גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר יקר ב-60% משדה דב: מחירי הדירות משתוללים ברחוב הזה - וזו הסיבה

בעוד תשומת־הלב הנדל"נית נמצאת בעיקר סביב הרובע החדש בצפון ת"א־יפו ובשאלה מה תהיה רמת המחירים בו - יש אזור אחד, גם הוא בקו ראשון לים, שבו המספרים לא עוצרים: "זה פשוט לא אותו מוצר" ● ומי אחראי לעיקר הביקוש? "תושבי החוץ משנים את כללי המשחק"

פרויקט הרברט סמואל בתל אביב. היצע מועט וביקוש גבוה / הדמיה: סטודיו 84
פרויקט הרברט סמואל בתל אביב. היצע מועט וביקוש גבוה / הדמיה: סטודיו 84

דירה בת שני חדרים בקומה השביעית בפרויקט מנדרין אוריינטל ברחוב הירקון 2 בתל אביב (מול מתחם הדולפינריום לשעבר), נמכרה באפריל האחרון תמורת 9.79 מיליון שקל - כך על פי אתר רשות המסים. העסקה, לדירה בשטח 79 מ"ר, משקפת מחיר של 123,924 שקל למ"ר.

פחות ממחצית מהדירות שווקו בפועל: מה נשאר מההבטחות של הסכמי הגג
מנכ"ל בנק לאומי: "פתרון הבירוקרטיה המיותרת יוריד בכ-10% את מחירי הדירות"
הסרבנים שניצחו את הרוב: מה עומד מאחורי ההחלטה המפתיעה בפרויקט נדל"ן בבת ים

ברחוב הירקון 7, כך על פי אתר מדלן, נמכרה בפברואר השנה דירה תמורת 6.67 מיליון שקל. העסקה הזו, לדירה בשטח 53 מ"ר, משקפת מחיר של 125,759 שקל למ"ר. באוקטובר 2024 נמכרה דירה נוספת במנדרין אוריינטל ב־13.38 מיליון שקל, בעסקה המשקפת מחיר של 132,475 שקל למ"ר.

אלו רק שלוש דוגמאות: בזמן שרוב ענף הנדל"ן, ודאי בתל אביב, שואל את עצמו עד לאיזו רמה יגיעו המחירים ברובע שדה דב החדש הנבנה בימים אלו בצפון העיר, סמוך לים, יש אזור שנמצא גם הוא בקו ראשון לים - וכבר היום מציג מספרים שבעבר הלא רחוק היו נשמעים מופרכים לרבים מאיתנו.

"עסקאות של השנה האחרונה ברחוב הירקון עברו את הממוצע של 130 אלף שקל למ"ר", אומר רן וירניק, שמאי מקרקעין ומשפטן, יו"ר לשכת שמאי מקרקעין לשעבר. "אם ננסה להשוות בין האזור הזה לבין שדה דב, נבין שזה פשוט לא אותו מוצר: הירקון הרבה יותר מרכזי משדה דב, יש ים במרחק הליכה לאורך כל הרחוב, שוק הכרמל קרוב, מרכז העיר קרוב. גם ההיצע שם אחר: יש בכל רגע נתון פחות או יותר רק פרויקט אחד שמוכרים בו דירות חדשות, ומי שמוכר - הוא זה שקובע את המחירים. אפשר לומר שזה כמעט מונופול. בהשוואת המחירים כיום, הירקון יותר יקר ב־60%".

"יש גם פרויקטים של 150 אלף"

"יש גם פרויקטים ברחוב הזה שהמחיר בהם הוא יותר מ־150 אלף שקל למ"ר, בממוצע", מוסיף אורן כץ, מתווך המתמחה בשוק היוקרה בדגש על תל אביב־יפו. "פרויקט מנדרין אוריינטל למשל, שכל הדירות בו כבר נמכרו, אגב. פרויקט הרברט סמואל 6־8. מגדלים יוקרתיים מביאים את הסכומים האלה, אבל גם בפרויקטים קטנים יותר יודעים לתת היום את התוספות שמושכות את קהל היוקרה. רק פרויקטים מאוד יוקרתיים יכולים להביא את המחירים האלה - כאלו שיש בהם מלון משולב, בריכה, שנמצאים באמת בקו ראשון לים. בניינים ישנים ברחוב, כאלו הנחשבים פשוטים יותר, מתומחרים בטווח שבין 70 ל־80 אלף שקל למ"ר".

יהודה אברון, מתווך הפועל גם הוא בשוק היוקרה, טוען כי המחירים הללו מאפיינים את כל רצועת החוף: "גם בנמל יפו אפשר לראות מחירים של 100 אלף שקל למ"ר ויותר מזה, וגם בהרצליה פיתוח כמובן. זה תלוי בפרויקט, בנכס, במידת היוקרה שהם מציעים. המחירים יכולים להתחיל מסביבות 15 מיליון שקל, ולהגיע עד ל־100 מיליון שקל ויותר. שכירות ברחוב הירקון, קו ראשון לים, תגיע גם ל־60 אלף שקל בחודש. רחוב הירקון מאוד מבוקש כיום, והמחירים בהתאם. אין הרבה מציאות ולכן התמחור מגיע לרמה הזאת".

"משפחות שגרירים ותושבי חוץ"

אחד הגורמים המרכזיים למחירים הגבוהים הוא היחס בין ההיצע המועט לביקוש הגבוה, אותו עיקרון ידוע שלומד כל סטודנט מתחיל בכלכלה. אבל מהיכן מגיע הביקוש הגדול, ובמילים אחרות: מי יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה במחירים כאלו? התשובה נמצאת מעבר לים.

"אלו מחירים שמשקפים את השוק", קובע כץ. "כך קורה כשאין עתודות קרקע, כשהכול כבר נבנה, כשאין הרבה היצע. כשאני מוכר דירות במחירים האלה, גם אני מרים גבה - אבל זה מה שהשוק קובע. אני לא יודע אם נגיע בעתיד גם ל־200 אלף שקל למ"ר, אבל לדעתי זה לכל הפחות יישאר ברמות האלה, בגלל גורם אחד: תושבי החוץ. באים הרבה מהם להתעניין בדירות באזור לאחרונה, בעיקר מאנגליה אגב, גם בגלל האנטישמיות אבל גם בגלל הכבדת המס במדינה.

"יהודים בריטים שלא מפחדים מהמצב בישראל, שקשה להם עם האנטישמיות הגואה ועם המיסוי הגבוה שם, מחליטים לבוא לפה, והירקון זה אחד המקומות המועדפים. הם מחפשים את הסיטי של תל אביב. תושבי החוץ משנים את כללי המשחק וכך המחירים מגיעים לאן שמגיעים".

"משפחות שגרירים ותושבי חוץ הם עיקר הגורמים שמייצרים את הביקושים ברחוב הירקון", מוסיף אברון. "יש פעילות גדולה מאוד של תושבי חוץ בזמן האחרון. אומנם פה בישראל המצב לא טוב, אבל כשפה לא טוב - ליהודים בחו"ל קשה עוד יותר. האנטישמיות גואה, והם מחפשים מפלט".

"יהודי צרפתי שמחפש מפלט לחגים, או רוצה להתרחק מהאנטישמיות, מגיע לכאן - ורוב הסיכויים שהוא יבחר בירקון", אומר שמאי וירניק. "הייטקיסטים צעירים עם שני ילדים ילכו לשדה דב. הירקון - זאת אוכלוסייה אחרת. זה רחוב שמתחבר לעיר, זה מתאים לאנשים שאוהבים את הרעש ואת החיים האורבניים, ולא מחפשים חיי קהילה שקטים".

אברון מרחיב על התוספות המיוחדות שמושכות את הרוכשים הפוטנציאליים אל דירות היוקרה: "ברחוב הירקון יש הרבה דירות מיוחדות, ברמה היוקרתית ביותר. אלו אנשים שכל פרט חשוב להם: דירות עם בריכה - וזו חייבת להיות בריכת אינפיניטי (בריכה ללא מסגרת באחת מצלעותיה - י"נ); עם חניה ומעלית פנימיות, בתוך הדירה, שלא מצריכות את הדייר להיפגש עם הרחוב; עם סלון רחב ממדים, שאפשר להציב במרכזו שולחן ענק לאירוח של אנשים רבים; והכי חשוב: אין דבר כזה דירה בלי נוף לים. הים הוא פרמטר משמעותי והקרבה אליו בירקון עושה את שלה".

עוד כתבות

מימין: יגאל דמרי, יעקב אטרקצ'י, ישראל דוד ורות שוורץ בפאנל עם דרור מרמור בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "המקום הכי קשה למכור דירות היום הוא בתל אביב. למה? כי רמ"י שיווקה בשדה דב מאסות"

בעל השליטה ומנכ"ל חברת י.ח דמרי אמר בוועידת ישראל לנדל"ן: "ככל שההתחדשות העירונית תגדל, נוכל לבנות 150 אלף דירות בשנה" ● מנכ"ל אאורה, יעקב אטרקצ'י: "מחירי הדירות לא יירדו, אלא אם כן נעשה פה שמיניות באוויר" ● המהנדס ישראל דוד: "בתחום הבנייה, ישראל במקום האחרון בעולם - הכול בגלל רגולציה מטופשת"

מימין: ד''ר דורון סייג, גלית בן נאים ונחמה בוגין בפאנל עם אריק מירובסקי בוועידת ישראל לנדל''ן

4.6% או 20%: כמה מבצעי מימון יש בשוק הדיור?

בפאנל שנערך בוועידת ישראל לנדל"ן נערך דיון על ההבדלים בין הנתונים של האוצר ושל הלמ"ס בכל הנוגע למבצעי המימון של הקבלנים ● גלית בן נאים מהאוצר: מבין הדירות בשוק החופשי, מבצעי המימון יכולים להגיע ל-40% עד 50% ● ד"ר דורון סייג מהלמ"ס: עדכון משקולות מדד תשומות הבנייה לא ישנה דרמטית את המדד

בתי מלון באילת. תיירות הפנים בשיא למרות המחירים הגבוהים / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

חברות התעופה טרם חזרו לארץ, ורבים משלמים יותר על חופשה מקומית

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הזמנות הלינה בבתי מלון ובצימרים בארץ גבוהות במאות שקלים בממוצע לעומת קיץ 2024

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל מליסרון: "עם ישראל מוכיח ברגליים שהוא עם תאב חיים"

אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, התייחס בוועידת ישראל לנדל"ן להתאוששות ולצמיחה בענף הקמעונאות: "הקניונים הוכיחו את עמידותם - זה מוצר חשוב ונדרש בישראל, ואין לו תחליף" ● על התוכניות בקניון רמת אביב: "ניקח אותו לכיוון של עוד יותר יוקרה"

ועידת ישראל לנדל''ן

מגמות, השקעות והזדמנויות: ועידת ישראל לנדל"ן יוצאת לדרך

ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס בשיתוף בנק לאומי תיערך היום במלון הילטון ותתמקד בשיקום ביום שאחרי המלחמה עם איראן, בחסמים שבולמים יזמים בשטח וביחסי הכוחות המשתנים בין השלטון המקומי והיזמים • בוועידה לוקחים חלק בכירי הענף, יזמים ורגולטורים מהשלטון המקומי והארצי

אלונה בר און בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "לעתים יש יותר חורים מנתונים, אחת המשימות המרכזיות שלנו בגלובס היא לעסוק בכך"

"זה לא עוד כנס רגולציה או רגולציה במסווה. זו ועידה פרו-יזמות, פרו-צמיחה, פרו-כלכלה ישראלית", אמרה מו"ל גלובס, אלונה בר און, בפתיחת ועידת ישראל לנדל"ן ● לדבריה,"לפעמים נדמה שיש לנו מידע, אבל כשמעמיקים, מגלים שיש יותר חורים מנתונים. זו בעיה מערכתית. בגלובס שמנו לעצמנו מטרה להציף את הפער הזה"

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן, בגאלה של ועידת הנדל''ן של גלובס, הערב (ב') / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל בנק לאומי: "פתרון הבירוקרטיה המיותרת יוריד בכ-10% את מחירי הדירות"

חנן פרידמן פתח את ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי והזהיר מפני חזרתם של המשקיעים לשוק ● בנוסף סקר פרידמן את העקרונות להורדת מחירים ואמר: "בלי קיצור הליכי התכנון, מחירי הדירות יזנקו"

מימין: ינקי קוינט, רפי אלמליח וישי בן אלי בפאנל בהנחיית הלית ינאי לויזון בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: רמי זרנגר

קוינט: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת. ראינו כבר התחלה של הירידה"

מנכ"ל רמי ינקי קוינט, סגן בכיר לחשב הכללי באוצר ישי בן אלי ומנכ"ל מינהל התכנון רפי אלמליח השתתפו בפאנל אתגרי שוק הנדל"ן בוועידת ישראל לנדל"ן ● בן אלי וקוינט אמרו כי הסכסוך בין האוצר לרמ"י באשר למכרזי המגרשים למילואימניקים פתיר, אלמליח קרא למדינה לקבל החלטות אמיצות ולהוריד את שיעור ההסכמה בפינוי בינוי ל-51%, ומה צפוי למחירי הדירות?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב, בהצהרה לאחר התקיפה האמריקאית באיראן / צילום: Reuters, Carlos Barria

טראמפ יפרוש מאונסק"ו: "הטיה מתמשכת נגד ארה"ב וישראל"

טראמפ מודיע על פרישה מאונסק"ו: "ארה"ב תהיה חברה רק בגופים בינלאומיים שתואמים את ערכיה של אמריקה" ● בבית הלבן מצביעים על יחס עוין כלפי ישראל, נטייה לנרטיב הפלסטיני והתחזקות מעמדה של סין בארגון ● זוהי הפעם השלישית שארה”ב יוצאת מאונסק"ו בשל ביקורת דומה

דרכונים / צילום: Shutterstock

ישראל יציבה, הודו מטפסת: כך נראה דירוג הדרכונים החזקים בעולם

לפי הפרסום החצי-שנתי של חברת הייעוץ "הנלי ושות'", האומדת את חוזקם של דרכונים, הדרכון הסינגפורי נשאר החזק ביותר בעולם ● ישראל טיפסה במקום אחד וכעת ניצבת במקום ה-18 בדירוג העולמי ● עם זאת, מספר המדינות שאליהן ישראלים יכולים להיכנס ללא ויזה מראש עומד כעת על 168, לעומת 170 בדירוג הקודם

משתתפי ועידת ישראל לנדל''ן

האנשים, הרגעים והתמונות מוועידת ישראל לנדל"ן

מאות יזמים, הקבלנים והרגולטורים התכנסו ביומיים האחרונים למפגשים מיוחדים במסגרת ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי ● בכנס נחשף סקר מיוחד בהשתתפות יותר מ־250 קבלנים ויזמים בנוגע לערים המובילות ביזמות ובנייה

מתחם ''גולדן קולוני'' בירושלים. זכויות החברה בפרויקט הדיור המוגן ישועבדו לאג''ח / צילום: מצגת פנטהאוז

יזם הנדל"ן הוותיק שמגייס אג"ח בת"א כדי לפרוע חוב לבנק הפועלים

כחצי שנה לאחר שרשם למסחר את מניות זרוע המלונאות שלו, מבקש שלמה דהוקי לגייס 150 מיליון שקל באג"ח לחברת פנטהאוז ● מטרת הגיוס: פירעון חוב ורכישת מניות החברה־הבת

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים / צילום: שלומי יוסף

התוכנית של ראש עיריית בת ים: "להישאר עם רווח יזמי של 100 מיליון שקל"

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט מסביר בועידת ישראל לנדל"ן איך העיר הגיעה למקום השני בסקר הערים הכי מהירות, יעילות ואמינות ● הוא מציע לרכוש בניינים שקרסו במלחמה מידי תושבים, ולא מצטער שלא התאחד עם תל אביב

ביל אקמן / צילום: ap, Richard Drew

ההחזקה הגדולה של ביל אקמן ושתי "מופלאות": ההמלצות של אנליסטים מובילים בוול סטריט

למרות השקעות מסיביות בתשתיות, מטא צפויה להציג צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות ● ההתמקדות המתמשכת של אלפאבית בחדשנות תשתלם לה ● אובר תמנף את ההשקה המרשימה של שיתוף הפעולה עם Waymo באוסטין ● אנליסטים מובילים בוול סטריט ממליצים

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

חברות הביטוח הישראליות שרואות במניית טבע הזדמנות

לאחר בשבוע שעבר דווח כי מנורה מבטחים מחזיקה ב-5% מהון המניות בטבע, היום דווח על החזקה דומה של הפניקס ● השתיים מקוות שהמניה תצא מהדשדוש שפוקד אותה, מתחילת השנה רושמת המניה תשואה שלילית של 26%

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: שלומי יוסף

ליאת שוב, בנק לאומי: "החלטות תכנוניות לא יכולות להתבסס על שורת הרווח של מחר בבוקר"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, אמרה בוועידת ישראל לנדל"ן כי "ענף הנדל"ן יצא חזק מכל המשברים הקודמים, וגם הפעם זה יקרה" ● ההערכה שלה נובעת מכך שמחצית מהדירות בישראל הן ללא ממ"דים, וזאת לצד הגידול באוכלוסייה והעלייה בהתחלות הבנייה

קלאוס שוואב בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ינואר 2025, שווייץ / צילום: Reuters, Yves Herman

סקנדל בדאבוס: המייסד המיתולוגי מואשם שהטריד עובדות ו"שיפץ" דוחות כלכליים

האשמות חדשות מתוך חקירה פנימית התפרסמו בשווייץ בסוף השבוע, לפיהן קלאוס שוואב ביצע מניפולציה בפרסומי הפורום הכלכלי העולמי כדי לשרת צרכים פוליטיים ● בין היתר: "שדרוג" הודו והורדת בריטניה בדירוג התחרותיות של הפורום מחשש לשרת את תומכי ה"ברקזיט"

יגאל סלוביק, מנכ''ל התאחדות הקבלנים / צילום: שלומי יוסף

סלוביק: "אם נמשיך לנהל את ענף הנדל"ן והתשתיות כמו היום – לא יהיה לילדים שלנו איפה לגור"

בשיחה עם דרור מרמור, מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ יגאל סלוביק אמר בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס: "השלטון המרכזי לא מתפקד" • עוד אמר כי קצב בניית כיתות הלימוד מתחילת השנה ירד ב־30% ומזהיר "בעתיד יהיו כיתות בלי ממ"ד"

קיר סטראמר, ראש ממשלת בריטניה, לצד תלמידי תיכון. רוצה להרחיב את  בסיס הבוחרים / צילום: Reuters, Chris J Ratcliffe

בלייבור מהמרים על תוספת של 1.5 מיליון צעירים בבחירות. ומה קרה לניסוי הגרמני?

בזמן שהתמיכה הציבורית במפלגת הלייבור צונחת, הממשלה הבריטית השיקה רפורמה שמורידה את גיל הבחירה ל־16 ● הנימוק הרשמי: הגברת המעורבות הפוליטית ו"חידוש הדמוקרטיה" ● השמרנים זועמים, והמומחים מזהירים: הציבור הצעיר הפכפך ונוטה לקצוות

משה סעדה, הליכוד בוקר טוב ישראל, גלי צה''ל, 10.7.25 / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

האם כבר כעת החרדים נענשים על אי־גיוס? כן, אבל לא כמו שח"כ סעדה חושב

ח"כ משה סעדה טען כי כל בית אב חרדי יש לו שני ילדים במעונות - ולא מתגייס - מפסיד 5,000 שקל נטו לחודש". האומנם? ● המשרוקית של גלובס