גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה עלתה בכ-4.5%, AMD קפצה ב-5%

נאסד"ק עלה ב-0.3% ● בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● הניקיי עלה בכ-0.9% ● היום יתקיימו בלונדון שיחות בין נציגי סין וארה"ב, במטרה להתניע מחדש מו"מ על הסכם סחר בין המעצמות ● על רקע המכסים של הנשיא טראמפ - היצוא הסיני לארה"ב צנח במאי בשיעור החד ביותר מזה חמש שנים ● טסלה המשיכה להתאושש, לאחר שצנחה בשבוע החולף על רקע העימות המתוקשר בין המנכ"ל אילון מאסק לנשיא טראמפ

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-0.3%, S&P 500 הוסיף 0.1% לערכו, והדאו ג'ונס סביב רמות הבסיס.

טסלה ריכזה עניין וסיימה את יום המסחר בעלייה של כ-4.6%, בהמשך למגמה החיובית שרשמה בסוף השבוע. עם זאת, בביידר הורידו את דירוג המניה של החברה מ-'קנייה' ל-'נייטרלי'. לטענתם, האופטימיות של של המנכ"ל אילון מאסק על תוכניות הרובוטטקסי 'מוגזמות', וכי מערכת היחסים של מאסק עם הנשיא דונלד טראמפ מוסיפה 'אי ודאות ניכרת'.

21:34

מניית חברת התקשורת אקוסטאר צוללת ב-6% לאחר שבוול סטריט ג'ורנל, דווח כי החברה שוקלת להגיש בקשה לפשיטת רגל. על רקע הדיווחים, באקוסטאר מנסים להגן על רישיונות הספקטרום האלחוטי שלה, אשר נמצאים בבדיקה על ידי ועדת התקשורת הפדרלית.

20:41

עליות קלות בוול סטריט, נאסד"ק עולה ב-0.5%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.3%, והדאו ג'ונס עולה ב-0.2%.

ענקית הטכנולוגיה אפל מציגה הערב את הפיתוחים הצפויים למערכת ההפעלה שלה. מדובר באירוע התוכנה השנתי של אפל, WWDC - האירוע השני בחשיבותו אחרי השקת מכשירי האייפון, האייפד והמק החדשים, המתקיימת מדי סתיו.

רשת המזון המהיר מקדונלדס יורדת בכ-1% בעקבות הורדת דירוג ממורגן סטנלי מ"משקל עודף" ל"משקל שווה".

19:31

מגמה מעורבת בוול סטריט. נאסד"ק עולה ב-0.3%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.1%, והדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס.

ARM בולטת לחיוב לאחר שבבנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד של המניה מ-135 דולר ל-150 דולר.

טסלה ממשיכה להתאושש ונסחרת היום ביציבות. למרות הרגיעה בירידות שרשמה בשבוע שעבר, בביידר הורידו את דירוג המניה של החברה מ"קנייה" ל"נייטרלי". לטענתם, האופטימיות של של המנכ"ל אילון מאסק על תוכניות הרובוטטקסי 'מוגזמות', וכי מערכת היחסים של מאסק עם הנשיא דונלד טראמפ מוסיפה 'אי ודאות ניכרת'.

18:52

יום המסחר באירופה ננעל בירידות שערים קלות. הדאקס ירד ב-0.5%, הפוטסי השיל מערכו 0.1%, והקאק ירד ב-0.2%.

18:27

פחות מחודש חלף מאז הנפקת איטורו בנאסד"ק, ומניית החברה רשמה מאז תשואה חיובית של 42%. היום (ב') המניה מזנקת בכ-8% לשיא חדש, המשקף לאיטורו שווי של 6.2 מיליארד דולר (תוספת של כ-1.85 מיליארד דולר מההנפקה). איטורו, בניהולו של המייסד המשותף יוני אסיא, פיתחה פלטפורמת מסחר למשקיעים בנכסים שונים, כגון מניות, מדדים, סחורות ומטבעות קריפטו.

17:13

מניית רובין הוד צוללת ב-7%, לאחר שחברת הברוקראז' המקוונת לא עברה את דרישות הסף כדי להיכנס למדד S&P 500. רק בשבוע שעבר, בנק אוף אמריקה כינה את רובין הוד מועמדת מובילה להצטרף ל-S&P 500 במהלך עדכון המדדים שצפוי להיערך ביוני.

