היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת
הממשלה אינה מתנגדת לכך שהדחתה של היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה לא תהיה מיידית, אלא יתאפשר לעתור נגד ההדחה. זו משמעות הימנעותה של הממשלה מלהגיב על החלטה זו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג.
● בג"ץ: נבצרות נתניהו באחריות היועמ"שית; נתערב רק בנסיבות חריגות
● בהרב-מיארה: ספק אם ניתן להגיע למתווה להמשך כהונת בן גביר כשר לביטחון לאומי
סולברג דחה בסוף השבוע את הבקשה להוציא צו ביניים שיאסור על הממשלה לדון בהדחתה של בהרב-מיארה, אך קבע כי אם וכאשר תתקבל החלטה כזאת - היא לא תהיה מיידית. סולברג לא קבע איזה פרק זמן צריך לחלוף בין ההחלטה לבין כניסתה לתוקף, אלא שיש לאפשר לבקש מבג"ץ לבטל אותה. הוא איפשר לממשלה ולבהרב-מיארה להגיב על ההחלטה עד אתמול (א').
בהרב-מיארה, מצידה, ביקשה אתמול להוציא צו ביניים שיאסור על הממשלה לדון בהדחתה, בנימוק שמדובר בהליך בלתי חוקי שעצם קיומו פוגע בצורה קשה בשלטון החוק.
הממשלה לא הגיבה - לא על החלטתו של סולברג ולא על בקשתה של בהרב-מיארה. במצב זה, ברור שהיא אינה מערערת על החלטת ההשהיה, וגם ניתן יהיה לטעון כי אינה מתנגדת לבקשתה של בהרב-מיארה למתן צו ביניים - אם כי לכאורה סולברג כבר החליט בנושא זה.
השר שלמה קרעי קרא אתמול, ולא בפעם הראשונה, שלא לציית להוראות בית המשפט העליון, באומרו כי על הממשלה למנות מיידית יועץ משפטי כבר בישיבתה הבאה ולאחר שתדיח כצפוי את בהרב-מיארה. שתיקתה של הממשלה בבג"ץ מלמדת כי לפחות כרגע אין לה כוונה להפר את הוראת בית המשפט ולחולל משבר חוקתי.