וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
נתוני אינפלציה מתונים יחסית לא הצליחו להפיג את החששות בוול סטריט מהשפעות המכסים, כאשר העליות המוקדמות במניות ואג"ח נחלשו בעקבות ההערכות שהפדרל ריזרב ישאיר את הריבית ללא שינוי בשלב זה.
בעוד המדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-1% וב-0.4% בהתאמה, נאסד"ק עלה ב-0.2% לשיא השמיני שלו השנה בזכות מניות הטכנולוגיה. אלה זינקו בעקבות הדיווח כי אנבידיה ו-AMD יחזרו למכור חלק מהשבבים שלהן לסין, השתיים זינקו ב-4% וב-6% בהתאמה.
במניות הבנקים שלאחר הדוחות היום היתה מגמה מעורבת. ווולס פארגו ירדה לאחר שהפחיתה את תחזיתה להכנסות מריבית. מניית ג'י.פי מורגן צ'ייס ירדה, למרות שמחלקת בנקאות ההשקעות הצליחה לרשום רווח מפתיע. מניית סיטיגרופ עלתה לרמתה הגבוהה ביותר מאז 2008, בזכות תוכנית רכישת מניות חוזרת (buyback).
בשוק החוב, אג"ח קצרות טווח הובילו את הירידות, אך גם האג"ח הארוכות נחלשו - כאשר תשואת האג"ח ל-30 שנה עלתה מעל 5% . מדד הדולר התחזק ב-0.4%.
22:08
שוק האג"ח האמריקאי נסחר היום בירידות, לרוב, זהו סימן שלילי לשוק המניות.
מכירת האג"ח הממשלתיות של ארה"ב הובילה לעלייה בתשואת האג"ח ל-30 שנה, שזינקה מעל רמת 5% והייתה בדרכה לרמת הסגירה הגבוהה ביותר מאז חודש מאי. אז, במאי, העלייה בתשואה מעל 5% לוותה בחששות לגבי מצבה הפיסקלי של ארה"ב. לעומת זאת, העליות היום נובעות בעיקר מהתחזיות לאינפלציה, לאחר שפורסמו נתונים לחודש יוני שהראו כי מחירי הצרכן עלו בקצב החודשי החד ביותר מאז תחילת השנה.
תשואה של מעל 5% על אג"ח ל-30 שנה נחשבת שלילית עבור שוק המניות, בשל השפעתה על עלויות ההלוואה של משקי בית ועסקים. תשואה זו משמשת כנקודת ייחוס (benchmark) לריביות של משכנתאות, אג"ח קונצרניות, ועוד, והיא גם מספקת רמזים לגבי הציפיות של שוק ההון בנוגע למצב הכלכלה ולחוב הממשלתי.
בין היתר, העלייה בתשואות משדרת לשוק מסר שלפיו ייתכן שמקבלי ההחלטות בארה"ב לא יוכלו להפחית את הריבית פעמיים ברבע אחוז כפי שפדרל ריזרב אותת בחודש יוני.
21:49
מדד המחירים לצרכן (CPI) של חודש יוני נותן ככל הנראה לבנק הפדרלי את האישור למשיך בגישת "המתן וראה" בכל הקשור להורדת ריבית, על רקע חוסר הוודאות לגבי השפעת המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על האינפלציה.
לאחר פרסום הדו"ח, המשקיעים מעריכים בהסתברות של 97% שהפד ישאיר את הריבית ללא שינוי בפגישת יולי, עלייה לעומת 93% ביום שני, כך לפי ה-FedWatch של CME. במקביל, גם הסיכוי להורדת ריבית בספטמבר ירד בחדות, וירד בתחילה מתחת ל-60%, ובהמשך התקרב ל-50% ככל שהשווקים עיכלו את הנתונים.
הפד עצמו נראה מפולג באשר לעיתוי הורדת הריבית. פרוטוקול פגישת המדיניות מיוני חשף ועדה מחולקת: רוב חברי הפד תומכים לפחות בהורדת ריבית אחת השנה, בעוד שכמה מהם היו פתוחים להורדה כבר ביולי. אחרים העדיפו להותיר את הריבית ללא שינוי עד סוף השנה.
בינתיים, הנשיא טראמפ ממשיך בקמפיין הפומבי שלו למען הורדת ריבית משמעותית , וכתב ברשת Truth Social: "הפד צריך להוריד את הריבית ב-3 נקודות. אינפלציה נמוכה מאוד. נחסוך טריליון דולר בשנה!!!"
21:13
המדדים בוול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת - אבל נאסד"ק עולה ב-0.7% ונסחר בשיא זה היום השני ברציפות ובפעם השמינית השנה, מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.7%, S&P 500 ללא שינוי ורחוק ב-13 נקודות משיא סגירה של 6,280 נקודות שנקבע בשבוע שעבר, שיאו השמיני השנה.
את נאסד"ק מובילה AMD שהודיעה כי תחדש בקרוב את משלוחי שבבי הבינה המלאכותית מדגם MI308 לסין. בעקבות ההודעה, מניית החברה מזנקת במעל 6%.
הודעת AMD באה בעקבות זו של אנבידיה שהודיעה כי היא מתכננת לחדש את מכירת שבב הבינה המלאכותית שלה, H20, בסין. שבוע לאחר שחצתה לראשונה שווי של 4 טריליון דולר, ממשל טראמפ התיר לאנבידיה למכור מחדש את שבב הבינה המלאכותית שלה לסין. מאחורי הקלעים: הפסדים של מיליארדים, מסע שכנועים של המנכ"ל - וחשש מאובדן היתרון האמריקאי בתעשייה לטובת חברות מקומיות.
20:45
"הם משלמים 19 אחוז ואנחנו לא משלמים כלום," אמר הנשיא טראמפ לעיתונאים היום בבית הלבן. "אנחנו הולכים לקבל גישה מלאה לאינדונזיה". כך לפי בלומברג.
מוקדם יותר היום בישר טראמפ ברשתות החברתיות כי הגיע להסכם סחר עם אינדונזיה, אך לא מסר פרטים. השגריר לשעבר, דינו פאטי ג'לאל, אמר כי גורמים בממשלת אינדונזיה הביעו בפניו תמיכה בהסכם, ושהפרטים המלאים יפורסמו "בשעות הקרובות".
"גורמים מתוך ממשלת אינדונזיה אמרו שהם מאוד מרוצים מההסכם החדש," אמר ג'לאל באירוע וירטואלי של Foreign Policy , והוסיף כי הוא עדיין מצפה לכך שיישארו מכסים מסוימים מצד ארה"ב על סחורות אינדונזיות: "בוודאות יישארו מכסים - זה לא הולך להיות 0%."
20:26
מדד המחירים לצרכן שפורסם היום, הראה שהאינפלציה עיקשת אך מחירי הליבה עלו ב-0.2% ובפחות מהצפי זה החודש החמישי ברציפות ומשפרים אולי את הסיכוי להורדת ריבית. העיניים יהיו נשואות מעתה אל יו"ר הפד ג'רום פאוול ולהחלטת הריבית שתתקבל בסוף החודש.
נשיא ארה"ב הגיב ברשת החברתית טרות' מדיה למדד, "המחירים נמוכים, הורד את הריבית עכשיו!". הפניה היא כמובן ליו"ר הפד ג'רום פאוול. שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר היום כי שטראמפ לא מתכוון לפטר את פאואל בראיון לבלומברג.
וול סטריט עוקבת מקרוב אחרי הדרמה הפוליטית המתרחשת בוושינגטון, כאשר הנשיא טראמפ וגורמים בבית הלבן מגבירים את הלחץ על פאוול להפחית את הריבית ואף להתחיל בחיפוש אחר מחליף.
מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן ג'יימי דיימון , אמר היום שעצמאותו של הבנק הפדרלי היא "קריטית לחלוטין" - הן עבור יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והן עבור מחליפו העתידי. "לשחק עם הפד עלול להביא לעיתים קרובות לתוצאות שליליות," אמר דיימון לעיתונאים לאחר פרסום דוחות הרווח לרבעון הראשון של הבנק, והוסיף: "זה יכול להוביל בדיוק להיפך ממה שמקווים להשיג."
כהונתו של פאוול כיו"ר מסתיימת בחודש מאי. טראמפ מותח עליו ביקורת חריפה כבר חודשים, בטענה שפאוול מסרב להקל במדיניות המוניטרית ממניעים פוליטיים ואישיים. בשלב מסוים, טראמפ אף הביע בפומבי מחשבות על הדחת פאוול - אך בהמשך הרגיע את הרוחות והצהיר כי לא יעשה זאת.
במקביל, מקורביו של טראמפ החלו לאחרונה להפעיל לחץ נוסף על פאוול באמצעות ביקורת על פרויקט שיפוץ בשווי 2.5 מיליארד דולר במטה הפד , וטענו כי הדבר מעורר שאלות לגבי ניהולו של פאוול ואמינות העדויות שמסר לקונגרס בנוגע לפרויקט.
19:44
AMD הודיעה כי תחדש בקרוב את משלוחי שבבי הבינה המלאכותית מדגם MI308 לסין. בעקבות ההודעה, מניית החברה מזנקת במעל 6%.
החברה מסרה כי משרד המסחר האמריקאי צפוי לחדש את בחינת הבקשות לרישוי ייצוא של המוצרים לכלכלה השנייה בגודלה בעולם. AMD ציינה כי תחל במשלוחים מיד לאחר אישור הרישיונות. "אנחנו מברכים על ההתקדמות שהושגה על ידי ממשל טראמפ בקידום המשא ומתן המסחרי, ועל המחויבות שלו להובלת ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית," נמסר מהחברה בהצהרה לרשת CNBC.
הודעת AMD באה בעקבות זו של אנבידיה שהודיעה כי היא מתכננת לחדש את מכירת שבב הבינה המלאכותית שלה, H20, בסין, לאחר שקיבלה הבטחות מוושינגטון כי משלוחים מסוג זה יאושרו.
18:54
המסחר באירופה ננעל הערב בירידות - לונדון נסוגה מהשיא וירדה ב-0.6%, בורסות פריז ופרקפורט ירדו ב-0.5% וב-0.3% בהתאמה.
גם מעבר לים, העליות בוול סטריט נרגעו עתה ולמרות שמדד נאסד"ק עדיין בעלייה של 0.5%, דאו ג'ונס עבר לירידה של 0.6%.
תשואות אג"ח האוצר האמריקאי עולות לאחר שמזכיר האוצר, סקוט בסנט, הודיע על תחילתו של תהליך בחירה רשמי ליו"ר חדש של הבנק הפדרלי. תשואת האג"ח ל-10 שנים עולה ל-4.48%.
18:15
אפל וחברת הכרייה אם.פי. מטיריאלס הודיעו היום על עסקה בשווי 500 מיליון דולר לייצור מגנטים מיסודות נדירים ולהקמת מתקן מיחזור שיחזק את שרשרת האספקה של אפל בארה"ב.
מניית אם.פי מזנקת ב-25%. במסגרת ההסכם, אפל תרכוש מגנטים מיסודות נדירים שייוצרו במתקן של אם.פי בפורת' וורת', טקסס. שתי החברות ישתפו פעולה בהקמת קו מיחזור חדש של יסודות נדירים ב-Mountain Pass, קליפורניה. החברה מתכננת להתחיל לשלוח מגנטים בשנת 2027.
בשבוע שעבר זינקה מניית החברה ב-40% לאחר שפורסם שהחברה תקים מפעל חדש לייצור מגנטים מיסודות נדירים במסגרת עסקה של מיליארדי דולרים עם משרד ההגנה האמריקאי (DoD), כחלק ממאמצי ארה"ב לצמצם את התלות הזרה באלמנט קריטי זה. על פי הודעת החברה, משרד ההגנה ירכוש מניות בכורה בשווי של 400 מיליון דולר ויקבל גם כתב אופציה, מה שצפוי להפוך אותו לבעל המניות הגדול ביותר בחברה.
הגבלות שהטילה סין באפריל - אשר שולטת על ייצור ועיבוד יסודות נדירים ברמה עולמית - הובילו בחודש שעבר לצניחה של 75% ביצוא מגנטים מיסודות נדירים מהמדינה. בהמשך, ארה"ב וסין חתמו על הסכם שנועד לזרז את אישורי היצוא של יסודות נדירים.נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הפעיל בחודש מרץ סמכויות חירום כדי לקדם ייצור מקומי של מינרלים קריטיים, כחלק ממאמץ רחב להתמודד עם השליטה הכמעט מוחלטת של סין בתחום זה.
מניית אם.פי נסחרת במחיר של 60 דולר - הרמה הגבוהה ביותר מאז אפריל 2022 וזינוק של 300% מתחילת השנה. שווי השוק שלה הוא כ-10 מיליארד דולר.
17:20
וול סטריט מגיבה בחיוב למדד המחירים לצרכן שפורסם היום, למרות שהאינפלציה עיקשת, מחירי הליבה שעלו ב-0.2% ובפחות מהצפי זה החודש החמישי ברציפות משפרים את הסיכוי להורדת ריבית. נאסד"ק ו-S&P 500 נסחרים בשיאים ועולים ב-0.6% וב-0.2% בהתאמה.
נשיא ארה"ב הגיב ברשת החברתית טרות' מדיה למדד, "המחירים נמוכים, הורד את הריבית עכשיו!". הפניה היא כמובן ליו"ר הפד ג'רום פאוול. שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר היום כי שטראמפ לא מתכוון לפטר את פאואל בראיון לבלומברג.
תגובה נוספת למדד - מוחמד אל-עריאן, מנכ"ל פימקו לשעבר, אמר כי הנתונים "ללא ספק יגבירו את הלחץ מצד הממשל על הפדרל ריזרב להפחית את הריבית כבר החודש", אך הוסיף כי הנתונים כנראה לא ישנו את עמדתם של רוב בכירי הפד.
16:30
בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן לפני כשעה, המסחר בוול סטריט נפתח במגמה חיובית. נאסד"ק עולה ב-0.9%, S&P 500 ב-0.4% ודאו ג'ונס ללא שינוי.
מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש יוני עלה ב-0.3% לעומת החודש הקודם, מה שמעמיד את שיעור האינפלציה השנתי על 2.7% , בהתאם לתחזית. מדד הליבה - שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה - עלה ב-0.2% בחישוב חודשי, מעט פחות מהתחזיות. בחישוב שנתי, מדד הליבה עלה ב- 2.9% , בהתאם לציפיות.
"השוק מתמקד יותר במספר השנתי הזה," אמר סקוט רן, אסטרטג שווקים בכיר בוולס פארגו. "אבל העובדה שבחמשת החודשים האחרונים ברציפות מדד ה-CPI החודשי הפתיע כלפי מטה - זה משמעותי."
אנבידיה מזנקת במעל 4% לאחר שהחברה הודיעה כי היא מתכננת לחדש את מכירת שבב הבינה המלאכותית שלה, H20, בסין, לאחר שקיבלה הבטחות מוושינגטון כי משלוחים מסוג זה יאושרו. גם מניות חברות שבבים אחרות עולות, ביניהן ברודקום ו-AMD .
15:58
עונת הדוחות החלה היום רשמית עם הבנקים הגדולים שהפתיעו לטובה:
בנק ג'יי.פי.מורגן דיווח על רווח רבעוני טוב מהצפוי ברבעון השני, התוצאות הכוללות הושפעו מהכנסה חד-פעמית גדולה בשנה שעברה, אך כל תחומי העיסוק המרכזיים של הבנק הציגו עלייה בהכנסות וברווחים, ולא הראו סימנים להאטה.
ההכנסות הכוללות ירדו ב-11% ל-44.91 מיליארד דולר - אך עדיין היו גבוהות מציפיות האנליסטים. הרווח ירד ב-17% ל-14.99 מיליארד דולר, או 5.24 דולר למניה - טוב מהצפי של האנליסטים שעמד על 4.48 דולר למניה.
הרווח הרבעוני של סיטיגרופ עקף את תחזיות וול סטריט , כאשר סוחרי הבנק נהנו מרווחים נאים בזכות שווקים תנודתיים, ובנקאי ההשקעות הרוויחו מהמשך פעילות מיזוגים ורכישות חזקה. הרווח של סיטיגרופ - הבנק השלישי בגודלו בארה"ב - הסתכם ב־4 מיליארד דולר, או 1.96 דולר למניה, בשלושת החודשים שהסתיימו ב־30 ביוני. מדובר בעלייה של 25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
גם בנק וולס פארגו פרסם תוצאות טובות מהצפוי הן ברווח והן בהכנסות, וציין כי הכלכלה ממשיכה להפגין חוסן, לעומת זאת הבנק הנמיך את התחזיות שלו.
15:48
יוני פנינג, אסטרטג ראשי, חדר עסקאות מזרחי טפחות התייחס לפרסום האינפלציה בארה"ב. "בהתאם לקונצנזוס הציפיות, מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.3%, ביוני, בנתון הכולל. בדומה למגמת החודשים האחרונים, הליבה דווקא הצליחה להפתיע מעט כלפי מטה, לעבר ה-0.2%. אבל עדיין, המדד היום מסכם אינפלציית ליבה שנתית של 2.9% - שיא של ארבעה חודשים".
"בראייה רחבה, ראינו את ציפיות האינפלציה בארה"ב מטפסות מסדר גודל 2.0%, לפני כשנה, טרם הבחירות, ובקצב די בולט לרמה הנוכחית של 3.4%. ולפחות מהבחינה הזו, אפשר לסכם את הנתון היום כ-'לא מתון' אמנם, אבל בהחלט כזה שמוציא עוד חודש של כל הגורמים האלה ממערכת הציפיות ואל ספרי ההיסטוריה האינפלציונית. בשלב הנוכחי, זה לא מה שאמור להזיז את ציפיות השוק שמייחסות הסתברות חד ספרתית להורדת ריבית על ידי הפדרל ריזרב, בעוד כשבועיים. מצד שני, עם אותו הטיעון, הציפיות לספטמבר כבר מתגבשות על סדר גודל של 60%, והורדה של קרוב לאחוז, בסה"כ, בשנה הקרובה".
15:30
על רקע חידוש המתיחויות המסחריות בין ארה"ב למדינות אחרות, האינפלציה בארה"ב שפורסמה עתה עומדת על 2.7% ביוני בהשוואה לשנה הקודמת ולפי הצפי, וזאת לעומת עלייה של 2.4% במאי. ברמה חודשית, המחירים עלו ב-0.3%, קפיצה מהעלייה של 0.1% בחודש הקודם.
במדד הליבה - שמנפה מחירים תנודתיים כמו מזון ואנרגיה - שיעור האינפלציה השנתי הוא 2.9% ביוני, עלייה קלה מה-2.8% של מאי. גם מחירי הליבה עלו החודש ב-0.2% לעומת החודש הקודם, יותר מהעלייה של 0.1% שנרשמה במאי.
במאי, ירידות במחירי רכבים וביגוד - תחומים שנחשבים לאינדיקטורים מוקדמים להשפעות המכסים - תרמו לקריאה נמוכה מהצפוי במדד הליבה. אולם כלכלנים ציפו שהמגמות הללו יתהפכו ביוני, מה שהוביל לעלייה באינפלציית הליבה.
13:45
עוד ישראלית בוול סטריט שמרכזת עניין היא חברת הפינטק פאגאיה . אמש הודיעה על הסכם תזרים חדש עם חברת Castlelake ("קסטל-לייק"), חברת השקעות אלטרנטיביות גלובלית המתמחה באשראי פרטי מבוסס נכסים, לרכישה של עד 2.5 מיליארד דולר של נכסי הלוואות אישיות לתקופה של 16 חודשים.
12:36
עוד ישראליות בוול סטריט שמרכזות עניין:
בית ההשקעות ווליו בייס, שמובילים ויקטור שמריך ועידו נויברגר, מסיים את המהלך האקטיביסטי שלו בחברת פריון נטוורק , לאחר שהחברה הודיעה בשבוע שעבר על ביטול מנגנון גלולת הרעל. בדיווח ל-SEC, ווליו בייס ציינו כי שלחו מכתב לדירקטוריון ובו בירכו על ההחלטה לבטל את המנגנון. הם הדגישו מספר חששות נוספים שלהם - מבנה הון לא-יעיל, חוסר שקיפות, אי בהירות בנוגע לאסטרטגיית הצמיחה והתגמול לבכירים - אך מוסיפים כי לא ינקטו בצעדים אקטיביים נוספים.
חברת הטכנולוגיה הביטחונית קוגנייט הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות (Buy Back) בהיקף של 20 מיליון דולר. החברה דיווחה על אישור הדירקטוריון לרכוש עד כ-2.1 מיליון מניות, כך שקוגנייט תשלם עד כ-9.55 דולר למניה. המניה ננעלה אתמול (ב') במחיר של 8.89 דולר המשקף לחברה שווי של 648 מיליון דולר. מניית קוגנייט עלתה ב-13.7% בשנה האחרונה, אך ירדה ב-21.9% בשבועות האחרונים.
11:27
בנק ההשקעות היפני Mizuho Securities הוריד את המלצתו למספר מניות אנרגיה מתחדשת, על רקע "החוק הגדול והיפה" של טראמפ. בין המניות גם אנלייט הישראלית, שמיזוהו הוריד את ההמלצה אליה מ"נייטרלי" ל"תשואת חסר", עם מחיר יעד של 21 דולר, דיסקאונט של 15.2%. להערכת הבנק, החוק ישפיע לשלילה על הביקושים בתחום בטווח הקצר. במקביל, הבנק נותר נייטרלי על סולאראדג' . לעומת זאת, בג'פריס ההמלצה על סולאראדג' היא "תשואת חסר", אך מחיר היעד עולה מ-10 דולר ל-18 דולר, דיסקאונט של 32.6%. בג'פריס מעריכים שלאחר העליות האחרונות במניית סולאראדג', יש אפסייד מוגבל בעוד שהגורמים השליליים עדיין קיימים.
11:04
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. דאקס עולה ב-0.3%, פוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק עולה גם ב-0.3%.
08:48
הבוקר (ג') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי עולה ב-0.2%, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.7%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.3% ומדד הקוספי נסחר סביב רמות הבסיס.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בעליות קלות.
בארה"ב, שבוע המסחר נפתח בצל חידוש מלחמות הסחר והמכסים, ופתיחת עונת הדוחות לרבעון השני של השנה. בתוך כך, יום המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ב'), בעליות קלות: נאסד"ק עלה ב-0.3%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.1% ודאו ג'ונס עלה ב-0.2%.
במהלך המסחר דווח כי הנשיא דונלד טראמפ איים להטיל "מכסים משניים" על שותפות הסחר של רוסיה "בכ-100%" במידה והנשיא ולדימיר פוטין לא יסכים לעסקה לסיום המלחמה מול אוקראינה תוך 50 יום. "אנחנו לא מרוצים מהם, ואנחנו הולכים להטיל מכסים חמורים מאוד. אם לא יהיה הסכם תוך 50 יום, אטיל מכסים בגובה של כ-100%, ונקרא להם מכסים משניים", אמר טראמפ בפגישה עם מזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה.
בלטה לחיוב מניית פלנטיר שקפצה בכ-5%, והשלימה עלייה של כ-100 מתחילת השנה. בשוק יש חילוקי דעות לאן היא ממשיכה מכאן. החברה בניהולו של אלכס קארפ מספקת פתרונות AI לתחום הביטחוני. בשבוע שעבר, בית ההשקעות Wedbush הותיר את המלצתו על "תשואת יתר" והעלה את מחיר היעד מ־140 דולר ל־160 דולר, עם פרמיה של 12.6%. בוודבוש ציינו כי הביטחון שלהם באסטרטגיית החברה התחזק.
לעומת זאת, באתר המשקיעים The Motley Fool העריכו שמספר המלצות ה"מכירה" על מניית פלנטיר יגדל בקרוב. להערכתם, יש סיכון שהערכות האנליסטים על קצב אימוץ ה־AI אופטימיות מדי. סיבה מרכזית יותר היא "השווי הבלתי ניתן להסבר" של החברה, כהגדרתם. לדבריהם, החברה ראויה לפרמיה, אך לא עד כדי כך גבוהה. נכון להיום, רוב האנליסטים נייטרליים בנוגע למניה.
גם אמזון ריכזה עניין לאחר שדווח כי יחידת הענן של החברה הודיעה כי פרסמה תצוגה מקדימה של Kiro, תוכנה שמפתחים יכולים להשתמש בה כדי לכתוב קוד בעזרת בינה מלאכותית. בפוסט ב-X, מנכ"ל אמזון, אנדי ג'סי, אמר של-Kiro "יש הזדמנות לשנות את האופן שבו מפתחים בונים תוכנה".
במקביל, סולאראדג' הישראלית עלתה ביותר מ-4% לאחר שבברקליס העלו את דירוג המניה מ'תת-משקל' ל'משקל שווה'. בבנק ההשקעות טוענים כי למרות הציפייה ששוק האנרגיה הסולארית צפוי להתכווץ בשנת 2026, סולאראדג' צפויה לצמוח גם השנה וגם בשנה הבאה.
לאחר שהביטקוין שבר שיאים אמש ועלה מעל 121 אלף דולר, הבוקר, מחיר המטבע הדיגיטלי עומד על 117 אלף דולר.
● המנוע מאחורי השיא של הביטקוין, והאנליסט שמעריך: מי יהיה המטבע החם הבא?
במקביל, מחיר הזהב מדשדש לאחרונה לאחר עלייה חדה השנה, והוא נסחר הבוקר בכ־3,371 דולר לאונקיה. בחברת ההשקעות Leverage Shares ציינו שלמרות שהיו הערכות על פריצה משמעותית של המחיר השנה, נראה שהטווח הקרוב דווקא מאותת על תיקון כלפי מטה. להערכתם, ירידה ל־3,100־3,200 דולר עד סוף השנה אינה מופרכת, ולמשקיעים לטווח ארוך זו עשויה להיות הזדמנות כניסה.
בגזרת המאקרו, בארה"ב, נתוני האינפלציה עתידים להתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל. התחזיות המוקדמות מצביעות כי קצב המחירים בארה"ב צפוי לעלות ל-2.6% בקצב שנתי, משיעור של 2.4% בחודש הקודם. יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון אומרים שאומנם ההשפעה האינפלציונית של מלחמת הסחר בינתיים מתונה, אך לדעתם זה מוסבר על ידי הקדמת יבוא וחולשה בביקושים. בלידר סבורים ש"השפעת המכסים תורגש יותר במחצית השנייה של השנה. יחד עם זאת, אין לפסול הפתעה כלפי מעלה בארה"ב כבר במדד חודש יוני".
בסין פורסמו הבוקר (ג'), נתוני הצמיחה לרבעון השני של השנה, שהפתיעו לחיוב את הצפי המוקדם כשעלו ב-1.1% בקצב רבעוני. גם נתוני הייצור התעשייתי הפתיעו לחיוב כשעלו ב-6.8% בקצב שנתי בחודש יוני.
בסקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, ישנה התייחסות לנתוני מאקרו מעורבים שפורסמו באירופה: המסחר הקמעונאי ירד ב־0.7% במאי (אחרי עלייה של 0.3% באפריל) והקצב השנתי התמתן מ־2.7% ל־1.8%.
עם זאת, הייצור התעשייתי בגרמניה עלה במאי ב־1.2% (לאחר ירידה של 1.6% באפריל), ומדד אמון המשקיעים עלה והגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז פברואר 2022. בלידר ממליצים על פיזור בהשקעות לכיוון אירופה, זאת על רקע ריבית נמוכה, שינוי לכיוון מדיניות פיסקאלית מרחיבה וכן פוטנציאל להמשך התחזקות האירו בעולם.