16:47

המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת כאשר המשקיעים מחפשים רמזים בנוגע להתפתחויות בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין שצפויות להתקיים היום בלונדון. מדד S&P 500 נסחר כעת סביב רמות הבסיס ועומד על רמה של 6,002 נקודות, וכעת נמצא במרחק של פחות מ-3% מהשיא.

בולטת לחיוב מניית ענקית המדיה וורנר ברדרס דיסקברי שהודיעהמוקדם יותר כי היא מתכננת להתפצל לשתי חברות ציבוריות נפרדות עד אמצע השנה הבאה. לפי הדיווח, וורנר תתפצל לחברת סטרימינג ואולפנים, אשר תכלול את רכיבי הפקות הסרטים שלה ואת שירות הסטרימינג HBO Max; ולחברת שידורים גלובלית, שתכלול את הערוצים CNN, TNT ודיסקברי, לצד עסקים נוספים.

מנכ"ל וורנר ברדרס דיסקברי, דייוויד זסלב, ציין כי "על־ידי תפקוד כשתי חברות נפרדות בעתיד, אנחנו מעצימים את המותגים האייקוניים האלה, עם מיקוד חד יותר וגמישות אסטרטגית להם הם זקוקים, במטרה להתחרות באופן האפקטיבי ביותר בזירת המדיה המתפתחת של היום".

16:35

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 משיל מערכו 0.1%, ודאו ג'ונס יורד ב-0.2%.

16:00

חברת סייברוואן הישראלית הודיעה היום על חתימת הסכם מסחרי חדש עם CEMEX גרמניה, להתקנת מערכות SaverOne למניעת הסחת דעת סלולרי בנהיגה בצי של Cemex גרמניה הכולל כ-1,000 משאיות.

15:00

ענקית המדיה וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה לפני שעה קלה כי היא מתכננת להתפצל לשתי חברות ציבוריות נפרדות עד אמצע השנה הבאה. לפי הדיווח, וורנר תתפצל לחברת סטרימינג ואולפנים, אשר תכלול את רכיבי הפקות הסרטים שלה ואת שירות הסטרימינג HBO Max; ולחברת שידורים גלובלית, שתכלול את הערוצים CNN, TNT ודיסקברי, לצד עסקים נוספים.

מנכ"ל וורנר ברדרס דיסקברי, דייוויד זסלב, ציין כי "על־ידי תפקוד כשתי חברות נפרדות בעתיד, אנחנו מעצימים את המותגים האייקוניים האלה, עם מיקוד חד יותר וגמישות אסטרטגית להם הם זקוקים, במטרה להתחרות באופן האפקטיבי ביותר בזירת המדיה המתפתחת של היום".

חברת פוליפיד הישראלית, הנסחרת בנאסד"ק, הודיעה על תוצאות מוצלחות בניסוי III שלה במוצר לטיפול בזיהומים המתרחשים בעקבות ניתוחים. ב-2022, ניסוי קודם של פוליפיד במוצר זה נכשל והוביל לירידה של 77% במניית החברה ביום אחד - ולהתדרדרות הדרגתית מאז.

פוליפיד נסחרה הבוקר (ב') רק לפי שווי של 64 מיליון דולר, לאחר שאיבדה כ-99% מערך מנייתה מאז הנפקתה בנאסד"ק ב-2020. בחודש האחרון, לקראת פרסום התוצאות, עלתה מניית החברה רק 18%, ונראה כי רוב השוק היה סקפטי לגבי הניסוי. כעת המניה מזנקת במעל ל-20% במסחר המקדים בוול סטריט.

"למזלנו, המשקיעים האמינו": הצלחה מפתיעה לפוליפיד בניסוי הקליני

14:30

מגמה שלילית באירופה: מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, בעוד הפוטסי והקאק יורדים שניהם בכ-0.2%.

חברת התוכנה אלארום , שנסחרת גם בנאסד"ק, עולה בכ-18%, לאחר שדיווחה כי היא מעדכנת כלפי מעלה את תחזיות ההכנסות והרווחיות שלה לרבעון השני של שנת 2025; זאת, "בעקבות תנופה וביקושים ממספר לקוחות קיימים מאז פרסום התחזית הקודמת, אשר הובילו לגידול משמעותי בשימוש - וכתוצאה מכך גם לצריכה גבוהה מהצפוי של מוצרי ושירותי איסוף הנתונים של אלארום".

החברה דיווחה כי היא צופה כעת הכנסות של כ-8.8 מיליון דולר ברבעון השני של 2025, לעומת התחזית הקודמת, שעמדה על 7.9 מיליון דולר. בנוסף, החברה צופה EBITDA מתואם בטווח של 1-1.5 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת, שעמדה על 0.5-0.8 מיליון דולר. החברה ציינה בדיווח כי "השוק בו אלארום פועלת עדיין מתהווה, וממשיך להיות דינאמי ביותר ולא צפוי. התנודתיות בפעילות עלולה להישאר גבוהה, ובהתאם החברה נערכת לכך".

אחרי סייברארק, גם חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק (איל מקיאג') מתכננת להנפיק אג"ח להמרה בריבית 0%. החברה, בניהולו של אורן הולצמן, דיווחה שתגייס 350 מיליון דולר באג"ח להמרה המיועדות לפירעון ב-2030, והסכום עשוי לגדול ב-50 מיליון דולר, אם רוכשי האג"ח יממשו אופציה לרכישת עוד אג"ח. נכון לסוף הרבעון הראשון, היו לאודיטי בקופה 257 מיליון דולר, ויש לה גישה לקו אשראי שלא מומש, בסך 200 מיליון דולר. כספי הגיוס ישמשו לתמיכה בעסקי החברה, ובעתיד אולי גם לרכישות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין עולה כעת בקרוב ל-2% ומחירו נע סביב 107 אלף דולר.

13:00

מגמה מעורבת באירופה: מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, הפוטסי יורד בכ-0.1%, והקאק נחלש גם הוא בכ-1%.

מניות שכדאי לשים לב אליהן בוול סטריט היום:

טסלה - המניה יורדת במעל 2% במסחר המוקדם, על רקע העימות המתוקשר בין מנכ"ל החברה אילון מאסק והנשיא טראמפ. כזכור, ביום חמישי האחרון, המניה צללה בכ-14%, והתאוששה בכ-4% ביום שישי שלאחר מכן.

אינטואיטיב משינס , איי.אס.טי. ספייס-מוביל , רוקט לאב - שלוש מניות חברות החלל הללו ירכזו עניין היום, על רקע העימות בין אילון מאסק, מנכ"ל SpaceX, לנשיא דונלד טראמפ. שלוש המניות הללו רושמות כעת עליות במסחר המוקדם.

רובין הוד מרקטס , אפלובין - אנליסטים חזו כי פלטפורמת המסחר המקוון וחברת הפרסום הדיגיטלי ייכנסו למדד ה-S&P 500 בעדכון האחרון, אך הדבר לא קרה. שתי המניות יורדות בכ-5% במסחר המוקדם.

מטא פלטפורמס (פייסבוק) - לפי דיווח בבלומברג, החברה נמצאת במגעים מול סטארט־אפ הבינה המלאכותית Scale AI, ומעוניינת להשקיע בו סכום כסף שעשוי לעלות על 10 מיליארד דולר. הסטארט־אפ, שמיקרוסופט ו־OpenAI נמצאות בין לקוחותיו, מספק שירותים שמסייעים לחברות לאמן מודלים של בינה מלאכותית.

11:45

בשעה זו, מדד הדאקס יורד בכ-0.3%, כאשר מדדי הפוטסי והקאק נסחרים ביציבות.

בשוק האג"ח האמריקאי, נרשמות כעת ירידות: תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים יורדת בכ-3 נקודות בסיס ועומדת על 4.48%; תשואת האג"ח ל-30 שנה יורדת בנקודת בסיס אחת לרמה של 4.94%; ותשואת האג"ח לשנתיים יורדת בכ-3 נקודות בסיס, ועומדת על 4.01%.

11:00

מגמה מעורבת באירופה: מדד הדאקס יורד בכ-0.4%, הפוטסי נסחר ביציבות, והקאק נחלש בשיעור דומה.

מניית השבבים אלפאווייב קופצת במעל 20% בבורסת לונדון, לאחר שהחברה הסכימה להצעת רכישה בגובה 2.4 מיליארד דולר מענקית השבבים קוואלקום .

