גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה: זה הצעד האחרון שנקטה

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בת"א ושכרה את שירותיהם של לידר חיתום ודיסקונט חיתום ● שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ נגד המדינה ודורשת תיקון חקיקה שיאפשר לה למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך ● ונתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה ● חדשות השבוע בנדל"ן

פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION
פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION

שוק ההון

בלעדי: תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה - גייסה את לידר ודיסקונט כחתמים

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בתל אביב. לצורך כך שכרה החברה את שירותיהם של לידר חיתום, בניהולו של רנן כהן-אורגד, ודיסקונט חיתום בניהולו של לירן רזמוביץ'.

ההנפקה צפויה לצאת לדרך על בסיס הדוחות השנתיים, שיסגרו במהלך חודש מרץ 2026. שווי החברה בהנפקה והיקף הגיוס טרם נסגרו, אך בעבר דווח כי החברה מכוונת לשווי של 4.5-5 מיליארד שקל.

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עורכי הדין פישר לא יעבור למגדל ביונד
10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא-ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

תדהר, שבבעלות איש העסקים גיל גבע (המכהן כיו"ר תדהר), בניהולו של אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט לשעבר, היא אחת מחברות הבנייה והייזום הגדולות בישראל. החברה מחזיקה בשורה ארוכה של פרויקטי ייזום בתחומים מגוונים כולל מגורים, משרדים ומסחר, לוגיסטיקה והתחדשות עירונית. כמו גם היא מחזיקה בנכסים מניבים, בשטח כולל של יותר מ-350,000 מ"ר בארץ ובחו"ל.

ההנפקה המסתמנת של תדהר מגיעה על רקע ההתחזקות של גל ההנפקות בבורסה המקומית לנוכח הגאות בשווקים. עד כה, במהלך השנה החולפת 9 חברות נדל"ן חדשות רשמו את מניותיהן למסחר (מתוך 21 הנפקות). בין החברות הבולטות ניתן למצוא את החברות אמפא, דלק נכסים, פאי סיאם ומגידו. אליהן צפויות להצטרף בזמן הקרוב גם החברות רמי לוי נדל"ן, עומר הנדסה ואביליה שכבר הגישו לבורסה תשקיפים.

יש לציין שחברת הביטוח הראל מחזיקה 15% מתדהר, והיא צפויה להרוויח מאות מיליונים מהנפקה.

משפט

בלעדי: שיכון ובינוי הגישה עתירה לבג"ץ נגד המדינה

חברת שיכון ובינוי הגישה אתמול (ד') עתירה לבג"ץ נגד הממשלה (שרי הבינוי והשיכון, האוצר, שר המשפטים, הפנים), מינהל התכנון והכנסת, בדרישה לתקן את החוק כך שתוכל למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך.

אבישי קימלדורף, מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן, מסביר לגלובס מה עומד מאחורי העתירה. "המדינה רצתה לקדם את הדיור להשכרה לטווח ארוך ולאפשר את הכלכליות של המתווה הזה, והוציאה מכרזים דרך דירה להשכיר. ואז הריבית עלתה, הסביבה הכלכלית השתנתה, פרצה המלחמה וכו' - והפרויקטים האלה הפכו לא כלכליים כלל. בעקבות זאת, החליטו לאפשר לחברות למכור 40% מהדירות אבל למכור אותן בבעלות אחודה ולהשכרה - וזה לא עבד. המשקיעים לא נהרו.

"לכן החליטה לפני כשנתיים מועצת מקרקעי של רמ"י שניתן למכור את אותן 40% דירות גם לאנשים פרטיים, בתנאי שישכירו אותן. הרי ממילא בעוד 20 שנה הדירות האלה חוזרות לשוק. הבעיה היא שמרבית הפרויקטים לדיור בהשכרה תוכננו בותמ"ל - וחוק הותמ"ל, לא מאפשר למכור דירות בבודדים. זה נעשה מתוך כוונות טובות, אבל כך נוצרה בעצם סתירה בין התקנה של רמ"י לבין חוק הותמ"ל, ולכן המאמץ של רמ"י לא רלוונטי.

"מכרזים אחרים של דירה להשכיר, שבמקרה לא היו בתוכניות של הותמ"ל אלא של ועדה מחוזית למשל, ניתן למכור לפרטיים. כך יצא שבשדה דב יש לי שני מתחמים שאני לא יכול למכור, ומתחרה שקנה מגרש שתוכנן על ידי ועדה מחוזית כן יכול למכור דירות לבודדים. אז יש פה גם אפליה".

שיכון ובינוי מדגישה בעתירה כי בשל המדיניות הזו נגרמו לה נזקים כבדים. "העותרות נאלצו לבצע מחיקה בספריהן בסכום כמעט דמיוני של כ-2,000,000,000 שקל בגין ירידת ערך של שווי הפרויקטים המיועדים לדיור להשכרה", נכתב.

למרות בקשות החברה לתקן את חוק הותמ"ל כך שתוכל לנסות למכור את הדירות - תיקון כזה לא עבר. ח"כ יעקב אשר אף הגיש הצעת חוק פרטית לתיקון חוק הותמ"ל, אולם היא לא קודמה.

"היינו באינספור פגישות בעניין הזה, ולא היה בן אדם אחד שלא הצדיק אותנו, כי העיכוב פה מטורף", אומר קימלדורף. "לשיכון ובינוי זה הפסד ממשי אבל זה הפסד גם לשוק וזה גם אפיק השקעה שנמנע ממשקיעים. העתירה היא דבר חריג אבל גם המצב חריג. יש לנו חמישה פרויקטים כאלה ואנחנו מנסים לצמצם נזקים וגם לממש את הזכות שניתנה לנו".

התחדשות עירונית

העסקה נחתמה: נתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה

חברת גפן מגורים והיזם נתי גלבוע - ששימש בין היתר בעבר כמנהל תחום ההתחדשות העירונית בחברת שיכון ובינוי - חתמו על העסקה שעליה עדכנה החברה באוגוסט, ושבמסגרתה ייכנס גלבוע כשחקן מרכזי בחברה.

באוגוסט מונה גלבוע למנכ"ל החברה, ובמקביל יצאה לדרך עסקה שבמסגרתה ישקיע גלבוע כמעט 40 מיליון שקל, בתמורה לכ-10.4% ממניות חברת גפן. החברה אף הקצתה לגלבוע כ-118 מיליון כתבי אופציה, שיאפשרו לו להגיע עד להחזקה כוללת של כ-30% ממניות החברה, ויהפכו אותו לבעל שליטה משותפת בה לצד בעל השליטה כיום, צחי אבו. כתבי האופציה יהיו ניתנים למימוש במשך 36 חודשים ממועד הקצאתם.

ההסכם כולל, בהמשך הדרך, גם הקמה של תאגיד אשר ירכז את כלל הפעילות של החברה בתחום ההתחדשות העירונית. ההסכם דורש את אישור האספה הכללית של החברה, ויובא בפניה בקרוב.

צחי אבו, יו"ר החברה ובעל השליטה בה, ציין כי "העסקה צפויה להגדיל משמעותית את ההון העצמי של החברה ותייצר לה תזרים משמעותי בטווח הקצר והבינוני, שישפר את יכולתה לממן את קידום צבר הפרויקטים שלה ואת הפעילות השוטפת. נתי הוא יזם ומנהל מנוסה ומוכר היטב, גם בשוק ההון, וכניסתו מציבה את גפן בעמדה נהדרת להפיכתה לחברה משמעותית בשוק ההתחדשות העירונית".

מנכ"ל גפן מגורים, נתי גלבוע, מסר: "גפן היא אומנם מותג צעיר בתחום, אבל עם המסורת המפוארת והניסיון של קבוצת אבו, לצד ניסיוני ומעל לכל הרעב, שהוא המכנה המשותף שלנו, נוכל לבצע מהלכים משמעותיים בהתחדשות העירונית בישראל".

עוד כתבות

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים