גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך לעסקה גדולה בגבעתיים: חברת ההייטק שתכפיל את שטח המשרדים

בהתאם לתוכניות ההתרחבות של החברה, אקמאי במשא ומתן מתקדם לשכירת שטח משרדים של במגדל ביונד בגבעתיים ● התוכנית לקירוי שדרות בגין בירושלים אושרה על ידי הוועדה המחוזית ● וגם: חברת הנדל"ן המניב שנכנסת לתחום המגורים ● חדשות השבוע בנדל"ן

מגדל ביונד בגבעתיים / הדמיה: ברעלי לויצקי כסיף אדריכלים
מגדל ביונד בגבעתיים / הדמיה: ברעלי לויצקי כסיף אדריכלים

משרדים

בדרך לעסקה גדולה בגבעתיים: אקמאי במשא-ומתן לשכור שטח נרחב במגדל Beyond

חברת ההייטק אקמאי במשא ומתן מתקדם לשכירת שטח משרדים של 15-20 אלף מ"ר במגדל ביונד בגבעתיים. המגדל, בבעלות תדהר ויוניון מקבוצת חורש, יכלול 72 קומות וצפוי להתאכלס בשנה הבאה. הוא נמצא לא הרחק מתחנת הרכבת ארלוזורוב - מעבר לאיילון.

הוויכוח על הכסף הגדול: מי ישפץ את עשרות אלפי הדירות שנפגעו במהלך מבצע "עם כלביא"?
באילו ערים מבצעי המימון של הקבלנים נחתכו בחדות, ואיפה דווקא לא

אקמאי יושבת כיום בבניין toha1 ברחוב יגאל אלון, ואם יושלם המשא ומתן השטח החדש יהיה בערך כפול מהשטח הנוכחי שלה, כמענה לתוכניות ההתרחבות של החברה. על פי הערכות בענף, המחיר במגדל עומד על 90-100 שקל למ"ר ברמת מעטפת, כך שהעסקה (אם תיחתם) תעמוד על לפחות 18 מיליון שקל בשנה, עוד לפני ההשקעה בעבודות הגמר.

עד כה, רוב העסקאות הגדולות במגדל היו של משרדי עורכי דין. משרד מיתר חתם על הסכם לשכירת 30 אלף מ"ר על פני 17 קומות, לתקופה של 25 שנה, תמורת כ-54 מיליון שקל בשנה; משרד פישר, בכר, חן (שיושב בעזריאלי טאון) שכר כ-14,400 מ"ר עם אופציה להגדלה, ומשרד ליפא מאיר שכר ארבע קומות במגדל.

מגדל המשרדים ביונד הוא חלק מצמד מגדלים שבונות החברות. המגדל השני בצמד יכלול מגורים - וייחודו בכך שיהיה להשכרה בלבד. בניין המשרדים נבנה בבנייה ירוקה ועתיד לקבל תקן ליד פלטינום - הדרגה הגבוהה ביותר.

מהחברות תדהר ואקמאי לא נמסרה תגובה.

תכנון

הוועדה המחוזית ירושלים אישרה את תוכנית הענק לקירוי כביש בגין

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים, בראשות שירה תלמי-באבאי, אישרה השבוע את התוכנית לקירוי שדרות בגין בעיר.

התוכנית, שנערכה על ידי משרד קולקר קולקר אפשטיין, היא על שטח כולל של כ-215 דונם, בין מחלף בייט לגשר וולפסון. התוכנית מציעה לבנות רצועה צרה וארוכה לאורך כ־1,600 מטרים מעל דרך בגין, שתתפקד כ"גג" מעל הכביש, ותהווה כקרקע לשימושים חדשים. הבינוי המשמעותי יוקם בשולי הקירוי, כדי למנוע מעמסה גדולה מדי במרכזו. הקירוי יאפשר חיבור של שכונת בית הכרם לקמפוס גבעת רם, שכיום מופרדים על ידי ציר התנועה הסואן.

מעל הקירוי עתיד להיות בינוי אינטנסיבי: במסגרת התוכנית ייבנו כ-2,000 יחידות דיור, 250 יחידות לדיור מוגן, 300 חדרי מלון, 30,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר ו־75,000 מ"ר לשימושים ציבוריים. הבינוי המוצע מגוון, וכולל בנייה מרקמית של 6-15 קומות, לצד מגדלים עד 45 קומות.

במינהל התכנון מציינים כי "מדובר בפרויקט הראשון בישראל לקירוי כביש בהיקף כזה ואחד הפרויקטים ההנדסיים הגדולים בישראל, פרי עבודה של למעלה מעשור". לצורך מימוש הפרויקט תוקם עתה מינהלת ייעודית, כחלק מהסכם הגג שעליו חתמה עיריית ירושלים עם רשות מקרקעי ישראל.

בנייה

חברת הנדל"ן המניב ויתניה נכנסת לתחום המגורים

חברת הנדל"ן המניב ויתניה, הנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-1.16 מיליארד שקל, נכנסת לתחום המגורים. החברה תבנה מגדל דירות בקומפלקס "ויתניה תל אביב" הכולל שלושה מגדלים בני כ-40 קומות, על מגרש של כ-12 דונם, מעל שמונה קומות חניון תת-קרקעי, על נתיבי איילון.

הפרויקט נמצא במרחק הליכה קלה מתחנת רכבת ההגנה. הקומפלקס כולל שלושה בניינים. הבניין הראשון כבר מאוכלס במלואו על ידי משרד עורכי הדין גורניצקי וחברות נוספות. למטה נמצאים אולמות התצוגה של דלק רכב. הבניין השני, שנמצא בבנייה ושטחו יהיה כ-60 אלף מ"ר, נבנה בשלמותו עבור בנק הפועלים וישמש עם השלמתו כמטה המרכזי של הבנק.

המגדל השלישי, על רחוב החרש, הוא מבנה מעורב שימושים, כאשר מעל קומת קרקע מסחרית, שטחי ציבור ומשרדים, ייבנו 130 דירות מגורים, מהקומה ה23 ועד לפנטהאוזים בקומה ה41.

על פי הודעת החברה, בשלב הפריסייל דירות 2 חדרים בשטח של 51-77 מ"ר בקומה 23 תימכרנה בהחל מ 2.9 מיליון שקל, דירת 3 חדרים בשטח של 70-110 מ"ר תימכר החל מ-3.5 מיליון שקל, דירות 4 חדרים בשטח של 97-127 מ"ר החל מ-4.7 מיליון שקל (בערך הממוצע בעיר), ודירות 5 חדרים החל משטח של 137 מ"ר בקומה ה-26 החל מ-7.9 מיליון שקל. על פי הערכת החברה, היקף המכירות במגדל המגורים יגיע לכ-700 מיליון שקל.

קרקע

קבוצת שפונדר פדלון רכשה באבן יהודה קרקע להקמת מרכז מסחרי ובניין משרדים בכ- 40 מיליון שקל

קבוצת שפונדר פדלון מודיעה כי רכשה מחברת רלבר קרקע בת ארבעה דונם באבן יהודה. על הקרקע בכוונתה לבנות מבנה בעירוב שימושים - קומת מסחר בשטח של 2,500 מ"ר ומעליה ארבע קומות משרדים בשטח של 5,300 מ"ר.

הקרקע ממוקמת בסמוך לפרויקט "הגלריה", פרויקט מגורים שהחברה בונה ומשווקת. את הפרויקט מתכנן דגן מושלי ממשרד אדריכלים מושלי-אלדר, ובחברה מעריכים שעלויות הקמת הפרויקט צפויות להסתכם ב-156 מיליון שקל.

עוד כתבות

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"