גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקי היופי מעולם לא היו תחרותיים יותר. כך ספורה מתכננת להישאר בטופ

מנהלים ברשת הקמעונאית שבבעלות LVMH מאפשרים הצצה נדירה אל האסטרטגיה של החברה

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock
חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

מכל חנויות ספורה שזכו לעיצוב מחדש מצד קמעונאית מוצרי היופי, סניף הדגל בשאנז אליזה בפריז הוא כנראה הזוהר ביותר. יש בו שטיח אדום ארוך, תקרות גבוהות ושולחן ענק שמציג את כל מה שטרנדי ברשתות החברתיות.

"אומרים שבחנות הזאת מבקרים יותר אנשים מאשר במגדל אייפל", אומרת דבורה יֵה, סמנכ"לית השיווק העולמית של ספורה, כשאנחנו פוסעות בבוטיק הצפוף בשעות אחר הצוהריים. אנחנו מטיילות ליד בקבוקי בושם שניצבים בגאווה על שולחנות נפרדים, מתחננים שישפריצו מהם. מוצרי טיפוח השיער עברו לקדמת החנות; כיסאות למייקאובר, שבעבר היו קרובים לחזית החנות, נמצאים כעת במרכזה.

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל
ראיון | סופרת הילדים שהפכה לאימפריה של מיליונים
כך ישראל יכולה להרוויח מהצרות של יפן

בחוץ העיר שרויה בחוסר שקט. ממשלת צרפת קרסה, מפגינים סוגרים רחובות במחאה על קיצוצי תקציב ועובדים מאיימים לשבות. פה בפנים נשים מנסות קרם לחות, דוגמות צלליות עיניים ומורחות שפתונים.

"כשהמצב רע, אנחנו פונות לדברים שבאמת מעניקים לנו נחמות קטנות ושמחה", אומרת יה. זו הסיבה ששפתון ובושם ממשיכים להימכר יפה גם בתקופות משבר כלכלי. יום קודם לכן שמעתי משהו דומה מקתרין ספינדלר, נשיאת ספורה באירופה ובמזרח התיכון, שהתכוננה ל־SEPHORiA - אירוע החברה לחובבות טיפוח מושבעות, שמתפרס על פני כמה ערים.

"אנחנו מעניקים טעימה של משהו חיובי, משהו צבעוני בתקופות קשות", אמרה ספינדלר, כשהיא יושבת במרכז כנסים בפריז שהוסב לפסטיבל בסגנון קואצ'לה, עם דוכני משחקים, תאי צילום, משקאות מאצ'ה ואינספור דוגמיות של מוצרי קוסמטיקה שנועדו לגרום למשתתפות להיראות, להרגיש ולהריח מדהים. "זה מקום של אושר".

ספורה בת ה־56, שבבעלות תשלובת LVMH הצרפתית, היא קמעונאית היוקרה הגדולה בעולם של מוצרי קוסמטיקה, טיפוח עור, מוצרי שיער ובשמים. זה מקום של תגליות עבור חובבות יופי וטיפוח שתמיד מחפשות את הדבר הגדול הבא, והוא מעודד את הלקוחות להתנסות לפני שהן קונות.

בתקופה של מיתון בשוק היוקרה, שנמשכת כבר יותר משנה, ספורה נותרה נקודת אור בפורטפוליו של LVMH. החברה רשמה רווחי שיא ב־2024, ומנכ"ל התאגיד, ברנאר ארנו, התרברב בפני אנליסטים בינואר האחרון כי אינו יכול לשתף עמם את מלוא הרווחים ש־LVMH גרפה מקמעונאית היופי במהלך העשורים, "כי לא הייתם מאמינים להם".

בעלי LVMH ברנאר ארנו. התרברב כי רווחי ספורה הם ב''מספרים שלא ייאמנו'' / צילום: ap, Mark Schiefelbein

תעשיית היופי העולמית, המוערכת בכ־450 מיליארד דולר, נמצאת היום בצומת דרכים. ענקיות כמו אסתי לאודר ולוריאל מתמודדות עם העדפות הצרכנים המשתנות. מותגי יופי חדשים ותוססים מגיעים מהר מאי־פעם, ומעצבים מחדש את מפת ההשפעה. שנתיים בלבד לאחר שקרינג (Kering), יריבתה של LVMH, השיקה את חטיבת היופי שלה, היא מכרה אותה ללוריאל באמצע אוקטובר השנה. בסתיו רויטרס דיווחה כי רצתה למכור את חלקה בפנטי ביוטי (Fenty Beauty), מותג הקוסמטיקה שיצרה ב־2017 עם הזמרת ריהאנה. LVMH סירבה להגיב בנושא.

