גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה גרם למניית דוראל לזנק בחדות בבורסת ת"א?

מניית דוראל זינקה ביותר מ-17% ביום המסחר, בעקבות התוצאות החיוביות של הדוח שלה לרבעון השלישי של 2025: עלייה של יותר מ-50% בהכנסות, מגוון רחב של פרויקטים עתירי הון בארה"ב, וצפי לביקוש גבוה במיוחד ● בחצי השנה האחרונה מניית דוראל יותר מהכפילה את עצמה

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי
יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

מניית דוראל זינקה ביותר מ-17% ביום המסחר, בעקבות פרסום הדוח שלה לרבעון השלישי של 2025. למרות הפסדים בשורה התחתונה, דוראל מדווחת על עלייה של יותר מ-50% בהכנסות, ומגוון רחב של פרויקטים עתירי הון בארה"ב, עם צפי לביקוש גבוה במיוחד. היא גם מגדילה עוד יותר את החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי הרותח, בעזרת קניית מניות מהמנכ"ל האמריקאי שלה ניק כהן בתמורה ל-70 מיליון דולר. למעשה, מי ששם את כספו על מניית דוראל לפני 6 חודשים בלבד כבר הכפיל את השקעתו.

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025
הנפקת סוגת מתקרבת: תגייס 300 מיליון שקל, לפי שווי של 850 מיליון שקל

דוראל אמנם הפסידה 427 מיליון שקל ב-9 החודשים הראשונים של השנה, לעומת רווח של 114 מיליון שקל ב-9 החודשים המקבילים אשתקד, אך רוב הרווחים בשנה שעברה נבעו מהחזרי מס דרמטיים בשווי 214 מיליון שקל. בנוסף, הדולר החלש העיב על הכנסותיה מעיקר הפעילות שלה, שהיום נמצא בארה"ב.

מהצד השני, הכנסות דוראל ממכירת חשמל מזנקות ביותר מ-50%, עם התקדמות וחיבור של פרויקטים נוספים בישראל ובארה"ב, ועם צפי דרמטי מאוד להמשך: היא מחזיקה בארה"ב מתקנים סולאריים בשלבים מתקדמים, בעלי הספק של 8 ג'יגהוואט, משולבים עם 2.5 ג'יגהוואט-שעה אגירה, שיספיקו לקבל את הטבות המס שבוטלו לאחרונה בתקציב האמריקאי. למעשה, דוראל מדווחת שעד 2029, הפרויקטים שלה (שלא כולם בבעלותה המלאה) יגיעו ל-EBITDA של לא פחות מ-850 מיליון דולר בשנה.

הגדלת החשיפה לשוק האמריקאי

"דוראל מקימה היום את שני הפרויקטים הכי גדולים בארה"ב - למשל, פרויקט באינדיאנה, בגודל של ת"א, השליש הראשון שלו כבר רץ והנותרים בשלבי הקמה. זה פרויקט של 1,600 מגה־וואט, שיודע לתת צריכת חשמל לכ-500 אלף איש", סיפר מנכ"ל דוראל יוני חנציס בוועידת ישראל לעסקים. "היתרון של החברה האמריקאית שלנו זה להיות יזם, לדבר אמריקאית שוטפת ולממן ולהקים. בפרויקטים כאלה גדולים, ברור שיש יתרון לגודל".

הוא סיפר גם על פרויקטי-ענק שכבר הושלמו כמו "אינדיאנה צפון. כשמסתכלים בגוגל ארת' על תמונות הלוויין, רואים שדה עם פאנלים שלא רואים את הקצה שלו, וזה עובד בשבילך. תפעול פרויקט סולארי זול לאין שיעור יותר מכל אלטרנטיבה".

השוק האמריקאי נחשב צמא במיוחד לאנרגיה, בשל הצפי להקמת חוות שרתים רבות ותיעוש-מחדש של הכלכלה. על פי תחזיות שדוראל פרסמו במקביל לדוח שלהם, הביקוש לחשמל בשוק האמריקאי צפוי לזנק ב-178% עד 2050, והאנרגיה הסולארית היא זו שמובילה את האנרגיה החדשה שנכנסת לשוק האמריקאי. פרויקטי הענק שהיא מובילה בארה"ב צפויים אם כן להיות רווחיים במיוחד, ויחד עם הבשלת הטכנולוגיה של פאנלים סולאריים משולבי אגירה - האנרגיה הסולארית מצליחה להתגבר יותר על הבעיות הקלאסיות שהעיבו עליה בעבר, כמו קושי בהתאמה בין שעות השמש לשעות שיא הצריכה בהן החשמל הוא היקר ביותר.

מהלך משמעותי נוסף של דוראל הוא הגדלת שיעור הבעלות בחברה האמריקאית שלה, שהיום מוחזקת במשותף עם ענקית הפנסיה ההולנדית ATG והמשקיעה המוסדית הישראלית מגדל, יחד עם המנכ"ל המקומי ניק כהן. כהן, שהחזיק 22% ממניות החברה האמריקאית, מוכר 10% ממניות החברה בתמורה ל-70 מיליון דולר, עם אופציה למכירה בעתיד של 5% נוספים. בכך, חברת האם דוראל בישראל מגדילה את אחזוקתיה בחברה האמריקאית שלה מ-26% ל-36%, ובכך הופכת לבעל המניות הגדול ביותר בה (עוקפת את ATG). מטרת מהלך זה, בנוסף ל"פגישה עם הכסף" מצד כהן, היא להגדיל את החשיפה של דוראל לשוק האמריקאי הצומח.

תשואה של 110% בחצי שנה

מניית דוראל מזנקת בחודשים האחרונים, ומגיעה לתשואה של 110% ב-6 החודשים האחרונים בלבד ו-133% בשנה האחרונה. זאת, לאחר שחוותה בעיקר ירידות בין 2021 ל-2023. החברה מחפשת דרכים נוספות להשיג מזומן, ואף שוקלת הנפקה בארה"ב לצורך כך.

בשיחה עם גלובס בוועידת ישראל לעסקים, המנכ"ל חנציס לא אישר באופן מפורש את הדברים, אך אמר ש"הנפקה זה אמצעי. דוראל LLC צפויה להשקיע 2 מיליארד דולר בפרויקטים בשנים הקרובות. לכן, צריכים כל הזמן לגוון את מקורות ההון. הנפקה זו אחת החלופות שנבחנת כל הזמן.

"אחרי כניסת טראמפ והחוקים החדשים, השוק האמריקאי קיבל בהירות שהוא היה צריך, אך יש עוד אפשרויות שנבדקות מלבד הנפקה". אלו יכולות להיות למשל הכנסת שותפים פרטיים, או לחילופין גיוס הון. עלויות ההון הן חלק ניכר מהסיבה להפסדים בדוחות האחרונים, ועד היום חברת הבת האמריקאית גייסה מעל 3 מיליארד דולר בהון ובחוב.

מנכ"ל דוראל יוני חנציס מוסיף כעת ש"תוצאות הרבעון השלישי לשנת 2025 ממחישות את הצמיחה והתנופה בפעילות החברה. הגדלת ההחזקה ב-Doral LLC היא מהלך אסטרטגי שמחזק את הנוכחות שלנו בארה"ב, בתקופה של פיתוח מואץ וביקושים גוברים לחשמל ירוק. אנו מקדמים הקמה של ארבעה פרויקטים גדולים בהספק של כ-GWp 1.2, חתמנו על הסכמים מרכזיים לפרויקטים אינדיאנה מרכז ו-Cold Creek והוספנו 4.3 GWp ו-2.2 GWh לצבר הפיתוח המתקדם שמצטרפים לצבר של כמעט 8 GWp שהבטיחו או צפויים להבטיח זכאות מלאה להטבת מס".

גם בישראל, הוא אומר "אנחנו בעיצומה של תקופת עשייה רחבת היקף, עם הספק מותקן של כ-700 MWp ואגירה של כ-1,500 MWh, וכן צבר משמעותי נוסף שצפוי להתחבר בשנים הבאות. המהלכים האלה משקפים את החתירה התמידית של דוראל למצוינות בכל הגזרות - וכך נמשיך הלאה".

עוד כתבות

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"