גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טראמפ מתמקד במלחמה בסמים, והסטארט-אפים בתחום הביטחון מרוויחים

רחפנים, חיישנים ופלטפורמות בינה מלאכותית, שפותחו עבור זירות אחרות, זוכים למיתוג מחדש ככלים למאבק ב'טרור סוחרי הסמים'

משלוחי קוקאין שנתפסו על ידי משמר החופים האמריקאי בפורט אוורגליידס, פלורידה / צילום: ap, Rebecca Blackwell
משלוחי קוקאין שנתפסו על ידי משמר החופים האמריקאי בפורט אוורגליידס, פלורידה / צילום: ap, Rebecca Blackwell

הצבא האמריקאי הפנה את תשומת־ליבו דרומה, ותעשיית הביטחון נעמדת בתור כדי למכור לו את הכלים למלחמה מסוג אחר.

חברות טכנולוגיה ביטחונית וסטארט־אפים בתחום הבינה המלאכותית מצאו שוק חדש וחיוני במלחמת הסמים המסלימה במהירות של הנשיא טראמפ. פלטפורמות נשק ובינה מלאכותית שתוכננו לקראת עימות עתידי עם סין או התקשו להוכיח את עצמן בשדה הקרב האוקראיני, מצאו לעצמן נישה בסיוע טכנולוגי למאבק של הממשל נגד סחר בסמים.

לבנון סוגרת את ברז הקפטגון, וחיזבאללה מאבד מקור הכנסה מרכזי
המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

חברות של רחפנים ושל הדמיה מסייעות למשמר החופים ולצי האמריקאי בפעולות סיכול בקריביים. חברות בינה מלאכותית, מעמק הסיליקון ועד דובאי, מציעות פלטפורמות המבטיחות למפות את רשתות הקשרים הנסתרות של סוחרי הפנטניל. בגבול הדרומי של ארה"ב, מערכת הגנה מפני כטב"מים שפותחה באוקראינה, עוברת הסבה להדיפת הסתננויות ממקסיקו.

מאז שוושינגטון החייתה את הרטוריקה ואת הכלים המשפטיים של "המלחמה העולמית בטרור [הסמים]", מספר גדול של חברות, גדולות וקטנות, מנסות למצב את עצמן בשוק המתפתח, וחלקן אף ערכו שינויים בפעילות כדי להתאים עצמן למשימה הנוכחית. הן מיתגו מחדש את הרחפנים, החיישנים, כלי הבינה המלאכותית ופלטפורמות הנתונים שלהן ככלים המותאמים במיוחד למאבקו של טראמפ ב"נרקו-טרור".

בין החולות של עיראק לאיים הקריביים

המאמץ הואץ מאז תחילת ספטמבר, כאשר צבא ארה"ב החל במהלך חסר תקדים נגד כלי שיט קטנים לסחר בסמים, וביצע תקיפות שגרמו למותם של יותר מ-80 אנשים. כמה בעלות ברית אזוריות האשימו את ארה"ב ברצח אזרחים ללא משפט. ממשל טראמפ טוען כי קרטלי הסמים מהווים איום מיידי על הביטחון הלאומי של אמריקה.

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

החוקיות של התקיפות הללו עוררה מחלוקת בקרב מחוקקים אמריקאים, בעלות ברית זרות, האו"ם וארגוני זכויות אדם. אך ההתנגדות, לרוב, לא הרתיעה חברות המתמודדות על נתח בפעולות המאבק בסמים הרחבות יותר של ממשל טראמפ.

מנכ"ל פלנטיר טכנולוגיות, אלכס קארפ, סירב לומר בריאיון עמו האם הטכנולוגיה של חברתו הייתה מעורבת בפעולות המאבק בסמים, אך הביע את תמיכתו המלאה. "אם אנחנו מעורבים, אני מאוד גאה", אמר קארפ. "אני מאמין שפנטניל מהווה מכה קשה עבור מעמד הפועלים באמריקה, ושאם המכה הזו הייתה משפיעה על אנשים שאינם בני מעמד הפועלים, היינו נוקטים אלימות קיצונית, ולכן אני תומך במה שהם עושים".

