גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנבידיה תגייס אלפי מהנדסים. שלוש פקולטות יבטיחו את הדרך לשם

ההכרזה של אנבידיה על הקמפוס החדש בצפון מסמנת שלב חדש בפעילות של ענקית השבבים בישראל - וצפויה להזניק את הביקוש למהנדסים מקומיים ● איפה עדיף ללמוד, איזה תואר כדאי לעשות, ואילו כישורים מחפשים בחברה שמגייסת מאות עובדים בשנה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

ההכרזה של אנבידיה על כוונתה להקים קמפוס ענק בצפון הארץ מסמנת שלב חדש בנוכחות של ענקית השבבים בישראל ופותחת פתח לאלפי מהנדסים וסטודנטים מקומיים שמעוניינים להצטרף לשורותיה.

מכה לישראליות בוול סטריט: רשות ני"ע בארה"ב שוקלת לבטל הקלות שחלות עליהן
מנהלי התיקים יוכלו להציג תשואות? ברשות ני"ע בוחנים מהפכה בתחום שקפא
מה קורה לפנסיה אחרי שאנחנו מתים והאם הכסף הולך לאיבוד?

כזכור, החברה פרסמה בקשה לרכישת שטח של עד 120 דונם באזור הצפון, לטובת הקמת מרכז מחקר ופיתוח בהשקעה של מיליארדי שקלים. המהלך הזה עשוי לשנות את הדרך שבה צעירים בארץ בוחרים מה ללמוד, איפה לגור, ואיך תיראה הקריירה שלהם בעשור הקרוב.

אלפי עובדים בישראל

לאנבדיה יש למעלה מ-5,000 עובדים בישראל, לפי נתוני אתוסיה. מתחילת השנה גויסו 640 עובדים, מתוכם 160 מאינטל.

אנבידיה מפעילה כיום חמישה מרכזי פיתוח בישראל, הפרוסים בין היתר ביקנעם, בתל אביב, ברעננה, בבאר שבע ובתל חי.

מאז רכישת מלאנוקס ב־2019 בכ־7 מיליארד דולר, הפכה ישראל לאחד ממוקדי הפעילות האסטרטגיים של החברה, עם הערכה כי כ־15% מהפעילות העולמית של אנבידיה מתבצעת כאן.

שווי פעילותה המקומית מוערך בכ־500 מיליארד דולר - נתח משמעותי מתוך שווי שוק עולמי של כ־3.9 טריליון דולר. בשנה החולפת הרחיבה אנבידיה את נוכחותה בישראל עם רכישת שתי חברות בינה מלאכותית: Run:AI תמורת כ־700 מיליון דולר, ו־Deci בכ־300 מיליון דולר.

לפי נתוני לינקדאין, התחום המרכזי שבו עוסקים העובדים הוא הנדסה - כ־2,800 איש, כאשר התחום הבא אחריו, טכנולוגיית מידע. לצד זאת, ניתן למצוא נציגות גם בתחומי בקרת איכות, ניהול פרויקטים, מחקר וניהול מוצר.

תחומי הלימוד הנפוצים ביותר הם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים והנדסת תוכנה.

שירי וקס, מנכ"לית חברת ההשמה להייטק Gotfriends מסבירה כי "כוח־האדם של אנבידיה בישראל מורכב ברובו ממהנדסים, בתחומים של פיתוח תוכנה, חומרה, בינה מלאכותית, אלגוריתמיקה, ולמידת מכונה. יש דגש על מומחים בתחום ה־VLSI, מהנדסי Board Design, מהנדסי GPU, מהנדסי תוכנה מנוסים, אנשי Data Science, וחוקרים שמתעסקים ב־AI. בנוסף, יש גם תפקידי ניהול מוצר, ארכיטקטורת מערכת, DevOps, ואבטחה, אבל בליבת החברה - אלה עדיין מקצועות ההנדסה הקלאסיים".

