גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירות שמוכנות עכשיו, עם ממ"ד: הנדל"ניסט שממפה את המגמה החדשה בשוק

בוני התיכון, המתמקדת בהתחדשות עירונית, זינקה לצד יתר מניות הנדל"ן בימי המערכה מול איראן ● המנכ"ל עמי פרץ טוען כי "בעקבות המלחמה, רואים עלייה משמעותית בהתעניינות בדירות עם ממ"ד שאפשר להיכנס אליהן באופן מיידי" ● הוא לא מאמין שהעובדים הפלסטינים יחזרו, וטוען שלמרות עליית המחירים "בסוף אנשים קונים דירות, עם קצת חסכונות ועזרה מההורים. התרבות הזו היא דבר חזק מאוד"

עמי פרץ / צילום: דוד סקורי
עמי פרץ / צילום: דוד סקורי

מלחמת 12 הימים עם איראן סיפקה עוד טלטלה לשוק הנדל"ן המקומי, שנאלץ להתמודד בשנים האחרונות עם רצף אירועים שזרעו בו אי ודאות: מגפת הקורונה, עליית הריבית החדה ומלחמת חרבות ברזל.

ראיון | "אין בי פחד": הנדל"ניסט שבנה כבר 4,500 דירות מנתח את השוק
ענק ההשקעות האמריקאי בתחזית אופטימית לישראל

אבל בניגוד לאירועים הקודמים, שגרמו לנפילה של עשרות אחוזים במניות הנדל"ן, המלחמה מול איראן דווקא הובילה לזינוק מהיר ומפתיע של 25% במדד ת"א בנייה, הכולל את יזמיות המגורים המקומיות הבולטות.

בבסיס המגמה, הנחת המשקיעים שאותן חברות יהיו הראשונות ליהנות מהשיקום שיגיע לאחר המלחמה, ומהגידול הצפוי בביקוש לדירות חדשות עם ממ"ד. בין המזנקות הגדולות של השבועיים האחרונים בת"א ניתן למצוא חברות בנייה גדולות כמו דמרי, אאורה, אזורים וקרסו נדל"ן, וגם את מניית בוני התיכון הקטנה יותר, שעלתה בדומה למדד הבנייה בימי מבצע "עם כלביא", והשלימה זינוק של 85% בשנה האחרונה.

לעמי (עמרם) פרץ, בעל השליטה ומנכ"ל בוני התיכון, יש אולי הסבר לתופעה. בראיון לגלובס הוא אומר כי "מה שהשתנה במלחמה זה הבנת הצורך של ממ"ד בדירה, שהתחזקה הרבה יותר. בעבר פגיעה של טילים הייתה נקודתית, עכשיו חווינו עם איראן שכל טיל שנופל הורס שכונה שלמה רק מההדף. זה הביא את האנשים לחשוב על הסיכון בכך שהם גרים בדירות שמיועדות להתחדשות עירונית".

הוא מציין כי למלחמה לא הייתה השפעה ישירה על החברה. "לא נפל טיל בפרויקט שלנו, חוץ מאשר בבית שלי ברמת השרון, שם נפל רסיס על הגג ופגע בקולטים של דוד השמש", הוא צוחק. ובמבט קדימה: "בגלל ביקושים מצד רוכשים שישבו על הגדר בתקופת המלחמה, אני חושב שכבר באוגוסט־ספטמבר הציבור יחזור לקנות דירות, בוודאי כשהתחזית היא לירידת ריבית בהמשך השנה".

לדבריו, "בעקבות המלחמה, רואים היום שההתעניינות של רוכשים בפרויקטים לאכלוס מיידי עלתה באופן משמעותי. לפני המלחמה מול איראן אנשים התעניינו בדירות לאכלוס עוד 3־4 שנים, כדי להרוויח את הפער במבצעי המימון מסוג 80/20 (שלם מעט עכשיו, ואת היתרה בעוד מספר שנים, עם מסירת הדירה, נ"א), ולדחות את המשכנתא בינתיים בהמתנה לירידת הריבית. כעת הם רוצים לרכוש דירות שמוכנות עכשיו, ועם ממ"ד".

איך אתה מסביר את הקפיצה במניות הנדל"ן בימי המלחמה?
"אני חושב שהשוק מצביע ברגליים כשהוא מזהה את הפוטנציאל של החברות שעוסקות בהתחדשות עירונית, ואת הצורך שנוצר בעקבות המלחמה. הגורמים התכנוניים יצטרכו לתת פתרון מיידי ולקצר באופן משמעותי את ההבשלה של פרויקטים הכוללים ממ"ד".

המניות לא עלו יותר מדי?
"כמות הפרויקטים ויחידות הדיור כמו שיהיו עכשיו, לא הייתה בהיסטוריה של בוני התיכון. גם חברות בנייה הגדולות, עד שנכנסו להתחדשות עירונית, היו בונות בשיא אלף יחידות דיור. בוני התיכון תהיה חשופה בתקופה הקרובה לבנייה של 3,000־4,000 יחידות דיור. תבין את הפערים".

אתם מסוגלים להרים כל כך הרבה פרויקטים?
"יש לנו היכולת. השוק פתוח לזה, הוא מעמיד את המימון והאשראי".

"פעם ב־80 שנה"

עמי פרץ חי את שוק הנדל"ן זה ארבעה עשורים, מאז שהקים יחד עם אביו אהרון ז"ל את חברת בוני התיכון ב־1985. הם היו קבלנים מהדרום שעסקו בעיקר בבנייה בפריפריה, אך בשנים האחרונות החברה עוברת שינוי מהותי: לפעילות בעיקר באזור המרכז, בדגש על התחום הצומח של התחדשות עירונית.

מדובר בפרויקטים שבהם היזמים מחתימים דיירים על הסכמה להרוס את הבניין הישן שלהם ולבנות במקומו בניין גדול בהרבה. הדיירים מקבלים דירה חדשה ומשופרת, כולל ממ"ד, כאשר הרווח של היזם נובע מתוספת הדירות החדשות בפרויקט, שאותן הוא מוכר בשוק הפתוח.

יתרון לחברות הפועלות בתחום ההתחדשות העירונית הוא אי רכישת הקרקע לבנייה. "נכנסנו לתחום ההתחדשות העירונית לפני 12 שנים, כי לא רצינו לקחת חוב גדול של מאות מיליוני שקלים למימון של רכישת קרקעות", מספר פרץ. "מי הולך לקנות היום קרקע כשהוא צריך לשלם 6% ריבית? אנחנו רוצים להיות בצד הבטוח ולא לבנות על זה שהמחירים תמיד יכסו את עלות הקרקע".

בוני התיכון מזוהה כיום בעיקר עם פרויקט הדגל שלה, התחדשות עירונית ברחוב הראשי של קרית אונו, לבניית 1,077 דירות חדשות. "אכלסנו כבר 250 דירות ועוד חודש מאכלסים עוד 250. נסיים לאכלס הכול בעוד 3 שנים", אומר פרץ. "השכלנו לראות שהעתיד של הארץ זה התחדשות עירונית. זה אירוע של פעם ב־80 שנה (שרבים מהבניינים במדינה יידרשו לפינוי־בינוי, נ"א), וישראל חווה את זה כעת לראשונה".

עמי פרץ משמש כאמור כמנכ"ל החברה ומחזיק 51.5% ממניותיה, לצד אחיו, בני פרץ (23%) שאינו מעורב בפעילות החברה וניסים פרץ (2%), המשמש כמנהל לוגיסטי בבוני התיכון. בני פרץ היה בעשור הקודם המנהל האישי של הזמר אייל גולן, עד שפרץ ביניהם סכסוך, שיושב לאחרונה.

דרך לא חלקה

בוני התיכון נסחרת היום לפי שווי של 810 מיליון שקל, לאחר זינוק של 840% במניה בחמש השנים האחרונות. אך הדרך לא הייתה חלקה: בעקבות עליית הריבית ב־2022 המניה איבדה יותר מ־50% משוויה. שינוי הכיוון החל בסוף אוקטובר 2023, אחרי ההלם הראשוני של הטבח בעוטף עזה, וכעת המניה כבר לא מאוד רחוקה מהשיא (10% משם).

החברה "משווקת ומבצעת" 1,322 דירות, צניחה חדה לעומת כ־2,087 בסוף שנת 2021, אך מנגד צבר ההזמנות שלה (תוכניות עתידיות בשלבים שונים), כמעט כולו בתחום ההתחדשות העירונית, זינק ל־28 אלף דירות, לעומת כמעט 16 אלף באותו הזמן.

הכנסות בוני התיכון צמחו בשנת 2024 לסכום של 425 מיליון שקל, זינוק של 19% לעומת השנה שלפניה אך ירידה של 30% ביחס לשנת השיא, 2022. הרווח הגולמי עמד על 59 מיליון שקל, עלייה של 17% ביחס לשנה הקודמת אך נפילה של 55% ביחס לשנת 2022. בשורה התחתונה הציגה החברה הפסד של 6.5 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 60 מיליון שקל בשנת 2022 (ורווח של 4.5 מיליון שקל בלבד ב־2023).

"רק 7 שנים לפרויקט"

בעיה בסיסית בתחום הנדל"ן למגורים היא שכל פרויקט לוקח זמן רב, ותחזיות שמפרסמות החברות הן גמישות להפליא (ראו מסגרת). לוקח שנים רבות עד שפרויקטים מקודמים ונבנים, בעקבות ההליכים התכנוניים מול המדינה והרשויות המקומיות. בתחום ההתחדשות העירונית הבעיה חמורה אף יותר, שכן צריך גם להשיג חתימות של רוב גדול מקרב דיירי הבניינים המיועדים לפינוי.

אתם וחברות אחרות כותבים במצגות לשוק שיש לכם אלפי יח"ד לבנייה "בקנה". כמה זמן באמת לוקח עד שכל הצבר הזה מתממש לדירות בפועל?
"אם אני משווה ללפני 12 שנים, היו לנו פרויקטים שלקח 8 שנים לקדם עד הבנייה, והיום יש לנו פרויקטים שתוך שלוש־ארבע שנים יש תב"ע (תוכנית בניין עיר, נ"א), ואז עוד 3־4 שנים של בנייה.

"מבחינת הרשויות וגורמי התכנון יש שיפור לא רגיל, ורואים שגרף הקידום הסטטוטורי יורד ומקצר את לוחות הזמנים של היתרי הבנייה. ראשי ערים מתקשרים ולוחצים שנגיש תוכניות, גם כי הממשלה מעודדת את העיריות ונותנת כסף לכך".

ועדיין זה פרק זמן לא מבוטל.
"כן, זה פרק זמן. תבין ש־7 שנים בהתחדשות עירונית זה מהירות שיא".

ובינתיים מחירי הדירות ממשיכים לעלות, אתה לא רואה כאן בעיה?
פרץ: "אם יש לאנשים יכולת, מה הבעיה? אני יכול לתהות אם הם מסוגלים או לא מסוגלים, אבל בסופו של דבר אנשים רוכשים דירות. אז כן, יש להם קצת חסכונות וכולם נזקקים לעזרה של ההורים.

"יש אנשים שיש להם פחות יכולות, אז קונים דירות יותר קטנות. בפרויקטים החדשים שלנו יש גם דירות של 50 מטר. התרבות הזאת שבן אדם רוצה דירה בארץ, היא דבר חזק מאוד".

פרץ מסכים שהריבית הגבוהה ועליית מחירי הדירות בלמו את שוק הדירות לתקופה: "רוכשים פוטנציאליים ראו שהריבית עלתה והיו צריכים לקחת משכנתא של 1.5־2 מיליון שקל. מאחר שלא יכלו להעמיד את ההון עצמי, הם העדיפו לשים בינתיים את הכסף בפיקדון.

"לכן ליזמים לא הייתה ברירה אלא להמציא את מבצעי ה־20\80 ללא הצמדה. אני מעריך שלאט לאט נחזור למצב הרגיל של הצמדה ותנאי תשלום רגילים, בוודאי אחרי שהבנקים צמצמו את המבצעים האלה".

מה טווח המחירים בפרויקטים שלכם?
"בקרית אונו אנחנו מוכרים דירות ב־3.2־4.2 מיליון שקל, בבאר יעקב יש לנו דירות ב־2.5 מיליון שקל, בפתח תקוה ב־2־2.5 מיליון שקל".

ואם אני רוצה לקנות דירה בחצי מיליון שקל, כמו ביוון או בקפריסין?
"אין מוצר כזה. אפילו אם אתה קונה כאן דירה בת 60 שנה שמיועדת לפינוי בינוי, היא כבר מתמחרת את הערך הצפוי שלה בעתיד".

בונים בעיקר עם סינים

לפי סקירת משרד האוצר, רק 21 אלף פועלים פלסטינים חזרו לענף הבנייה ברבעון הראשון של 2025 (לעומת 100 אלף קודם למלחמת חרבות ברזל). במקביל, מספר העובדים הזרים שולש, אבל הם עדיין רק 18% מהמועסקים בתחום.

פרץ לא מודאג. לדבריו "לדעתי העובדים הפלסטינים כבר לא יחזרו. אנחנו בעיקר בונים את הפרויקטים שלנו עם חברות סיניות וגם ממזרח אירופה, ולמרות המלחמות באף פרויקט אין לנו איחור באכלוס".

אבל זה מקפיץ את מחירי הדירות?
"כן, אין ספק שמחירי המכירה עלו, אבל גם עלויות הבנייה גדלו. התחלנו את קרית אונו עם רווחיות גולמית של 15% ואנחנו עכשיו ב־35%. זה יירד בהמשך בשל עלויות הבנייה אולי ל־24%, אז בסוף זה מתאזן".

אז מה יהיה הפתרון למחירי הדיור?
"כלכלה טובה, שבה הכול מסתדר בסופו של דבר".

עוד כתבות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

תיקון והתנצלות

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-4%, מדד הבנייה עולה בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.1% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים שראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