גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנבידיה מגייסת אלפי מהנדסים. שלוש פקולטות יבטיחו את הדרך לשם

ההכרזה של אנבידיה על הקמפוס החדש בצפון מסמנת שלב חדש בפעילות של ענקית השבבים בישראל - וצפויה להזניק את הביקוש למהנדסים מקומיים ● איפה עדיף ללמוד, איזה תואר כדאי לעשות, ואילו כישורים מחפשים בחברה שמגייסת מאות עובדים בשנה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

ההכרזה של אנבידיה על כוונתה להקים קמפוס ענק בצפון הארץ מסמנת שלב חדש בנוכחות של ענקית השבבים בישראל ופותחת פתח לאלפי מהנדסים וסטודנטים מקומיים שמעוניינים להצטרף לשורותיה.

מכה לישראליות בוול סטריט: רשות ני"ע בארה"ב שוקלת לבטל הקלות שחלות עליהן
מנהלי התיקים יוכלו להציג תשואות? ברשות ני"ע בוחנים מהפכה בתחום שקפא
מה קורה לפנסיה אחרי שאנחנו מתים והאם הכסף הולך לאיבוד?

כזכור, החברה פרסמה בקשה לרכישת שטח של עד 120 דונם באזור הצפון, לטובת הקמת מרכז מחקר ופיתוח בהשקעה של מיליארדי שקלים. המהלך הזה עשוי לשנות את הדרך שבה צעירים בארץ בוחרים מה ללמוד, איפה לגור, ואיך תיראה הקריירה שלהם בעשור הקרוב.

אלפי עובדים בישראל

לאנבדיה יש למעלה מ-5,000 עובדים בישראל, לפי נתוני אתוסיה. מתחילת השנה גויסו 640 עובדים, מתוכם 160 מאינטל.

אנבידיה מפעילה כיום חמישה מרכזי פיתוח בישראל, הפרוסים בין היתר ביקנעם, בתל אביב, ברעננה, בבאר שבע ובתל חי.

מאז רכישת מלאנוקס ב־2019 בכ־7 מיליארד דולר, הפכה ישראל לאחד ממוקדי הפעילות האסטרטגיים של החברה, עם הערכה כי כ־15% מהפעילות העולמית של אנבידיה מתבצעת כאן.

שווי פעילותה המקומית מוערך בכ־500 מיליארד דולר - נתח משמעותי מתוך שווי שוק עולמי של כ־3.9 טריליון דולר. בשנה החולפת הרחיבה אנבידיה את נוכחותה בישראל עם רכישת שתי חברות בינה מלאכותית: Run:AI תמורת כ־700 מיליון דולר, ו־Deci בכ־300 מיליון דולר.

לפי נתוני לינקדאין, התחום המרכזי שבו עוסקים העובדים הוא הנדסה - כ־2,800 איש, כאשר התחום הבא אחריו, טכנולוגיית מידע. לצד זאת, ניתן למצוא נציגות גם בתחומי בקרת איכות, ניהול פרויקטים, מחקר וניהול מוצר.

תחומי הלימוד הנפוצים ביותר הם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים והנדסת תוכנה.

שירי וקס, מנכ"לית חברת ההשמה להייטק Gotfriends מסבירה כי "כוח־האדם של אנבידיה בישראל מורכב ברובו ממהנדסים, בתחומים של פיתוח תוכנה, חומרה, בינה מלאכותית, אלגוריתמיקה, ולמידת מכונה. יש דגש על מומחים בתחום ה־VLSI, מהנדסי Board Design, מהנדסי GPU, מהנדסי תוכנה מנוסים, אנשי Data Science, וחוקרים שמתעסקים ב־AI. בנוסף, יש גם תפקידי ניהול מוצר, ארכיטקטורת מערכת, DevOps, ואבטחה, אבל בליבת החברה - אלה עדיין מקצועות ההנדסה הקלאסיים".

הטכניון בראש הרשימה

רוב עובדי אנבידיה בישראל מגיעים מרקע הנדסי וטכנולוגי מובהק, עם ריכוז משמעותי של בוגרי מוסדות אקדמיים מובילים. לפי נתוני מחלקת המחקר של אתוסיה, בראש הרשימה של העובדים בחברה כיום ניצב הטכניון, ממנו הגיעו 1,300 עובדים, ואחריו אוניברסיטת תל אביב עם 720 עובדים, ואוניברסיטת בן־גוריון בנגב עם 600 עובדים. השאר מגיעים מאוניברסיטאות ומכללות שונות, בהיקפים קטנים יותר לכל מוסד.

65% מהעובדים בעלי תואר ראשון, 22% בעלי תואר שני ו־4% בעלי תואר שלישי.

אייל סולומון, מנכ"ל חברת ההשמה אתוסיה, סבור כי "המקומות המומלצים ביותר שכדאי ללמוד בהם כדי להגיע לאנבידיה אלו הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים בבן גוריון והפקולטה להנדסת חשמל בתל אביב. שלושת הפקולטות האלה מצליחות להעמיד בוגרים לאנבידיה. גם אוניברסיטת בר אילן ומכללת בראודה מתאימות".

זוהר בנימין, מנהלת חטיבת הגיוס הטכנולוגי ב־Experis ישראל, מסבירה כי "אנשים שרוצים לכוון לחברות כאלה, כדאי להם לכוון כבר מגיל צעיר ליחידות טכנולוגיות בצבא, כמו 8200 וממר"ם, זה מסייע להרחיב את הזדמנויות התעסוקה באופן משמעותי".

מה צריך ללמוד כדי להשתלב? לדבריה של וקס, "זה כמובן תלוי בתפקיד, אבל אפשר לציין מספר תחומים שחוזרים על עצמם: שליטה ב־C++ וב־Python, הבנה מעמיקה בתכנות על גבי GPU (כולל CUDA), ניסיון בעבודה עם מערכות מבוזרות, וידע טכני עמוק בתכנון חומרה - כולל RTL, FPGA ו־SOC. מי שמכוון לתחום הגרפיקה, לרוב נדרש לרקע חזק במתמטיקה ובמערכות גרפיקה כמו Vulkan או DirectX".

בנימין מוסיפה כי גם לסופט סקילס יש חלק משמעותי בתהליך הקבלה. "כלומר, צריך לשים לב כל הזמן איך להתפתח, לקחת פרויקטים אישיים גם במהלך הלימודים, להתנסות כמה שיותר עם AI, מערכות וכלים טכנולוגיים שיובילו אותם קדימה לפני שמסיימים את הלימודים. דגש על למידה מהירה, למידה עצמאית ויכולת עבודה בצוותים גלובליים".

יאיר רוזיליו, מנכ״ל Scoutt, פלטפורמת AI לבניית צוותי מהנדסי תוכנה, סבור כי "ברמה המעשית, מהנדסי תוכנה, פירמוור ודרייברים באנבידיה נדרשים לשילוב של מהירות, ראייה מערכתית וירידה לפרטים. העבודה בתחום כוללת התמודדות עם באגים מורכבים, לוגים ובעיות שקשה לשחזר, ולכן היא דורשת התמדה רבה ויכולת לחקור לעומק לאורך זמן.

"בנוסף, המהנדסים חייבים להבין את כל שרשרת המערכת מהחומרה הפיזית ועד לרמת ה־API, כדי לדעת היכן לחפש תקלות וכיצד לשפר ביצועים. הדיוק בעבודה הוא קריטי, שכן טעות של ביט אחד בלבד עלולה לגרום לקריסת מערכת או לפגיעה בתפקוד".

מעדיפים ניסיון עשיר

לדבריה של וקס, רוב הגיוסים באנבידיה הם של מומחים בעלי ניסיון. "בדרך כלל מדובר במהנדסים בעלי ניסיון עשיר, גם מהצד האקדמי וגם מהתעשייה. אפשר למצוא ביניהם בוגרי מלאנוקס, אינטל, גוגל וסטארטאפים מתקדמים, עם רקע בפרויקטים מורכבים שמצריכים חשיבה מערכתית ויכולת פתרון בעיות בקנה־מידה עולמי.

"לעתים יש להם פרויקטים של גיוס ג'וניורים מאוניברסיטאות מובילות לתפקידי כניסה, הרף שם גבוה מאוד והתחרות משמעותית ביחס להיצע הג'וניורים".

האם אנבידיה יכולה לשנות השוק מבחינת הביקוש למקצועות מסוימים?
וקס מסבירה: "לדעתי כן כי אנבידיה לא רק שחקנית תעסוקתית - היא גם שחקן שמכתיב טרנדים. להערכתי, ההתרחבות שלה צפויה להשפיע על מיקוד הלימודים האקדמיים במיוחד בכל מה שקשור לשילוב בין מדעי המחשב להנדסת חשמל.

"כלומר, סטודנטים שעד עכשיו היו בוחרים מסלול "מדעי המחשב קלאסי", עשויים ללכת דווקא לכיוון של הנדסת מחשבים, אלקטרוניקה או פיזיקה עם התמחות ב־AI וחומרה, מתוך הבנה שזה מה שפותח את הדלתות לחברות כמו אנבידיה. אני בטוחה שההשפעה של אנבידיה לא תיגמר בגיוסים, אלא ממש תשפיע מבחינה דמוגרפית על ההחלטה לגור בפריפריה".

סולומון, סבור כי ההשפעה של המהלך של אנבידיה יכול לשנות את שוק העבודה כפי שאנו מכירים היום. "תוספת של כמות כזו של משרות אף יכולה להרים את השכר בצורה משמעותית לא רק באנבידיה, ולהפוך את השוק משוק של מעסיקים לשוק של מועמדים בזכות היצע המשרות שיגדל".

עוד כתבות

סכר הרנסנס על הנילוס הכחול באתיופיה / צילום: ap

סכר הרנסנס מביא להחרפת המאבק האזורי בין אתיופיה ומצרים

השלמת בניית סכר הרנסנס על הנילוס באתיופיה מעוררת זעם במצרים, שהנהר מהווה את מקור המים החשוב ביותר שלה ● בקהיר, שכורעת תחת חובות, חוששים ממלחמה ומנסים למצוא פתרונות יצירתיים למשבר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הראלי של מניות הביטוח: הפניקס עקפה בשווי את הבנק הבינלאומי

לאחר ששילשה את שוויה בשנה האחרונה, עקפה חברת הביטוח הגדולה בישראל את שווי הבנק החמישי בגודלו ● מה צופים המומחים להמשך

רן עוז, עידן וולס, יצחק תשובה / צילום: יח''צ, כדיה לוי, תמר מצפי

תשובה יהפוך לבעל השליטה בישראכרט. איך תיראה החברה תחתיו?

בנק ישראל העניק לקבוצת דלק היתר שליטה בישראכרט ● כעת נותרו פרטים טכניים, ובתוך ימים ספורים המהפכה תצא לדרך ● המטרה העיקרית: שיפור ביצועי חברת האשראי הגדולה בישראל

חדשות ההייטק / צילום: רויטרס - Manuel Orbegozo

אפל רכשה סטארט-אפ ישראלי. כך היא תשלב את המוצר שלו

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק ● והפעם:  אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי TrueMeeting, ג'ק דורסי ממציא את המסנג'ר מחדש, חברת החלל של אילון מאסק בוחנת גיוס בשווי עצום של 400 מיליארד דולר, ושני סטארט־אפים ישראליים מגייסים עשרות מיליונים לפיתוח סוכני AI שיחליפו מענה אנושי ● חדשות ההייטק

האם מנהלי התיקים יוכלו להציג תשואה?

מנהלי התיקים יוכלו להציג תשואות? ברשות ני"ע בוחנים מהפכה בתחום שקפא

מנהלי תיקי השקעות אינם יכולים כיום להציג את התשואות שהשיגו, מה שמקשה על גיוס לקוחות חדשים ● רשות ני"ע בוחנת אפשרויות להתיר את הרסן, אך ייתכן שתימנע מכך עקב הסיכונים

מימין: דידי ידידיה, בעלים ומנכ''ל ואבי טוריסקי, יו''ר חברת רותם שני / צילום: אריק סולטן

רשות ניירות ערך פתחה בחקירה נגד חברת הנדל"ן רותם שני

חוקרי רשות ניירות ערך ורשות המסים ערכו אתמול חיפושים במשרדי רותם שני, ומנהליה זומנו לחקירה בחשד להפרה של הוראות הדיווח ● בחודש האחרון נהנתה החברה מהראלי בשווקים ומהעניין הגובר בחברות בנייה וייזום, בחסות המערכה הצבאית מול איראן, שהביאו לקפיצה של כ-20%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

מכה לישראליות בוול סטריט: רשות ני"ע בארה"ב שוקלת לבטל הקלות שחלות עליהן

כ־100 חברות ישראליות, ביניהן כמה מהשמות הגדולים בהייטק הישראלי, זוכות להטבות בזכות מעמד של מנפיק זר - כגון פטור מהגשת דוחות רבעוניים וגילוי אישי לגבי שכר בכירים ● בארה"ב מכוונים בעיקר לפגיעה בסין, באמצעות צמצום מספר החברות הללו והעלאת רף הזכאות למעמד, אך הפגיעה תורגש גם כאן ● גורמים בשוק המקומי: מדובר בשינוי דרמטי שיכביד עליהן בכיס ועשוי להוביל חברות חזרה לבורסה המקומית

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

מעל מיליארד שקל בהיטלי גז חלוטים הגיעו לקרן העושר

היקף הכסף שנכנס לקרן העושר ממאגר הגז תמר כבר חצה את תחזית המינימום של רשות המסים, אך עדיין מתחת לתחזית המקסימום, שעומדת על 1.3 מיליארד שקל ● הכנסות קרן העושר צפויה להגיע לשיא של 8.5 מיליארד שקל ב-2031 ממסים הנגבים ממאגרי הגז, ולכמעט 200 מיליארד שקל לאורך חייה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ מחדש שוב את מלחמת הסחר, ומשדר: נמאס לי מפוטין

מהטלת מכסים ועד אוקראינה, טראמפ הוא נשיא הזיגזגים והקפריזות • השבוע הוא חתם עשרות מכתבים של בשורות רעות לשותפות הסחר של ארה"ב: הגיליוטינה תרד ב־1 באוגוסט, אלא אם כן הוא ישנה את דעתו בפעם המי־יודע־כמה • השבוע גם מתח ביקורת חריפה על נשיא רוסיה

קמפיין הרגשות של מקדונלד'ס / צילום: צילום מסך

מה אפשר ללמוד עליכם רק מתנועות העיניים

מקדונלד'ס, לקסוס, יונדאי, דייסון וגם אמזון - כל אלה ואחרים עושים שימוש בנוירומרקטינג, ענף המשלב עקרונות של מדעי המוח והשיווק במטרה לייצר אסטרטגיות פרסום אפקטיביות יותר ● הבינה המלאכותית מאיצה את התחום, אך בישראל הוא עדיין בחיתוליו

מוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס ועדי אייל, מנכ''ל וואן טכנולוגיות / צילום: עידן גרוס, Regev Art Photography

"צומחות יותר מהמשק": סקירה מקיפה קובעת כי יש עדיין אפסייד במניות ה-IT

לאחר שהניבו תשואות חזקות מתחילת השנה, באי.בי.אי מעריכים כי ענקיות טכנולוגיית המידע המקומיות ימשיכו לייצר תשואה חיובית דו-ספרתית למשקיעים ● ההמלצה החמה ביותר - למניית מלם תים ● ומי צפויה להפוך להערכתם לשחקנית משמעותית גם באירופה?

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הבשורה של רשות המסים לבעלי דירות שפונו במסגרת התחדשות עירונית

רשות המסים פרסמה היום נייר עמדה הקובע כי דמי שכירות המשולמים לבעלי דירות שפונו במסגרת התחדשות עירונית אינם חייבים במס גם אם הדירה הושכרה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

אנבידיה שוב עושה היסטוריה: החברה הראשונה שהגיעה לשווי של 4 טריליון דולר

אנבידיה ממשיכה לעשות היסטוריה והגיעה לשווי של 4 טריליון דולר, הכי הרבה אי פעם ● עתה לאחר שזינקה בכ-70% מאז השפל האחרון באפריל, אנליסטים מאמינים שהיא לא יקרה מידי ושהשיא עוד לפניה

יצחק תשובה / צילומים: גדעון לוי, טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל העניק ליצחק תשובה היתר שליטה בישראכרט

האישור מבנק ישראל הוא האחרון הנדרש כדי לקבל את השליטה בחברה ● האישור מגיע אחרי שבחודש מרץ רשות התחרות כבר אישרה את המכירה, וזאת כחודש לאחר שבעלי מניות ישראכרט אישרו את מכירת השליטה ● העסקה צפויה להיסגר תוך שבוע עד 10 ימים ● מניית ישראכרט מזנקת כעת בבורסה

סניף בנק UBS / צילום: ap, Sang Tan

הצניחה המפתיעה בדולר הובילה את הבנק השוויצרי לפצות לקוחות על הפסדי עתק

בנק UBS השוויצרי יפצה לקוחות על הפסדים של מאות מיליוני דולרים כתוצאה משימוש במכשיר פיננסי ששווק להם, שהתבסס על שער הדולר־פרנק ● ההפסדים נרשמו אחרי שהדולר צלל בשל הכרזת טראמפ על מלחמת סחר ● הבנק: הפיצוי יוענק כ"מחווה של רצון טוב"

"300 מיליון פרנק יירדו לטמיון": בשווייץ שוקלים לבטל את העסקה עם אלביט

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: בשווייץ לא מרוצים מהמל"טים של אלביט, פרטי ההסכם שמתגבש בין ישראל וסוריה, ובאיראן מתקשים להתאושש מהתקיפות הישראליות ● כותרות העיתונים בעולם

מחיר הנחושת בשיא כל הזמנים / צילום: Shutterstock

חמישה דברים שכדאי לדעת על מחירי השיא של הנחושת

לאחר שהנשיא טראמפ הצהיר כי ממשלו יטיל מס של 50% על יבוא נחושת, המחירים המריאו לשיא כל הזמנים, עם הזינוק היומי הגדול ביותר מאז 1968 ● המתכת משמשת לייצור של כל דבר, החל ממכוניות ועד טלפונים ניידים ושבבי מחשב

גילי רענן, מייסד Cyberstarts / צילום: איל יצהר

"לשמור על הטאלנט גם בלי אקזיט": המשקיע הישראלי שמחלק 300 מיליון דולר לעובדים

גילי רענן משיק קרן נזילות לעובדי החברות בפורטפוליו של הקרן סייברסטארטס, שתאפשר לעובדים לממש אחת לשנה חלק מהמניות שלהם שהבשילו ● עוד אמרו בחברה כי הם "בונים כלי שימור שמתגמל הצלחה מוקדמת"

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית הלואו קוסט מקדימה את חזרתה לארץ. אלו היעדים הראשונים

מוקדם מהתאריך עליו הודיעה בעבר: חברת הלואו קוסט ההונגרית וויזאייר צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב־8 באוגוסט ● בהתחלה מדובר רק בשני יעדים: בודפשט וללרנקה

רחוב דפנה בתל אביב - מתחם המיועד לפינוי-בינוי / צילום: תמר מצפי

המאבק על פרויקט הנדל"ן היוקרתי בת"א ותביעת המיליונים נגד הדיירים והיזם

יזמיות הנדל"ן תזהר ונוה גד תובעות 60 מיליון שקל מבעלי הדירות ברחוב דפנה בת"א, שסילקו אותן מפרויקט פינוי-בינוי במתחם, ומהיזם הדש אדם שוסטר ● לטענתן, הפרויקט התעכב עקב חילוקי דעות בין בעלי הדירות לבין עצמם ● בעלי הדירות טוענים מנגד כי התמורות שהוצעו להם ע"י החברות היו נמוכות