הטכניון בראש הרשימה

רוב עובדי אנבידיה בישראל מגיעים מרקע הנדסי וטכנולוגי מובהק, עם ריכוז משמעותי של בוגרי מוסדות אקדמיים מובילים. לפי נתוני מחלקת המחקר של אתוסיה, בראש הרשימה של העובדים בחברה כיום ניצב הטכניון, ממנו הגיעו 1,300 עובדים, ואחריו אוניברסיטת תל אביב עם 720 עובדים, ואוניברסיטת בן־גוריון בנגב עם 600 עובדים. השאר מגיעים מאוניברסיטאות ומכללות שונות, בהיקפים קטנים יותר לכל מוסד.

65% מהעובדים בעלי תואר ראשון, 22% בעלי תואר שני ו־4% בעלי תואר שלישי.

אייל סולומון, מנכ"ל חברת ההשמה אתוסיה, סבור כי "המקומות המומלצים ביותר שכדאי ללמוד בהם כדי להגיע לאנבידיה אלו הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים בבן גוריון והפקולטה להנדסת חשמל בתל אביב. שלושת הפקולטות האלה מצליחות להעמיד בוגרים לאנבידיה. גם אוניברסיטת בר אילן ומכללת בראודה מתאימות".

זוהר בנימין, מנהלת חטיבת הגיוס הטכנולוגי ב־Experis ישראל, מסבירה כי "אנשים שרוצים לכוון לחברות כאלה, כדאי להם לכוון כבר מגיל צעיר ליחידות טכנולוגיות בצבא, כמו 8200 וממר"ם, זה מסייע להרחיב את הזדמנויות התעסוקה באופן משמעותי".

מה צריך ללמוד כדי להשתלב? לדבריה של וקס, "זה כמובן תלוי בתפקיד, אבל אפשר לציין מספר תחומים שחוזרים על עצמם: שליטה ב־C++ וב־Python, הבנה מעמיקה בתכנות על גבי GPU (כולל CUDA), ניסיון בעבודה עם מערכות מבוזרות, וידע טכני עמוק בתכנון חומרה - כולל RTL, FPGA ו־SOC. מי שמכוון לתחום הגרפיקה, לרוב נדרש לרקע חזק במתמטיקה ובמערכות גרפיקה כמו Vulkan או DirectX".

בנימין מוסיפה כי גם לסופט סקילס יש חלק משמעותי בתהליך הקבלה. "כלומר, צריך לשים לב כל הזמן איך להתפתח, לקחת פרויקטים אישיים גם במהלך הלימודים, להתנסות כמה שיותר עם AI, מערכות וכלים טכנולוגיים שיובילו אותם קדימה לפני שמסיימים את הלימודים. דגש על למידה מהירה, למידה עצמאית ויכולת עבודה בצוותים גלובליים".

יאיר רוזיליו, מנכ״ל Scoutt, פלטפורמת AI לבניית צוותי מהנדסי תוכנה, סבור כי "ברמה המעשית, מהנדסי תוכנה, פירמוור ודרייברים באנבידיה נדרשים לשילוב של מהירות, ראייה מערכתית וירידה לפרטים. העבודה בתחום כוללת התמודדות עם באגים מורכבים, לוגים ובעיות שקשה לשחזר, ולכן היא דורשת התמדה רבה ויכולת לחקור לעומק לאורך זמן.

"בנוסף, המהנדסים חייבים להבין את כל שרשרת המערכת מהחומרה הפיזית ועד לרמת ה־API, כדי לדעת היכן לחפש תקלות וכיצד לשפר ביצועים. הדיוק בעבודה הוא קריטי, שכן טעות של ביט אחד בלבד עלולה לגרום לקריסת מערכת או לפגיעה בתפקוד".

מעדיפים ניסיון עשיר

לדבריה של וקס, רוב הגיוסים באנבידיה הם של מומחים בעלי ניסיון. "בדרך כלל מדובר במהנדסים בעלי ניסיון עשיר, גם מהצד האקדמי וגם מהתעשייה. אפשר למצוא ביניהם בוגרי מלאנוקס, אינטל, גוגל וסטארטאפים מתקדמים, עם רקע בפרויקטים מורכבים שמצריכים חשיבה מערכתית ויכולת פתרון בעיות בקנה־מידה עולמי.

"לעתים יש להם פרויקטים של גיוס ג'וניורים מאוניברסיטאות מובילות לתפקידי כניסה, הרף שם גבוה מאוד והתחרות משמעותית ביחס להיצע הג'וניורים".

האם אנבידיה יכולה לשנות השוק מבחינת הביקוש למקצועות מסוימים?
וקס מסבירה: "לדעתי כן כי אנבידיה לא רק שחקנית תעסוקתית - היא גם שחקן שמכתיב טרנדים. להערכתי, ההתרחבות שלה צפויה להשפיע על מיקוד הלימודים האקדמיים במיוחד בכל מה שקשור לשילוב בין מדעי המחשב להנדסת חשמל.

"כלומר, סטודנטים שעד עכשיו היו בוחרים מסלול "מדעי המחשב קלאסי", עשויים ללכת דווקא לכיוון של הנדסת מחשבים, אלקטרוניקה או פיזיקה עם התמחות ב־AI וחומרה, מתוך הבנה שזה מה שפותח את הדלתות לחברות כמו אנבידיה. אני בטוחה שההשפעה של אנבידיה לא תיגמר בגיוסים, אלא ממש תשפיע מבחינה דמוגרפית על ההחלטה לגור בפריפריה".

סולומון, סבור כי ההשפעה של המהלך של אנבידיה יכול לשנות את שוק העבודה כפי שאנו מכירים היום. "תוספת של כמות כזו של משרות אף יכולה להרים את השכר בצורה משמעותית לא רק באנבידיה, ולהפוך את השוק משוק של מעסיקים לשוק של מועמדים בזכות היצע המשרות שיגדל".

עוד כתבות

בני  לנדא / צילום: עינת לברון

ביהמ"ש אישר: הקפאת הליכים בחברת הדפוס של בני לנדא

התקבלה בקשתה של לנדא דיגיטל פרינטינג להקפיא תביעות של נושים נגדה עד סוף אוגוסט, על-מנת לאפשר לה לגבש הסדר חוב ● ביהמ"ש מינה מנהלי הסדר לחברה, אשר נקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל – רובם למשקיעים שהעניקו לה הלוואות

תיירות / צילום: Shutterstock

השחקן החדש שמנסה להשיג דריסת רגל בשוק התיירות החרדי

חברת הטרוול-טק StarNext בראשות המנכ"ל דרן רוזובסקי נכנסת לשוק התיירות החרדי עם האתר החדש "צייד הטיסות" ● חברת הסייבר ההגנתי דרים סקיוריטי של שלו חוליו ● התקבלה כחברה בקהילת החדשנות של הפורום הכלכלי העולמי ● אירועים ומינויים

פיתוח שכונת בן שמן בלוד / צילום: כלכלית לוד

שכונת נופי בן שמן, לוד: "חוויית מגורים איכותית במחירים נמוכים יחסית לאזור המרכז"

כל מגרשי המגורים בשכונה החדשה בלוד כבר שווקו ליזמים, עם צפי לאכלוס ראשון ב־2025, ואכלוס מלא ב־2029 ● מנכ"ל מדלן: "השכונה מנותקת ממרכז העיר לוד, אך זה לאו דווקא דבר שלילי בהתחשב בבעיות החברתיות הקשות בעיר"

השקל מתחזק בחדות מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק מול הדולר. האם הוא יגיע לרמה של 3 שקלים?

התיסוף החד של השקל מול המטבעות הזרים ממשיך גם הבוקר, כאשר שער הדולר-שקל נסחר מתחת לרמה של 3.31 שקלים ● הכלכלנים הבכירים מסבירים מה עומד מאחורי המגמה, האם היא תימשך, ומה הסיכוי שהדולר יגיע לרמה של 3 שקלים

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

איך עושים רוורס בפקס? תשאלו את אודי כגן ששוב שולח את ביטוח 9 לפסגה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לטורנדו ולנעמי לבוב ש"עושה בושות" מול השכנים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● דיסקונט מגייס את אינדה גיים, וחוזר להתברג גבוה - מקום שני בזכירות ושלישי באהדה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות קלות; ישראכרט זינקה ב-5.5%, אל על ב-3%

ת"א 35 ירד ב-0.2% ● השקל ממשיך להתחזק, הדולר נסחר מתחת ל-3.31 שקלים ● הביטקוין רושם ראלי ● המכסים של טראמפ הקפיצו את מחירי הנחושת בארה"ב ● אנבידיה שוב עושה היסטוריה - נגעה אתמול בשווי שוק של 4 טריליון דולר ● וגם: הענף החם שבאופנהיימר מעריכים שיצמח בחדות

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר ושאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: רפי קוץ, שלומי יוסף

ההפרטה תשוב לשולחן? חילופי מהלומות בין נמל אשדוד לרשות החברות

עימות חריף התלקח לאחרונה בין יו"ר נמל אשדוד לרשות החברות ● בהמשך הצטרף הממונה על השכר, והמאבק ירד לפסים אישיים וחשף מחלוקת אמיתית: האם לנמל יש זכות קיום ללא הפרטה

זאב אלקין, הימין הממלכתי הבוקר הזה, כאן ב', 12.6.25 / צילום: ראובן קופיצ'נסקי

איום בלי שיניים? המספרים שמאחורי הסנקציות במתווה לגיוס חרדים

חוק הגיוס שעל הפרק כולל גזירות דרקוניות על חרדים שלא יתגייסו ● ביניהן: איסור הוצאת רישיון נהיגה, אי־סבסוד לימודים אקדמיים וביטול העדפה מתקנת בשירות המדינה ● אלא שצלילה לנתונים מגלה שרק מיעוט של אנשים יושפע מכך, ויש ספק לגבי האפקטיביות של הצעדים

סדאו מודל 3 / צילום: טסלה

טסלה משיקה את מודל 3 עם הטווח הגדול ביותר שלה עד כה ומחיר חדירה אגרסיבי

המכונית מושקת עם תמחור אגרסיבי יחסית של החל מ-228,748 שקל, והיא כוללת את כל השדרוגים שהוכנסו בדור האחרון של הסדרה, כולל זכוכית אקוסטית 360 מעלות, בולמי מתלים מדור חדש ומערכת שמע פרימיום בעיצוב עם 9 רמקולים ומגבר

רשות ניירות ערך / צילום: תמר מצפי

פרשת רותם שני: מנכ"ל חברת-הבת נחקר בחשד להונאת משקיעים בעשרות מיליוני שקלים

עפ"י החשד, גיל מאסטי, המשמש כמנכ"ל חברת-הבת רותם שני אלה, גייס שלא כחוק עשרות מיליוני שקלים תוך הסתרת מידע מהמשקיעים ● בנוסף, בכירים בחברה נחקרו בחשד שגרמו להכללת פרטים מטעים בדיווחיה של חברת הנדל"ן הציבורית

דונלד טראמפ ומארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מכריז על מכס של 35% על יבוא מקנדה החל מה-1 באוגוסט

"במקום לשתף פעולה עם ארצות הברית, קנדה השיבה במכסים משלה", כתב טראמפ לראש ממשלת קנדה, מארק קרני, במכתב שפורסם ברשת Truth Social ● עוד מאיים טראמפ, על פי דיווח ב-NBC, בהטלת מכסים גורפים של 15% או 20% על רוב שותפות הסחר של ארה"ב

בארה"ב מתפעלים מישראל וטוענים - זה ההישג הגדול שלה באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך ישראל הצליחה לחסל 16 מדעני גרעין איראניים, בארה"ב מתפעלים מההישגים של ישראל מול איראן, ורוג'ר ווטרס תמך בארגון פרו-פלסטיני שהוצא מחוץ חוק בבריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

טנק שווייצרי. הניטרליות משאירה את התעשייה הביטחונית מאחור / צילום: Reuters, DENIS BALIBOUSE

אירופה מתחמשת והניטרליות של שוויץ עומדת למבחן

ההתחמשות המואצת באירופה מעוררת בשווייץ דיון מחודש במדיניות הניטרליות ההיסטורית ● בין הסיבות לכך: חוקי יצוא הנשק המגבילים במדינה סוגרים בפניה שוק צומח של מאות מיליארדים ביבשת, והדיבידנדים שהניטרליות העניקה למערכת הבנקאית כבר לא גדולים כמו בעבר

יער האפשרויות / צילום: אנה בורשטיין

ממקלחת יער ועד מדיטציית מים: ארבע תחנות להורדת הדופק

נביעה סודית שאפשר לצוף בה, סדנת ריפוי באמצעות עצים, התמסרות למים וקונצרט ייחודי ● רגע אחרי הריצה למקלט, אלה המקומות שיעזרו לכם לנשום מחדש ● חגית אברון תופרת יום 

עשור למתווה הגז / צילום: ap

עשור לסוגיה שפילגה את ישראל: האם "שוד הגז" הפך ל"נס כלכלי"?

עשור חלף מאז יצא לדרך מתווה הגז שעורר סערה, ונדמה שמרבית תחזיות האימה התבדו ● חזרנו לשחקנים הבולטים כדי להבין אם ה"שוד" אכן הפך ל"נס" ● וגם: בדיקת גלובס מגלה כי עתודות הגז צפויות להכניס למשק לפחות 300 מיליארד שקל, סכום שנראה במקור כמעט דמיוני

מלגו ומלבר / צילום: רן בירן

השעות המתות של המסעדות נהפכו לשעות הכי יציבות

המלחמה דחפה יותר ויותר מסעדות להפוך את ההפי האוור (16:00-19:00) לשעות פעילות, מניבות ושמחות מאוד - להן ולסועדים

ג'אקו. אחד המותגים שכלמוביל תשווק באוסטריה / צילום: יח''צ

מתרחבת לאירופה: כלמוביל תתחיל לשווק רכבים שהיא מייבאת גם באוסטריה

כלמוביל הודיעה כי תתחיל לשווק השנה את המותגים ג'אקו ו־OMODA של צ'רי גם באוסטריה, לאחר שרשמה הצלחה בשיווק של ג'אקו בישראל ● הקרוס־אובר אאודי Q5 נחת בישראל ● מותג הפרימיום הסיני החדש שבדרך לארץ ● וגם: דלק רכב משלימה את רכישת חברת סחר הרכב "יורודרייב" ● השבוע בענף הרכב

מתוך ''הבהלה לזהב'', 1925. קולנוען מהשורה הראשונה / צילום: Stern/mptvimages.com

100 שנה ל"הבהלה לזהב": החדשנות הבלתי נדלית של צ'רלי צ'פלין

במאי ושחקן הסרטים האילמים הגיע לשיא אומנותי עם הקומדיה, שמצליחה לחלץ הומור מאחד הנושאים הרציניים ביותר - הרעב ● בסצנות כמו אכילת הנעל המפורסמת הוא הנציח את האיום של רעב קיצוני, ועל הדרך עורר את הזדהות האנדרדוגים

מפעל אינטל בישראל שנמצא בתהליכי בנייה / צילום: אינטל

מאז הקפאת בניית המפעל הבא של אינטל: מספר עובדי הבניין הצטמצם בחצי

התוכנית המקורית של אינטל לבנות בקריית גת מפעל שבבים בהוצאה של 25 מיליארד דולר, מתוכה 3 מיליארד בסיוע ממשלתי - לא יוצאת לפי שעה לפועל ● לגלובס נודע כי במקביל לפיטורי העובדים במפעל אינטל הקיים בקריית גת, מספר עובדי הקבלן שהועסקו בבינוי המפעל החדש ירד מאז השיא ב־2024 מ־5,500 לכ־2,000 עובדים כיום