היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין
הממשלה תדון רק בעוד עשרה ימים (4 באוגוסט) בהדחתה של גלי בהרב-מיארה מתפקיד היועצת המשפטית לממשלה. הסיבה: בקשתם של מספר שרים דתיים "לא להרבות מחלוקת בעם ישראל בתשעת הימים" - השבוע הקודם לתשעה באב.
● הג'וב החדש של היועצת המשפטית שלא אישרה לנתניהו מימון הוצאות
● המשנים ליועמ"שית: בן גביר משבש את התנהלות משפט נתניהו
● בהרב-מיארה: ספק אם ניתן להגיע למתווה להמשך כהונת בן גביר
4 באוגוסט הוא יום ב' בעוד עשרה ימים, למחרת תשעה באב; דיני האבלות חלים באותו יום עד שעות הצהריים, בעוד ישיבת הממשלה מתקיימת לרוב בשעות הבוקר. החלטת ההדחה אמורה הייתה להתקבל בישיבה הבאה, ביום א' הקרוב - היום השני של תשעת הימים.
המשנה לנשיא בית המשפט העליון, נעם סולברג, טרם החליט בבקשתה של בהרב-מיארה למנוע את הדיון בממשלה, עד להכרעה בעתירות נגד שינוי הליך ההדחה. העתירות מכוונות נגד החלטת הממשלה להקים ועדת שרים שתערוך את השימוע לבהרב-מיארה, במקום הוועדה הציבורית בראשות נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס.
סולברג דחה בשבוע שעבר בקשה דומה של כמה מן העותרים, אך קבע שההדחה לא תיכנס לתוקפה באופן מיידי, כדי לאפשר לעתור נגדה לבג"ץ. הממשלה לא הגיבה על החלטה זו, כך שנראה שהיא מתכוונת לציית לה. בהרב-מיארה השתמשה בזכות התגובה שנתן לה סולברג, כדי לבקש, כאמור, למנוע את קיום הישיבה, בנימוק שעצם קיומה מקבע את הטענות נגדה ויפגע בצורה קשה בשלטון החוק.
בהרב-מיארה לא התייצבה לשימוע, בנימוק שההחלטה עליו היא בלתי־חוקית ושמדובר בשימוע למראית עין, שתוצאתו ידועה מראש. השרים עמיחי שיקלי, בצלאל סמוטריץ, איתמר בן-גביר, גילה גמליאל ומיכאל מלכיאלי, המליצו לממשלה להדיח אותה, והממשלה צפויה לאשר את ההמלצה פה אחד - כפי שאישרה את תחילתו של ההליך, ביוזמתו של שר המשפטים, יריב לוין.