גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורי יוגב מציג: כל הדרך ממסדרונות האוצר לאקזיט בתחום מפתיע

לאחר שחתמה על מזכר הבנות למכירת החברה הבולטת בפורטפוליו שלה, קרן אלומה נערכת לבצע השקעות חדשות בתחומי התקשורת, אנרגיה והסביבה ● בכירי הקרן מסבירים מדוע להערכתם תחום התשתיות ימשיך לצמוח, למה ישראל היא המקום המתאים לחיבור התקשורת בין אירופה ואסיה, ומה הכביד על מחיר המניה מאז ההנפקה

ראשי קרן אלומה, מימין: אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי
ראשי קרן אלומה, מימין: אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

ביום שני בשבוע שעבר, קצת לפני סיום יום המסחר בבורסה, הפתיעה קרן ההשקעה בתשתיות אלומה כשהודיעה על חתימת מזכר הבנות למכירת חברת אקסלרה טלקום, בה היא מחזיקה 81.6% מההון, לידי בזק תמורת 160 מיליון דולר.

בלעדי | ההנפקה התעכבה, השווי זינק פי 6 ועובדי התעשייה האווירית עומדים להרוויח בגדול
מתחת להון העצמי: דלק נכסים מנפיקה לפי שווי 660 מיליון שקל

אם וכאשר העסקה תושלם כמתוכנן, תקבל אלומה תמורת מניותיה באקסלרה כ-131 מיליון דולר (440 מיליון שקל), יותר מכפול מעלות ההשקעה בהן. עבור אלומה תשתיות זהו אקזיט ראשון ומוצלח, והמשקיעים היו מרוצים והקפיצו את המניה באותו יום בכ-30% (נסחרת בשווי של כ-300 מיליון שקל), כשעוד קודם לכן נסחרה מניית אלומה במגמה חיובית, ובסך הכול יותר משילשה את שווייה בשנה האחרונה. עם זאת, גם כעת נסחרת המניה מתחת למחיר ההנפקה שלה ב-2021.

אקסלרה, החברה הנמכרת, מספקת שירותי תקשורת באמצעות כבל תת ימי מבוסס סיבים אופטיים, ומפעילה חוות שרתים (דאטה סנטר). החברה מוגדרת בדוחות אלומה כהחזקת הליבה המשמעותית שלה (ההשקעה בה רשומה בשווי הוגן של 363 מיליון שקל). "זו העבודה שלנו: להשביח חברות, למכור אותן ולהשקיע בחברות חדשות", אומר בראיון לגלובס אורי יוגב, יו"ר הקרן ואחד ממייסדיה. "נקבל את הכסף, נחלק דיבידנד לבעלי מניותינו ונבצע השקעות חדשות".

קרן אלומה היא קרן השקעה בתשתיות שהוקמה לפני 5 שנים. נכון להיום היא מחזיקה בארבע חברות פורטפוליו: אקסלרה שנמכרת לבזק, תיבר מתחום מגדלי התקשורת, אסקו מתחום ההתייעלות האנרגטית וחן המקום המטפלת בפסולת.

את מניות אקסלרה, לשעבר טמרס טלקום, רכשה הקרן מידי איש העסקים פויו זבלדוביץ' בשנים 2021 ו-2023 תמורת מזומן ומניות. בעקבות הרכישה הפך זבלדוביץ' לבעל המניות הגדול באלומה, עם החזקה של כ-20% מהון הקרן.

מלבד אורי יוגב, ששימש בעבר כמנהל רשות החברות הממשלתיות וראש אגף התקציבים באוצר, מובילים את אלומה מייסד נוסף, מולי רבינא, ומנכ"ל הקרן יאיר הירש. רבינא, המשמש כיו"ר ועדת ההשקעות של הקרן, מדגיש שאלומה תמשיך לחפש השקעות חדשות בשלושת תחומי ההתמחות שלה: תקשורת דיגיטלית ותשתיות תקשורת, עולמות האנרגיה הירוקה בדגש על התייעלות אנרגטית, ותחומי הסביבה בדגש על פינוי אשפה על סוגיה השונים.

"אנחנו לא פוסלים להיכנס לתחומים אחרים בקטגוריה, כל עוד החברה היא בתחום צומח", אומר רבינא, "עם רקורד פעילות, רווחית, ושיש לה פוטנציאל צמיחה מעבר לצמיחת הענף". את התשואה המצטברת השלילית של חן המקום בדוחות הקרן, הם מסבירים בכניסה להשקעה בעיתוי בעייתי לענף, שבו הם עדיין מאמינים.

יוגב מציין שאקסלרה נרכשה כשמכרה ב-12 מיליון דולר בשנה והפסידה, והיום היא מוכרת בכ-30 מיליון דולר ומרוויחה. "זה המודל העסקי - לאתר השקעות לא מאוד גדולות, מספיק בשלות ורווחיות או כמעט רווחיות, לזהות את הפוטנציאל קדימה ולצמוח".

"המעבר בסואץ זה כשל"

כיום, קבוצת בזק כבר מחזיקה בכבל תת ימי אחד באמצעות בזק בינלאומי, מתוך שלושה שמחברים את ישראל לאירופה. אולם אנשי אלומה לא חוששים שהעסקה תיפסל בשל שיקולי תחרות: "בדיקה שעשינו עם מומחי הגבלים עסקיים אומרת שיש סבירות שתאושר, אולי עם תנאים", אומר יוגב, "לא היינו נכנסים לעסקה אם לא היינו חושבים שתאושר".

בשנים האחרונות כבלי תקשורת עלו לכותרות בעקבות פגיעה מכוונת בכבלים באירופה, על רקע מלחמת רוסיה-אוקראינה. על כך אומר רבינא כי "תמונת המראה של זה היא שחלק מהפוטנציאל שקיים באקסלרה נובע מהשילוב שלה בין כבל תת ימי בין אירופה לישראל, והמשכים שמרביתם יהיו כבלים יבשתיים דווקא. בכך היא מהווה אלטרנטיבה לכבלים שעוברים בתעלת סואץ, כשהכשל הוא שכל כבלי התקשורת עוברים שם".

יוגב: "היום 95% מהתעבורה בין אירופה לאסיה עוברת בסואץ, ושנים מדברים על זה שצריך מסדרון תעבורה נוסף. ההגיוני ביותר הוא דרך ישראל".

מנכ"ל הקרן, הירש: "אקסלרה היא היום קבוצת תקשורת. כשפגשנו אותה לפני יותר מארבע שנים היה לה נכס מרכזי אחד, שהוא כבל הסיבים האופטיים בין ישראל וקפריסין, ותחנת נחיתה קטנה בטירת כרמל שהיא נקודת היציאה של הכבל. היום המצב שונה: הגדלנו וחיזקנו את עסקי הליבה, רכשנו חלק בסיב אופטי שמרחיב את היריעה מקפריסין לאירופה, רכשנו חוות שרתים בקפריסין.

"תחנת הנחיתה בטירת כרמל שהייתה בגודל 80 מ"ר, היא היום חוות שרתים בשטח של 1,500 מ"ר", מפרט הירש. "לקוחות שמקבלים שירותים על הכבל קונים גם שירותי אחסון, ואנחנו מדברים על השחקנים הכי גדולים: אמזון, גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק".
כאמור, באלומה מאמינים באפשרות לחבר את אירופה ואסיה באמצעות כבלי תקשורת שיעברו בישראל, מה שאומר חיבור גם למדינות אחרות במזרח התיכון שלא עם כולן לישראל יש קשרים, בהן סעודיה למשל.

לדברי רבינא, "ברמה הפרקטית, לא רק לנו אלא להרבה עסקים ישראלים יש קשרים עסקיים פוריים וטובים עם מדינות שעמן אין לישראל יחסים דיפלומטיים פורמליים. גם הסעודים צריכים שירותי תקשורת, שהם הליבה של כל עסק. זה מאוד יעזור אם יהיו הסכמים פורמליים שיוכלו להציב את מערכות היחסים על השולחן, אבל ברמה העניינית יש גם יחסים עסקיים משמעותיים עם שחקנים שלא רוצים להיחשף, בנסיבות הגיאופוליטיות".

החיבור למגזר הממשלתי

מה ההזדמנויות שזיהיתם כשהקמתם את הקרן?
יוגב: "זיהינו די מהר שהאזור המתאים למיומנויות שלנו הוא פיתוח עסקי, רכישת חברות בתחומי התשתיות שצומחות מהר יותר מהענף, הפעלת מעורבות עסקית נרחבת, השבחה והרחבה של החברות. רוב המשקיעים האחרים בתשתיות - מוסדיים וקרנות אחרות - מתחרים במגרש שלנו אבל יותר בתשתיות במובן של כבישי אגרה, תחנות כוח ומתקני התפלה.

"אנחנו חשבנו שהמקום שבו נדע להשביח עבור המשקיעים הוא תחומי התקשורת, האנרגיה הירוקה והטיפול בפסולת, והאקזיט המסתמן באקסלרה משקף את זה היטב".

הירש, ששימש בעבר כמנכ"ל משרד הפנים, מציין את החיבור לעולם הממשלתי: "בסוף, השוק הפרטי מדבר בשפה שונה מהממשלה, ולפעמים פחות מכיר את הדרך להרחיב את הפעילות בעולמות האלה. אנחנו מגיעים מעולמות שהם שילוב של פרטי וציבורי, וזה מקל עלינו להרחיב את החברות בתחומים האלה של ממשלה ורשויות מקומיות. יש לנו הבנה עמוקה של הרגולציה והממשלה".

כדוגמה לכך הוא נותן את אסקו, שנרכשה מתדיראן ב-67.5 מיליון שקל; זו זכתה בחוזה של משרד הבריאות להתייעלות אנרגטית בבתי החולים הממשלתיים, כשהתמורה שהיא מקבלת היא חלק מהחיסכון הכספי באנרגיה. יוגב: "להתמודד עם מכרז ממשלתי, לדעת מה אילוצי הממשלה, הפקידים והיועצים, להיות מסוגל לעבור תהליכים ארוכים ולהוכיח למדינה שזה באמת חוסך חשמל וכסף - אלה חלק מהיכולות שאנחנו מביאים. הן גם סייעו לחברה דרמטית לפתח יחסי אמון טובים עם משרד הבריאות. צריך לזכור שאיפה שיש תשתיות, יש רגולטורים, ואם אתה לא מבין בזה אתה מרוויח פחות".

עד כמה השפיעה עליכם המלחמה?
הירש: "השנתיים הקשות שהמדינה עוברת לא השפיעו על החברות בקרן. אנחנו רואים עוצמה, חוזק ויציבות, ואפילו התפתחות למרות המלחמה, גם בזכות המסירות של העובדים. בפרויקט של בתי החולים עובדים עבדו ממש תחת אש".

יש עוד קרנות וגופים אחרים שמשקיעים בתשתיות. מה היתרון שלכם?
רבינא: "אנחנו לא אשפים שיודעים לקלוע ולזהות את כל ההזדמנויות, אבל המודל של מעורבות ויכולת להביא מהניסיון של כל אחד מאיתנו - פיננסים, התפתחות גלובלית, פיתוח עסקי וממשקים עם גורמים מוניציפליים וממשלתיים - זה היתרון שאנו מביאים לשולחן. אין לנו בלעדיות על הדברים האלה, אבל אנחנו מבטיחים לחברות ולמשקיעים שבאנו לעבוד קשה ולהביא תוצאות".

המשקיעים סקפטיים

לאחרונה, אלומה ביצעה מחזור חוב כשגייסה כ-122 מיליון שקל באג"ח בריבית של 6.56%, וביצעה פירעון מוקדם לסדרת אג"ח מ-2022 שיתרתה הייתה כ-78.5 מיליון שקל, ונשאה ריבית שנתית של 8.25%. מניית הקרן זינקה כאמור בשנה האחרונה, והציגה ביצועים עודפים על אלו של קרנות התשתיות האחרות שנסחרות בבורסה - קיסטון וג'נריישן, אך כאמור נסחרת כעת מתחת למחיר ההנפקה.

האם המשקיעים לא מבינים או לא מתחברים למודל של אלומה? לטענת רבינא, "אנחנו מכירים את הביקורות לגבי קרנות השקעה בתשתיות. לפעמים, משקיעים מוסדיים פחות התחברו לאופן שבו הקרנות משערכות את החזקותיהן, והייתה הטבת הריט שמעולם לא התממשה בהיעדר חקיקה.

"כמו הקרנות האחרות, ספגנו את הביקורת שחלקים ממנה לאו דווקא מוצדקים. היום אנחנו אומרים למשקיעים: 'עשינו מה שאמרנו'. אמרנו שלא נדלל אותם במחירים לא סבירים, נייצר השבחה ונביא לגידול לא רק דרך הערכות שווי, אלא דרך מימוש אמיתי, וזה מה שקורה. זה שם אותנו ואת המגזר שלנו על דרך שיכולה לבנות מחדש חלק מהאמון שאבד".

יוגב: "המשקיעים היו בעבר סקפטיים, אבל ראו שהמחזורים וה-EBITDA בחברות שלנו גדלו, ועכשיו יש גם אקזיט. השווי שלנו עדיין נמוך משמעותית מההון העצמי (440 מיליון שקל בסוף הרבעון הראשון, שח"ו) שהולך לגדול אחרי עסקת בזק. תפקידנו הוא להמשיך ולהוכיח למשקיעים".

איך להערכתכם תיראה הכלכלה הישראלית בשנים הקרובות, ומה המשמעות של זה מבחינת הפעילות שלכם?
יוגב: "במקרה של ישראל כל סגמנט התשתיות יצמח בכל מצב כלכלי, כי האוכלוסייה גדלה ורמת החיים עולה, וזה לא ייפסק. אם יהיה פה שקט, ודאי שהצמיחה תהיה עוד יותר גבוהה".

רבינא: "הפוטנציאל של המזה"ת לחזור לתפקיד ההיסטורי שלו משכבר הימים, כצומת מקשר בין המזרח למערב בעיניי מאוד ממשי. כי זה האינטרס של כל הנוגעים בדבר - המדינות באזור, ארה"ב והמעצמות, ואז יכולה להיות לישראל עדנה שלא ראינו מעולם".

עוד כתבות

קאדילק ליריק / צילום: יח''צ

הרכב שמציג ביצועים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומחיר יקר מאוד

קאדילק הוא מותג שמקושר למנועי בנזין גדולים, אבל הקרוס–אובר החשמלי הראשון שלו בישראל עומד בכבוד במטלה ● הביצועים מרשימים ותא הנוסעים מרווח ונוח. המחיר, מצד שני, הוא אתגר לא פשוט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

פלש לשטח ציבורי ודרש 1.3 מיליון שקל לפינוי. מה קבע ביהמ"ש?

בית משפט השלום דחה בקשה של אדם שעשה כ-20 שנה שימוש ללא היתר בשטח ציבורי לפיצוי בגין השבחת הנכסים שנבנו בו ● למה נדחתה תביעת לשון הרע בטענה להפצת שמועות של גנבת כסף מחנות שבבעלות הנתבע? ● וגם: האם מפקח בנייה חייב לפצות על נזקים שגרם לווילה, למרות שהיא נמכרה ללא הפסד? ● 3 פסקי דין בשבוע

תחנת הכוח OPC בחדרה / צילום: באדיבות החברה, שלומי אמסלם

מי תישאר בחוץ? המרוץ להקמת תחנות כוח מוגבל על ידי הממשלה ורשות החשמל

לאחר שפסלה אותן בעבר, הממשלה תדון מחדש בהקמת תחנות הכוח OPC וריינדיר ● ואולם, מכסה שקבעה רשות החשמל מאפשרת להקים רק אחת מהן, בשל העלות הגבוהה למדינה ● מנגד, יש מי שטוען: התחרות שצפויה להיווצר עם כניסתן לשוק תחסוך לציבור הרבה יותר

זירת נפילה. ''לא ראוי ששמאי מטעם המדינה יעריך דירות'' / צילום: רשות המיסים

המלחמה הציפה מחדש את השאלה: איך מחשבים את הפוטנציאל בפינוי־בינוי?

כיצד מחשבים את שווי הפיצוי בנכסים ישנים עם פוטנציאל התחדשות? הדירות שנפגעו בתקיפת הטילים מאיראן ממחישות את הוויכוח ● ועדה בין־משרדית מגבשת נוסחה למקרים כאלו, אך בשוק מזהירים כי בעלי הדירות עלולים להפסיד כסף

איליה סוצקבר, פרופ' אמנון שעשוע, שירי וקס / צילום: כדיה לוי, עומר הכהן, עדו לביא

​מענק חתימה של חצי מיליון שקל ומימון שכירות בגינדי: הקרב על הטאלנטים של ה־AI בישראל

המרוץ לגיוס מומחי בינה מלאכותית בישראל מחריף, אך ההיצע נותר מצומצם: רוב הכישרונות בתחום מגיעים מהאקדמיה ללא ניסיון מעשי, או מהתעשייה בלי רקע מחקרי ● הכשרות ייעודיות כמעט לא קיימות, ובניגוד לסייבר - התחום לא נהנה מתשתית הכשרה צבאית ● התוצאה: פער גדל בין הדרישות הגבוהות בשוק לבין כוח האדם הזמין - מה שמקפיץ את המשכורות לגבהים חדשים

ארקייד של דונקי קונג. הוליווד מחפשת מלכים / צילום: Shutterstock

הוליווד ממנפת את סופר מריו ודונקי קונג לטובת השורה התחתונה

השבוע יוניברסל ונינטנדו הכריזו על סרט חדש שמבוסס על משחק הוידיאו דונקי קונג ● ההכרזה מסמנת צעד נוסף באימוץ של עולם הקולנוע את דור הגיימינג ● אחרי ההצלחה של "האחים סופר מריו", הוליווד לא רק מעבדת את המשחקים למסך אלא מאמצת את ההיגיון שלהם

צילום מסך מהאינסטגרם

התפטר המנכ״ל שנתפס מחובק בהופעה של קולדפליי

אנדי ביירון הודיע על התפטרותו, כך הודיעה חברת Astronomer ● החיבוק והתגובה המגושמת בין ביירון לסמנכ״לית משאבי האנוש של החברה הפכו ויראליים בסוף השבוע והובילו להשעייתו של המנכ״ל וכעת להתפטרותו ● במקביל נפוצו ברשת טענות על היותו בוס כוחני ורעיל

מערכת פגיון מתוצרת סמארטשוטר / צילום: סמארטשוטר

אירופה, גרמניה וארה"ב: עסקאות נשק חדשות לישראליות

בזמן שגרמניה מקיימת מגעים לרכישה לא שגרתית של צוללת בלתי מאוישת מישראל, המארינס האמריקאי מרחיב את השימוש במערכות הירי החכמות של סמארטשוטר ● רחפנים תוצרת חברה מעומר עושים דרכם ליחידות מיוחדות באירופה ● וגם: איך ברזיל הפכה למעצמת יצוא ביטחוני, ומה גורם להשקעות העולמיות בדיפ־טק לנסוק ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

באר שבע. תושבי הדרום ימשיכו למדוד מרחק מגוש דן / צילום: Shutterstock

שקיעתה של באר שבע: מה נשאר מההבטחה לחצי מיליון תושבים בעוד שנה וחצי

בעוד אופקים בתנופת בנייה ובמדד היתרי הבנייה מתחילת 2024 היא במקום השלישי בארץ, באר שבע ויתרה דה פקטו על מעמדה כמטרופולין האזורית ● לפני עשור הבטיחו בבירת הנגב "עיר של חצי מיליון איש עד 2027". זה כבר לא יקרה

מליאת הכנסת, 15.7 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

מאי גולן תיחקר באזהרה בעקבות חשדות לשוחד ומרמה

היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה אישרו למשטרה לחקור את השרה בעקבות תחקיר ערוץ 12 ● בתחקיר נטען, כי גולן הייתה מעורבת במינויים פיקטיביים בתמורה לתרומות לעמותה שניהלה, ושקיבלה תרומה משגרירות טייוואן אחרי שהציגה מצג שווא ● גולן הכחישה את ממצאי התחקיר, טוענת שבינה מלאכותית יצרה את קולה בהקלטות

השבוע בעולם / צילום: Shutterstock

מחקר ענק בדק: באיזה גיל כדאי להביא ילדים

סדר היום של טראמפ: להטיל סנקציות, לבטל שערוריית מין, להדיח את הנגיד, להפציץ את מוסקבה (או בעצם לא) ● נשיא קמרון, זקן שליטי העולם, רץ לכהונה נוספת בגיל 92 ● בקובה הפנסיה קונה תריסר ביצים ● וגם: בלונדון בדקו באיזה גיל כדאי להביא ילדים

בודקים את המיתוס. כיבוש הבסטיליה / צילום: ציור: ז'אן־פייר־לואי־לורן הואל

למה המהפכנים בצרפת רצו לכבוש את הבסטיליה? לא בשביל האסירים הפוליטיים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: המבצר הפריזאי נחשב לסמל הדיכוי של המלוכה, אך המהפכנים הגיעו לשם מסיבות אחרות

נטפליקס / צילום: Shutterstock

נטפליקס עקפה את הציפיות לרבעון; מעלה את תחזית ההכנסות ל-2025

הכנסות נטפליקס ברבעון השני של 2025 עמדו על 11.08 מיליארד דולר ● החברה הרוויחה 7.19 דולר למניה ● הגידול במספר המנויים, העלאות המחירים והצמיחה בעסקי הפרסום שלו היו הגורמים העיקריים לעלייה בהכנסות הרבעון

השופט נעם סולברג / צילום: רפי קוץ

בג"ץ: הדחת היועמ"שית לא תיכנס לתוקף באופן מיידי

השופט סולברג קובע שיש לאפשר זמן לביקורת שיפוטית על ההחלטה הצפויה של הממשלה, בין היתר בהתחשב "בסיכויי העתירה הלכאוריים" ● בדיקת גלובס מעלה, כי נכון לשעה זו - הדחתה של בהרב-מיארה אינה מצויה על סדר היום בישיבת הממשלה מחרתיים

מאמצי השיקום של מכון ויצמן / צילום: כפיר זיו

מחצית מהבניינים נפגעו. הנזקים מגיעים ל-2 מיליארד שקל: מכון ויצמן מנסה לקום מההריסות

חודש אחרי שנהרסו 52 מעבדות וניזוקו 60 מבנים במכון ויצמן, גלובס עוקב אחרי מאמצי השיקום שלו ● אנשי המכון מספרים על דגימות נדירות שאבדו ועל הקושי של המדינה להתמודד עם נזק ייחודי למוסד מדעי, אבל גם על אלתורים יצירתיים של חוקרים ורוח אופטימית ● בדרך לגיוס הכספים הנחוצים לשיקום, המכון משנה גם את תדמיתו המסוגרת

כלא סיידנאיא / צילום: Reuters, Zohra Bensemra

הסודות של מפעל המוות הסורי נחשפים: "בושה לעולם כולו"

תחת משטרו של בשאר אל-אסד, כלא סיידנאיא הפך למכונת הרג המונים ● העולם ידע על סיידנאיא, אך לא הצליח לעצור את הזוועות שהתרחשו בתוכו ● עדויות חדשות של אסירים לשעבר מספרות על הרעבה, אלימות קיצונית, טקסים שנועדו לשבור אותם פסיכולוגית והרג בעינויים

סערה טורקית בים התיכון / עיבוד: ap, Markus Schreiber, Petros Giannakouris

תוקפנות טורקית, סכנה ישראלית: הסערה שיוצר ארדואן בים התיכון

שורת פרויקטים אסטרטגיים שתכננה ישראל עם יוון וקפריסין נבלמה בחסות טורקיה ● על פי ארדואן, הסיבה היא מחלוקת על תפיסת הגבולות הכלכליים במזרח הים התיכון ● ההשלכות: פגיעה ביתירות החשמל והגז של ישראל וסיכון השקעות של עשרות מיליארדים

בית קברות תת קרקעי בירושלים / צילום: חברת קדישא ירןשלים. פרושים

חנויות, משרדים, מלונות ומקומות בילוי: האם העתיד של התכנון בישראל נמצא מתחת לאדמה

המערכה עם איראן חידדה את הצורך בפתרונות מיגון - חלקם מתחת לאדמה - אך לשימוש בתת־קרקע יש יתרונות רבים נוספים ● מדוגמאות מהעולם ניתן ללמוד כיצד ניתן לפתח את השטחים שנמצאים מתחתנו, ומחקר חדש של האוניברסיטה הפתוחה מצא את ההיגיון הכלכלי שיאפשר את זה בישראל

סטיבן קולבר / צילום: יח''צ

רשת CBS תוריד ב-2026 את התוכנית של סטיבן קולבר

CBS הודיעה על ביטול תוכנית האירוח הלילית המצליחה, לאחר שקולבר מתח ביקורת על תשלום 16 מיליון דולר לנשיא טראמפ בעקבות תביעתו נגד בעלת הרשת, אולפני פראמונט ● במקביל: בית הנבחרים בארה"ב אישר קיצוץ של מיליארד דולר בתקציב השידור הציבורי

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הוגשה עתירה לבג"ץ: להקפיא מיידית את הליכי הדחת בהרב-מיארה

העותרים טוענים: חשש שהממשלה תתכנס במהירות ותחליט על הדחה מיידית, בעקבות המלצת ועדת השרים ● הבקשה באה לאחר שוועדת השרים המיוחדת המליצה לממשלה על ההדחה ● הדיון אמור להתקיים בעוד עשרה ימים