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים כעת ביציבות. מדד ה-S&P 500 צפוי כעת לפתוח את יום המסחר מעל רף ה-6,000 נקודות. זאת, לאחר שחצה את הרף ביום שישי האחרון, והגיע לרמתו הגבוהה ביותר מזה ארבעה חודשים.

10:20

מגמה מעורבת בפתיחה באירופה: מדד הדאקס יורד בכ-0.2%, הפוטסי נסחר ביציבות, והקאק יורד בכ-0.1%.

9:00

אסיה

באסיה, המסחר מתנהל הבוקר בעליות נאות, בעוד המשקיעים ממתינים להתפתחויות בגזרת שיחות הסחר בין ארה"ב לסין שיתקיימו בלונדון מאוחר יותר היום. ב-CNBC צוין כי מתיחות הסחר, ככל הנראה, משתחררת מעט. ברויטרס פורסם בסוף השבוע כי סין העניקה רישיונות יצוא זמניים לספקיות של מתכות נדירות העובדות עם שלוש יצרניות הרכב הגדולות בארה"ב, וכן כי חברת התעופה בואינג נערכת לחידוש משלוחי החבילות לסין.

מדד הניקיי היפני מתקדם בכ-0.9%, הבורסה בהונג קונג קופצת בכ-1%, בורסת שנגחאי מטפסת בכ-0.2%, והקוספי הדרום־קוריאני עולה בכ-1.5%.

הבוקר, פורסם מדד המחירים לצרכן בסין לחודש מאי. האינפלציה ירדה ב-0.1% בקצב שנתי, וכך רשמה את הירידה הרביעית שלה ברציפות. ב-CNBC צוין כי הנתון מעמיק את החששות מפני דפלציה, ומעיד על כך שהתמריצים של הממשלה הסינית, ככל הנראה, לא מצליחים לעודד צמיחה בביקוש המקומי.

במקביל, פורסמו בסין נתוני היצוא, שהציגו את הירידה החדה ביותר ביצוא לארה"ב מזה חמש שנים. היצוא הסיני לארה"ב צנח ב-34.5% לעומת השנה שעברה - הירידה החדה ביותר מאז פברואר 2020, כך לפי Wind Information.

וול סטריט

המסחר בוול סטריט בסוף השבוע האחרון ננעל במגמה חיובית, בשל האופטימיות סביב שיחות הסחר של ארה"ב וסין. הנשיא טראמפ הכריז על שיחות שיתקיימו בין נציגים של שתי המעצמות בלונדון היום, במטרה לחדש את המשא־ומתן על הסכמי סחר. ביום שישי האחרון, הנאסד"ק ננעל בעליות של כ-1.2%, והדאו ג'ונס התרומם בכ-1%; ה-S&P 500 התקדם גם הוא בכ-1% וחצה את רף ה-6,000 נקודות, לראשונה מאז פברואר.

לצד המשא־ומתן על הסכמי סחר בין ארה"ב לסין, עיני המשקיעים יהיו נשואות השבוע לנתוני האינפלציה לחודש מאי, שיפורסמו ביום רביעי הקרוב, כאשר הצפי הוא לעלייה באינפלציה (ראו הרחבה תחת סעיף 4).

מניית טסלה צפויה לרכז עניין השבוע, לאחר שביום חמישי האחרון היא צללה בכ-14%, על רקע העימות המתוקשר בין המנכ"ל אילון מאסק והנשיא טראמפ. המניה מחקה באותו היום 153 מיליארד דולר משווייה, וכך רשמה את היום ה-11 הכי גרוע שלה בעולם, לפי "פורבס". ביום שלמחרת, המניה התאוששה מעט וסיימה את יום המסחר בעלייה של קרוב ל-4%.

בנק אוף אמריקה פרסם בסוף השבוע האחרון סקירות הנוגעות לארבע מניות טכנולוגיה מרכזיות - אנבידיה , אמזון , אלפאבית (גוגל) וברודקום .

מניית חברת ביגוד הספורט לולולמון התרסקה בכ-20%, לאחר שהתחזית שפרסמה לתוצאותיה הכספיות של הרבעון השני החמיצה בפער את התחזיות בוול סטריט. החברה דיווחה כי היא מצפה לרווח של 2.85-2.90 דולר למניה, בעוד שבוול סטריט צפו רווח של 3.31 דולר למניה. בנוסף, החברה עדכנה כלפי מטה את תחזיתה לשנת 2025 מרווח למניה העומד על 14.95-15.15 דולר, לרווח למניה העומד על 14.58-14.78 דולר.

החברה הזהירה כי הרווחים שלה צפויים להיפגע בשל מה שתיארה כ"סביבת מאקרו דינאמית", כאשר אי־הוודאות סביב מדיניות המכסים של הנשיא טראמפ, כמו גם חולשה מסוימת בביקושים, מכבידים על התחזית שלה קדימה.

ההודעה של לולולמון מגיעה אחרי שמספר קמעונאיות הורידו את התחזיות השנתיות שלהן, והזהירו כי צפויות העלאות מחירים, בעקבות אי־הוודאות סביב מהלכי המכסים של טראמפ. אברקרומבי אנד פיץ' ומייסיז קיצצו את תחזיות הרווח שלהן, בעוד שאמריקן איגל משכה את התחזית השנתית שלה, בעקבות אי־הוודאות בשווקים.

גם גאפ , שבבעלותה מותג בגדי הספורט Athleta דיווחה בשבוע שעבר כי היא צופה שהמכסים ישפיעו על עסקיה בכ-100-150 מיליון דולר. גם נייקי אמרה ל-CNBC בחודש שעבר כי בכוונתה לייקר מגוון רחב של מוצרים, אם כי לא ציינה את המכסים כאחת הסיבות.

החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים הבוקר ירידות קלות של עד 0.3%.

שוק החוב האמריקאי

בשוק האג"ח האמריקאי, התשואות באפיק הממשלתי עלו בשבוע החולף לכל אורך העקום, כאשר התשואה לעשר שנים עלתה בכ־10 נקודות בסיס לרמה של 4.51%, לאחר שדוח התעסוקה בארה"ב הפתיע לחיוב בחודש מאי. הבוקר, התשואה לעשר שנים יורדת בקרוב ל-2 נקודות בסיס ועומדת על כ-4.5%. התשואה ל-30 שנה נסחרת ביציבות ועומדת על 4.96%, בעוד התשואה לשנתיים יורדת בכ-3 נקודות בסיס ועומדת על 4.01%.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, הסביר כי "תגובת השווקים לנתוני שוק העבודה גרמה לעליית התשואות והקשיחה את התנאים הפיננסיים אשר צפויים להחליש עוד יותר את הפעילות הכלכלית. לראשונה בשנים האחרונות, התנאים הפיננסיים בארה"ב מחמירים היום יותר מאשר באירופה, אשר הורידה בשבוע שעבר את הריבית פעם נוספת". בתוך כך, זבז'ינסקי ממליץ: "האג"ח בארה"ב אטרקטיביות להשקעה".

שוק הפורקס העולמי

הבוקר, הדולר נחלש מעט מול המטבעות הזרים. מול האירו, הוא נחלש בכ-0.2% (1.14 אירו); מול הליש"ט, הוא נחלש בכ-0.2% (1.35 דולר); ומול הין הפני, הוא נחלש בכ-0.3% (144.4 ין).

שוק הקריפטו

הביטקוין נסחר הבוקר ביציבות, ומחירו נע סביב 105 אלף דולר. האת'ריום יורד בכ-1%, ומחירו נע סביב 2,480 דולר.

שוק הסחורות

מחיר הזהב ירד קלות בשבוע החולף ועמד על 3,346 דולר לאונקיה. בלומברד אודייר מעריכים כי "על אף שתשואות ריאליות נמוכות בשוק האג"ח והפחתות ריבית עתידיות צפויות לתמוך במחיר הזהב, אנו מעריכים כי פוטנציאל העלייה ממנו מוגבל בשנה הקרובה, וכי הוא יתייצב ברמות של 3,300 דולר לאונקיה". כלומר, לא יחזור לרמות השיא. הבוקר, מחיר הזהב יורד קלות ונע סביב 3,330 דולר לאונקיה.

מחירי הנפט נסחרים הבוקר ביציבות. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-64.5 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.4 דולר.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ארה"ב מפנה עובדים מלבנון; לאור יום: הסלמה במחאות באיראן

בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה • יאיר לפיד לנתניהו במליאה בכנסת: "מה שיגדיר אותך בהיסטוריה זה ה-7 באוקטובר" ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ • נושאת המטוסים הגדולה בעולם, שהשתתפה בלכידת מדורו, מתקרבת לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו