גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות הדוחות החיוביים: מה הפיל את מניית טבע בסוף השבוע?

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טבע נסחרה בתנודתיות בעקבות פרסום הדוחות וההודעה על צעדי התייעלות בחברה ● סולאראדג' קפצה בחדות בעקבות דוחות חיוביים ● גם ג'יי פרוג קפצה בכ-11% בעקבות הדוחות

ריצ'רד פרנסיס, שלומי בן חיים, שוקי ניר / צילום: אלעד מלכה, ג'יפרוג, סולראדג'
ריצ'רד פרנסיס, שלומי בן חיים, שוקי ניר / צילום: אלעד מלכה, ג'יפרוג, סולראדג'

שני ימי המסחר האחרונים של השבוע בוול סטריט הסתיימו במגמה חיובית מתונה: מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, מדד S&P 500 התחזק ב-0.5% ומדד נאסד"ק טיפס ב-1.1%. מספר מניות ישראליות בלטו במסחר, בעיקר על רקע דוחות כספיים:

הצרות של המניה שאיבדה את התואר הישראלית הגדולה ביותר ונפרדה מהמנכ"ל הוותיק
מנכ"ל הבנק שמאמין: "אפשר לעשות הרבה מאוד כסף בארה"ב כרגע"

טבע נסחרה בתנודתיות אחרי הדוחות

מניית טבע סיימה שבוע מסחר תנודתי בניו יורק, עם עלייה שבועית של 4.5%. בימים רביעי וחמישי, לאחר פרסום הדוחות הכספיים והדיווח על צעדי התייעלות שכוללים פיטורי 8% מהעובדים עד 2027, מניית טבע זינקה ב-12.1% במצטבר. עם זאת, ביום שישי היא נפלה ב-6.3% ומחקה את רוב העליות של אחרי הדוחות.

נראה שהסיבה המרכזית לירידות ביום שישי היא מימושים לאחר העליות, אם כי לפי הערכות יש גם חשש של משקיעים מפני תהליך מיחזור חוב שעשוי להוביל לדילול במקרים מסוימים (בהנחה של גיוס אג"ח להמרה למשל). טבע חידשה לאחרונה תשקיף מדף שיאפשר לה גיוס של ניירות ערך מסוגים שונים, אך בשנים האחרונות היא מחזרה חוב רק באמצעות גיוסי חוב.

בסוף הרבעון הראשון עמד היקף החוב נטו של טבע על 15 מיליארד דולר, וסך החוב היה 16.7 מיליארד דולר אחרי שהחברה החזירה ברבעון חוב בסך 1.4 מיליארד דולר. בשנתיים הקרובות טבע תידרש לשלם סכומים ניכרים על החזרי חוב: 3.4 מיליארד דולר ב-2026 ו-2.9 מיליארד דולר ב-2027. נזכיר, שלפי היעדים של טבע ל-2027, היא אמורה להגיע ליחס חוב ל-EBITDA של 2, לעומת 3.1 בסוף הרבעון הראשון של 2025.

טבע, בניהולו של ריצ'רד פרנסיס, נסחרת בניו יורק ובתל אביב ושווי השוק שלה הוא 19.4 מיליארד דולר.

סולאראדג' זינקה בכ-52% תוך שבוע

בימים חמישי ושישי, מניית סולאראדג' זינקה ב-34.3% במצטבר, והיא מסיימת שבוע מסחר חיובי במיוחד עם עלייה של 51.5% במחיר המניה וחזרה לשווי של מעל מיליארד דולר (1.17 מיליארד דולר). מאז השפל שנרשם בנובמבר שעבר, המניה כבר עלתה ב-86.4%. עם זאת, בהשוואה לשיא של שנת 2021, המניה איבדה 94.6% מערכה.

סולאראדג', בניהולו של שוקי ניר, מספקת פתרונות טכנולוגיים לתעשיית האנרגיה הסולארית. בשבוע שעבר, החברה פרסמה דוחות שהיו טובים מהצפוי - ההכנסות צמחו ב-7% לכ-220 מיליון דולר, שולי הרווח הגולמי (Non-GAAP) חזרו להיות חיוביים, ההוצאות התפעוליות צומצמו לאחר מהלכי התייעלות וההפסד הנקי הסתכם ב-98.5 מיליון דולר לפי כללי החשבונאות ו-66.1 מיליון דולר על בסיס Non-GAAP. גם בתחזית קדימה נרשם שיפור, והחברה צופה הכנסות של 265-285 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. המנכ"ל מסר עם פרסום הדוחות שזהו רבעון שני ברציפות עם תזרים מזומנים חופשי חיובי, וכי החברה ממוקדת בביצועים שלה.

גורם נוסף שהשפיע לטובה על מניית סולאראדג' בשבוע האחרון היה עליית מחיר הנפט, שבשבועות האחרונים היה במגמת ירידה. מניות האנרגיה המתחדשת סובלות מירידת מחירי הנפט משום שככל שהוא זול יותר, פחות משתלם לפנות לתחליפים שלו כדוגמת אנרגיה סולארית.

ג'יי פרוג הפתיעה לטובה בדוחות והמניה קפצה

חברת התוכנה ג'יי פרוג , בניהולו של המייסד המשותף שלומי בן חיים, פרסמה דוחות חיוביים ביום חמישי לאחר סיום המסחר. מניית החברה קפצה ביום שישי במחזור מסחר גבוה ב-10.6%, למחיר של 39 דולר המשקף לחברה שווי שוק של כ-4.5 מיליארד דולר.

ג'יי פרוג היא ספקית של פתרונות לתחום התוכנה, המסייעים לארגונים לשחרר עדכונים במהירות גבוהה. ההכנסות ברבעון צמחו ב-22% ל-122 מיליון דולר, כששני תחומי הפעילות שלה צמחו בשיעור דומה. לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), ההפסד הנקי גדל ל-18.5 מיליון דולר, אך בנטרול הוצאות חשבונאיות שונות ובראשן התגמול ההוני לעובדים, החברה רשמה רווח נקי Non-GAAP של 23.3 מיליון דולר, שהם 20 סנט למניה, גבוה מתחזיות האנליסטים.

ברבעון השני, ג'יי פרוג צופה הכנסות של 121.5-123.5 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 15-17 סנט למניה. בשנה כולה הצפי הוא להכנסות של 500-505 מיליון דולר ורווח של 68-70 סנט למניה.

בתגובה לדוחות, האנליסט ג'ונתן רויקהבר מקנטור הותיר את המלצתו על "תשואת יתר" במחיר יעד של 46 דולר למניה, פרמיה של 17.9%. לדבריו, החברה הציגה עקיפה יפה של התחזיות ברבעון, התחזית לרבעון השני הייתה דומה לציפיות השוק וג'יי פרוג העלתה את התחזית השנתית, אך בזהירות - על רקע חוסר הוודאות במאקרו-כלכלה.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; טבע ירדה בכ-5%, אנלייט אנרגיה עלתה ב-4%

מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ● סוכנות דירוג האשראי S&P הותירה את הדירוג של ישראל ללא שינוי, ברמה של A עם תחזית שלילית ● השקל התחזק בחדות מול המטבעות הזרים ● בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם מדדי המחירים לצרכן בישראל ובארה"ב ● וגם: מאילו מניות בוול סטריט כדאי להיזהר?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

"ארמון מעופף": המתנה היקרה שיקבל טראמפ מקטאר

בזמן ביקורו במזה"ת השבוע, טראמפ צפוי לקבל מקטאר מטוס המוערך בכ-400 מיליון דולר ● משרד המשפטים האמריקאי העביר לבית הלבן מסמך המאשר כי "אין מניעה חוקית" לקבל את המטוס

נעם וימן, מנכ''ל דיפלומט / צילום: קרן בן ציון גפני

אחרי אקזיט ענק: למה בעלי דיפלומט לשעבר התפטר מהדירקטוריון?

בשבוע שעבר דיוווחה דיפלומט כי יו"ר הדירקטוריון לשעבר ג'פרי מנדל מכר מעל 10% ממניות החברה תמורת 108 מיליון שקל, בעסקאות מחוץ בורסה ● מי רכש את המניות?

ביל גייטס / צילום: ap, Andres Kudacki

למה ביל גייטס מתכנן לתרום 200 מיליארד דולר, ומה יקבלו שלושת ילדיו?

גייטס, האיש החמישי בעושרו בעולם הודיע כי יחלק בתוך 20 שנה 200 מיליארד דולר לשורה של מטרות פילנטרופיות ● מה עומד מאחורי ההחלטה וכמה יישאר למשפחתו?

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

כשאף אחד לא דיבר על ביטקוין הם כבר סחרו בו. עכשיו הם בדרך להנפקת ענק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

יוסף חיים אוחנה ואלקנה בוחבוט / צילום: N12

חמאס פרסם סרטון של אלקנה בוחבוט ויוסף חיים אוחנה

מדובר באות חיים משותף שני של השניים, אחרי שחמאס פרסם תיעוד שלהם יחד בחודש מרץ ●  אזהרת משפחות חטופים: "ישראל עומדת בפני החמצת המאה" ● נתניהו שוקל למנות את השר דיכטר לראש השב"כ הבא ● וויטקוף: לא תהיה לאיראן תוכנית העשרה, זה קו אדום - צריך להרוס את המתקנים שלה ● 59 חטופים - 582 ימים בשבי ● עדכונים בולטים

קרלוס גוהן, מנכ''ל ניסאן ורנו לשעבר / צילום: ap, Hussein Malla

חמש שנים לאחר שברח בתוך ארגז, קרלוס גוהן, המבוקש הנמלט, מלמד אסטרטגיה עסקית באוניברסיטה

ביקרנו את גוהן בלבנון, שם הוא חי כדי לחמוק מצווי מעצר מיפן וצרפת

איירה רובינס, מנכ''ל Valley National Bank / צילום: Valley National Bank

מנכ"ל הבנק שבטוח: "ארה"ב הולכת לכאוס וזה לאו דווקא רע לכלכלה"

איירה רובינס, מנכ"ל בנק וואלי נשיונל, טוען כי "אם יש לך את היכולת לפעול בסביבה תנודתית, אפשר לעשות הרבה מאוד כסף בארה"ב כרגע" ● את הבנקים בישראל, ובראשם לאומי, בעל המניות הגדול בוואלי, הוא מגדיר "בעלי חוסן פנומלי" ● וגם: מה חושב מנהל שמרוויח מעל 5 מיליון דולר בשנה על מגבלת שכר הבכירים בארץ

אורי להב, מייסד אאובריין / צילום: יחצ

אחרי כ-20 שנה: אורי להב פורש מאאוטבריין

להב ייסד את החברה עם ירון גלאי ב-2006, ועד 2023 שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה ● הוא יפרוש בקרוב מניהול מרכז הפעילות בישראל, ויוחלף על ידי דפנה מיכאלי, סמנכ"לית משאבי האנוש ● אאוטבריין השלימה לאחרונה מיזוג משמעותי, כששילמה כ-900 מיליון דולר תמורת Teads שהייתה בשליטת פטריק דרהי ● אירועים ומינויים

מחזיקים או סוחרים במטבעות קריפטו? קחו בחשבון את עלויות המיסוי

הרשויות בישראל רואות במטבעות הדיגיטליים השונים נכס החייב במס ופועלות על מנת לחייב את המחזיקים והסוחרים ● באילו מקרים תצטרכו לשלם מס ואיך זה מתבצע?

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניה שצפויה ליפול ב-7%, ומי עוד יכבידו על פתיחת השבוע בבורסה?

בורסת ת"א סגרה שבוע חיובי כאשר המדדים המרכזיים עלו ב-4% ● עם זאת, שבוע המסחר צפוי להיפתח בירידות על רקע פערי ארביטראז' שליליים של המניות הדואליות ● אילו מניות צפויות להכביד על המסחר?

העיר צ'נגדו, נקודת המוצא של יוזמת החגורה והכביש / צילום: Shutterstock

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים

בזמן שארה"ב שוקעת במדיניות כאוטית ולא תמיד עקבית, סין צועדת באסטרטגיה סבלנית ומחושבת - מכיבוש דרכי הסחר ועד כניסה עמוקה לקוטב הצפוני ● וכשסין משקיעה מאות מיליארדי דולרים ב"פרויקט החגורה והכביש", שנועד לפתוח אותה לשווקים חדשים, אמריקה של טראמפ ומאסק עסוקה בהתרת בריתות ארוכות שנים ● כתבה שלישית בסדרה על סין־ארה"ב ועתיד הדולר

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

אחרי 60 שנה ותשואה של מיליוני אחוזים: הצלחות הענק והפספוסים של וורן באפט

לאחר שניהל במשך 60 שנה את ברקשייר האת'וויי, הודיע האורקל מאומהה כי הוא יפרוש בסוף השנה ● הוא יותיר אחריו מורשת של הצלחות שאין שנייה לה כמשקיע, אבל היו גם כישלונות ● אלה ואלה מהווים עבורו ולכולם שיעורים חשובים ● וגם, איך הגיע המנכ"ל המיועד גרג אייבל לברקשייר, ומה גרם לו לומר על עצמו: "הפכתי לכלב שתפס את המכונית"

אניה בוקשטיין ועופר חיון, ''הגרמני''. שאלות גדולות / צילום: רן מנדלסון, באדיבות yes

הסדרה החדשה של יוצר "טהרן": שורד שואה שהפך לסוכן מוסד ונשלח לאתר את מנגלה

הסדרה החדשה של יס עוררה מהומה בפסטיבל בצרפת, כשמפגינים פרו-פלשתינים קראו "ישראל רוצחת" בזמן הקרנתה ● בלב הסדרה ניצב אורי, ניצול שואה הנשלח על ידי המוסד לגרמניה כדי לאתר את יוזף מנגלה, שהצליח להימלט בסוף המלחמה

ברק עילם / צילום: CRC Media

הצרות של המניה שאיבדה את התואר הישראלית הגדולה ביותר ונפרדה מהמנכ"ל הוותיק

מניית ענקית הטכנולוגיה איבדה 50% משווייה בשיא, ואת מעמד החברה הישראלית הגדולה ביותר ● זאת בעקבות פרישתו המפתיעה של המנכ"ל המוערך ברק עילם, אך גם בשל תחזית מאכזבת, חששות המשקיעים מהשפעת ה־AI ותחרות עם מיקרוסופט ● האם המחיר שאליו נפלה מניית נייס מהווה הזדמנות השקעה?

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שלחצה לקבל הקלות היא שיאנית ביטולי הטיסות

בריטיש איירווייז הובילה את התיקון לחוק שנועד לעודד חברות לטוס לישראל בעתות חירום בתמורה להקלות בפיצוי נוסעים - אך היא גם הראשונה שהודיעה שלא תחזור לפחות עד אמצע יוני ● ומי דווקא העלו את התדירות?

מערכת ההגנה החדשה שגרמניה רוצה לרכוש מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: גרמניה רוצה לרכוש מישראל מערכות חץ 4 שנמצאות בפיתוח, ירדן גוזרת קופון מאספקת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, איראן ממשיכה לאיים על ארה"ב והמודיעין הישראלי והאמירותי ישלבו זרועות בסיוע למדינה זרה ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה וסם אלטמן / צילומים: AP(Eric Risberg)

אלטמן ונאדלה, שהניעו יחד את תחילתו של בום הבינה המלאכותית המודרנית, מתרחקים זה מזה

המנכ"לים של OpenAI ומיקרוסופט, סם אלטמן וסאטיה נאדלה, עזרו זה לזה להפוך לשחקנים רבי־עוצמה בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, אך כעת, הם מתכוננים לעתיד עצמאי

הפגנה נגד התייקרות מחירים בתל אביב, 1974. היררכיית צרכים קלאסית / צילום: יעקב סער, לע''מ

לא רק בגלל עייפות מהמלחמה: למה הישראלים לא מוחים על יוקר המחיה

הציבור הישראלי כבר הוביל מחאות שנשאו פרי נגד עליות מחירים, אולם לגל האחרון הוא הגיב בשתיקה ● מומחים מסבירים שככה זה כשהצרכנות פחות נבונה, המשאבים להתנגד מדולדלים, והעלייה רוחבית אז אין "אשם" אחד ● ולמה מחירים זולים טובים לחברות בורסאיות?

אילוסטרציה: Shutterstock

המתחזים החדשים: הדיפ־פייק משכללת את ההונאות ברשת

גל ההונאות החדש, שעושה שימוש בטכנולוגיית DeepFake כדי להתחזות לדמויות בולטות במשק, ממחיש כיצד איומי הסייבר משתכללים בעידן הבינה המלאכותית ● גיל מסינג, ראש מערך התקשורת הגלובלית בצ'ק פוינט: "אנשים חייבים להיות מודעים שזה קורה, החשדנות שצריך להפעיל גדולה מאי פעם"