מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
15:45
מאקרו ארה"ב: מדד המחירים ליצרן שהתפרסם לפני דקות אחדות מצביע על ירידה של 0.5% במחירים בחודש האחרון ומתחת לצפי, בחישוב שנתי עלו מחירי היצרן ב-2.4%, מתחת לצפי.
וזאת בהמשך למדד המחירים לצרכן שהתפרסם ביום שלישי - המחירים בארה"ב עלו באפריל ב-0.2% לאחר התקררות בלתי צפויה בחודש הקודם, אך פחות מהצפי שהיה ל0.3%. האינפלציה השנתית עומדת על 2.3%, פחות ממרץ, 2.4%.
15:10
מלחמת הסחר: לאחר מספר ימים שהודיע על התקדמות משמעותית בשיחות הסחר עם סין, כעת הנשיא טראמפ הפנה את הזרקור להודו. בנאום שערך היום (ה') בביקורו בקטאר, טראמפ כינה את הודו "אחת ממדינות המכסים הגבוהים ביותר בעולם". הוא טען שניו דלהי הציעה לארה"ב עסקה שבה יסירו את כלל המכסים על ארה"ב.
14:48
מניית פוט לוקר מזנקת בטרום המסחר בוול סטריט ב-80% לאחר שדווח מוקדם יותר בוול סטריט ג'ורנל, כי חברת דיקס ספורטינג גודס מתכננת לרכוש את החברה. מטעם דיקס נמסר כי היא תשלם 24 דולר למניה עבור פוט לוקר, המהווה פרמיה של כמעט 90% ממחיר המניה של פוט לוקר, שירד בחדות השנה. בדיקס מתכננים להפעיל את פוט לוקר כיחידה עסקית עצמאית בתוך הפורטפוליו ולתחזק את מותגיה.
13:48
עליבאבא צוללת בטרום המסחר בוול סטריט לאחר שענקית המסחר המקוון הסינית החמיצה את התחזיות המוקדמות ברבעון הפיסקאלי הרביעי הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח. הכנסות החברה עמדו על 236.5 מיליארד יואן סיני (32.6 מיליארד דולר), לעומת הצפי שעמד על 237.2 מיליארד יואן. הרווח הנקי עמד על 12.4 מיליארד יואן, לעומת צפי של 24.7 מיליארד יואן.
13:34
בתחילת השנה, כשחברת הטכנולוגיה נייס הדואלית פרסמה את דוחות 2024, היא סיפקה תחזית שנתית שאכזבה את המשקיעים והמניה נפלה. כעת היא אמנם משאירה את תחזית ההכנסות השנתית ללא שינוי, אך מעלה את תחזית הרווח. בתגובה, המניה עולה במסחר המוקדם בוול סטריט. החברה מצפה שהרווח הנקי שלה (Non-GAAP) יגיע השנה ל-12.28-12.48 דולר למניה, לעומת התחזית הקודמת ל-12.13-12.33 דולר. תחזית ההכנסות נותרה 2.918-2.938 מיליארד דולר. התחזית לרבעון השני דומה לתחזיות האנליסטים, והיא להכנסות של 709-719 מיליון דולר (צמיחה של 7%) ורווח של 2.93-3.03 דולר למניה.
ברבעון הראשון נייס עקפה את תחזיות האנליסטים. הכנסות החברה צמחו ב-6.2% לכ-700 מיליון דולר, הרווח הנקי לפי כללי GAAP גדל ב-21.5% ל-129 מיליון דולר והרווח הנקי Non-GAAP גדל ב-7.9% ל-185 מיליון דולר, שהם 2.87 דולר למניה.
12:29
מחירי הנפט צונחים כעת ב-4% בעקבות הכרזתו של טראמפ על הסכם גרעין מתגבש מול איראן. על פי הערכות, ההסכם עשוי להוביל להסרת הסנקציות הכלכליות על טהראן. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 63.7 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 60.7 דולרים.
11:14
בלומברד אודייר מעריכים כי תיקון בשוקי ארה"ב יצר הזדמנות לאג"ח בדירוג גבוה וכי המניות האמריקאיות ימשיכו לעלות בהתאם למגמה הגלובלית: התמחור המחודש בשווקים האמריקאיים מבטא חזרה לערכים כלכליים ריאליים, ויוצר נקודת פתיחה יציבה יותר להשקעה. לדבריהם, מדד S&P 500 התאושש כמעט לחלוטין מהירידות שאירעו בעקבות הכרזות המכסים בתחילת אפריל, והתמחור הנוכחי - אם כי עדיין גבוה ביחס לעולם - כבר מגלם ציפיות מתונות יותר לרווחיות. ככל שהסכמי הסחר עם סין ובריטניה מבשרים על מגמה של הפחתת מכסים מצד ממשל טראמפ, צפויה התאוששות נוספת גם בסנטימנט הכלכלי והצרכני.
