גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירידות; אינטל נפלה ב-7%, סופטבנק ב-6%

S&P 500 ירד ב-0.2% ואיבד טריליון דולר בשווי בארבעה ימים ● פרוטוקול הפד: "מוקדם מדי להוריד את הריבית" ● מתחילת כהונתו, רכש טראמפ אג"ח ב-100 מיליון דולר ● פלנטיר השילה 15% בחמישה ימים ● הנשיא קרא להתפטרות בכירת הפד ליסה קוק ●לפי דיווחים, אינטל מנהלת מגעים עם משקיעים גדולים נוספים על סופטבנק לרכישת מניות בה בדיסקאונט

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

וול סטריט רשמה היום ירידות זה היום הרביעי ברציפות, ומניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות בעקבות חששות לגבי תמחורים מנופחים בחברות הטכנולוגיה הגדולות, בתקופה בה לא ברור אם הפד יבצע את היקף ההקלות המוניטריות שציפו להן בתחילת השנה. המסחר התנהל גם על רקע דו"חות רבעוניים מעורבים במגזר הקמעוני.

נאסד"ק נסוג ב-0.6%, ומוסיף לירדה של אתמול ב-1.5% אתמול. מדד דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי מהפתיחה ומדד S&P 500 ירד ב-0.2% וסופר יום רביעי ברציפות של ירידות ובמהלכם איבד כ־1 טריליון דולר.

לקראת נאום ג'רום פאוול ביום שישי, האג"ח רשמו עליות קלות, כאשר התשואות על אג"ח ל־10 שנים ירדו בשתי נקודות בסיס ל־4.28%.

מניית אינטל נפלה בכ-7% בעוד המשקיעים מעכלים את האפשרות שהממשל האמריקאי ירכוש נתח משמעותי בחברה. על פי דיווח של CNBC החברה מנהלת מגעים עם משקיעים גדולים נוספים לקבלת הזרמת הון באמצעות רכישת מניות בהנחה, ימים ספורים לאחר שקיבלה הזרמת הון של 2 מיליארד דולר מקבוצת סופטבנק שנפלה ב-6%.

מניית פלנטיר ירדה בכ-1.5%, ירידה חמישית ברציפות, והמשיכה את ההתמתנות אחרי שיאי כל הזמנים. מניית ספקית תוכנות הבינה המלאכותית ירדה ביותר מ־15%.

נציגי הפדרל ריזרב הביעו חשש במפגש יולי שלהם בנוגע למצב שוק העבודה והאינפלציה, אם כי רובם הסכימו כי עדיין מוקדם מדי להוריד את הריבית, כך עולה מפרוטוקול הישיבה שפורסם הערב. סיכום המפגש הציג חילוקי דעות בין הבנקאים המרכזיים, שהצביעו על שמירת הריבית על רמתה הנוכחית, למרות התנגדותם של שני נגידים שהעדיפו הורדת ריבית.

ואגב ריבית הפד - בעוד הוא לוחץ על יו"ר הבנק המרכזי להוריד ריבית ואף קורא לא "פרד עקשן", לפי דיווח של CNBC, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נמצא במגמת קנייה מאסיבית של אגרות חוב מאז כניסתו לתפקיד בינואר. הוא משקיע בחוב שהנפיקו רשויות מקומיות, מחוזות גז וחברות אמריקאיות גדולות.

22:16

המדדים בוול סטריט רושמים ירידות זה היום הרביעי ברציפות, ומניות הטכנולוגיה מובילות את הירידות בעקבות חששות לגבי תמחורים מנופחים בחברות הטכנולוגיה הגדולות, בתקופה שבה הפד עשוי שלא לבצע את היקף ההקלות הצפוי בתחילת השנה, גרמו לירידה מתמשכת במדדים מהשיאים. המסחר מתנהל גם על רקע דו"חות רבעוניים מעורבים במגזר הקמעוני בעקבות הדוחות הרבעוניים.

נאסד"ק נסוג ב-1%, ומוסיף לירדה של אתמול ב-1.5% אתמול. מדד דאו ג'ונס נסחר כעת ללא שינוי מהפתיחה ומדד S&P 500 מאבד 0.4% וסופר יום רביעי ברציפות של ירידות ובמהלכם איבד כ־1 טריליון דולר.

21:30

נציגי הפדרל ריזרב הביעו חשש במפגש יולי שלהם בנוגע למצב שוק העבודה והאינפלציה, אם כי רובם הסכימו כי עדיין מוקדם מדי להוריד את הריבית, כך עולה מפרוטוקול הישיבה שפורסם ביום רביעי.

סיכום המפגש הציג חילוקי דעות בין הבנקאים המרכזיים, שהצביעו על שמירת הריבית על רמתה הנוכחית, למרות התנגדותם של שני נגידים שהעדיפו הורדת ריבית.

מקבלי ההחלטות ציינו סיכונים גוברים לכלכלת המדינה שיש לעקוב אחריהם, אך הסכימו ברובם כי המדיניות הנוכחית היא המתאימה. "המשתתפים ציינו באופן כללי סיכונים לשני הצדדים של המנדט הכפול של הוועדה, והדגישו סיכון עליון לאינפלציה וסיכון תעסוקתי יורד," נכתב בפרוטוקול. בעוד שרוב המשתתפים העריכו שהסיכון לאינפלציה הוא המרכזי מבין השניים, חלקם ציינו כי הסיכון התעסוקתי הוא החשוב יותר.

הנגידים כריסטופר וולר ומישל בואמן הצביעו נגד שמירת הריבית על רמתה הנוכחית, והעדיפו שהוועדה הפדרלית לשוק הפתוח (FOMC) תתחיל להוריד את הריבית. שיעור הריבית, שמגדיר את מה שהבנקים גובים זה מזה על הלוואות לילה ומשמש כבסיס לשיעורי ריבית לצרכנים, נשמר בטווח של 4.25%-4.5% מאז דצמבר 2024.

זו הפעם הראשונה ביותר מ־30 שנה שבה מספר נגידים הצביעו נגד החלטת ריבית.

המכסים שהטיל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ היו נושא מרכזי בדיון.

"בנוגע לסיכונים עליונים לאינפלציה, המשתתפים ציינו את ההשפעות הבלתי ודאיות של המכסים". המסמך ציין גם כי "נשארה אי-ודאות רבה לגבי מועד, היקף והתמשכות ההשפעות של העלאת המכסים השנה."

בצל רקע פוליטי הולך ומתחמם, הוצגו דעות שונות בקרב הנגידים לגבי מצב הכלכלה וכיווני המדיניות. הערכת הצוות ציינה כי הצמיחה הכלכלית הייתה "תפלה" במחצית הראשונה של השנה, בעוד שיעור האבטלה נשאר נמוך.

"המשתתפים ציינו כי הוועדה עלולה להתמודד עם פשרות קשות אם האינפלציה הגבוהה תתמשך בעוד התחזית לשוק העבודה תחלש," נכתב בפרוטוקול. החלטות לגבי הריבית תלויות ב"מרחק של כל משתנה מהמטרה של הוועדה ובמסגרות הזמן השונות שבהן צפויים הפערים הללו להצטמצם."

המפגש התקיים יומיים בלבד לפני פרסום נתוני לשכת הסטטיסטיקה של העבודה, שהראו כי צמיחת המשרות במגזר הלא-חקלאי לא רק נותרה חלשה ביולי, אלא שגם במאי וביוני נרשמה צמיחה חלשה יותר מהדיווחים הראשוניים. אפילו ללא נתונים אלו, נציגי הפד ציינו כי "הסיכון התעסוקתי ירד משמעותית עם האטת הצמיחה הכלכלית והצריכה, וחלק מהנתונים שנכנסו מצביעים על החלשות בשוק העבודה."

הפרוטוקול פורסם יומיים לפני האירוע המרכזי של הפד השבוע: יו"ר ג'רום פאוול ינאם ביום שישי בפתיחת הסימפוזיון השנתי של הבנק המרכזי ב־Jackson Hole, וויסקונסין.

צפוי כי פאוול ינצל את הנאום כדי לרמוז על כיוון קצר-טווח לגבי הריבית, וכן לתת תמונה ארוכת טווח על המדיניות. טראמפ לחץ באופן פוליטי נמרץ על הפד להוריד את הריבית. הנשיא תקף את פאוול במונחים כמו "טיפש" ו"מפסידן" ואף הביע ביקורת על חברי הוועדה.

20:55

בעוד הוא לוחץ על יו"ר הבנק המרכזי להוריד ריבית ואף קורא לא "פרד עקשן", לפי דיווח של CNBC, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נמצא במגמת קנייה מאסיבית של אגרות חוב מאז כניסתו לתפקיד בינואר. הוא משקיע בחוב שהנפיקו רשויות מקומיות, מחוזות גז וחברות אמריקאיות גדולות.

בתשעים עמודים של דוחות שהוגשו למשרד האתיקה הממשלתי האמריקאי (OGE) ב־12 באוגוסט, פירט הנשיא 690 עסקאות שבוצעו מאז כניסתו לתפקיד. המסמכים פורסמו אתמול. לפי חישובי CNBC, שווי הרכישות מסתכם לפחות ב־100 מיליון דולר, לפי הערך הנמוך הרשום לכל עסקה מדווחת. על פי החוק, הנשיא, סגן הנשיא ומספר בכירים נוספים חייבים לדווח מעת לעת ל־OGE על "עסקאות מדווחות". אין חובה לדווח על השווי המדויק של העסקאות הללו.

הרשימות המפורטות שהוגשו בתחילת החודש מראות כי במהלך השנה טראמפ רכש אגרות חוב שהנפיקו גופים שונים, כולל רשויות מקומיות בארה"ב, מחוזות גז, מחוזות אספקת מים, רשויות בתי חולים ומועצות בתי ספר.

טראמפ רכש גם חוב שהנפיקו חברות גדולות ומוכרות. המסמכים מצביעים על רכישות בשווי בין 500,000 ל־1,000,000 דולר של אגרות חוב של T-Mobile ארה"ב, United Health ו־Home Depot בתחילת פברואר. מאוחר יותר באותו חודש, רכש חוב שהנפיקו Meta - בשווי בין 250,000 ל־500,000 דולר.

הבית הלבן לא הגיב לבקשת CNBC לתגובה. חלק מהחברות שהחוב שלהן בבעלות טראמפ הושפעו ישירות ממדיניותו או מהעסקים שלו.

לפי פורבס, הונו של טראמפ עומד על 5.5 מיליארד דולר. בשנת 2020 - בשנה האחרונה של קדנציה הנשיאותית הראשונה שלו - עמד הונו על 2.1 מיליארד דולר, לפי המגזין. פורבס תיאר את השנים שבין שתי קדנציותיו כ"הקדנציה שלאחר הנשיאות הרווחית ביותר בהיסטוריה האמריקאית", בזכות סדרת יוזמות מסחריות שהיו מכוונות לתומכיו.

מתחריו הפוליטיים של טראמפ האשימו אותו בעבר בקונפליקטים שונים של עניין במהלך כהונתו. על פי החוק הפדרלי, הנשיא וסגן הנשיא פטורים מחלק מהתקנות הנוגעות לקונפליקטים של עניין בקרב פקידי ממשל - אך לפי עמותת הפיקוח CREW, כל נשיא מודרני לפני טראמפ בחר להפטר מנכסים עסקיים לפני כניסתו לתפקיד.

20:29

המכירות מאסיביות במניות הטכנולוגיה מחריפות במשך שבוע שלם, וגורמים למשקיעים להפסדים הגדולים ביותר מאז אפריל, כאשר סוחרים נמנעו ממניות היקרות ביותר לפני שהם שומעים על הכוונות הפדרל ריזרב לגבי הריבית.

ענקיות הטכנולוגיה נחלשות, מניית אנבידיה יורדת ב־5% בשני ימי מסחר. מדד Nasdaq 100 יורד ב־1%, ומדד S&P 500 יורד זה היום רביעי ברציפות. מניית פלנטיר טכנולוג'יס ר, שכמעט הכפילה את ערכה השנה, צנחה ב־20% בשישה ימים.

מאט מיילי מ־Miller Tabak ציין לפי בלומברג כי יעקב אחר סימנים אם הירידה היא רק תיקון רגעי או משהו מדאיג יותר. "נצטרך לראות המשך ירידה לפני שנוציא דגלי אזהרה צהובים," אמר. "המשקיעים עלולים להיכנס לחרדה במהירות אם מגזר הטכנולוגיה - ומכאן השוק - יתחיל לראות ירידה משמעותית." המשקיעים בארה"ב נמצאים "בימים הראשונים" של בועה, אף על פי שנקודת הקריטית לתיקון טרם הגיעה, הזהיר הווארד מארקס, מייסד משותף של Oaktree Capital Management. "בוודאי שאני לא מצלצל בפעמוני האזהרה. הנקודה היא שהדברים יקרים," אמר לבלומברג.

לקראת נאום ג'רום פאוול ביום שישי, האג"ח רושמות עליות קלות, כאשר התשואות על אג"ח ל־10 שנים ירדו בשתי נקודות בסיס ל־4.28%.

19:23

מניית פלנטיר נופלת ב-6%, ירידה חמישית ברציפות, והמשיכה את ההתמתנות אחרי שיאי כל הזמנים. מניית ספקית תוכנות הבינה המלאכותית ירדה ביותר מ־15% בחמשת ימי המסחר האחרונים, לאחר שהדוח הרבעוני המרשים בתחילת החודש דחף את המנייה לשיאי כל הזמנים. הדוח סימן את הרבעון הראשון בהיסטוריה שבו החברה עברה הכנסות של מיליארד דולר.

פלנטיר היא עדיין המניית המובילה ביותר ב־S&P 500 לשנת 2025, עם עלייה של מעל 100% (לפני תחילת המסחר היום). החברה נהנית מהתלהבות מתמשכת מ־AI וזוכה בחוזים ממשלתיים, בעיקר לאור המאמץ של הנשיא טראמפ לשדרג סוכנויות שונות.

עלייתה הציבה את החברה ברשימת עשרת תאגידי הטכנולוגיה הגדולים בארה"ב וב־20 החברות היקרות ביותר בארה"ב, אך גם הפכה את המניות ליקרות מאוד לרכישה. יחס מחיר־רווח צפוי (P/E) שלה, המחשב את הרווח העתידי יחסית למחיר המנייה, זינק מעבר ל־245. להשוואה, ענקי הטכנולוגיה כמו מיקרוסופט ואפל מחזיקים P/E של כמעט 30 ומכניסים הכנסות רבעוניות גבוהות בהרבה. יחס ה־P/E של מטא ואלפאבט נע סביב ה־20.

בדוח שפורסם השבוע, אנדרו לף, משקיע שורט בסיטרון ריסרצ', ציין כי פלנטיר "מנותקת מהיסודות ומהאנליזה" והשווה אותה להערכת השווי האחרונה של OpenAI, שהגיעה ל־500 מיליארד דולר. לף טען כי החברה צריכה להיות במחיר של 40 דולר אם משווים את יחס המחיר להכנסות לאותו יחס כמו OpenAI. "קארפ וצוותו יכולים להיות גאים. אבל עבור המשקיעים, כאן נכנסת המשמעת לפעולה," כתב לף. "השוואה היא האויב של האושר, וכאשר מודדים מול מובילי ה־AI האמיתיים, מחיר Palantir כבר משקף הצלחה מעבר ליסודותיה הכלכליים."

19:00

מניית אינטל נופלת בכ-7% כעת בעוד המשקיעים מעכלים את האפשרות שהממשל האמריקאי ירכוש נתח משמעותי בחברה. מניות מיקרון טכנולוג'י ו־TSMC יורדות גם הן, על רקע חשש כי גם מהן ינסה הממשל לרכוש נתח.

על פי דיווח של CNBC החברה מנהלת מגעים עם משקיעים גדולים נוספים לקבלת הזרמת הון באמצעות רכישת מניות בהנחה, ימים ספורים לאחר שקיבלה הזרמת הון של 2 מיליארד דולר מקבוצת סופטבנק.

"מלבד כסף, אינטל זקוקה גם ללקוחות," כתבה האנליסטית סטייסי ראזגון מבית ברנסטין בהערה ללקוחות. "האם ייתכן שבמסגרת מהלך כזה הממשל עשוי 'לעודד' לקוחות להשתמש בכושר הייצור של אינטל (בין אם באופן ישיר ובין אם בעקיפין דרך מדיניות מכסים או רגולציה אחרת)? אנחנו לא יודעים."

אתמול הודיעה סופטבנק הודיעה כי תבצע השקעה ענק של 2 מיליארד דולר בחברה, ההשקעה תקנה לסופטבנק כ-2% ממניות אינטל.

הדיווח מגיע גם לאחר פרסום ב־Reuters כי שר המסחר האמריקאי, הווארד לוטניק, בוחן אפשרות שהממשל ירכוש נתחי הון באינטל וביצרניות שבבים נוספות בתמורה למענקים במסגרת חוק ה־CHIPS, שמטרתו לעודד הקמת מפעלים לייצור שבבים בארה"ב.

שלשם דווח בבלומברג כי בוושינגטון רוצים נתח של 10% בחברה , ולכן שוקלים לערוך מול אינטל עסקה במסגרתה חלק או כל המענקים שהגיעו לחברה מכוח חוק השבבים בארה"ב, יומרו לניירות ערך. אינטל הייתה אמורה לקבל מענקים בגובה כולל של 10.9 מיליארד דולר לצרכים מסחריים וצבאיים. בשווי השוק הנוכחי של אינטל, החזקה של 10% בחברה תהיה שווה כ-10.5 מיליארד דולר.

זהו מהפך מפתיע עבור מנכ"ל אינטל ליפ־בו טאן, שאותו ביקר טראמפ מוקדם יותר החודש. הנשיא האמריקאי אף קרא לו להתפטר בשל קשריו הקודמים עם סין, אך שינה את עמדתו לאחר שנפגש עם טאן בבית הלבן. מדובר ברגע אופטימי עבור חברה שסבלה בשנים האחרונות מטלטלות ומירידה מתמשכת. המנכ"ל הקודם, פט גלסינגר, בנה על כך שתוכנית ההתרחבות במפעלי החברה - שבמרכזה מתקן חדש ושאפתני באוהיו - תהפוך את מזלה של אינטל.

המטרה הייתה להפוך את אינטל ליצרנית שבבים (foundry) ולספק מוליכים למחצה ללקוחות חיצוניים - תחום צומח שהפך את TSMC לחברה בשווי של טריליון דולר. כספי חוק ה־Chips נועדו לסייע במימוש החזון הזה. ביידן וגלסינגר אף קיימו טקס הנחת אבן פינה באתר באוהיו בשנת 2022, כשהם מבטיחים 20 אלף משרות בנייה ותחילתה של תקופה חדשה לתעשיית השבבים האמריקאית.

אלא שהכלכלה של המפעל לא משתלמת ללא לקוחות גדולים מהחוץ - במיוחד כיוון שהוא מיועד לכלול טכנולוגיה מתקדמת מאוד שתהיה יקרה לאימוץ. אינטל דחתה שוב ושוב את הפרויקט, שכעת אינו צפוי להיות מוכן לפני שנות ה־2030. ג'יי גולדברג, אנליסט ב־Seaport Research Partners, מעריך כי נדרשים כ־20 מיליארד דולר כדי שאינטל תצליח להפעיל את טכנולוגיית הייצור מהדור הבא שלה.

המפעילים הגדולים של מרכזי נתונים, המכונים hyperscalers - כמו גוגל, שמתחייבים כיום להשקיע למעלה מ־80 מיליארד דולר בשנה ברכישת חומרה חדשה, לא יסכימו להסתפק בשבבים פחות מתקדמים רק בגלל שהממשל אמר להם כך, אמר האנליסט ג'ושוע בוכאלטר מ־Cowen Inc. לא ברור כיצד ההשקעה האמריקאית פותרת בעיה שנובעת מחוסר תחרותיות, הוסיף. "אי אפשר לכפות על hyperscalers להשתמש במעבדים בעלי ביצועים נמוכים יותר, אחרת אתם פוגעים ביכולתם להתחרות באופן גלובלי," אמר בוכאלטר.

TSMC היא יצרנית השבבים המובילה עבור רוב תעשיית הטכנולוגיה, כולל אפל, אנבידיה ו־AMD. עם זאת, אינטל עדיין לא הוכיחה שהיא מסוגלת לעמוד בקצב של מעצבי ומפיקי השבבים הגלובליים - שלא לדבר על להיות הציר המרכזי להתחדשות הייצור המקומי. "אינטל עדיין צריכה לספק תוצאות," אמר מורגן. "האם נתח זה באמת יעשה הבדל משמעותי?"

18:30

המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת - בורסת לונדון זינקה בכ-1% בעוד הבורסת של פרנקפורט ופריז השילו כ-0.2%.

17:40

המדדים בוול סטריט בירידות ובעיקר נאסד"ק שמאבד מעל 1.5% לאור ירידות חדות במניות הטכנולוגיה זה היום השני ברציפות. במקביל עוקבים המשקיעים אחר דוחות מעורבים בענף הקמעונאות וממתינים לפרסום פרוטוקולי הישיבה האחרונה של הפדרל ריזרב.

מדד S&P 500 יורד ב־0.4%, ומדד דאו ג’ונס משיל 47 נקודות, כ־0.1%.

המשקיעים ממשיכים לממש רווחים ממניות טכנולוגיה ושבבים כבדות־משקל, מה שעורר חששות לגבי רמות התמחור הגבוהות שלהן ויציבות מגמת ה־AI בטווח הארוך. מניית אנבידיה יורדת בכ־3%, בעוד ש־AMD וברודקום איבדו כל אחת יותר מ־3.5%. מניית פלנטיר צנחה בכ־5.5%, ואינטל נופלת ביותר מ־6%. גם מניות הטכנולוגיה הגדולות - אפל, אמזון, אלפאבת ומטא - רשמו ירידות.

17:04

הלחץ על חברי הפדרל ריזרב מצד טראמפ נמשך. היום קרא הנשיא לחברת הפדרל ריזרב ליסה קוק להתפטר, על רקע גידול בלחץ הציבורי על הבנק המרכזי. "קוק חייבת להתפטר, עכשיו!!!" כתב טראמפ ברשת החברתית שלו, Truth Social, בבוקר. הוא צירף קישור לדיווח של בלומברג על מכתב שנשלח על ידי ראש סוכנות המימון הפדרלית לדיור, ביל פולטי, לשרת המשפטים פאם בונדי, ובו קרא לפתוח בחקירה נגד קוק בנוגע לשתי משכנתאות.

במכתב מ־15 באוגוסט טען פולטי כי קוק "זייפה מסמכי בנק ורישומי נכסים כדי לקבל תנאי הלוואה מועדפים יותר, ובכך ייתכן שביצעה הונאת משכנתאות לפי החוק הפלילי."

16:43

דוח חלש ומפתיע לחברת הספנות צים, בניהולו של אלי גליקמן. לאחר שברבעון הראשון של השנה הציגה החברה צמיחה בהכנסות ורווח נקי שקפץ ביותר מפי 3 ל-296 מיליון דולר, היא מציגה ברבעון השני נפילה של 94% ברווח, שהסתכם ב-24 מיליון דולר בלבד. מדובר ברווח של 19 סנט למניה, בעוד האנליסטים בוול סטריט צפו לרווח של 1.3 דולר למניה ברבעון. מניית צים נופלת בכ-8% כעת.

הכנסות צים ירדו ב-15% ברבעון השני הסתכמו ב-1.64 מיליארד דולר - גם כאן מדובר בפספוס של תחזית ההכנסות של האנליסטים שצפו בממוצע מחזור של 1.74 מיליארד דולר. בין הסיבות לקיטון הייתה ירידה של 12% במחיר ההובלה הממוצע למכולה (TEU), שעמד על 1,479 דולר.

החברה המתיקה את הגלולה המרה והעלתה את ממוצע טווח התחזיות שלה לשנה הנוכחית. צים צופה כעת רווח לפני פחת מסים והפחתות (EBITDA מתואם של 1.8 עד 2.2 מיליארד דולר ורווח בנטרול ריבית ומס (EBIT מתואם) לטווח של 550 עד 950 מיליון דולר.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות כאשר המשקיעים שולקים את סדרת הדוחות המעורבת מצד הקמעונאיות הגדולות בארה"ב וממתינים לפרסום פרוטוקולי הישיבה האחרונה של הפדרל ריזרב.

נאסד"ק יורד ב-0.3%, S&P 500 ב-0.1% ודאו ג'ונס ללא שינוי.

מניית טרגט צונחת ביותר מ־9% לאחר שהקמעונאית דיווחה על ירידה נוספת במכירות. החברה גם הודיעה על מינוי מנכ"ל חדש שייכנס לתפקיד ב־1 בפברואר. מניית לואוס , יורדת מעט למרות שתוצאותיה עלו על תחזיות האנליסטים.

הנתונים האלו הגיעו לאחר שעלייה במניית הום דיפו בעקבות הדוחות תרמה לדאו לסיים בעלייה קלה ואף לקבוע שיא תוך יומי ביום שלישי, בעוד שמדדי S&P 500 ונאסד"ק נחלשו בשל ירידות במניות הטכנולוגיה.

המשקיעים ממתינים לפרסום פרוטוקולי ישיבת יולי של הפד, הצפוי בשעה 21:00 שעון ישראל. אז בחרו מקבלי ההחלטות להשאיר את הריבית ללא שינוי, אך חברי הפד כריסטופר וולר ומישל בואמן התנגדו - סימון לכך שזו הפעם הראשונה מאז 1993 ששני בכירים מצביעים בניגוד לעמדת הרוב.

בהמשך השבוע, ביום שישי, צפוי יו"ר הפד ג'רום פאוול לשאת דברים - נאום שהמשקיעים יעקבו אחריו בקפידה כדי להבין את הכיוון העתידי של הריבית. נכון לעכשיו, חוזים עתידיים על ריבית הפד משקפים הסתברות של כמעט 85% לכך שהבנק המרכזי יוריד את הריבית בישיבתו הבאה בספטמבר, לפי כלי FedWatch של CME.

15:01

מניית מדפסות התלת מימד הישראלית סטרטסיס קפצה אמש בכ-14% על רקע דיווח שפורסם אמש כי חברת הקונגרס דבי ווסרמן-שולץ, רכשה מניות של החברה. זוהי הפעם הראשונה זה שנים שחבר קונגרס אמריקאי מדווח על מסחר במניות של החברה. תשומת לב פוליטית ומאמצי לובינג בארה"ב עשויים להשפיע על החלטות רגולטוריות או תקציביות הקשורות לתעשיית ההדפסה בתלת־ממד ולפרויקטים בתחום.

14:00

ענקית הספנות צים בניהולו של אלי גליקמן, מסכמת את הרבעון השני בו ההכנסות הסתכמו בכ-1.64 מיליארד דולר והרווח נקי ירד ל-24 מיליון דולר. החברה העלתה את ממוצע טווח התחזית לשנת 2025 עם צפי ל-EBITDA מתואם בטווח של 1.8 עד 2.2 מיליארד דולר. כמו כן חוזה החברה EBIT מתואם בטווח של 550 עד 950 מיליון דולר. במקביל, צים הכריזה על חלוקת דיבידנד בסך 7 מיליון דולר, או 6 סנט למניה.

13:00

גילת הישראלית דיווחה כי החטיבה המסחרית שלה קיבלה הזמנות בשווי של יותר מ-60 מיליון דולר ממפעיל לוויינים מוביל עבור טרמינלי ESA Stellar Blu Sidewinder. אספקת ההזמנות צפויה להתבצע במהלך 12 החודשים הקרובים. עוד דווח כי הזמנות אלו, עבור מאות טרמינלים של Sidewinder, התקבלו בעקבות זכייה של מפעיל הלווייניים בהסכמים חדשים עם חברות תעופה. במסגרת ההזמנות תסופק לראשונה אנטנת ה-Sidewinder’s כפתרון OEM line-fit solution של חברת בואינג .

11:50

המסחר באירופה עבר למגמה מעורבת: מדד הדאקס יורד בכ-0.3%, הפוטסי מתקדם בכ-0.1% והקאק נסחר ביציבות.

המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהלים בשעה זו בירידות שערים קלות של עד 0.2%.

11:15

המסחר באירופה מתנהל כעת בירידות שערים: מדד הדאקס נופל בכ-0.5%, בעוד הפוטסי והקאק מאבדים מערכם כ-0.2%.

מניות החברות הביטחוניות באירופה רושמות ירידות כעת וממשיכות בסנטימנט השלילי שלהן מאתמול, על רקע הפגישה בין הנשיא טראמפ לזלנסקי ולמנהיגי אירופה, בניסיון להתקדם לקראת הפסקת אש במלחמת רוסיה־אוקראינה. בין המניות שיורדות, ניתן למצוא את ריינמטל , הנסולדט , רולס-רויס וקינטיק .

10:20

יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. מדד הדאקס משיל מערכו 0.8%, הפוטסי יורד ב-0.2% והקאק יורד ב-0.5%.

מאקרו אירופה: מדד המחירים לצרכן בבריטניה עלה בקצב שנתי לשיעור של 3.8%, מעל הצפי המוקדם שציפה לעלייה מתונה יותר, בשיעור של 3.7%.

08:59

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-1.5%, בורסת שנגחאי משילה מערכה 0.1%, ההנג סנג יורד ב-0.6% ומדד הקוספי משיל מערכו 1.2%.

החוזים העתידיים נסחרים הבוקר בירידות שערים קלות.

אמש בוול סטריט, המדדים ננעלו במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-1.5%, S&P 500 השיל מערכו 0.6% ודאו ג'ונס ננעל סביב רמות הבסיס.

מניות של חברות טכנולוגיה ענקיות ויצרניות שבבים גדולות העיבו על המסחר אמש. אנבידיה ירדה בכ-3.5%, AMD וברודקום ירדו בכ-5% ו-4% בהתאמה. גם מניית התוכנה פלנטיר נסחרה בירידות של כ-9%, ורשמה את הביצועים הגרועים ביותר במדד S&P 500 אמש. ג'ייסון ברונצ'טי, מנהל ההשקעות הראשי בלינקולן פייננשל מסביר כי "ייתכן כי המשקיעים מממשים רווחים מהזינוק החד במניות הקשורות לתחום הבינה המלאכותית לאחר ריצה של יותר מ-40% עבור הנאסד"ק מאז אפריל, מבחינה היסטורית, הפסקה היא נורמלית, כאשר השוק מתכוונן מחדש סביב הנתונים הכלכליים האחרונים ומדיניות הפד הצפויה".

מנגד, אאינטל קפצה בכ-7% לאחר שדווח אמש כי סופטבנק תבצע השקעת ענק של 2 מיליארד דולר בענקית השבבים. סופטבנק תשלם 23 דולר למניה עבור מניית אינטל הרגילה, כאשר ההשקעה תקנה לסופטבנק כ-2% ממניות אינטל. אינטל נמצאת לאחרונה באור הזרקורים עם דיווחים על חבל הצלה אפשרי מכיוון אחר - הממשל האמריקאי. אמש דווח בבלומברג כי בוושינגטון רוצים נתח של 10% בחברה, ולכן שוקלים לערוך מול אינטל עסקה במסגרתה חלק או כל המענקים שהגיעו לחברה מכוח חוק השבבים בארה"ב, יומרו לניירות ערך. מניית סופטבנק קופצת כעת ב-9% במסחר באסיה.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות הבוקר. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.31%, והתשואה לשנתיים עומדת על 3.76%.

בשוק הסחורות, מחיר הנפט נחלש בשבוע האחרון בכ-2%. על רקע המגמה, אמש (ג'), התקיימה פסגה נוספת בארה"ב, הפעם בין הנשיא טראמפ לנשיא אוקראינה זלנסקי בוושינגטון. בעוד שלא ידוע על התפתחויות משמעותיות מהפגישה הנוכחית, כמו גם על תוצאות כאלה מפגישת טראמפ עם נשיא רוסיה פוטין באלסקה בסוף השבוע, הרגיעה במחיר הנפט נובעת ככל הנראה מהערכה של הסוחרים שלא יוחמרו בשלב הזה הסנקציות על ייצוא הנפט הרוסי.

האם מחיר הביטקוין יגיע בקרוב לרמה של 145 אלף דולרים למטבע (מול 115.5 אלף דולר כיום)? פיטר ברנדט, משקיע הסחורות האגדי שחזה את השיא הגדול של הביטקוין ב-2017 (אז הגיע ל-20 אלף דולר למטבע), טוען שכן. ברנדט מנסה לחזות התנהגות של סחורות ומטבעות לפי דפוסים ארוכי טווח ולדבריו ייתכן שנראה בחודש הקרוב זינוק חד במחיר הביטקוין.

ברנדט מצא שהביטקוין מתנהג במחזוריות בת 75 שבועות. כלומר על פני תקופות של מספר שנים, להערכתו יש דפוס עקבי שחוזר על עצמו. והוא מזכיר בתחזית שלו את ההתנהלות של הביטקוין בשנים 2015-2017 וכן בין השנים 2018-2021. לפי אותם מחזורים (סייקלים) בעבר, מעריך ברנדט כעת כי דפוס שהחל בשנת 2022 עשוי להוביל את הביטקוין לגעת עד 22 בספטמבר הקרוב (בתוך חודש) בין רמות של 125 עד 145 אלף דולרים.

פאלו אלטו הישראלית, שמרכזת עניין לאחר שפרסמה דוחות מצויינים של ברבעון השני, והודעתו של מייסד החברה, ניר צוק, על עזיבתו, זוכה להעלאת המלצה על המניה מבנק אוף אמריקה.

"אנו משדרגים את המלצתנו למניית פאלו אלטו ל-"קנייה" מ-"נייטרלי" ומשאירים את מחיר היעד על 215 דולר, המשקף פוטנציאל אפסייד של 22%", מציינים כלכלני הבנק.

בבנק אוף אמריקה מציינים כי החברה הציגה תוצאות חזקות לרבעון הרביעי ותחזית מרשימה לשנת הכספים 2026, המדגימות את הצלחת אסטרטגיית הפלטפורמה שלה. מדדים מרכזיים כמו הכנסות חוזרות שנתיות, צבר הזמנות והכנסות ממוצרים, עלו כולם מעל צפי השוק, כאשר החברה מציינת חוזקה בעסקאות פלטפורמה וצמיחה משמעותית במוצרי התוכנה, המהווים כעת 56% מהכנסות המוצרים.

"אנו רואים צמיחה בתחומים הנכונים, כמו פלטפורמת הענן Prisma Cloud ופתרונות ה-SASE. למרות ביצועים תפעוליים מרשימים, חששותינו העיקריים נותרו סביב תמחור המניה הגבוה (כ-46 x מכפיל הרווח החזוי ל-2026) ושולי רווח תפעולי חופשי שעשויים להתייצב סביב 38.5%, מה שמצביע על פוטנציאל אפסייד מוגבל יותר ברווחיות בעתיד", ציינו בבנק.

בבנק גם התייחסו לענקית הטכנולוגיה מטא , וציינו כי הם חוזרים על המלצת "קנייה" למניה, על רקע מספר התפתחויות אסטרטגיות. "החברה מתכננת ארגון מחדש נוסף בחטיבת הבינה המלאכותית שלה, הרביעי במספר בשישה חודשים. בעוד ששינויים תכופים כאלה עשויים לעורר דאגה לגבי מימוש תוכניות ה-AI , אנו סבורים שההזדמנות בתחום עודנה בתחילתה ולמטא רקורד מוכח של ביצועים. בסיס המשתמשים העצום והעליונות הטכנולוגית ממצבים אותה בעמדה חזקה".

בנוסף ציינו כי דיווחים מצביעים על השקה אפשרית בספטמבר של משקפיים חכמים ראשונים מסוגם עם צג מובנה: "מהלך כזה עשוי להוות צעד משמעותי קדימה עבור חטיבת Reality Labs וקטליזטור חיובי למניה. במקביל, מטא ממשיכה לייעל את מערכת הפרסום שלה לקראת אוטומציה מלאה מבוססת AI , מהלך שאנו צופים שיגדיל את ההוצאה על פרסום בזכות שיפור בהחזר על ההשקעה (ROI) למפרסמים".

עוד כתבות

מרחב מוגן / צילום: Shutterstock, ARTZO

אין לכם קליטה בממ"ד? זה מה שאפשר לעשות

כשנמצאים זמן רב בממ"ד, רבים עשויים להתקשות עם הקליטה הסלולרית ● מנקודת גישה בתוך הממ"ד, דרך מתאם רשת חשמל ועד טכנולוגיית ה-Mesh - אלו הפתרונות שקיימים בשוק וכדאי להכיר

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה ב"דה מרקר" ובתאגיד השידור "כאן" ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

קיבלתם סמס מפיקוד העורף? תיזהרו - מדובר בקישור זדוני

מערך הסייבר הלאומי מזהיר מהודעות SMS המתחזות לפיקוד העורף ומכילות קישורים זדוניים. הקישורים מפנים להורדת אפליקציות מזיקות שעלולות לאפשר גישה למידע אישי ● המערך ממליץ: לא ללחוץ על קישורים, לעדכן אפליקציות רק דרך Google Play ו-App Store, ולבדוק עדכונים רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף ● במקרה של פעילות חשודה ניתן לפנות למוקד 119

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

בשיא המלחמה: הצעד של העיריות שיסייע לתושבים ולמבקרים

החל מהיום (א') תושבים ומבקרים בתל אביב יזכו לחניה חינם בכחול לבן - באמצעות האפליקציות פנגו וסלו ● גם בירושלים, בחיפה ובקריית אתא פתחו במהלך דומה: "מחויבותנו העליונה היא להקל על הנטל ולהעניק לתושבים שקט נפשי ככל הניתן", אמר ראש העיר

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

"טרם חלה התקדמות": בית המשפט העליון מרים דגל בסוגיית גיוס החרדים

על אף שהדיון בוטל, בעקבות המצב הביטחוני, בית המשפט העליון הבהיר למדינה את החשיבות והנחיצות של פתרון סוגיית גיוס החרדים: "הצורך הולך וגובר" ● העליון אף מתח ביקורת על המדינה, בכך שאינה הציגה את התשתית העובדתית והמשפטית לגבי צעדי האכיפה ● מועד חדש ייקבע לדיון

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

עשרה סנט הפכו למיליון דולר: שישה חשבונות בפולימרקט ידעו בדיוק מתי להמר על מלחמה

חשבונות חדשים בפלטפורמת החיזוי פולימרקט רכשו חוזים במחיר של כעשרה סנט זמן קצר לפני הדיווחים הראשונים על פיצוצים בטהרן ● במקביל, היקף המסחר הכולל בחוזים שעסקו באפשרות של תקיפה חצה 529 מיליון דולר ועורר מחדש חששות לשימוש במידע פנים

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● תשעה הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

אזור נפילת טיל איראני בגוש דן / צילום: מד''א

הישראלים נערכו למלחמה: הסתערות על ביטוחי התכולה של רשות המסים

מאז יום שישי בבוקר נרכשו יותר מ-5,800 פוליסות, המאפשרות לקבל מהמדינה כיסוי של למעלה ממיליון שקל לריהוט, מכשירי חשמל ובגדים מעבר לפיצוי שמשלם מס רכוש ותמורת פרמיה שנתית של 0.3% בלבד ● מתחילת השנה נרכשו כבר 20 אלף פוליסות כאלה

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף