מתחת להון העצמי: דלק נכסים מנפיקה לפי שווי 660 מיליון שקל

ההתעוררות בשוק ההנפקות המקומי נמשכת, עם השלמת ההנפקה של חברת הנדל"ן שבשליטת להב ואורי מנצור • לאחר שבתחילת השנה כיוונו לשווי של מיליארד שקל, בעלי דלק נכסים נאלצו להתפשר מול המוסדיים

תחנת דלק של דלק ישראל / צילום: סיון פרג'
תחנת דלק של דלק ישראל / צילום: סיון פרג'

חברת הנדל"ן דלק נכסים השלימה הנפקה ראשונית של מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-660 מיליון שקל (לפני הכסף). במסגרת ההנפקה, גייסה החברה, שבשליטת להב אל.אר ואורי מנצור, כ-173 מיליון שקל מגופים מוסדיים.

בתי ההשקעות שאיכזבו עם תשואות בינוניות מתחילת השנה, והסיבה
ההנפקה התעכבה, השווי זינק פי 6 ועובדי התעשייה האווירית עומדים להרוויח בגדול

ההנפקה של דלק נכסים, המנהלת את הנדל"ן המניב של רשת תחנות התדלוק וחנויות הנוחות דלק ישראל, מגיעה לאחר שבתחילת השנה היא בחנה אפשרות לרשום את מניותיה למסחר, כשעל פי הפרסומים היא כיוונה אז לשווי של 1 מיליארד שקל. לבסוף נאלצה החברה לגייס לפי שווי של 835 מיליון שקל (אחרי הכסף), לאחר שזכתה לכתף קרה מצד המוסדיים שהראו נכונות להשקיע בחברה, לפי שווי נמוך מההון העצמי שלה (כ-840 מיליון שקל).

השליטה בדלק נכסים מוחזקת בידי קבוצת משקיעים בראשות להב אל.אר, שבשליטת אבי לוי, ואורי מנצור, שרכשו בשנת 2020 את השליטה בדלק ישראל מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה לפי שווי של 750 מיליון שקל. מספר חודשים לאחר מכן פוצלה דלק נכסים, המחזיקה את תחנות הדלק וחנויות הנוחות של דלק ישראל לחברה נפרדת.

בעוד שעבור להב ומנצור מדובר באזקיט משמעותי, מי שככל הנראה פחות מרוצה מהשווי היא קרן ההשקעות רגנאר שבשנת 2023 השקיעה בחברה 25 מיליון שקל, לפי שווי של כ-740 מיליון שקל. לאחר הגיוס תוחזק החברה על ידי להב אל. אר (31%), אורי מנצור (27%) שמהווים את גרעין השליטה, קבוצת דלק (19%), קרן רגנאר (3%) והציבור - 20%.

את הרבעון הראשון של השנה סיימה דלק נכסים עם הכנסות של כ-14.5 מיליון שקל, בדומה לנתון ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, רשמה החברה רווח נקי של כ-2.5 מיליון שקל, ירידה של כ-49% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. נכון לסוף הרבעון לחברה נכסים בשווי מוערך של כ-1.75 מיליארד שקל.

ההתעוררות בשוק ההנפקות

ההנפקה של דלק נכסים מגיעה לאחר שבשבוע החולף השלימו שתי חברות נוספות את רישום מניותיהן למסחר בבורסה בתל אביב. בתחילת השבוע השלימה קבוצת הנדל"ן והפיננסים אמפא של משפחת נקש ושלומי פוגל גיוס כ-600 מיליון שקל בהנפקת מניות לפי שווי של כ-3 מיליארד שקל (אחרי הכסף). בדומה למקרה של דלק נכסים גם באמפא נאלצו הבעלים להתפשר על חצי מיליארד שקל ויותר ביחס לשווי לו ייחלו בתחילת התהליך .

מספר ימים לאחר מכן השלימה חברת מגידו , שבשליטת קבוצת אאורה , הנפקה ראשונית לפי שווי של כ-781 מיליון שקל (אחרי הכסף). עבור אאורה שבשליטת איש העסקים יעקב אטרקצ'י מדובר בהצפת ערך משמעותית לאחר שרכשה את מגידו, לפני כשנה בלבד, ממיכאל קרני ורני צים תמורת 280 מיליון שקל.