"במקביל, האטרקטיביות של שוק האג"ח בארה"ב עולה: אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים מציעות תשואה של 4.4%, אג"ח צמודות אינפלציה (TIPS) מעניקות 2% תשואה ריאלית, ואג"ח קונצרניות בדירוג השקעה מניבות כ-5%. מרווחי ה- CDS על אג"ח ממשלת ארה"ב התרחבו מ-36 ל-50 נקודות בסיס, אך עדיין משקפים הסתברות כשל נמוכה מאוד (כ-0.86%)".
10:21
יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. הדאקס יורד ב-0.6%, הפוטסי נסחר בשיעור דומה והקאק הצרפתי יורד ב-0.5%.
מאקרו בריטניה: הצמ"ג הרבעוני עלה ב-0.7%, מעל הצפי המוקדם שעמד על 0.6%. התמ"ג השנתי עלה ב-1.3% בהשוואה לרבעון המקביל, גם מעל הצפי המוקדם.
08:50
הבוקר (ה') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה שלילית. הניקיי יורד ב-1%, בורסת שנגחאי משילה מערכה 0.7%, ההנג סנג יורד ב-0.9% ומדד הקוספי יורד ב-0.8%.
החוזים העתידיים בארה"ב יורדים הבוקר.
אמש (ד'), בוול סטריט המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-0.7%, זה היום השישי ברציפות. S&P 500 עלה ב-0.2% ומחק את כל הירידות מתחילת השנה. דאו ג'ונס ירד מעט ב-0.1%.
אנבידיה המשיכה במומנטום החיובי כשעלתה אמש ב-4%, והשלימה עלייה של כ-20% בחודש האחרון. החברה מושכת תשומת לב בעקבות דיווח של הוושינגטון פוסט לפיו ממשל טראמפ מתקרב להבטחת עסקאות שבבים בתחום הבינה המלאכותית עם שותפים במזרח התיכון. העסקאות עשויות להיחתם במהלך ביקורו של הנשיא טראמפ באזור. בתוך כך, בנק אוף אמריקה העלה את יעדי המחיר שלו עבור אנבידיה ו- AMD אמש (ד') תוך ציון הצלחות בפרויקטים הריבוניים הנ"ל בתחום הבינה המלאכותית שעשויים לסייע לקזז את ההגבלות על ייצוא לסין, שיחלו בשנת 2026.
● היא הייתה המניה הלוהטת בעולם. עכשיו האנליסטים לא אופטימיים
מחיר היעד עבור אנבידיה הועלה ל-160 דולר למניה (מ-150 דולר), יעד המחיר עבור AMD הועלה ל-130 דולר למניה (מ-120 דולר). שתי החברות הכריזו על פרויקטים רב-שנתיים נפרדים להקמת תשתיות בינה מלאכותית בשיתוף יומיין. בנק אוף אמריקה מעריך כי הפרויקטים עשויים להיות בשווי של 3-5 מיליארד דולר בשנה , או 15-20 מיליארד דולר על פני מספר שנים.
לפי ההערכות של הבנק, תחום הבינה המלאכותית הריבונית עשוי להפוך להזדמנות של יותר מ- 50 מיליארד דולר בשנה, מה שייצג 10-15% משוק התשתיות הגלובלי לבינה מלאכותית, המוערך ב-450-500 מיליארד דולר.
● עולם הפוך: היכן יותר כדאי להשקיע כיום - בשוק המניות או באג"ח ממשלתיות?
עוד מניה מתחום השבבים שריכזה עניין אמש היא סופר מיקרו קומפיוטר שזינקה בכ-15% לאחר שהחברה חתמה על שותפות רב-שנתית בהיקף של 20 מיליארד דולר עם מפתחת מרכזי הנתונים הסעודית DataVolt . במסגרת העסקה, Super Micro תאיץ את אספקת פלטפורמות GPU צפופות במיוחד ומערכות מתלים עבור קמפוסים בקנה מידה גדול של DataVolt בערב הסעודית ובארה"ב. ההודעה מגיעה לאחר הצהרה של הבית הלבן לפיה ערב הסעודית התחייבה להשקעות בהיקף של 600 מיליארד דולר בפרויקטים של תעופה, הגנה, אנרגיה וביטחון - חבילת ההסכמים המסחריים הגדולה ביותר שלה עם ארה"ב עד כה.
מספר מניות ישראליות בוול סטריט ריכזו עניין אמש:
פלטפורמת המסחר איטורו שהונפקה אתמול בנאסד"ק החלה להיסחר אמש ועלתה כשננעלה במחיר של כ-67 דולר למניה, כ-35% מעל מחיר הנפקתה, 52 דולר. ההנפקה של eToro היא ההנפקה הגדולה ביותר של חברת פינטק ישראלית מאז 2021, ומהווה את ההנפקה הראשונה בארה"ב לאחר תקופה של האטה בשוק ההנפקות . הביקוש הגבוה למניה עשוי להעיד על התעניינות מחודשת בשוקי הפינטק והקריפטו. הנפקתה אתמול זכתה לביקושים גבוהים ובוצעה לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר (כ-5.1 מיליארד דולר בדילול מלא). היקף הגיוס והצעת המכר הסתכמו במצטבר לכ-620 מיליון דולר לאחר שהחברה הגדילה את מספר המניות שהוצעו. מדובר בהנפקה הישראלית הגדולה ביותר מאז מובילאיי ב-2022, ואחת ההנפקות הגדולות ביותר בוול סטריט בתקופה האחרונה.
גם טאואר זינקה במעל 5% לאחר שעקפה את תחזיות האנליסטים כשהרוויחה 50 מיליון דולר ברבעון הראשון, הרווח התפעולי של יצרנית השבבים האנלוגיים ירד ב-3% בשל תהליך ההרצה של מפעל השבבים החדש באיטליה, החברה צופה צמיחה של 6% ברבעון השני.
מניית קורנית דיגיטל זינקה ב-15% במסחר בוול סטריט, לאחר פרסום דוחות הרבעון הראשון של 2025. הכנסות החברה הסתכמו בכ-46.5 מיליון דולר - בהתאם לתחזית - כאשר בשורה התחתונה רשמה החברה רווח של סנט אחד למניה, לעומת צפי להפסד של 4 סנט למניה. בנוסף, דיווחה החברה על רווח נקי Non-GAAP של כ-0.6 מיליון דולר ותזרים מזומנים חיובי מהפעילות השוטפת.
באופנהיימר מפרסמים המלצה חיובית על קמטק , שנסחרת להערכתם בדיסקאונט: "חברת קמטק פרסמה תוצאות לרבעון הראשון 2025 וסיפקה תחזית לרבעון הבא בהתאם לצפי, עם צמיחה של כ-20% בהכנסות, מעל הממוצע הענפי. החברה ממשיכה ליהנות ממומנטום חזק בעסקיה בתחום ה AI והדאטה סנטר האחראי על כמחצית מההכנסות, ומגדילה את נתח השוק בזכות השקות מוצרים חדשים.
"עליה אחרונה ברמת אי הוודאות בפן המאקרו והסחר הגלובאלי אינה משפיעה בשלב זה על הביקושים לציוד קמטק, אך הנהלת החברה בוחרת לנקוט במדיניות שמרנית בנוגע למתן תחזיות. למרות הצמיחה הגבוהה מהממוצע הענפי, מניית קמטק נסחרת בדיסקאונט למתחרותיה, ובכך מהווה לדעתנו הזדמנות השקעה".
בשוק החוב האמריקאי, התשואות עלו לכל אורך עקומת התשואות אמש (ד'), כאשר גם התשואות לטווח ארוך עלו לרמות שיא של כמה שבועות, על רקע חשש שהצעות חקיקת מס חדשות בארה"ב יובילו לגירעון תקציבי גדול יותר. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה קלות ב-2 נקודות בסיס ל-4.52% לאחר שסגרה אתמול ברמה של 4.498% .התשואה על איגרת החוב לשנתיים הגיעה ל- 4.05% , הרמה הגבוהה ביותר מאז מרץ, בעקבות ירידה בציפיות להורדות ריבית מרובות של הפדרל ריזרב עד סוף השנה.
ירידת הציפיות להורדת ריבית ניכרה גם במסחר באופציות, כאשר אסטרטגים המליצו על פוזיציות המכוונות להורדת ריבית מאוחרת יותר. לפי בלומברג, משקיעים מחפשים חלופות בעלות תשואה גבוהה יותר מאשר אג"ח ממשלתיות, מה שהתבטא ברכישות של אג"ח קונצרניות.
הבוקר (ה'), תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרות ביציבות. התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.54% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 4.12%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט יורדים הבוקר (ה') ביותר מ-2% לאחר שדוח ממשלתי הראה כי מלאי הנפט הגולמי בארה"ב עלה בהיקף הגבוה ביותר מזה חודשיים, מה שמאפיל על תחושת ההקלה מהסכם הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.
מחיר הנפט האמריקאי נסחר סביב 61.7 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט, המשמש כמדד גלובלי, נותר סביב 64.5 דולר לחבית. המלאי בארה"ב עלה ב-3.45 מיליון חביות - העלייה הגדולה ביותר מאז חודש מרץ, כך מסרה ביום רביעי רשות המידע לאנרגיה (EIA).
מחיר הזהב ממשיך לאבד גובה ויורד הבוקר ב-1.4% למחיר של 3,142 דולרים לאונקיה.
בגזרת המאקרו, בהמשך היום (ה'), צפויים להתפרסם נתוני התמ"ג בבריטניה, הייצור התעשייתי בגוש האירו, נתוני המכירות הקמעונאיות ומדד המחירים ליצרן בארה"ב.