גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזמת שכבר שווה 2 מיליארד שקל: "רוצה להיות אחת מעשר החברות הגדולות בתעשייה"

יצרנית תמציות הטעם והריח צומחת במהירות, בעיקר דרך רכישת חברות - בדומה לאסטרטגיה שהובילה את פרוטרום לאקזיט ענק ● האם גם תורפז מחפשת רוכש? המנכ"לית קרן כהן חזון: "אין כוונה למכור את תורפז בשנים הקרובות"

קרן כהן חזון, מנכ''לית, יו''ר ובעלת השליטה בתורפז / צילום: באדיבות תורפז
קרן כהן חזון, מנכ''לית, יו''ר ובעלת השליטה בתורפז / צילום: באדיבות תורפז

בשנת 2018 בוצעה אחת הרכישות הגדולות ביותר של חברה ציבורית בבורסה בתל אביב, כשהחברה האמריקאית IFF שילמה כ־7 מיליארד דולר תמורת פרוטרום הישראלית, יצרנית תמציות טעמים וריחות.

העסקה עם OpenAI התפוצצה, וגוגל "חוטפת" את המייסדים ואת הטכנולוגיה במיליארדי דולרים
מומחים מנתחים: כך יראה המפץ שמתכננת אנבידיה בישראל
מהיפר־אינפלציה בוונצואלה לפסגת עמק הסיליקון: המסלול הלא צפוי של השותף החדש בהפועל תל אביב

לאורך השנים, פרוטרום, תחת המנכ"ל המיתולוגי אורי יהודאי, הפכה מחברה קטנה שפוצלה מחברה אחרת לענקית בתחומה. חלק משמעותי מהאסטרטגיה היה צמיחה באמצעות רכישות: פרוטרום התרחבה דרך מסע רכישות גלובלי, ואף זכתה לכינוי "הפאקמן של שוק ההון" בזכות החברות ש"בלעה".

אחת הרכישות שפרוטרום ביצעה, זמן קצר לפני האקזיט ל־IFF, היה של חברה ישראלית קטנה בשם תורפז. בספטמבר 2017 פרוטרום דיווחה לבורסה על רכישת השליטה (51%) לפי שווי חברה של 53.7 מיליון שקל לתורפז, כדי להרחיב את פעילותה בתחום תמציות הבושם.

עם מכירת פרוטרום ל־IFF, בעליה הקודמים בראשות קרן כהן חזון החליטו לרכוש אותה בחזרה, תמורת השקעה דומה. שבע שנים חלפו מאז, ותורפז נסחרת כיום בשווי של לא פחות מ־4.6 מיליארד שקל. זאת תוך שבמידה רבה היא משחזרת בימים אלה את אסטרטגיית הפאקמן של פרוטרום: רוכשת עוד ועוד חברות בחו"ל, מתרחבת ומכפילה את מחזור המכירות מדי כמה שנים, צומחת ומחיר המניה שלה מטפס.

בינתיים, השלב של האקזיט עוד לא כאן ומנכ"לית החברה, כהן חזון (המחזיקה 44% ממניותיה), אומרת כי גם אם רכישה היא תרחיש שקיים תמיד, הרי ש"לנו אין כוונה למכור את החברה בשנים הקרובות. אנחנו רוצים שהיא תהפוך לאחת מעשר החברות הגדולות בתעשייה. לא באנו לעשות סיבוב וללכת. אמרנו שבכל ארבע שנים נכפיל את מחזור המכירות - עד היום זה היה פחות מארבע שנים. אנחנו כמו במבצע סבתא: מתחילים הכי חזק ורק מגבירים".

מעבר לכך, "אני מתה על תורפז", היא מצהירה. "זה בוער בעצמותיי. אנחנו בונים תעשייה שהמטה שלה נשאר בישראל, אבל היא גלובלית, וזה חשוב למדינת ישראל כי תעשייה זה נכסי צאן ברזל. אין לי מדינה אחרת, גם אם 200 יום בשנה אני מחוץ למדינה, ואם אנחנו לא נבנה תעשייה, לא תהיה כאן".

הוסיפה 270% מההנפקה

תורפז החלה את דרכה ב־2011 כשכהן חזון ושותפיה - עורך הדין ישראל (רלי) לשם, אלון גרנות (לשעבר סמנכ"ל הכספים של פרוטרום) ואילן לויטה (לשעבר מנכ"ל מכתשים אגן), רכשו את השליטה בחברה קטנה לתמציות טעם וריח מחולון בכ־11 מיליון שקל.

בשנים הבאות החברה החלה לגדול באמצעות רכישות (כאמור, הייתה גם אפיזודה בה היא נמכרה לפרוטרום, ונמכרה שוב לבעליה), ואז הונפקה בבורסה במאי 2021 - אחת ההנפקות המוצלחות של אותה שנה (שהניבה למשקיעים בעיקר אכזבות) עם תשואה מצטברת של 270%.

לאחר ההנפקה, נמשכו הרכישות ביתר שאת ורק מתחילת השנה הנוכחית בוצעו שלוש כאלה (בבלגיה, פולין וצרפת) בהיקף מצטבר של מעל 64 מיליון דולר, וזאת למרות המלחמה. בסך הכול רכשה תורפז מאז היווסדה מעל 20 חברות.

החברה פועלת בשלושה תחומים: טעם, ריח וחומרי גלם ייחודיים. נכון לסוף 2024 היו לה 22 אתרי ייצור והיא מעסיקה מעל 1,000 עובדים בעולם, כשליש מהם בישראל. ברבעון הראשון של השנה, הכנסות החברה הסתכמו ב־60.4 מיליון דולר, צמיחה של 54.7% ביחס לרבעון המקביל, כשהצמיחה האורגנית הייתה של 9.1%. הרווח הנקי גדל ב־43% ל־4.4 מיליון דולר וה־EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב־63% ל־13.6 מיליון דולר.

הוצאות על הרכישות הגדילו את המינוף של תורפז, שנשאה על גבה בסוף הרבעון הראשון חוב נטו של 88 מיליון דולר. הרכישה האחרונה עד כה הייתה של 68.6% ממניות החברה הצרפתית Attractive Scent, בתמורה ל־32.3 מיליון דולר הממומנים במימון בנקאי לזמן קצר, שיוחלף בעתיד בהלוואה לזמן ארוך. השבוע דיווחה תורפז על קבלת הלוואה בסך 28 מיליון אירו מתאגיד בנקאי לצורך מימון הרכישה.

החברה הנרכשת היא מתחום הריח - מספקת תמציות לתעשיית הבישום היוקרתי ועבור מוצרי קוסמטיקה ונרות, אך באופן כללי הרכישות של תורפז מגיעות משלוש הפעילויות שלה, ולדברי כהן חזון: "החברה בנויה על משולש הזהב - טעמים, ריחות וחומרי גלם ייחודיים", כפי שבנויות כל החברות הגדולות בתחום. אלו מאפשרים לתורפז, לדבריה, ליהנות מיתרונות סינרגיה פנימית.

800 חברות על הכוונת

לדברי כהן חזון, יש בשוק כ־800 חברות שמהוות יעד לרכישה, ותורפז מנהלת בכל רגע נתון משאים ומתנים בשלבים שונים, עם מספר משתנה של חברות, שיכול להיות חד־ספרתי ואף דו־ספרתי. בשוק העולמי פועלות לא מעט חברות קטנות, בבעלות משפחתית, שעשויות להימכר כשהמייסדים מעוניינים לפרוש.

האם הוולואציות בשוק כיום נוחות לרכישות? כהן חזון אומרת שזה מאוד אינדיבידואלי: יש שווקים יקרים יותר, כמו צפון אמריקה וצרפת, ויש כאלה שפחות יקרים; תעשיית הריח מקבלת מכפילים גבוהים יותר מתעשיית הטעם, שבה פועלות יותר חברות.

בינתיים נראה שבשוק מרוצים מאסטרטגיית הצמיחה של תורפז, והמניה זינקה מתחילת השנה בכ־140% - הרבה מעל מדד ת"א 125 שבו החברה נכללת. בבית ההשקעות לידר שוקי הון העלו לאחרונה את מחיר היעד שלהם למניה ל־60 שקל, פרמיה של 30% על המחיר כיום.

האנליסטית דינה קורשונוב מסבירה שההמלצה נובעת ממאפיינים הקשורים גם לחברה וגם לשוק כולו. "תורפז מציגה בשנים האחרונות רקורד מאוד מרשים, מעל 20 עסקאות רכישה מוצלחות. היא צמחה מעל 50% בהכנסות ומעל 60% ב־EBITDA (ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל, ש.ח.ו)", אומרת קורשונוב. "כלומר הצמיחה ברווחיות גבוהה יותר מהצמיחה בהכנסות, כך שרואים את הפירות של האסטרטגיה. לא מספיק רק למצוא ולרכוש חברה, צריך גם לשלב אותה היטב ולמנף את היכולות שלה, ואצל תורפז התוצאות מדברות בעד עצמן".

קורשונוב סבורה שלתורפז יש הנהלה איכותית ומנוסה, גם בשוק עצמו וגם ברכישות, והיא יודעת לבחור חברות מטרה טובות. על השוק עצמו היא אומרת שמאפייניו מאפשרים את האסטרטגיה: "ראינו את זה גם בעבר עם פרוטרום", מזכירה האנליסטית. "השוק מורכב משחקניות מאוד גדולות כמו IFF, ומחברות בינוניות וקטנות שהן רבות במספר ומאוד מבוזרות. לעיתים מדובר בחברה משפחתית, מאוד מנוסה, אך אין לה דור המשך, כך שיש הרבה הזדמנויות לרכישות מעצם מאפייני השוק. זה מאפשר לתורפז להתרחב בפעילות ובאזורים הגיאוגרפיים ולהגדיל סינרגיה בתוך הקבוצה".

לדברי קורשונוב, למרות הרכישות הרבות, המאזן של תורפז עדיין חזק והיא לא מאוד ממונפת. "אם תורפז הייתה מבצעת רכישות אין קץ בלי לצמוח ברווחיות, המינוף היה הופך למסוכן. אבל הרכישות שלה אחראיות, במכפילים יחסית לא גבוהים, והיא משפרת את התוצאות ומשמרת מאזן בריא".

יותר הזדמנויות מסיכונים

לשאלה מהם הסיכונים שבהשקעה בחברה, קורשונוב מלידר מציינת כי כאלה קיימים תמיד, אך להערכתה תורפז נמצאת יותר בצד ההזדמנויות מאשר בצד הסיכונים. "בתקופה של חוסר ודאות מאקרו־כלכלית וגיאו־פוליטית, שוק הטעמים והריחות שקשור לשוק המזון הוא דפנסיבי, ולתורפז יש פעילות גלובלית בפיזור רחב.

"כמובן שתמיד יש סיכון שרכישה כזו או אחרת לא תצליח, אבל הרכישות הן בהיקפים בינוניים־קטנים כך שהחברה תוכל להכיל זאת".

לדברי קורשונוב, השוק חיובי, צומח בשיעור חד־ספרתי בינוני ומונע ממגמות צרכניות. "תורפז צומחת לא רק עם השוק אלא גם לוקחת נתחי שוק. זאת מניה מיוחדת בשוק הנוכחי, ואני לא חושבת שיש הרבה כאלה", היא מסכמת.
כהן חזון, מצידה, משיבה לשאלה לאן עוד יש למניה לשאוף: "אני לא מנהלת את המניה אלא את החברה, ויכולה להגיד שאנחנו בונים חברה מעולה. הגדרנו היטב אסטרטגיה של צמיחה משולבת ברכישות ואורגנית, ואנחנו עושים את זה הלכה למעשה. כשאנשים רואים שאנחנו לא רק מדברים אלא מביאים תוצאות, הם מאמינים בנו".

"מותר לבעלים לממש"

עו"ד רלי לשם, דירקטור בתורפז ואחד מהשותפים הוותיקים של כהן חזון, ניצל את המומנטום החיובי במניה ומימש לאחרונה מניות החברה במספר פעימות, האחרונה בהן השבוע. בסך הכול, מאז חודש מאי מכר לשם מניות תורפז במעל 40 מיליון שקל, ונותר להחזיק מניות בשווי 220 מיליון.

עו''ד ד''ר ישראל (רלי) לשם / צילום: איל יצהר

לשם הוא חלק מטרנד נרחב יותר של בעלי עניין שמממשים בבורסה בזמן האחרון, מה שמעלה את התהייה האם בעלי השליטה והעניין בחברות מזהים שיא ומעריכים שבקרוב יהיה שינוי מגמה.

כהן חזון - שמחזיקה מניות החברה בשווי שוק נוכחי של למעלה מ־2 מיליארד שקל - לא הצטרפה למימושים של שותפה לשם, אך לדבריה, "גם אם הייתי מחליטה לממש חלק - לא קרה כלום. הבאתי 50 מיליון שקל מהבית לקנות את תורפז חזרה לידיי, אז אם אמכור עכשיו ואחזיר לעצמי 50 מיליון שקל, עדיין אשאר עם השליטה.

"כרגע, אין לי צורך מיידי לממש לכסף, אבל בסופו של דבר מותר לבעלי שליטה לממש, ליהנות מהכסף. אחרי הכול אני עובדת 20 שעות ביממה, שישה ימים בשבוע. בעלי שליטה עובדים ומשביחים חברות עבור כל בעלי המניות, ומותר להם גם ליהנות".

האם, כמו פרוטרום, גם תורפז עשויה להפוך יעד לרכישה? קורשונוב מלידר מעריכה כי "הכול אפשרי, אבל היעד המרכזי של החברה הוא לצמוח. אני חושבת שככל שתורפז תגדל היא תסתמן כיעד מעניין, בין שבשוק שלה או עבור משקיעים מסוגים אחרים.

"פרוטרום היא אנקדוטה מעניינת להתנהגות השוק", מציינת קורשונוב: "החברות הבינוניות רוכשות את הקטנות, ואז בסופו של דבר הגדולות רוכשות את הבינוניות; כשהגדולות רוכשות, לפעמים הן מוכרות חטיבות או חלקים בחברות הנרכשות, וזה חלק מהסייקל של השוק".

עוד כתבות

לווין התקשורת הלאומי דרור 1, תוצרת התעשייה האווירית / צילום:  IAI

הלוויין דרור 1 יקיף את כדור הארץ כל שעה וחצי

תע"א שיגרה בהצלחה את לוויין התקשורת "דרור 1" מאתר השיגור של חברת SpaceX של מאסק בקייפ קנוורל, ארה"ב ● אוניברסיטת חיפה מקימה את "מוקד פריז (Frieze) לחברה משותפת", שישלב מחקר אקדמי, הוראה ויזמות חברתית ● עמותת "ילדים בסיכוי" העלתה את תערוכת האיורים הדיגיטלית "יש לך שמש" שהכנסותיה יוקדשו לשיפור חיי ילדי ובוגרי הפנימיות בישראל ● אירועים ומינויים

השופט דוד מינץ / צילום: רפי קוץ

בג"ץ אישר: דיון נוסף בהליך מינוי נציב שירות המדינה

השופט דוד מינץ קיבל את בקשת הממשלה והורה לקיים תוך כחודשיים דיון נוסף בפסק הדין שפסל את ההליך שאיפשר לרה"מ בנימין נתניהו למנות נציב שירות מדינה מטעמו

ביל אקמן / צילום: Reuters, Richard Brian

האם ביל אקמן יהפוך לאורקל של השוק?

הוא מחפש חברות שזקוקות לזעזוע, לא מהסס להתעמת עם הנהלות ושילם 23 מיליון דולר על פנטהאוז במנהטן ● ביל אקמן מנסה למצב את עצמו כיורש האמיתי של המשקיע האגדי: "התנצלותי למר באפט, אבל הווארד יוז תהפוך לברקשייר מודרנית" ● אך המיליארדר היהודי מביא גישה שונה לחלוטין ● פרויקט מיוחד  

ראש העיר החדש דניאל לורי ומשפחתו. ניצחון המתונים / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

מה שראש עיר אחד יכול לעשות: מאחורי הקאמבק המדהים של "עיר ההומלסים"

בשנים האחרונות הפכה סן פרנסיסקו לשם נרדף להזנחה, עם כנופיות סמים, הומלסים, עסקים שנסגרו ותושבים שנהרו החוצה ● כעת נראה שהיא חוזרת לחיים, בין השאר עם נוכחותן של ענקיות כמו OpenAI ● מאחורי המהפך עומד ראש העיר החדש, מיליארדר יהודי ונצר למשפחת המותג ליווי'ס, שהצליח לרתום למטרה את עשירי ההייטק והפיננסים

משה פתאל / צילום: דוברות משרד הביטחון

מתכנן מערך ההגנה האווירית: "ההישגים מעבר לציפיות, אבל איומי העתיד כבר כאן"

משה פתאל, שעומד בראש מנהלת חומה במשרד הביטחון, פגש לראשונה את מערכת החץ לפני כמעט 30 שנה, אז לא האמין שישראל תצטרך להשתמש בה ● כעת, אחרי שהמערכת הפגינה ביצועים חסרי תקדים במהלך הלחימה עם איראן, פניו קדימה להתמודדות עם האיום ההיפרסוני ● מה נדרש כדי לשמר את היתרון של ישראל בתחום?

צילום: איל יצהר

15 חודשי מאסר לבעלי ומנכ"ל אינובייטיב שגייס ממשקיעים 20 מיליון שקל במרמה

היזם רון חן נידון גם לקנס בגובה 110 אלף שקל, אחרי שהעביר לפחות 9 מיליון שקל שיועדו לפיתוח מוצרים טכנולוגיים לחשבונות פרטיים והשתמש בכספים לרכישות אישיות ולהחזר הלוואה ● בית המשפט: "העבירות בוצעו בתכנון מוקפד ואף בתחכום"

פרופ' שלומי קודש / צילום: רמי זרנגר

"פיצוי על 65 שנים של הקרבה": מנהל בית החולים שנפגע מטיל איראני חולם על העתיד

הוא היה "תלמיד איום ונורא", כזה שהמורות לא הסתדרו איתו, אבל זה לא הפריע לו לסלול את הדרך עד לכיסא מנהל סורוקה ● שיחה קצרה עם פרופ' שלומי קודש על הלימודים מהנגמ"ש, הפגיעה הישירה בבית החולים והחיים בפריפריה: "יש בכל שנתון מספיק אנשים למלא כיתה בבן גוריון, שכל אחד מהם יהיה רופא מצוין, אבל הם רק לא מצליחים להתקבל"

לווין התקשורת הלאומי דרור 1, תוצרת התעשייה האווירית / צילום:  IAI

התעשייה האווירית שיגרה לחלל את לוויין התקשורת הלאומי "דרור 1"

השיגור בוצע הבוקר בהצלחה באמצעות משגר לוויינים מדגם "פלקון 9", מאתר השיגור של חברת SpaceX בקייפ קנוורל, ארה"ב ● לוויין התקשורת "דרור 1" יספק מענה לצרכי התקשורת של מדינת ישראל לשנים הבאות ויפעל בגובה של כ-36 אלף ק"מ

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

למרות התנגדות היועמ"שית: ועדת השרים אישרה חוק שיאפשר הדחת בכירים בשירות הציבורי

היועמ"שית מתנגדת להצעת החוק המאפשרת לממשלה לפטר במהלך 100 הימים הראשונים לכהונתה את נושאי המשרה הבכירים בשירות המדינה: "השירות הציבורי יהפוך לשירות אישי של השלטון" ● ועדת השרים תדון גם בפיצול תפקיד היועמ"שית לשלושה: היועץ המשפטי לממשלה, שיופקד על הליווי המשפטי של הממשלה; התובע הכללי, שינהל את ההליכים הפליליים בישראל; ומייצג המדינה בערכאות, שיהיה אחראי על ייצוג המדינה בהליכים אזרחיים ומינהליים

בודקים את המיתוס. הפער בין גודלן האמיתי של מדינות לאופן בו הן מופיעות במפה / צילום: truesizeofcountries.com

כמה רוסיה גדולה? פחות ממה שאתם חושבים

גרינלנד לא בגודל של אפריקה, ואלסקה אינה בגודל של ברזיל. אז למה המפה אומרת שכן?

ארקדי דוכין ואתגר קרת. מיומנות בסיפור סיפורים / צילום: ליאל זנד

למרות הכול ובתוך הכול: פסטיבל ישראל 2025 נובע מהמציאות ומגיב לה

פסטיבל ישראל שייפתח השבוע ייערך על פני כחודש (16.7 עד 14.8) בשלל מוקדים: ירושלים, קריית שמונה, תל חי, כפר בלום, מג׳דל שמס, אופקים, אורים וצאלים ● הנה כמה מהאירועים היותר מסקרנים שצפויים בו

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה / צילום: ap, Leo Correa

שליש מחדרי הניתוח נמחקו: מי יממן את השיקום של ביה"ח סורוקה?

בבית החולים סורוקה מתקשים לתת שירות למטופלים אחרי נפילת הטיל האיראני, ועדיין לא ברור מהיכן יבוא התקציב לשיקום ● קופ"ח כללית התחייבה לתת 100 מיליון שקל מתקציב הבינוי והתשתיות, אך אלה יספיקו רק לצרכים המידיים ● מנכ"ל סורוקה, פרופ' שלומי קודש: "אנחנו צריכים 960 מיליון שקל לשיקום המלא. שנים אנחנו לא מקבלים את מה שהובטח לנו" ● האוצר: "הנושא נמצא בבחינה מקצועית של רשות המסים"

הפנטהאוז בשכונה ל' / צילום: טל נכסים

אחרי 3 חודשים על המדף: בכמה ירד המחיר של פנטהאוז בלי ממ"ד בת"א?

הפנטהאוז בשכונה ל', בשטח 165 מ"ר וללא ממ"ד, נמכר תמורת 7.95 מיליון שקל ●  העסקה משקפת שווי של כ־35,300 שקל למ"ר בממוצע, בשקלול שטח המרפסות

חדלות פירעון / אילוסטרציה: Shutterstock

הוארכה בחצי שנה הקפאת הליכים לחייבים לצורך גיבוש הסדר נושים

הכנסת האריכה בחצי שנה את הוראת השעה המקפיאה ב-4 חודשים את ההליכים והתביעות שרשאים נושים להגיש נגד חייבים ● במקביל, ועדת החוקה צפויה להמשיך ולדון בהפיכתה של הוראת השעה לחוק קבוע

רפי אלמליח, מנכ''ל מינהל התכנון / צילום: רז רוגובסקי

לפחות בשנה הקרובה: הוותמ"ל לא תהפוך לקבועה; אלה ההסכמות המסתמנות

במסגרת הבנות שהתגבשו בין מינהל התכנון ומרכז השלטון האזורי סוכם כי הוותמ"ל תדון רק ב־10 תוכניות רמ"י בשנה, במקום 18, ותתמקד בהתחדשות עירונית, בתמ"א 70 שלאורך תוואי המטרו ובתכנון ייעודי למגזרים ספציפיים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם שכנה שהחליפה דוד אחראית לנזילות מהגג בבניין?

ילדי מנוחה הגישו בקשה בהסכמה ל"ביטול צו הירושה" - וקיום צוואה שניתנה בע"פ במקום ● אישה הגישה תביעה בסך של 22 אלף שקל נגד שכנתה בעקבות נזילה בגג הבניין. מה קבע בית המשפט? ● והאם שלוח של חברה יזמית במסגרת פרויקט התחדשות עירונית מצוי בניגוד עניינים לאחר שנבחר גם כנציג הדיירים? ● 3 פסקי דין בשבוע

פעילות כוחות אוגדה 98 במרחב שג'אעיה וזייתון / צילום: דובר צה''ל

רויטרס: ילדים עזתים נהרגו בתקיפה ישראלית ברצועה; צה"ל: תקלה בטיל

הערב דיון אצל נתניהו: על הפרק - הצגת מפות חדשות של נסיגת צה"ל מעזה ● בן גביר מגביר את הלחץ נגד עסקה ופועל מול שרים בליכוד ● חמאס: עקשנות ישראל בסוגיית מפות הנסיגה מעזה מהווה מכשול לעסקה ● אירוע חריג בעוטף עזה: כדור נורה מהרצועה - ופגע בחייל ● הרמטכ"ל אייל זמיר הקפיא את הארכת השירות הסדיר ביחידות המיוחדות ● באיראן מדווחים כי הנשיא פזשכיאן נפצע בתקיפה ישראלית בזמן המלחמה ● 50 חטופים - 646 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

המו"מ לעסקה נמשך: ישראל תציג מפות נסיגה חדשות בשיחות המו"מ

דיווח ב-BBC מציין כי גורמים פלסטיניים טוענים כי המו"מ בין ישראל לחמאס על עסקת חטופים "נמצא על סף קריסה" ● נשיא ארה"ב לא פסל את המהלך נגד איראן, בכיר ישראלי רמז: לא נזדקק לאישור מפורש ● וויטקוף לא יגיע לקטאר ובוושינגטון מנסים גישה חדשה. תמונת מצב ● דובר הפנטגון מאשר: בסיס חיל האוויר האמריקני בקטאר נפגע מטיל בליסטי איראני במהלך המתקפה בחודש שעבר ● 50 חטופים - 645 ימים בשביעדכונים שוטפים

הראלי בבורסה / עיבוד: Shutterstock

שופרסל אאוט, טבע אין: שאלנו 14 מנהלי השקעות איפה לשים את הכסף

משאל בין 14 גופי השקעות מקומיים מעלה כי הללו צופים המשך עליות בבורסה, גם לאחר זינוק של כמעט 30% בחצי הראשון של השנה ● מהמרים על התחזקות של מניית טבע וירידה באל על ● חיוביים לגבי מניות ביטוח ונדל"ן, וחוששים מביצועי רשתות הקמעונאות בהמשך השנה ● והיכן עדיף לדעתם להשקיע - בת"א או בוול סטריט? ● הראלי בבורסה, פרויקט מיוחד

אפליקציית ביט במצב תקין / הדמיה: יח''צ

תקלה ממושכת בביט: לא ניתן לבצע פעולות באפליקציה

לא ניתן לפתוח את האפליקציה ולבצע בה פעולות מאז שעות הבוקר המאוחרות ● בבנק הפועלים טוענים כי מדובר בתקלה טכנית, ומוסיפים: "אנו פועלים להשיב את הפעילות לסדרה בהקדם ומתנצלים על חוסר הנוחות"