גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלוש דילמות יכריעו איזה רכב חדש כדאי לכם לקנות

למרות רבעון מאתגר ואופק מעורפל, שוק הרכב הישראלי מציע כיום שלל הזדמנויות לרוכשים פוטנציאליים ● איך להכריע בין חשמלית להיברידית ובין מותג סיני למערבי, ולהבין אם "אפס קילומטר" הוא באמת מציאה ● שלוש נקודות שחשוב לשקול לפני שקונים מכונית

רכבים חדשים / צילום: Shutterstock, alexfan32
רכבים חדשים / צילום: Shutterstock, alexfan32

שוק הרכב הישראלי נכנס למחצית השנייה של 2025 אחרי רבעון מאתגר עם אופק מעורפל. אבל האופטימיסטים בענף טוענים, שהשוק כבר הוכיח בעבר יכולת מרשימה להתאושש ממשברים מקומיים ובינלאומיים. לטענתם, הנתונים הבסיסיים, שתומכים בביקוש לרכב חדש בישראל, עדיין לא השתנו. בישראל עדיין לא קיימות אלטרנטיבות תחבורה ציבורית זולות, נוחות וזמינות 24/7, במיוחד עבור תושבים בפרברים ובפריפריה.

האם ישראל מוכנה למהפכת הרכבים החשמליים?
מבחן דרכים | המכונית שעברה השקה חדשה והשאירה מאחור את התדמית העממית וגם את התמחור העממי

"כרטיס הכניסה" לשוק הרכב החדש עדיין נגיש יחסית ללקוחות חדשים, בשל זמינות נרחבת של מימון בגובה של 100% כמעט ממחיר הרכב, והיצע גדול של תוכניות "ליסינג פרטי".

נוסף על כך, היציבות התעסוקתית במשק עדיין תומכת בביקוש של ציי הרכב וחברות הליסינג לכלי רכב צמודים לעובדים, ואפילו המדינה מצטיידת כיום ביותר מ-12 אלף רכבי ליסינג לעובדיה.

ולבסוף, השוק מוצף כיום בסחורה מוזלת, שנובעים מהתחזקות השקל ו/או מהלחץ התחרותי הכבד שבו נמצאים היבואנים.

בשורה התחתונה, טוענים האופטימיסטים, אחרי שתחלוף ה"פוסט-טראומה" הצרכנית, ובהנחה שלא יופיעו עוד משברים בקרוב, אפשר לצפות להתעוררות משמעותית בביקוש לרכב ברבעונים הקרובים. אז לטובת הצרכנים, שעשויים לרדת מהגדר ולהצטרף לשוק, נצרף כאן כמה טיפים שימושיים.

1חשמל או סופר-הייבריד?

למעלה מ-50% מסך מכירות הרכב החדש במחצית הראשונה של 2025 היו של כלי רכב שנעזרים בהנעה חשמלית ובסוללות בדרגה כזו או אחרת. אם הלהיט התורן בשנה שעברה היו כלי הרכב החשמליים לגמרי (BEV), השנה עיקר הצמיחה בביקוש היא לרכבים סופר-היברידיים (PHEV), המכונים גם פלאג-אין, עם סוללה גדולה וטווח חשמלי מרשים, רובם מתוצרת סין.

לכאורה הכלים האלה מספקים את "הטוב מכל העולמות". מחירם הממוצע, בסביבות 190 אלף שקל, אינו גבוה משמעותית מזה של דגמים חשמליים מקבילים, והם מתהדרים בחיסכון מרשים בדלק לצד ביטול "חרדת הטווח", הנובעת מתלות מוחלטת בטעינה חיצונית.

אבל בעולמות הטכנולוגיה אין ניסים, אלא בעיקר פשרות. כל עוד מקפידים לטעון כלי רכב כאלה מרשת החשמל באופן סביר, ולנסוע רק כמה עשרות קילומטרים ביום כדי לנצל את ההנעה החשמלית באופן מיטבי, החיסכון דומה לזה של רכב חשמלי. רכבי פלאג-אין מודרניים אומנם מצהירים על טווח חשמלי של כ-100 ק"מ פלוס מינוס, אולם זהו נתון אופטימלי תיאורטי, שמושפע מאופי הנסיעה, מהטמפרטורות בחוץ וכו'.

מי שלא יקפיד על טעינה סדירה, או ייסע למרחקים של מאות קילומטרים ביום, או יאתגר את מנוע הבנזין בנסיעה אגרסיבית, יגלה שצריכת דלק מוצהרת של 150-200 ק"מ לליטר יכולה בקלות להפוך ל-15-20 קילומטר לליטר במציאות.

לרכבי פלאג-אין גם אין היתרון של עלות התחזוקה מזערית של רכב חשמלי מלא. מנוע הבנזין שלהם דורש החלפה תקופתית של שמנים ופילטרים, לצד החיסרון של דעיכה של הסוללה לאורך השנים, שעלולה לפגוע בערך היד השנייה, כמו ברכב חשמלי מלא.

לרכב חשמלי מלא (BEV) עדיין יש יתרון משמעותי בעלויות השוטפות, והדורות החדשים מציעים שיפור מתמיד בטווחי הנסיעה ביחס למחיר. אבל עקב אכילס הוא שמירת הערך בשוק המשומשות, שעדיין לא התייצבה, ומלחמת מחירים קשוחה, ששוחקת את המחירים בפלח, ובוודאי אינה תורמת לשמירת הערך.

אפשר לצפות, שהביקוש לחשמליות משומשות יתייצב בעתיד, במקביל לירידת חלקם של רכבי הבנזין בשוק, אבל קשה לדעת מתי זה יקרה.

טכנולוגיית ההנעה ההיברידית, שנמצאת בשלב הבשלות, היא היציבה ביותר מבחינת שמירת ערך. אבל עדיין אלה רכבי בנזין קצת יותר חסכוניים וקצת יותר נקיים, ללא "חוויה חשמלית".

בשורה התחתונה, הבחירה היא בהתאם לסדר העדיפויות האישי. למי שרוכש רכב מכספו, ומתייחס אליו בתור "תוכנית חיסכון לעתיד", מומלץ להיצמד להיברידיות. מי שמתמקד בעיקר בנסיעות עירוניות ופרבריות, וסובל מחרדת טווח, ימצא את מבוקשו בפלאג-אין חסכוניות. החשמליות ימשיכו לפנות ללקוחות שמעדיפים חיסכון אולטימטיבי בעלויות השוטפות, ומוכנים להסתכן בשמירת ערך לא ודאית.

2מותג סיני או "מערבי"?

במחצית הראשונה של השנה עמד נתח השוק של כלי רכב מתוצרת סין בישראל על 30% כמעט, לעומת כ-4% באותה תקופה באיחוד האירופי. זו אינדיקציה ברורה לכך שרוב הלקוחות בישראל התגברו על החשש ממותגים סיניים.

הסיבה היא היתרון המשמעותי של תעשיית הרכב הסינית ביחס בין תמורה לכסף. "התמורה" באה לידי ביטוי בעיקר בממדים חיצוניים ופנימיים, אבזור תקני, "נראות", או סטטוס, ביצועים וכו'.

אם לפני שנה-שנתיים המותגים הסיניים היו נוכחים בעיקר בפלח החשמלי, כיום הם כבר מציעים בישראל דגמי פלאג-אין, לצד דגמים היברידיים ואף דגמי בנזין רגילים. כלומר, מתחרים לכל רוחב השוק.

בשוק המשומשות הישראלי עדיין יש כיום יתרון ברור למותגים מערביים, אבל ככל שחלקן של הסיניות יגדל במכירות הרכב החדש, אפשר לצפות שחלקן יהיה דומיננטי יותר בשוק היד השנייה בשנתיים-שלוש הבאות, מה שיביא להתייצבות ערכי הגרט שלהן.

עם זאת, צריך לזכור ש"רכב סיני" זו הגדרה כוללנית. קיימים בישראל ובעולם עשרות מותגים סיניים, שהמשכיות הנוכחות שלהם בישראל, באירופה ואפילו בסין עצמה, אינה ודאית. רק בשנתיים האחרונות נעלמו מהשוק הישראלי לפחות שלושה מותגי רכב, חלקם של יצרנים גדולים, שנהנו בישראל מתמיכה של יבואנים מבוססים.

אלה "התקפלו" מהשוק בשל החלטה אסטרטגית של היצרן לצאת מאירופה. בגלל קשיים כלכליים ופשיטת רגל בשוק הסיני עצמו או ו/או בגלל מדיניות מחירים לא ריאלית. למותר לציין, שלאירוע כזה יש השפעה שלילית על שמירת הערך של כלי הרכב של הלקוחות שרכשו אותם, ואולי גם על האפשרות להשיג להם חלפים בעתיד. לפיכך, מומלץ להכין היטב את "שיעורי הבית", ולבדוק את מצבו של היצרן/מותג בסין, ואת תוכניותיו ביחס לאירופה. כלים כמו ChatGPT יכולים לצייר כיום פרופיל טוב של היצרן ושל כוונותיו.

3חדש או "אפס קילומטר"

המונח "אפס קילומטר" הוא הגדרה שרירותית, שנוצרה בשל הרגולציה הישראלית שמכתיבה ליבואנים לרשום על שמם כלי רכב, שלא נמכרו בחלוף 12 חודשים ממועד ייצורם. בפועל, כלי רכב כאלה זהים לחלוטין לדגמים מקבילים, שנמכרו אחרי 11 חודשים למשל, ונהנים מאותה אחריות.

אבל ברישיון שלהם מופיע "יד ראשונה מחברה", מה שטכנית מוריד את ערכם בשוק היד השנייה. בעבר היה מדובר במלאים קטנים ומזדמנים, שנמכרו בערוצים צדדיים. כיום כבר מדובר במסות של עשרות אלפי כלי רכב, שמוצעים לעיתים בגלוי על ידי היבואן עצמו.

האם זה משתלם? תלוי בגובה ההנחה ובכוונות המכירה של הרוכש. הנחה משמעותית, בסביבות 10-15 אחוז ממחיר המחירון של רכב חדש, יכולה לקזז בקלות את אובדן "היד" ברישיון בעת המכירה העתידית, במיוחד אם מדובר ברכב בעל מוניטין סולידי.

יש כיום בשוק האפס קילומטר גם כלי רכב שנמכרים בהנחות הרבה יותר גדולות, ובהחלט אפשר לכנות אותם "מציאות".

יתר על כן, איבוד הערך נשחק ככל שמוכרים את הרכב מאוחר יותר, ואחרי חמש שנות שימוש הוא כמעט זניח. בקיצור, גובה ההנחה קובע.

עוד כתבות

האם פומביות של עבירה מחייבת לחקור אותה?

מה פירוש המונח "חוסר עניין לציבור"? זה לא קשור לרייטינג של העבירה ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בבורסת ת"א; מניות סלקום ופרטנר זינקו ב-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● השקל התחזק וקטע מגמה קצרה של התחזקות הדולר בימים האחרונים ● מדד המחירים לצרכן בישראל הפתיע לרעה, האם הפחתות הריבית מתרחקות? ● גם בארה"ב האינפלציה זינקה, אך מדד הליבה דווקא הצליח להפתיע מעט כלפי מטה ● יוליוס בר: נגמר המומנטום של העליות במחיר הזהב ● וגם: האזהרה של בנק אוף אמריקה בנוגע לשוק המניות האמריקאי

הנהלת אקסודיגו / צילום: Exodigo

כמעט חד קרן: אקסודיגו קופצת לשווי של כ-700 מיליון דולר בגיוס ענק

אקסודיגו, סטארט-אפ ישראלי שמפתח מערכות לסריקה תת-קרקעית עבור חברות בנייה ותשתיות, מגייס 96 מיליון דולר בשווי המוערך בין 600 ל-700 מיליון דולר ● הסיבוב נערך לאחר שהחברה עשתה קפיצת מדרגה טכנולוגית ועסקית משמעותית

חדשות ההייטק / צילום: Kevin Lamarque - AP

הישראליות שהתברגו לרשימת החברות המובילות בפינטק העולמי

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: חברות ישראליות התברגו לרשימת  50 חברות הפינטק התאגידי המובילות בעולם לשנת 2025; הזירה הווירטואלית בין ישראל לאיראן הייתה חלק אקטיבי מהמלחמה האחרונה - והרבה בזכות בינה מלאכותית; ומארק צוקרברג חושף את פרויקט "פרומתאוס" • חדשות ההייטק

יצחק תשובה / צילומים: גדעון לוי, טלי בוגדנובסקי

תשובה עוד לא קיבל את המפתחות בישראכרט וכבר מורווח בחצי מיליארד שקל

מניית חברת כרטיסי האשראי זינקה במעל 15% בשבוע האחרון, לשווי של 4.3 מיליארד שקל - על רקע הציפיות להצפת ערך תחת קבוצת דלק ● המפסידה: המשנה למנכ"ל ישראכרט, יפית גריאני, שפורשת בעקבות פגישות חשאיות שניהלה עם ראשי קבוצת דלק

הנשיא טראמפ ומזכ''ל נאט''ו מארק רוטה, הבית הלבן, וושינגטון / צילום: Reuters, Nathan Howard

איום במכסים ועסקת נשק עם אוקראינה: טראמפ מגביר את הלחץ על רוסיה

נשיא ארה"ב מאיים בהטלת מכסים על רוסיה ובסנקציות על מדינות שלהן קשרים עסקיים עימה ● במקביל, נרקם שיתוף־פעולה אמריקאי־אירופי במטרה לסייע לאוקראינה ● טראמפ: בתוך ימים ספורים תקבל קייב נשק והגנה אווירית חדישים

חברת סאיקי מדיקל / צילום: איל יצהר

הבטחת הקנאביס סאיקי מפטרת 50 עובדים, כשליש ממצבת כוח האדם

חברת סאיקי, שהוקמה ב-2011 על ידי פרי דוידסון, מפטרת כשליש ממצבת כח האדם שלה ● מהחברה נמסר: "מתאימים כוח אדם, תוך מיקוד בתהליך הקליני על חשבון הפיתוח"

ברק רוזן ואסף טוכמאייר / צילום: איל יצהר

החברה של ברק רוזן, אסי טוכמאייר ואדם נוימן מציגה: תשואה של אלפי אחוזים בשלוש שנים

עדיין ללא הכנסות משמעותיות אך עם הבטחות לעסקי נדל"ן ענפים בפלורידה ועם משקיע עוגן בדמותו של נוימן מ-WeWork, מניית קנדה גלובל הניבה תשואה של פי 40 לבעליה

הדמיית פרויקט המסילה המזרחית / הדמיה: רכבת ישראל

המאבק שתוקע פרויקטים תחבורתיים קריטיים בשווי מיליארדי שקלים

עימות מתמשך בין רכבת ישראל לנתיבי ישראל מוביל לעיכובים בפרויקטים תחבורתיים קריטיים, בהם המסילה המזרחית שנועדה להפחית את העומס ולהגביר את תדירות הרכבות ● גורמים בענף טוענים: העיכובים נובעים משיקולים פוליטיים ומניסיונות לחבל בהצלחת המתחרה

קרן כהן-חזון / צילום: באדיבות תורפז

התעשיינית ששווה 2 מיליארד שקל מעמידה תרומת ענק לשלושה בתי חולים

קרן כהן-חזון, בעלת השליטה בתורפז, תורמת 1% ממניות החברה מתוך החזקותיה האישיות לבתי החולים בילינסון, שיבא וסורוקה ● שווי התרומה מוערך בכ-47 מיליון שקל

שכירות. המלחמה הביאה לגידול בביקוש ובמחירים / צילום: Shutterstock, Kanjana Kawfang

הנתונים של תל אביב מסמנים: תחילתה של מגמה חדשה במחירי הנדל"ן

מנתוני הלמ"ס עולה כי מחוז תל אביב רושם ירידות חדות במחירי הדירות ובהיקף העסקאות, ונראה שמדובר בתחילת מגמה ● במקביל, מחירי השכירות ביוני מזנקים לאחר המלחמה עם איראן

הראלי בתל אביב הוביל לשיאים חדשים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתי ההשקעות שאיכזבו עם תשואות בינוניות מתחילת השנה, והסיבה

התקופה הטובה ביותר לחוסכים בגמל ובפנסיה בישראל מאז 2021: למרות המלחמה והמכסים של טראמפ, מי שהשקיע במניות בתל אביב רשם ביצועים חזקים במיוחד של כ־11% בחצי שנה ● בתי ההשקעות שאיכזבו היו אלה בעלי חשיפה גבוהה לחו"ל ● הגופים המובילים במסלול המנייתי: כלל, הפניקס, מגדל ומנורה, לצד בית ההשקעות מור

נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית / צילום: באדיבות לשכת עורכי הדין

לנשיא עמית סמכות לקבוע את הרכבי העליון

אין‎ פגם בקביעה שכאשר בפני בית המשפט סוגייה חוקתית מורכבת, יישב בדין הרכב השופטים הבכירים והמנוסים, ואין הדבר פוגע בעיקרון השוויון בין השופטים • פרופ׳ אמנון רייכמן מגיב לטורו של פרופ׳ עדו פורת שפורסם בגלובס, בו נטען כי מדובר בניסיון של נשיא העליון לבסס הרכב אקטיביסטי ללא עיגון בדין

תקיפה ישראלית בסוריה (ארכיון) / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

בסוריה מדווחים: חודשו התקיפות הישראליות בדמשק

מאות דרוזים חצו לשטח סוריה, צה"ל נערך לימי קרב ● כ"ץ באיום חריף רגע לפני תקיפת חיל האוויר, הדרוזים הודיעו על שביתה כללית ● תקרית קשה בעזה: 19 נרמסו למוות בחלוקת מזון ● ישראל הודיעה על פשרות נרחבות בסוגיית הפרימטר וציר מורג. הערכה אופטימית: המו"מ בסוגייה הזו יסתיים בקרוב בהסכמות ●  ● 50 חטופים - 649 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

נמל אילת / צילום: שלומי יוסף

דרמה בנמל אילת: החשבונות עוקלו, והוא ייסגר החל מיום ראשון

עיריית אילת נאלצה לעקל את חשבונות הנמל לאחר פיגור בתשלומי ארנונה המוערכים בכ-600-700 אלף שקל בחודש, וזאת לנוכח השבתתו מאז פרוץ המלחמה ואיומי החות'ים על ספינות בים האדום ● מנכ"ל משרד התחבורה זימן דיון דחוף בנושא

WSJ: כך השתפרו האיראנים בשיעורי פגיעת הטילים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: וול סטריט ג'ורנל מסבירים איך טילים איראנים הצליחו לפגוע במטרות בישראל, החות'ים מוכרים נשק ברשתות חברתיות כמעט באין מפריע, ומי יממן את ארגוני הסיוע במזרח התיכון? ● כותרות העיתונים בעולם

אינפלציה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה עלתה לקצב שנתי של 3.3% ביוני; מחירי הדירות יורדים בפעם השלישית ברצף

הצפי היה לאינפלציה של 3.1% ● עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי תרבות ובידור, מזון וירקות טריים, דיור, תחבורה ותקשורת ובריאות ● ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי הלבשה, פירות טריים וריהוט וציוד לבית ● מחירי הדירות ירדו ביוני ב-0.3% ● בנק מזרחי: קצב האינפלציה לא יקל על בנק ישראל לשקול הורדה קרובה של הריבית

מטוס אייר קנדה בנתב''ג / צילום: איל יצהר

חברת תעופה נוספת הודיעה כי לא תחזור לישראל. זה היעד שנסגר לטיסות

אייר קנדה הודיעה כי היא דוחה את חידוש טיסותיה לישראל עד ל-9 באוקטובר 2025 ● לפי החברה, הסיבה לדחייה היא "חוסר ודאות גאו-פוליטי מתמשך באזור" ● אייר קנדה היא חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות בין ישראל לקנדה

בנייה חדשה / צילום: פביו טרופה

הפשרה להמשך קיומה של "דירה בהנחה": רוב ערי המרכז יישארו בחוץ

לאחר חודשים של מאבק, שעיכב שיווק עשרות אלפי דירות, משרד האוצר ורמ"י הגישו להסכמות ● החל מספטמבר, תוכנית "דירה בהנחה" תחול רק ביישובים שבהם המחיר למ"ר למגורים עומד על 20 אלף שקל לכל היותר, כולל מע"מ

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

היועמ"שית הודיעה כי לא תתייצב לשימוע השני להדחתה: "הליך פסול מיסודו"

גלי בהרב־מיארה שיגרה מכתב לוועדת השרים המיוחדת, בו מסרה כי "הזמנה לשימוע נוסף 'לפנים משורת הדין', אינה הופכת הליך פסול מיסודו להליך חוקי" ● היועמ"שית חזרה על העמדה שהביעה בבג"ץ: "מצב בו תוכל הממשלה לסיים כהונה של יועמ"ש, בלי בקרה ומתוך שיקולים זרים וחלילה מושחתים, מהווה פגיעה קשה בשלטון החוק"