ריהאנה. לפי דיווחים, LVMH שוקלת למכור את חלקה (50%) במותג המשותף פנטי ביוטי / צילום: ap, Evan Agostini

ספורה מתמודדת עם תחרות עזה: אמזון מושכת קונים עם הנחות, וחנות היופי הנגישה יותר, Ulta Beauty, מגדילה את נתח השוק שלה. הגעתן של TikTok Shop ושל חברות שיווק שותפים כמו ShopMy פוגעת גם היא ברווחיה של ספורה.

אך במרוץ החימוש העולמי של תחום היופי ספורה מתכוונת להישאר בפסגה באמצעות התמקדות בחוויית הלקוח.

יותר מכל דבר אחר, החנויות החדשות של ספורה מזכירות את החנויות הישנות של הרשת. זה נכון אפילו לסניף בשאנז־אליזה. התאורה בהירה, החלל שטוף בגוני השחור־לבן המזוהים עם החברה, והתור ארוך כתמיד. "אנחנו מרגישים שההתמקדות שלנו ביצירת תחושת אחידות בחנויות הוכיחה את עצמה ככדאית", כתבה בהמשך דוברת ספורה במייל.

אני מסתכלת על שלישיית בנות שצוחקות על שמות פרובוקטיביים של בושמי טום פורד ועל אישה בתספורת קארה אפורה שמזמזמת לעצמה בשעה שהיא מנסה סומק. אמא אחת, שמחכה בתור לקופה, שקועה כל־כך בסקירת מחלקת מוצרי הטיפוח המוקטנים (המיניז), עד שהיא לא שמה לב שלתינוק שלה חסר גרב.

"כל סנטימטר מרובע במקום הזה חייב להיות פרודוקטיבי", אומרת יה. "כל דבר הוא כמו תכשיט קטן".

שיפרה את ההגנה וההתקפה

גיום מוט, נשיא ומנכ"ל ספורה, מקרין תחושת ניצחון כשאנחנו נפגשים במטה ספורה בסן פרנסיסקו בספטמבר.

המנכ''ל גיום מוט. צופה מכירות שנתיות של 23 מיליארד דולר בקרוב / צילום: Reuters, Magali Cohen

המותג Rhode של היילי ביבר הושק זה עתה בספורה, ומשך קהל שהשתוקק לצלם סלפי ולנסות ליפגלוס. מנכ"לית ספורה צפון אמריקה, ארטמיס פטריק, שיושבת ליד מוט בשולחן הישיבות, אומרת שזו ההשקה הגדולה ביותר שהייתה באזור שלה עד כה. "אנחנו לא תמימים בנוגע לתחרות", אומר מוט. "אבל ספורה מנצחת".

ספורה חוותה צמיחה "יוצאת דופן" ב־2023 וב־2024, הוא אומר. ההכנסות הגיעו ל־16 מיליארד אירו, או כ־18.5 מיליארד דולר, הוא מתייחס לנתונים שארנו שיתף באפריל. השוק מאט, לדברי מוט, אך הוא צופה שהרשת תגיע ל־20 מיליארד אירו (כ־23 מיליארד דולר) במכירות שנתיות "בעתיד הקרוב".

מוצרי המותג של היילי ביבר בספורה. ההשקה בסתיו שברה שיאים / צילום: ap

לספורה יש 3,400 חנויות ברחבי העולם, מתוכן יותר מ־600 בארה"ב לבדה. היא מוכרת כ־300 מותגי יופי יוקרתיים בארה"ב, את מחציתם לא ניתן למצוא בחנויות אחרות. השקיות הקטנות שלהם, בשחור־לבן, נמצאות בכל פינה.

להגיע למדפי ספורה הוא עדיין חלומה של כל מייסדת בתחום הקוסמטיקה. "הם הטובים ביותר בלגרום לאנשים להתרגש", אומרת דיאנה כהן, מייסדת מותג טיפוח השיער Crown Affair.

ובכל זאת, יש שפע של מקומות אחרים שאפשר לקנות בהם קרם לחות במחירים מופרזים עד כדי גיחוך. ולאחרונה נראה כאילו כולם נכנסים לעסקי היופי, אפילו אולד נייבי.

ב־2024 ספורה החזיקה בנתח של 9% משוק היופי והטיפוח האישי באינטרנט בארה"ב, לפי חברת מחקרי השוק יורומוניטור, ירידה קלה לעומת 2023. אמזון, לעומת זאת, כבשה 47% מנתח השוק המקוון בשנה שעברה.

אז ספורה שיפרה את ההגנה שלה - וגם את ההתקפה שלה. ב־2025 היא רשמה צ'קים תמורת אירועי שיווק גדולים עם הולו ועם WNBA (ליגת הכדורסל הנשית). אוהדות כדורסל המבקרות באולם צ'ייס סנטר בסן פרנסיסקו יכולות כעת לקנות מסכות שפתיים של Tatcha וקרם Bum Bum של סול דה ז'ניירו בקיוסקים של ספורה באולם, בהפסקות בין הרבעים. החברה בונה כעת מחסן חדש באייבון, אינדיאנה, שעתיד להיפתח באביב, ויהיה אוטומטי לחלוטין, אומרת פטריק. "המון רובוטים".

בסתיו ספורה הציגה פלטפורמה חדשה בארה"ב, My Sephora Storefront, המאפשרת לה להרוויח כסף ישירות מהמלצות של משפיעניות מבלי להסתמך על חברות בשיווק שותפים.

היא מרעננת את החנויות שלה, שמהן עדיין מגיעים כשני שלישים ממכירות החברה, ומוסיפה חנויות קטנות יותר כדי לענות על הביקוש באזורים שבהם כבר יש לה נוכחות, כמו ברוקלין, קווינס וטורונטו. "דור ה־Z אוהב חנויות, הוא אוהב את החוויה", אומר מוט. "קמעונאות משעממת מתה, הקמעונאות האטרקטיבית חיה, וזה העסק שלנו".

ספורה גם מגדילה את ההשקעה בקטגוריות צומחות כמו בשמים, מה שעזר לה לזכות בנקודות בקרב נערים מתבגרים.

"יש גברים שמגיעים לחנויות שלנו, והם לא נרדמים ליד סטודיו היופי", אומרת קרולין בוג'נובסקי, סגנית נשיא בכירה למרצ'נדייזינג בצפון אמריקה. "מעולם לא חשבתי שאהיה עדה לדבר כזה".

אוצר בלום של תובנות צרכניות

כאשר LVMH רכשה רשת מכוני יופי צרפתית ב־1997, השליטה בשוק הבשמים הייתה בראש סדר העדיפויות. ענקית היוקרה רכשה אז במהירות מותגים עם בשמים עצמאיים, כמו ג'יבנשי וקנזו.

היא רכשה את בית הבשמים הצרפתי גרלן לאחר שכבר סיפחה אליה את עסקי הבשמים של כריסטיאן דיור, שהיו בעבר בבעלות חברת Financière Agache של ארנו, כאשר לואי ויטון ומואט הנסי התמזגו ב־1987. על־ידי הוספת ספורה למאגר שלה, כפי שהתפארה הקבוצה בהצהרה בזמנו, הפכה LVMH ל"מפיצה המובילה בעולם של בשמים ומוצרי יופי".

ספורה הגיעה לארה"ב בשנה שלאחר מכן. "השחקנים הגדולים של אותה תקופה - קליניק, לאודר ולנקום - לא רצו למכור לנו", אומרת בוג'נובסקי. "אבל מצאנו מותגים קטנים ונישתיים מגניבים", כמו סטילה ואורבן דיקיי.

בעבר, חנויות כלבו היו קו החזית של איפור יוקרתי; נציגות המכירות פתחו ארונות זכוכית ופיקחו על החוויה. ספורה נתנה לקונות יד חופשית למרוח שפתון ולשחק עם צלליות. החל מ־1999, הן גם יכלו להזמין מוצרי יופי באינטרנט ולנסות אותם בבית.

ספורה הייתה מתוחכמת בבניית מערכת יחסים עם חובבות מוצרי יופי ופיתחה קהל מעריצות. אך מה שהבדיל את החברה מאחרות היה מבחר מוצרי היופי שלה, שאותו היא משיגה באמצעות עסקאות בלעדיות. לדברי מייסדות מותגים שעבדו עם ספורה, הקמעונאית מבקשת בדרך־כלל ממותגים חדשים הסכם לשנתיים; ספורה סירבה להגיב על כך. מוט לא הסכים לומר כיצד בנויות העסקאות של החברה, אך מייסדות המותגים אומרות שבדרך־כלל ההכנסות נחלקות ביחס של 40:60 עם ספורה. יש האומרות שניהלו משא־ומתן והשיגו אחוזים טובים יותר.

ספורה מסוגלת להרים את הפרופיל של מותג באמצעות תוכן קליט במדיה החברתית ואירועים בחנויות. צבא המשפיעניות שלה ב־Sephora Squad עוזר למוצרים להמריא בטיקטוק, ותקציב הנדל"ן שלה ב־LVMH פירושו שחנויותיה, שלעתים קרובות נמצאות בקניונים מובחרים ובערים מובילות, הן ממש ליד בוטיקים יוקרתיים.

אלישיה סקוט, מייסדת ומנכ"לית Range Beauty, מותג איפור לעור רגיש במיוחד, הצטרפה לתוכנית Sephora Accelerate למייסדים לא־לבנים בארה"ב ב־023. היא אמרה שהיא מרגישה שספורה מבינה את הדרכים הטובות ביותר לשווק מוצרי נישה כמו שלה. "יש כוונה ולמידה שלא רואים אצל קמעונאים אחרים".

כדי להצליח בספורה נדרשת מן המותגים השקעה משמעותית. מלבד העלות עבור המלאי והתצוגות בחנות, יש גם "עמלות נסתרות", לדברי קמיל מור, אסטרטגית מותג. מותגים משלמים לצוותי שטח כדי שיעבדו מטעמם על רצפת המכירה של ספורה, משום שהתחרות בתוך החנויות עזה. לדברי מייסדים גם פרסומות "אנימציה" עונתיות המקדמות את המותגים שלהם מחייבות תשלום נוסף. מו ר אומרת שלמותגים עצמאיים קשה להתמודד עם העלויות, ומעריכה שמותגים חייבים להכניס מעל 9 מיליון דולר כדי לא להפסיד כסף משותפות עם ספורה. היא זוכרת שאחד הלקוחות אמר לה שהוא מוציא כ־4 מיליון דולר רק על דוגמיות לספורה.

דובר ספורה אמר שהחברה "ממוקדת בסיוע לכל המותגים שלנו להצליח ומספקת כלים, צוותים ומשאבים מותאמים אישית כדי לעזור למותגים שלנו להמשיך לצמוח ולשגשג". מייסדים אומרים שהחברה עוזרת במיוחד "במטבח", המונח שבו הם משתמשים כדי לתאר את העבודה עם ספורה על פיתוח מוצרים.

"אנחנו יושבים שעות, דנים ברעיונות להשקת קטגוריות, רעיונות להשקת מוצרים", אומרת קימברלי הו, מייסדת שותפה של אוורדן (Evereden) מותג טיפוח העור לטרום נוער (12-9).

ספורה מחזיקה באוצר בלום של תובנות צרכניות שהיא חולקת עם מותגי היופי שלה, אומרת הו. היא נזכרת שביקשה ייעוץ מספורה בנוגע לתרסיס גוף בריח וניל. האם זה ניחוח שהלקוחות יהיו מעוניינות בו? החברה אישרה ש"וניל" הוא אחד החיפושים הפופולריים ושלחה הצעות טרנדיות נוספות.

הו אומרת שהיא סומכת על ספורה כי לחברה יש יכולת לזהות "מגמות עתידיות של צרכנים מהר מכל קמעונאית אחרת". ספורה התכוננה לקראת הלהיט הנוכחי של 'בודי מיסט', תרסיסי מים מבושמים לגוף, כבר מ־2021, היא אומרת.

לפני עשור, עבודה עם ספורה הייתה לרוב צעד שמקרב אותך לאקזיט של מיליארד דולר. אולם שפע המותגים החדשים היום מקשה על התחרות, במיוחד על מדפי ספורה, אומרת מוג' מהדארה, יזמית בתחום היופי שמנהלת את קרן ההון סיכון Kinship Ventures עם גווינת' פאלטרו.

"תחום היופי עובר רנסנס כרגע, וזה נהיה בלאגן אחד גדול", אומרת מהדארה. כדי שמותגים יטפסו לצמרת הטבלה בספורה, מהדארה אומרת, "צריך ללחוץ ידיים ולנשק תינוקות".

מקוריאה עד דור האלפא

באירוע החברה החווייתי SEPHORiA בפריז, משתתפות בשנות ה־20 וה־30 לחייהן משתאות מצנצנות קרם של Kiehl's, מרססות עצמן בספריי מקבע של One Size מבית פטריק סטאר ומורחות ליפגלוס של פנטי ביוטי. אישה עם הריסים הכי יפים שראיתי אי־פעם מראה לי מסכת שפתיים בעלת שלוש שכבות בטעם תות של Laneige, שלדעתה אני "אמות עליה". לפי הריח אני עלולה לקבל מהמסכה סוכרת.

"בדיוק ראיתי את מונה! מונה כאן!" מאם אסאן, פריזאית בת 23, מתרגשת למראה מונה קטאן, אחותה של טייקונית היופי הודא קטאן. מונה מצלמת סלפי ליד מכונת פרסים שאפשר לתפוס בה מוצרים מקו הבשמים שלה, Kayali.

ספורה כל הזמן מחזרת אחרי כוכבות עולות בתחום היופי כדי להעלות את מוצריהן למדפיה. היא מתגאה בכך שהיא הראשונה למצוא את הדבר הגדול הבא, אומרת בוג'נובסקי. הצוות שלה, כחלק מן האסטרטגיה, סורק את המדיה החברתית ושולח הודעות פרטיות למייסדות.

החברה הימרה בעבר על הסוס הלא נכון, כמו תוספות שיער ותוספי מזון. כעת ספורה מזהה הזדמנות חדשה בקוסמטיקה קוריאנית, אומרת בוג'נובסקי, והיא מוכרת שלל מוצרים מהמדינה, כמו מסכות קולגן וקרמי פנים עם סרמיד. היא גם אופטימית בנוגע למוצרי קוסמטיקה עבור לא-לבנים, שמובילים מאפרים מפורסמים כמו הונג ואנגו (שעובד עם סלינה גומז) ומרי פיליפס (שמאפרת את קנדל ג'נר). וכן, פלטת הקונטור חזרה, אם כי פטריק אומרת ש"איפור ללא איפור" עדיין מאוד כאן.

ספורה גם רואה את דור האיקס - נשים בנות 45 עד 60 - כ"גל הגדול הבא", אומרת בוג'נובסקי.

"הנשים מ'בנות הזהב' ומ'סקס והעיר הגדולה' הן לכאורה באותו גיל", היא אומרת וצוחקת. "ההגדרות של סטנדרטים של יופי והזדקנות בחן באמת התפתחו. זו הזדמנות משמעותית".

נוסף על כך, ישנן נערות וטרום נוער, קבוצה שגורמת למוט ולפטריק להיזהר בדבריהם באופן ניכר. קונות צעירות נוהרות לחנויות ספורה בחיפוש אחר מוצרי טיפוח לעור, כולל קרמים נגד הזדקנות. "לא התמקדנו בבנות נוער; הן הגיעו אלינו", אומר מוט.

מסיבות יום ההולדת של ספורה לילדות שראיתי בטיקטוק הן למעשה "לא באישור החברה", אומרת פטריק. כשאני שואלת אם ספורה תשיק תוכנית יום הולדת רשמית, כמו זו של אולטה ביוטי מהקיץ, מוט אומר, "לא לא".

החברה מודאגת שנערות עלולות לקנות מוצרים שאינם בטוחים עבורן, הוא מסביר. ובכל זאת, התקיים "דיון עסקי" כדי לוודא שנציגי המכירות של ספורה יוכלו לכוון את הלקוחות בכיוון הנכון ו"לייעץ לגבי המוצרים הטובים ביותר המתאימים לעור שלהן", הוא אומר.

המשמעות היא מותגים חדשים לדור אלפא בספורה. החברה השיקה את מותג הילדים של הו, אוורדן, בחנויות בארה"ב באוקטובר. חודש קודם ערכה את הבכורה של מותג בני נוער Sincerely Yours, עם המשפיענית בת ה־16 סליש מטר.

"כשנסענו לפרזנו, קליפורניה, לפגוש את אחת החברות הכי טובות שלי, השתמשתי בסבון פנים של המלון ולעור שלי נגרם גירוי ממש חזק, וככה זה התחיל", אומרת סליש בזום. היא מספרת לי שכאשר אירחה מפגש בקניון בניו ג'רזי בספטמבר, התקהלו במקום 87 אלף מעריצות צורחות.

"קיוויתי ל־500 איש בערך", אומרת סליש. "הייתי בהלם".

עוד כתבות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון