר, אולם שוורצמן אמר כי אין סיכוי שהשמועה הזו נכונה, לאור האוריינטציה הפוליטית של גריי. בסופו של דבר גריי העביר את המסר לממשל טראמפ שאין מה לשקול אותו לתפקיד.

פעילותו הפילנתרופית החלה ב-2014, תחילה בתחום של אבחון וטיפול בנשים עם מוטציה בגן BRCA - גן נפוץ אצל יהודים אשכנזים אשר מעלה את הסיכון לסרטן השד וסרטנים גניקולוגיים נוספים. אחותה של מינדי גריי, אשתו של ג'ון, פיית' באסר, נפטרה מסרטן השחלות בגיל 44, והזוג הקים מכון הקרוי על שמה. הקרן תמכה גם בחינוך ובבריאות לנוער עני בעיר ניו יורק. מבחינת פילנתרופיה, הוא לא היה מעורב בישראל משמעותית עד התרומה הנוכחית, אם כי בלקסטון כחברה תרמה 7 מיליון דולר לישראל אחרי ה-7.10.

גריי הוא ידיד של המיליארדר ביל אקמן, דובר בולט לטובת ישראל ונגד האנטישמיות בקמפוסים האמריקאים. אקמן וגריי יוצאים לעיתים לחופש יחד. בניגוד לאקמן, גריי לא איים לבטל את תרומתו למחקר הסרטן באוניברסיטת פנסילבניה בעקבות האירועים האנטישמיים בקמפוס, המגיעה גם היא למעל 100 מיליון דולר. עם זאת הביע חששות לגבי אירועים אנטישמיים שהתרחשו במוסד.

המיליארדר ביל אקמן / צילום: ap, Richard Drew

עזר להוביל את בלקסטון לניהול נכסים של יותר ממיליארד דולר

גריי מקבל חלק משמעותי מן הקרדיט על הפיכתה של בלקסטון לחברה המנהלת נכסים בהיקף של מעל מיליארד דולר. הוא היה חדשן בגישתו, כאשר בשנות ה-1990 נכנס לתחום המלונות, שלא היה פופולארי בקרב משקיעים מוסדיים בנדל"ן באותה התקופה. בתחילת שנות ה-2000, החל במהלך לקנות חברות נדל"ן אחרות, במקום נכסים בודדים, והחברה צמחה במהירות.

הקרן הרוויחה ממשבר הדיור של 2008, כאשר רכשה בתים שבעליהם לא יכלו לעמוד בהתחייבויותיהם, והסבה את חלקן להשכרה. היא זכתה על כך לביקורת, שהתמסמסה כאשר הבטיח גריי כי החברה לא הוציאה אנשים מביתם, אלא רק רכשה נכסים שהיו כבר בידי הבנקים.

רכישת רשת הילטון ב-26 מיליארד דולר עם מינוף במחירי השיא של שוק הנדל"ן ב-2007, הייתה יכולה לפגוע בקריירה שלו, אבל גריי החליט להאמין בעסק, להשקיע בו עוד, ולסיים את הסאגה בהנפקה ב-2013, שבסופו של דבר הניבה למשקיעים רווח. מכך, סיפר בעבר, למד כמה שיעורים. האחד הוא כיצד להישאר רגוע בעין הסערה, והשני הוא להמשיך להאמין בהשקעות ב"שכונות טובות", כלומר עסקים בתחומים שנראה הגיוני שירוויחו כסף, גם אם כרגע השוק לא מאפשר זאת.

ב-2018 גריי מונה לנשיא בלקסטון, והוביל מגמה של מיקוד בעסקים חדשניים יותר כמו מסחר מקוון, מדעי החיים, מקורות האנרגיה חדשים ובינה מלאכותית, כולם "שכונות טובות" בעיניו, אותן זיהה גם מאוחר יותר כתעשיות שפחות מושפעות מאינפלציה אפשרית.

בלקסטון הייתה פעילה רק מעט בישראל, עד שב-2020 שקלה בלקסטון לרכוש את ישראכרט, אך העסקה לא יצאה לפועל. ב-2021 הקימה משרד בישראל, בניהולה של יפעת אורון. מפתיחת המשרד השקיעה בלקסטון בחברות סטמפלי, Adaptive Shield Mitiga, Cloudinary, ו-WIZ. ההשקעה האחרונה של הקרן בארץ הייתה באוקטובר 2023, ולאחרונה התעניינה ברכישת חברת כ.א.ל.

בשיחה עם בלומברג השבוע תיאר גריי את ציפיותיו לגבי השוק האמריקאי והעולמי. הוא טען כי הוא חש שממשלת ארה"ב מעוניינת להגיע להסכמים לגבי המכסים, וכי מול רוב המדינות התעריף יהיה כ-10%. "ברגע שתיחתם עסקה אחת כזו, המשקיעים יקבלו יותר ביטחון". העסקה עם סין, הוא אומר, יותר מורכבת ותגיע מאוחר יותר, אך ככל שתהיה יותר ודאות, "ככה משקיעים יוכלו לחזור לנוע, ולא נגיע להאטה".

הוא ציין כי כבר ישנה האטה, מתוך זהירות, בהוצאות גדולות על ידי החברות, אך מספרי התעסוקה עדיין גבוהים, סימן חיובי לשוק.

בלקסטון נסחרת לפי שווי של 165 מיליארד דולר, ירידה של 32% מן השיא שנרשם בסוף 2024. עם זאת בנקודת מבט חמש שנתית, היא עלתה ב-157%.

עוד כתבות

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

ביל גייטס / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ביל גייטס הודיע: יחלק את רוב הונו ויסגור את קרן הפילנתרופיה שלו ב-2045

יחד עם העובדה שהוא מתכוון לחלק את כל 200 מיליארד הדולר בקופת הקרן, גייטס יהיה אחראי על חלוקה של כ-300 מיליארד דולר עד שיגיע לגיל 89 ● "אנשים יגידו עליי הרבה דברים כשאמות, אבל אני נחוש בדעתי שהאמירה 'הוא מת עשיר' לא תהיה אחת מהם", כתב 

השופט בדימוס אשר קולה - המועמד המוביל לתפקיד / צילום: ראובן קסטרו

בג"ץ אישר לכנס את הוועדה שבשליטת הקואליציה לבחירת נציב התלונות על השופטים

השופט אלרון דחה את בקשתן של התנועה לאיכות השלטון ולשכת עורכי הדין לעכב את כינוס הוועדה עד לדיון הצפוי בעתירות נגד החוק שהעניק לקואליציה את השליטה בה ● הוועדה צפויה להתכנס מחר ולדון במועמדים למלא את התפקיד שאיננו מאויש מזה כשנה ● המועמד המוביל: השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם מדיניות הממשלה

השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com

פקיסטן מאיימת על הודו במלחמה גרעינית, ואיך למצוא ׳חיים מלאים׳ ב-8 חודשים

הימין גואה באירופה, אבל השמאל באוסטרליה והמרכז בקנדה גילו נוסחת ניצחון: אנטי טראמפ ● הצוללות שקוריאה רוצה למכור ב־24 מיליארד דולר ● שר ההגנה הפקיסטני אומר שהודו מתנהגת כמו נתניהו ומאיים במלחמה גרעינית ● דאג "מת לשרת" ● ארבעה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק דירות לאנשי קבע: כמה הן עולות ומי יכול לרכוש?

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק כמעט 500 דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

אחרי צרפת: המדינה האירופית שצפויה להכיר במדינה פלסטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: הארגון המסתורי שאמור לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה, הנזק שספגה נושאת המטוסים האמריקאית בים האדום ובלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית ● כותרות העיתונים בעולם

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו

אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח

צפייה בטלוויזיה, גלישה ברשתות החברתיות ובאינטרנט לצד האזנה למוזיקה - כל אלה מתכנסים כיום לשש שעות בממוצע של צריכת מדיה, שבהן למפרסמים יש הזדמנות להגיע לכיס של הצרכנים ● הדוח השנתי של חברת הייעוץ דלויט מציע כיצד לעשות את זה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"

דגל ברה''מ על בניין הרייכסטאג / צילום: יבגני חאלדיי

ברה"מ לא ניצחה לבדה את גרמניה הנאצית בחזית המזרח. מי עזר לה?

מי ניצח את גרמניה הנאצית בחזית המזרחית? ברית המועצות, אבל לא בלי עזרה מערבית

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

אילוסטרציה: Shutterstock

ירשתם חלק מדירה? זהירות בעריכת הסכמי חלוקת עיזבון

ליורשים מותר להגיע ביניהם להסכמה על חלוקת נכסים מעיזבון, גם אם היא שונה ממה שנכתב בצוואה • חשוב להגיע להחלטה כזו עוד לפני שמושכים כסף או דמי שכירות מהעיזבון - אחרת תחויבו במס כבד

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

בנין אמפא בת''א / צילום: תמר מצפי

צמרת אמפא נהנתה מחגיגת שכר ורוצה להנפיק בבורסה

מלבד האחים נקש שמחזיקים בכמחצית מהקבוצה שעיקר פעילותה בנדל"ן מניב, נטלו חמשת בעלי המניות הבולטים שכר בעלות מצרפית של 35 מיליון שקל אשתקד ● טיוטת התשקיף שפרסמה, חושפת גם את ביצועי WeWork ישראל שבידיה

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

מערכות הארופ ומיני הרפי של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

פקיסטן: הודו משתמשת במל"טים מתאבדים ישראלים נגדנו

הצבא הפקיסטני הודיע כי הודו השתמשה בחימושים משוטטים מדגם "הארופ" של התעשייה האווירית, וכי הצליחו ליירט 12 מתוך מל"טי הארופ ששיגרה הודו לשטחם ● גם צרפת מודאגת מיכולות חיל האוויר הפקיסטני

קריית אונו / צילום: Shutterstock, Alex Lerner

עסקת הענק של מקורות: במו"מ לרכישת משרדים ב-240 מיליון שקל

חברת מקורות נמצאת במגעים לרכישת שטח משרדים למטה חדש, בשטח כולל של 18,000-23,000 מ"ר ברוטו ● 3 שנים אחרי שהושלמה הרכישה: אקרו נדל"ן חתמה על הסכם אופציה למכירת קרקע במתחם מנדרין ● הוועדה המחוזית דרום אישרה הקמת שישה יישובים חדשים בדרום  ● חדשות השבוע בנדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בעליות; המדדים המרכזיים עלו השבוע ב-4%

מדד ת"א 35 עלה ב-1% ● טבע בלטה בזינוק של כ-6% בעקבות המלצה של לידר באפסייד של 48% ● דלק עתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה על חברת הבת איתקה ● עליות בוול סטריט לאחר שטראמפ הודיע על הסכם סחר ראשון מאז תוכנית המכסים

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות