גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפתרון של ועדת השרים לנתון השיא של הרוגים בכבישים: העלאת המהירות המותרת

שר המשפטים יריב לוין מציע להעלות את גובה המהירות המותרת בכבישים הבין־עירוניים כדי לצמצם את שיעור העבריינות הגבוה הקשור למהירות ● מותג ההלבשה התחתונה והלבוש של קים קרדשיאן מגיע לארץ ● וגם: ההזדמנויות של ישראל באפריקה ● אירועים ומינויים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת
שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

1 הפתרון של ועדת השרים לנתון השיא של הרוגים בכבישים: העלאת המהירות המותרת

חרף הזינוק המדאיג במספר ההרוגים בכבישים, הממשלה שוב דוחה את הטיפול בנושא. גם שיא במספר ההרוגים בתאונות דרכים לא גרם לרוב חברי הממשלה להתייצב לדיון בוועדת השרים למאבק בקטל בדרכים, שהתקיים בשבוע שעבר. אלו שכן הגיעו, לא קיבלו בדיון את התוכנית הלאומית לבטיחות בדרכים.

אירועים ומינויים | הפרזנטור החדש של חברת ההייטק הישראלית פאפאיה
גליקמן-שמיר-סמסונוב זכה שוב בתקציב הפרסום של קופת חולים כללית בהיקף 30 מיליון שקל

בנובמבר אשתקד קיבלה הממשלה החלטה להקים ועדת שרים לבטיחות בדרכים בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו. מתוך תשעת השרים החברים בה, רק שלושה התייצבו לדיון המדובר: שרת התחבורה מירי רגב, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר המשפטים יריב לוין.

לגלובס נודע כי בדיון עלתה הצעת השר לוין להעלות את גובה המהירות המותרת בכבישים הבין־עירוניים כדי לצמצם את שיעור העבריינות הגבוה הקשור למהירות. זאת בניגוד לעמדת גורמי המקצוע, שהרי מהירות גבוהה היא שמובילה לתאונות רבות.

מתחילת השנה רוב ההרוגים (60%) נהרגו בכבישים בין־עירוניים. כמו כן, לפי דוח מבקר המדינה משנה שעברה, אכיפת המהירות בישראל היא זניחה.מתחילת השנה ועד יום ראשון השבוע נהרגו 388 בני אדם בתאונות דרכים לעומת 374 הרוגים באותה התקופה אשתקד. יצויין כי התוכנית הלאומית האחרונה שממשלת ישראל קיבלה ותקצבה היא מ־2005.

2 בהשקעה של כ־65 מיליון שקל: מותג סקימס של קים קרדשיאן בדרך לישראל

קבוצת אירני מביאה לישראל את מותג ההלבשה התחתונה והלבוש של קים קרדשיאן, סקימס (skims). לגלובס נודע כי בחמש השנים הקרובות צפויות להיפתח חנויות של המותג, הראשונות בהן בביג פאשן גלילות ובקניון רמת אביב, והן יתפרסו על פני כ־300 מ''ר. ההשקעה במהלך נאמדת בכ־65 מיליון שקל.

קים קרדשיאן לובשת SKIMS / צילום: יח''צ

השותפות מהווה צעד נוסף בהתרחבות הגלובלית של סקימס, ותאפשר לצרכנים בישראל לרכוש בארץ את קולקציות ההלבשה התחתונה, הביגוד הביתי והמחטבים של המותג, שעד כה ניתן היה למצוא בארץ רק בטרמינל x.

המותג יושק החל מ־10 בנובמבר באונליין באתר פקטורי, ובמהלך דצמבר יחל להימכר גם בחנויות פקטורי 54 במתכונת Shop-in-Shop, שבהן יימכרו הקולקציות הפופולריות ביותר של המותג לצד השקות עונתיות במהדורות מוגבלות.

מקבוצת אירני נמסר כי "השותפות משקפת חזון ארוך טווח ליצירת נוכחות מסחרית וקהילתית משמעותית בישראל, שתעניק לצרכנים חוויית קנייה ברמה בינלאומית המגלמת את ערכי המותג SKIMS - חדשנות ונוחות".

מותג סקימס נוסד בשנת 2019 על ידי קים קרדשיאן וינס גרדה, וב־2023 הושק גם סקימס מן. קבוצת אירני, שנוסדה לפני כשלושה עשורים, היא בעלת רשת החנויות פקטורי 54 וזכיינית של מגוון מותגי יוקרה, בהם מייקל קורס, הוגו, ארמני, לקוסט ואיב סן לורן.

3 יחסים בינלאומיים

דווקא בתקופה של שינויים גיאו־פוליטיים רחבים, לישראל יש הזדמנות אסטרטגית לחזק את הקשרים הכלכליים עם מדינות אפריקה - זה היה המוטו המוביל בפורום כלכלי שנערך לאחרונה בהשתתפות מאות בכירים מהמגזר העסקי. את הפורום יזמו מכון ישראל-אפריקה, קבוצת ואלופ (Valop), מכון הייצוא ומשרד עורכי הדין הרצוג.

בין הנוכחים: טספאיה ייטאיה שגריר אתיופיה בישראל, שירי פיין גרוסמן מנכ"לית מכון אפריקה ישראל, אמילי נילסון-וינקלר מנכ"לית קבוצת ואלופ ופרופ' יוג'ין קנדל יו"ר הבורסה.

טספאיה ייטאיה, שירי פיין גרוסמן, אמילי נילסון-וינקלר ופרופ' יוג'ין קנדל / צילום: נועם מטרי

4מינויים חדשים

טל רז מונתה למנכ"לית משותפת של אלטשולר שחם פייננשל סרביסס, לצד המייסד והמנכ"ל יוסי מנשה.

מנכ''לית משותפת של אלטשולר שחם פייננשל סרביסס / צילום: תמונה פרטית

נועם פדידה־דור מונה למנכ"ל חברת MAN מקבוצת מכשירי תנועה. החברה כוללת חטיבת אוטובוסים, חטיבת משאיות וחטיבת רכב מסחרי, והיקף הפעילות השנתית שלה עומד על כמיליארד שקל. בעבר שימש פדידה דור כמנהל חטיבה בקבוצת כלמוביל, וכמנהל פרויקט אלפא למיזוג בזק בינלאומי, yes ופלאפון.

אורי ועקנין מונה למנכ"ל פסטיבל ישראל. בשלוש השנים האחרונות שימש כמפיק הראשי של הפסטיבל.

עוד כתבות

יובל וילנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

הותר לפרסום: יובל וילנר הוא החשוד באונס שי-לי עטרי ונעמה שחר

צו איסור הפרסום הוסר לאחר שהחשוד - יובל וילנר - הסיר את התנגדותו לפרסום שמו ● עטרי פעלה בחודשים האחרונים לפרסום שמו של וילנר, לאחר שביהמ"ש אסר זאת בטענה כי הפרסום עלול להביא אותו לצעדים אובדניים ● עטרי: "זה הרגע שבו מפסיקים לדרוש ממני לשלם בחיים שלי כדי שהמוניטין של מי שאנס אותי בברוטליות, יישאר נקי" ● עורך דינו של וילנר: "מרשי לא יישפט ברשתות ולא יורשע בכותרות"

שכונת נווה צדק. בעיגול: מריוס נכט / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

מריוס נכט מוכר שני מגרשים בנווה צדק. כמה יקבל?

איש העסקים מריוס נכט מכר באמצעות חברה שבשליטתו שני מגרשים בני 1.5 דונם ברחוב שלוש בנווה צדק - לא כולל בית שלוש עצמו ● וגם: הפרסום בפלטפורמת yes יוצא לדרך – איזו סדרה נבחרה לפיילוט, ומי המפרסם הראשון? ● אירועים ומינויים

מערכת ראיית הלילה במשקפת בינוד (BiNOD) / צילום: מוך ערוץ היוטיוב של אלביט ארה''ב

במאות מיליוני דולרים: המערכת הישראלית שיקבל כמעט כל חייל אמריקאי

חוזה החלל באסיה של חברת החיישנים הישראלית ● אוקראינה שוקלת לאפשר יצוא ביטחוני במהלך המלחמה ● השקעת הענק של ממשל טראמפ במו"פ ביטחוני ● תצוגת הטכנולוגיה הביטחונית בטקסס בה ישתתפו 14 חברות דיפנס־טק ישראליות ● אלביט תפתח אמצעי ראיית לילה מתקדם לצבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: Shutterstock, XanderSt

למילואימניקים ולוחמים: השר חיים כץ הורה על פתיחת הגרלת "דירה בהנחה" כבר בשבוע הבא

מועצת מקרקעי ישראל התכנסה לדון בהשלכות פסיקת בג"ץ על זכאות חרדים להטבות בדיור, אך שאלת זכאותם של צעירים חרדים שאינם משרתים בצה"ל נותרה בינתיים ללא הכרעה ברורה ● בסיום הדיון הודיע השר חיים כץ הודיע על פתיחת הגרלת דירה בהנחה כבר ב־25 במאי: כ־4,000 דירות יוגרלו במסלול ייעודי למשרתי מילואים, ובהמשך כ־4,000 נוספות לציבור הרחב עם קבלת המידע הנדרש מהצבא

מייסדי סטרים אלמנטס, אור פרי, גיל הירש וראם שרמן / צילום: שלומי יוסף

עובד החברה טען שהסטארט-אפ נסגר. החברה: אנחנו בדרך למכירה

עובד סטרים אלמנטס הישראלית עדכן בשבוע שעבר את לקוחות החברה, ובהם יוצרים ומשפיעני רשת, על סגירה אפשרית של החברה - כך עפ"י פרסום באתר Gamesbeat ● מהחברה נמסר: "אנחנו מנהלים שיחות חיוביות עם רוכשים פוטנציאליים ועובדים על מנת למצוא את הדרך הטובה ביותר עבור היוצרים, הלקוחות והצוות שלנו"

רצפת המסחר של הבורסה לניירות ערך בניו יורק (ארכיון) / צילום: ap, Seth Wenig

המניות שמכר ואלו שרכש: השינויים בתיק ההשקעות של טראמפ

טראמפ ביצע במהלך הרבעון הראשון של השנה 3,642 עסקאות קנייה או מכירה שהיקפן הכולל מגיע ל-220-750 מיליון דולר - כך עולה מדיווח שהועבר מלשכת האתיקה הממשלתית האמריקאית ● העסקאות המגוונות של טראמפ נגעו במגוון רחב של סקטורים, ויש גם כמה מניות ישראליות ברשימה

SAIC MG S9 / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: קשה להתחרות בתמורה שנותן הרכב הזה

במחיר התחלתי של כ–190 אלף שקל SAIC MG S9, הקרוס-אובר הענק של MG, יכול לאכלס עד שבעה מבוגרים בחלל מרווח ומאובזר היטב ● יש בשוק מתחרים עם מערכות הנעה מלוטשות יותר ומתלים מעודנים יותר אך נכון להיום קשה להתחרות בתמורה שנותן הרכב הזה

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

הערכה: אילון מאסק לא יגיע לישראל כאורח משרד התחבורה

מאסק היה אמור להגיע כאורח משרד התחבורה וכנס התחבורה סמארט מוביליטי באמצע מרץ השנה ● נכון לעכשיו נמנע ממנו להגיע לישראל, וזאת משום שהצטרף לנסיעה לסין עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ● יחד עם זאת, ההערכה היא כי תיערך עמו שיחת וידאו, או שיועבר נאום מוקלט

רחפן FPV מבוסס סיב אופטי / צילום: Reuters, Pavlo Bahmut/Ukrinform

איום הרחפנים התגלה לפני תשע שנים. רק כעת רה"מ מקצה לו 2 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי בתום דיון שקיים נתניהו, בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון, הוחלט להקצות תקציב לפיתוח פתרונות לאיום הרחפנים ● כבר בשנת 2017 איום הרחפנים הוגדר כמהותי

בלקברי עדיין קיימת, ואין לכם מושג כמה אתם מסתמכים על הטכנולוגיה שלה

לאחר שרבים כבר הספידו אותה, בלקברי רושמת רבעון רווחי רביעי ברציפות - לראשונה מאז המצאת האייפון ● זאת בזכות תוכנה המסתתרת ב־275 מיליון מכוניות בעולם ואחראית כיום למחצית מהכנסות החברה ● נשיא החטיבה: "אנחנו הבסיס, וכלום לא עובד בלי בסיס חזק"

נועם בתן והרקדניות בחצי הגמר / צילום: Reuters, Jens Büttner

לידיעת נועם בתן: שוק הימורי האירוויזיון סוער מתמיד

הגולשים בפולימרקט מעניקים לישראל את המקום החמישי באירוויזיון, אבל עד כמה זה באמת צופה פני עתיד? ● כך פועל המנגנון הכלכלי שמאחורי שוק הימורי השירים וגם: איזה הימור מסעיר יותר את הגולשים - חידוש המלחמה באיראן או האירוויזיון?

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

ביל אקמן מחסל פוזיציה, ובונה אחת חדשה: "אטרקטיבית במיוחד"

המיליארדר היהודי ביל אקמן רוכש 5.6 מיליון מניות של מיקרוסופט לאחר שענקית הטכנולוגיה סובלת מביצועי חסר ביחס למתחרות • בפוסט מפורט לרשתות החברתיות הוא מפרק את החששות מתחרות, מגן על השקעות ההון הגדולות, ומבהיר לגבי היציאה מגוגל: "זה לא הימור נגד החברה, אלא מקור מימון"

תעלומה ושמה סאטושי / צילום: Shutterstock

שורה של תחקירים ניסו לפצח את החידה הזו, האם דווקא מנכ"ל של חברה ישראלית יעשה זאת?

15 שנה חלפו מאז נתן סאטושי נאקאמוטו אות חיים - וזהותו נותרה באפלה ● שורת תחקירים שפורסמו לאחרונה מציפים שוב את השאלה הגדולה בדבר הדמות המסתורית שמאחורי המטבע, שכבר נסק לשיא של 127 אלף דולר ● האם דווקא מנכ"ל של חברה ישראלית יתקרב לפיצוח התעלומה?

קים ג'ונג און ובתו קים ג'ו אה, בתרגיל צבאי שנערך בחודש מרץ האחרון / צילום: Reuters, KCNA

קים ג'ונג און ראה את טהרן בוערת ושינה את כללי יום הדין של צפון קוריאה

בעוד המזרח התיכון סוער, קים ג'ונג און מבצר את שלטון משפחתו: החוקה מבטיחה תגובה גרעינית אוטומטית לכל ניסיון התנקשות, חזון האיחוד עם הדרום נזנח, ובתו הצעירה הוצבה בקדמת הבמה ● האם הפחד מגורל הנהגת איראן יביא לשרטוט מחדש של גבולות העימות באסיה?

כך המלחמה באיראן שינתה את המודלים העסקיים / צילום: Shutterstock

השיבוש נכנס לחישוב: כך המלחמה באיראן שינתה את המודלים העסקיים

מנהלים יודעים להתמודד עם תנודתיות וסיכון, אך פחות עם מציאות שבה תנאי השוק עצמם בלתי ניתנים לחיזוי ● הפגיעה בתשתיות אנרגיה במפרץ יצרה תקדים שמחייב ארגונים לקבל החלטות אסטרטגיות ולעבור למודל ניהולי שמתאים לתנאים משתנים

הגיימרים  החדשים / צילום: AI

בגיל 70 הוא משקיע שעות במשחקי אסטרטגיה. האם זה טוב או רע למוח?

דודי (70) מושקע עמוקות במשחקי אסטרטגיה,​ דיטה (75) משחקת בטלפון כדי להירגע, גבי (62) מכור לאקסבוקס ומקווה "להיגמל" עד הפנסיה, ועבור הזמרת גלי עטרי זה אסקפיזם ● יותר ויותר מבוגרים נשאבים לעולם הגיימינג, ופותחים הזדמנויות לתעשייה ● מחקרים חדשים בדקו מה מביא אותם לשם והאם הם מאמנים את המוח או בדיוק ההפך?

מפעל נגב ירוחם / צילום: יח''צ

עם רוח גבית מהדולר: נגב קרמיקה חוזרת לבורסה ורוצה לגייס 100 מיליון שקל באג"ח

14 שנים לאחר שנמחקה מהבורסה נגב קרמיקה חוזרת לשוק ההון ● יבואנית מוצרי הבנייה לבית ולחדרי אמבטיות שבבעלות יריב לרנר וקרן ויולה רוצה לגיוס אג"ח לא מדורגות וללא שיעבודים

לירן רזמוביץ', ארז גולדשמידט, עפר גרינבאום, צביקה מנס, רנן כהן אורגד / צילום:  יונתן בלום, איל יצהר, דורון לצטר ובאדיבות המצולמים

שוק ההנפקות בת"א רותח, ואלה המתווכים שמקבלים עמלות במאות מיליוני שקלים

לאחר כמה שנים מנומנמות, ידיהם של החתמים שוב עמוסות - כשהם פועלים להכניס עוד ועוד חברות לבורסה ● בענף הקטן והתחרותי, שבו כולם רוצים לנגוס בעוגת העמלות, מדווחים על "פקקי תנועה" בדרך לפגישות עם המוסדיים ועל הלחצים מצד בעלי החברות ● וגם: החתמים הבולטים בשוק וכמה כסף הם מגלגלים

גרג אייבל, מנכ''ל ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

המחליף של וורן באפט מפתיע עם השקעה חדשה

שש שנים אחרי שבאפט מכר את כל אחזקותיה של ברקשייר האת׳ווי בחברות תעופה, חוזר המנכ״ל החדש להשקיע בתחום עם פוזיציה חדשה של 2.6 מיליארד דולר ● ומה קרה ליתר ההשקעות?

אילוסטרציה: Shutterstock

האישה תקבל 6.6 מיליון על המניות של הבעל או 2 מיליון? המחלוקת שמסעירה את בתי המשפט, ופסק הדין

ביהמ"ש המחוזי דן בשאלה האם יש לנכות "מס רעיוני" משווי מניות חברה פרטית במסגרת הליכי איזון משאבים בין בני זוג מתגרשים ● נקבע כי בעת חלוקת מניות בחברה שבבעלות הבעל, אין לנכות מחלקה של האישה את המס העתידי שיוטל בעת מכירה תאורטית, והיא זכאית לשווי המניות ברוטו