למרות שאסטרטגיית ההגנה הלאומית הקרובה של הממשל טרם פורסמה לציבור, אנשים המכירים את המסמך אמרו שחלק גדול ממנה מוקדש להגנה על המולדת ולביטחון חצי כדור הארץ. מדובר בשינוי משמעותי לעבר התמקדות בחצי הכדור המערבי, ובייחוס חשיבות משנית לחשש מסין.

"משימת המאבק בסמים כבר פתחה אפשרויות הכנסה חדשות ובלתי צפויות", אמרה אוברי מאנס, מנהלת בכירה בחטיבת המבצעים ב־Vannevar Labs , סטארט-אפ המספק מודיעין לסוכנויות ביטחון לאומיות. החברה מסרה כי היא משתמשת בבינה מלאכותית כדי לסייע לרשויות האמריקאיות לחשוף ולשבש שרשראות אספקת סמים על ידי מיפוי ארגוני פשע רב-לאומיים וספקים שבסיסם בסין, וכדי לאמוד את סנטימנט הציבור בנוגע לפעולות אמריקאיות נגד סירות סמים חשודות המגיעות מוונצואלה.

בנובמבר חשף משמר החופים תפיסה של כ‏־27 אלף קילוגרם קוקאין בפורט אוורגליידס בפלורידה. במבצע סייע רחפן של Shield AI, המייצרת רחפני מעקב שניתן לשגר אותם מספינות, ושמסוגלים לטוס מעל מים עד 13 שעות ברציפות, תוך שליחת שידורי וידאו למפעילים וסימון מטרות אפשריות.

במהלך מסיבת העיתונאים שבה הודיעו על התפיסה, ברנדון טסנג, מייסד שותף של Shield AI, קטע את דבריו של גורם משמר החופים כדי להריע, "Hell, yes!".

Shield AI הוקמה בשנת 2015 במטרה להציע סיורים מודיעיניים מקדימים לפעולות אמריקאיות במזרח התיכון. לאחר שארה"ב צמצמה את מלחמותיה באפגניסטן ובעיראק, חברות טכנולוגיות ביטחוניות כמו Shield AI גילו כי הצינור שהזרים להן מיליארדי דולרים בחוזים ביטחוניים עבר לטפטוף קלוש.

עיכובים שחלו בשנה שעברה, לרבות תאונת ניסוי קשה שבה אצבעותיו של חייל נקטעו חלקית מלהבי אחד מכטב"מי ה־V-BAT של החברה, מנעו מ־Shield AI להגיע אל היעדים הפיננסיים שלה. ההזדמנות בתחום המלחמה בסמים פתחה עבורה פרק חדש. בהתבסס על חוזה של 198 מיליון דולר שהעניק ל־Shield AI בשנת 2024, משמר החופים הודיע ​​כי הוא מתכנן להוסיף כטב"מי V-BAT לתריסר ספינות, ולהציב כמה נוספים ביבשה ליד הגבול הדרומי של ארה"ב.

אנתוני אנטוניולי, מנהל תוכנית רובוטיקה ומערכות אוטונומיות במשמר החופים, זוקף לזכות ה־V-BAT תפיסות סמים בשווי של יותר ממיליארד דולר מתחילת השנה. כטב"ם שמסוגל לטוס כאלף מיילים ימיים, מרחק שווה ערך ל-1,850 קילומטרים, יכול לעשות עבודה של 10 ספינות, הוא אמר, והוא מאפשר למשמר החופים לעקוב אחרי אנשים וסמים וליירט אותם בשטח של כ־11.6 מיליון קילומטרים רבועים שתחת אחריותו.

"אי אפשר לעשות את העבודה הזו עם בני אדם וספינות בלבד", אמר אנטוניולי.

"יש עדיפות ויש כסף"

הצעת חוק התקציב של הנשיא ביולי העניקה למשרד לביטחון המולדת 165 מיליארד דולר נוספים למשך העשור הבא, לרבות 6 מיליארד דולר להרחבת "טכנולוגיית אבטחת הגבול" בין ארה"ב למקסיקו, בין היתר למעקב.

היא גם העניקה לפנטגון מיליארד דולר נוספים עבור משימות נגד סמים והגנת הגבול. משמר החופים קיבל 4 מיליארד דולר נוספים עבור ספינות לסיור במים פתוחים ו־350 מיליון דולר עבור רובוטיקה ומערכות אוטונומיות.

"יש עדיפות ויש כסף", אמר מארק קנסיאן, יועץ בכיר במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים וקולונל בדימוס בחיל הנחתים. "לעסקים, זה טוב".

מאז יולי, משמר החופים רכש כמה מאות רחפנים אוויריים וכלי שיט תת-ימיים וכאלה הפועלים על פני השטח. "החזון שלנו הוא שרובוטיקה ומערכות אוטונומיות יהוו את הבסיס לאופן שבו משמר החופים מפעיל את משימותיו", אמר אנטוניולי. לדבריו, עדיפות משמר החופים כרגע היא לוחמה בסמים. "איום הסמים על אמריקה הוא אמיתי, נוכח תמיד ועקבי", הוא הוסיף.

פעילות הסיכול של הממשל הפכה את האזור הצבאי המנומנם בדרך קבע של הקריביים ומזרח האוקיינוס ​​השקט למרכז רוחש פעילות.

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: שחר שחר, דוברות אונ' תל אביב

פיקוד הדרום של ארה"ב, המפקח מפלורידה על פעולות ברוב אמריקה הלטינית, נוטה להתמקד במשימות שהן חסרות מימון באופן כרוני, כולל משימות הומניטריות. לפתע הוא מצא עצמו במרכז מבצע קטלני חסר תקדים. בעוד שבדרך כלל הוא שולח ספינה אחת או שתיים בחודש לקריביים, כעת יש לו שם כתריסר ספינות, בנוסף לכטב"מים וכלי טיס אחרים.

גורם בפיקוד הדרום ביקש מהמחוקקים משאבים נוספים בפברואר, בטענה שהאזור הוא "סביבה אידיאלית להדגמת טכנולוגיות חדשות" וזירה לניסויים במערכות רובוטיות ולא מאוישות לשימוש במלחמה בסמים.

"אנחנו ממש טובים באיתור סירות קטנות", אמר גרג דייוויס, מנכ"ל Overwatch Imaging, חברה המייצרת מערכות מצלמה מוטסות עם ראייה על-אנושית, המותקנות על רחפנים המוצבים על ספינות בצי הרביעי של חיל הים בקריביים, ועל רחפנים המשוגרים מקליפורניה לסיורים במזרח האוקיינוס ​​השקט. "אנחנו מקבלים מודיעין טוב יותר, ומודיעין טוב יותר תמיד עוזר", אמר.

יחידת החדשנות הביטחונית, זרוע של משרד ההגנה שפועלת להכנסת חדשנות רבה יותר של סטארט-אפים לצבא, ביקשה בספטמבר שסטארט-אפים יציגו את הרעיונות הטובים ביותר שלהם לטכנולוגיה "המסוגלת לעצור באופן אמין כלי שיט קטנים שאינם מצייתים לתקנות מבלי להציב סיכון בלתי הולם לאנשים".

משימות אלה למלחמה בסמים הן פשוטות יותר מאחרות שסטארט-אפים ביטחוניים ביצעו, אמרו אסטרטגים צבאיים ומנהלי חברות. הטסת רחפן מעל הקריביים קלה יותר מאשר מעל אוקראינה, שם לוחמה אלקטרונית הפכה כטב"מים רבים מתוצרת ארה"ב ללא יעילים או בלתי שמישים, והמרחקים קצרים יותר מאשר בעימות היפותטי בין סין לטייוואן. הרחפנים שמתגנבים מעבר לגבול ממקסיקו, לאחר ששוגרו על ידי קרטלי סמים, הם לעתים קרובות דגמים סיניים מסחריים - ולכן הם מטרות קלות לשיבוש.

גם סטארט-אפים זרים עוקבים מקרוב אחר השינוי בסדרי העדיפויות הביטחוניים של אמריקה, ומנסים לזכות בהזדמנויות עסקיות. Rakia Group, חברה קטנה שבסיסה בדובאי, הקימה לאחרונה חברת בת אמריקאית כדי שתוכל להציע את כלי הבינה המלאכותית שלה לסוכנויות ממשלתיות למאבק בסחר בסמים, טרור והגירה בלתי חוקית בארה"ב.

מנכ"ל החברה, עומרי רייטר, אמר כי הפלטפורמה שלה יכולה לחבר את הנקודות בין פעילות באפליקציות מסרים מוצפנות, שוקי רשת אפלה, אותות של סירות וטלפונים ניידים, מדיה חברתית וזרמי נתונים אחרים - כדי לסייע לחוקרים למפות נתיבי סחר סמויים. לדוגמה: איתור ספינות ומכולות שתנועתן או הניירת שלהן אינן תואמות את משקלן או רישומי הבעלות שלהן.

חברות אלו להוטות להציב את עצמן "בעמדה רלוונטית מבחינת דיוני הביטחון הלאומי", אמר ויליאם הרטונג, מומחה להוצאות ביטחון במכון Quincy Institute for Responsible Statecraft. "יש שם הרבה כסף".

הסטארט-אפ האוקראיני שמתמחה בהגנה

בגבול הדרומי של ארה"ב, הצבא מציב את טכנולוגיית ההגנה מפני כטב"מים העדכנית ביותר כדי להפיל רחפנים שנכנסים ונחשבים לאיום. הוא גם גייס לשם כך את המומחיוּת של אוקראינה: Moodro, סטארט-אפ שנוסד על ידי אוקראיני בשם מייקל אובוד, מחזיק בטכנולוגיה לשיבוש רחפנים ממרחק של עד כ-16 קילומטרים, והוא מפתח גרסה ארוכת טווח של המערכת שלו עבור הצבא.

"אנחנו משקיעים באוקראינה קודם כל, אבל אנחנו רואים עניין רב מצד ארה"ב", אמר אובוד. בינואר, הצבא הודיע ​​שהוא עומד להעריך חברות לציוד הגנה מפני רחפנים בהדגמה עבור הדיוויזיה המוטסת ה-101 בבסיס בקנטקי.

הצבא העניק לחברת הרחפנים Epirus מיליון דולר עבור שתיים ממערכות הדור החדש שלה, שעתידות לעמוד לניסוי בעוד כמה חודשים. "זה נראה הדבר הטוב ביותר עבורנו", אמר המנכ"ל אנדי לאורי.

המערכות של Epirus נועדו להפיל רחפנים מטווח קרוב, מבלי לפגוע בשום דבר או באף אחד אחר סביבם. לאורי אמר שהחברה שלו אינה רוצה לקחת חלק במה שהוא מלחמה במלוא מובן המילה. "אני מעט מוזר, יש בי צד רוחני", אמר לאורי. "אם הממשלה תחליט להשתמש בתותחים כבדים ולהחזיר את ספינות הקרב, אני לא אשתתף בזה".

עוד כתבות

מרחב מוגן / צילום: Shutterstock, ARTZO

אין לכם קליטה בממ"ד? זה מה שאפשר לעשות

כשנמצאים זמן רב בממ"ד, רבים עשויים להתקשות עם הקליטה הסלולרית ● מנקודת גישה בתוך הממ"ד, דרך מתאם רשת חשמל ועד טכנולוגיית ה-Mesh - אלו הפתרונות שקיימים בשוק וכדאי להכיר

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של Ynet נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות - וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה שזיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

חיל האוויר תוקף מוסדות שלטון בלב טהרן. כך זה נראה

דובר צה"ל: "בדקה אחת באיראן חיסלנו אתמול 40 בכירים"; אישר: חיסלנו את רמטכ"ל איראן, עבד אל-רחים מוסווי ● נתניהו פרסם ב-X פנייה בפרסית לעם האיראני • מזכ"ל חיזבאללה ספד לחמינאי, אך לא רמז שיצטרפו למערכה • ההרוגה השנייה במלחמה:  מארינה בלייב, בת 68 מת"א מתה בדרך למקלט ● באיראן הודיעו על 40 ימי אבל בשל מותו של המנהיג העליון • טראמפ איים: "נכה באיראן בעוצמה" • שר ההגנה של בריטניה: טילים מאיראן נורו לעבר קפריסין • עדכונים שוטפים