גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צרות במגדל היוקרתי בשכונת פלורנטין בתל אביב

בתחילת השבוע נותק זרם החשמל בשני הבניינים במתחם "מומה" בפלורנטין בעקבות חוב כספי שלטענת הדיירים נאמד בכ־220 אלף שקל ● בקבוצת חג'ג' מאשימים את חברת הניהול, שטוענת כי "קבוצת חג'ג' ואלקטרה, הקבלן המבצע, היו מחויבות לשלם חלק משמעותי מחשבונות החשמל" ● אלקטרה: "בניגוד לנטען, חשבון החשמל הוא על שם ועד הבית של הבניין והאחריות לתשלום הינה על חברת הניהול ׳יקיר׳"

מתחם ''מומה'' / צילום: גלובס
מתחם ''מומה'' / צילום: גלובס

דיירי פרויקט היוקרה "מומה" של קבוצת חג'ג' בשכונת פלורנטין בתל אביב חוו בתחילת השבוע (א') לילה חשוך - לאחר שזרם החשמל במתחם נותק בשל חוב כספי לחברת החשמל, כך על פי עדויות הדיירים.

הירידה בקצב מכירת הדירות מתמתנת. ומי העיר הדרומית שממשיכה להוביל
עלייה של כ-60%: שוק המשכנתאות ממשיך להתנתק מעולם הנדל"ן

אחד מהם סיפר לגלובס כי הפסקת החשמל התרחשה ביום ראשון בשעה 16:30 אחר־הצהריים, כשלפתע נכבו האורות בלובי, המעליות הפסיקו לפעול, והשערים לחניון ננעלו, בשני הבניינים במתחם, שאחד מהם בגובה 17 קומות והשני נמוך יותר.

"פתאום הכול החשיך - הלובי, המסדרונות, המעליות. אפילו השער בחניון לא נפתח. גם בעמדת השומר לא הצליחו להפעיל פתיחה ידנית", סיפר אחד הדיירים. "יו"ר ועד הבית עדכנה אותנו שקיים חוב גדול לחברת החשמל. עברו שעות ארוכות בלי פתרון, הגנרטורים לא נכנסו לפעולה, וגם משאבות המים הפסיקו לעבוד".

לדבריו, במתחם הכולל שני בניינים מאוכלסים, מלון ומתחם חנויות שעדיין בבנייה, רק באחד מהבניינים הצליח לפעול גנרטור חירום שסיפק חשמל חלקי, בעוד שבבניין השני דיירים נותרו ללא מים וחשמל למשך שעות. "בלובי היה חושך מוחלט, גם תאורת החירום לא עבדה. זה היה פשוט מפחיד - משפחות עם ילדים קטנים וקשישים נתקעו במדרגות", תיאר.

לקראת חצות דווח כי חברת החשמל הודיעה על אפשרות לחידוש הזרם, בתנאי שחברת חג'ג' תתחייב לסילוק החוב. "בסביבות שתיים בלילה חזר החשמל בהדרגה", מספרי דיירים, "אבל גם אז חלק מהמערכות לא עבדו, והלובי נשאר חשוך".

מדובר בפרויקט יוקרה חדש, שאוכלס רק ביוני האחרון, הכולל מאות יחידות דיור. לטענת הדיירים, מדובר במחדל חמור, במיוחד לאור העובדה שהבניין שווק כמתחם מגורים מתקדם עם תשתיות חדשות. "זה בניין חדש לגמרי, שילמנו מחירים גבוהים, והגענו למצב שאין חשמל, אין מעליות, אין מים. זה בלתי מתקבל על הדעת", אמר אחד הדיירים.

בחג'ג' טוענים כי האחריות מוטלת על חברת הניהול שתוחלף בעוד כחודש

על פי המידע שנמסר לדיירים, החוב של מתחם "מומה" לחברת החשמל נאמד בכ־220 אלף שקל. יו"ר ועד הדיירים עדכנה את הדיירים כשעה לאחר תחילת הפסקת החשמל כי הנושא נמצא בטיפול, וציינה כי "מישהו ככל הנראה עשה פדיחה רצינית עם חשבונות החשמל של המתחם או של המלון".

לאחר מספר שעות נמסר לדיירים כי קבוצת חג'ג' העבירה הצהרה לחברת החשמל ובה התחייבות להסדיר את החוב בשעות הבוקר, וכי הזרם אמור היה לשוב בתוך זמן קצר - שחזר רק למחרת היום בהדרגה.

בצהרי יום שני הפיצה קבוצת חג'ג' הודעה רשמית לדיירים, ובה הסבירה כי האחריות מוטלת על חברת הניהול של הבניין, "יקיר". בהודעה נכתב: "דיירים יקרים, אתמול, בשעות אחר הצהריים, נותקה אספקת החשמל לבניין בשל אי תשלום חשבונות החשמל על בסיס שוטף על-ידי חברת הניהול 'יקיר'.

"אנו רואים בחומרה רבה את ההתנהלות הזו, ורואים לנכון לעדכן כי במהלך החודש האחרון פעל ועד הבניין, בשיתוף עמנו, להחלפת חברת הניהול. חברת ניהול חדשה צפויה להיכנס לתפקידה בתחילת החודש הבא".

עוד צוין בהודעה כי "החברה החדשה תפעל בצורה מסודרת, מקצועית ויעילה - ותביא לשיפור ניכר באיכות החיים ובתחזוקת המתחם כולו. נשמח לקבל מכל דייר המעוניין בכך פנייה בכתב בנוגע לליקויים, כשלים או נושאים שטרם טופלו - כדי שנוכל לרכז את המידע ולהעבירו לטיפול מול חברת הניהול החדשה. אנו מחויבים לפעול למען ניהול תקין של הבניין, ולהבטיח שהוא יתנהל בהתאם לסטנדרטים הגבוהים הראויים לדייריו".

מקבוצת חג'ג' נמסר בתגובה: "חברת הניהול פוטרה בעקבות הכשלים בטיפול בדיירי הפרוייקט, לרבות אי תשלום חשבון החשמל שנמצא באחריותה המלאה. לכן, הוחלט בעצה אחת עם נציגות הדיירים להחליף את חברת הניהול לאלתר. קבוצת חג'ג' פועלת בשיתוף פעולה מלא עם הנציגות והדיירים על מנת להבטיח את איכות השירות שיקבלו הדיירים מחברת הניהול החדשה שתיכנס".

חברת הניהול: "התרענו בפני חג'ג' על החוב - אך דבר לא נעשה"

בחברת יקיר ניהול מומה בע"מ דוחים את טענות קבוצת חג'ג' ומבהירים כי האחריות למצב מוטלת דווקא על היזם והקבלן: "קבוצת חג'ג' ואלקטרה, הקבלן המבצע, היו מחויבות לשלם חלק משמעותי מחשבונות החשמל, בהתאם לנוהג בענף, עד לאכלוס 50%-70% מהדירות. כבר לפני כחודשיים פנינו בכתב לנציגי חג'ג' בנושא, אך דבר לא נעשה".

עוד נמסר מהחברה כי חשבון החשמל מעולם לא הועבר על שמה, ולכן לא יכלה להסדיר תשלומים ישירות מול חברת החשמל: "החשבונות הונפקו על שם חג'ג' בלבד, והחיובים שהתקבלו - בהיקף של 55-75 אלף שקל לחודש - אינם סבירים ונדרשים לבדיקה מקצועית מצד היזם".

ב"יקיר" מוסיפים כי חג'ג' עצמה לא העבירה תשלומים בגין דמי ניהול בהיקף של כ־220 אלף שקל, מה שפגע ביכולת החברה לשלם לספקים: "רק לאחרונה שילמה חג'ג' את חלקה בחשבון החשמל, בסך 224 אלף שקל". לדברי החברה, אנשיה פעלו לאורך כל האירוע "ללא הפסקה" כדי לצמצם את הפגיעה בדיירים, כולל תדלוק גנרטורים, תגבור צוותי שטח והפעלת חשמלאים בכירים. "נבצע תחקיר מלא ונציג את ממצאיו לוועד הדיירים. האחריות שלנו היא כלפי בעלי הזכויות בלבד, ואנו מחויבים לשירות מקצועי, שקוף ואיכותי".

לבסוף ציינו כי הם מצרים על הקושי שנגרם לדיירים בעקבות אירוע זה ומחויבים לעשות הכל לשביעות רצונם. "עם זאת, מנדט החלפת חברת הניהול הינו בידי בעלי הזכויות בלבד ולא היזם! ככל שתחליטו על החלפתנו, אנו מתחייבים לעשות חפיפה והעברת מקל מסודרת באופן מקצועי לכל חברה שתבחרו בה במקומנו. אנו מקווים שתשקלו את הנושאים העובדתיים המצוינים לעיל . חברתנו מעורבת בתהליכים רבים נדרשים לשיפור בפרויקט ונדע להוביל לשביעות רצון יעילה ואיכותית אותה אתם זכאים לקבל".

למרות טענות חברת הניהול יקיר, בחברת אלקטרה מסרו בתגובה כי "בניגוד לנטען, חשבון החשמל הוא על שם ועד הבית של הבניין והאחריות לתשלום הינה על חברת הניהול 'יקיר'.

"מבדיקה שבוצעה בשיתוף היזמים של הפרויקטים, נמצא כי חשבון החשמל לא שולם על ידי 'יקיר'. מיד לאחר ביצוע התשלום, הוחזר זרם החשמל לבניין".

עוד כתבות

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מסמכי אפשטיין

מסמכי אפשטיין: תיבת הפנדורה שמרעידה את העולם העסקי

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם